Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voor- en nadelen van trainen

Constipatie

 1. Gelooft u dat oefening alleen nuttig is als u wilt afvallen? Zo ja, dan staat u een grote verrassing te wachten. Oefening heeft nog veel meer interessante voordelen, maar het kan enkele nadelen hebben. Ontdek de voor- en nadelen van sporten om te zien of het starten van een trainingsprogramma geschikt is voor u.

Hoe oefent u uit

 1. Als u aan lichaamsbeweging denkt, is gewichtsverlies het belangrijkste dat u te binnen schiet. Maar wat als je dacht aan lichaamsbeweging vanuit een ander perspectief? Wat als je zou kijken naar alle manieren waarop lichaamsbeweging je lichaam en geest beïnvloedt en niet alleen naar de calorieverbrandende aspecten. Oefening is zoveel meer dan calorieverbranding. Het kan je energie verhogen, je humeur verbeteren en je helpen af ​​te vallen. Maar als je niet voorzichtig bent, kan het ook enkele ernstige nadelen hebben. Ontdek dus de voor- en nadelen van sporten en hoe u kunt bepalen of sporten geschikt is voor u.

Voordelen: verhoogde energie

 1. Veel mensen geloven ten onrechte dat lichaamsbeweging hun energie voor de dag zal aftappen, waardoor ze saai en levenloos worden en niet in staat zijn om aan de eisen van hun drukke dag te voldoen. Maar precies het tegenovergestelde is waar. Het is bewezen dat lichaamsbeweging de energieniveaus gedurende de dag verhoogt. Onlangs ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Georgia dat "sedentaire, anders gezonde volwassenen die slechts 20 minuten aan lage tot matige aerobe oefeningen deden, drie dagen per week gedurende zes opeenvolgende weken, meldden zich minder vermoeid en energieker te voelen ." Dus in plaats van nog een kop Joe te pakken, trek je die sneakers aan en maak je een wandeling. Je zult verrast zijn hoeveel energieker je je voelt.

Voordelen: Workout Boost

 1. Een ander ding om te overwegen is dat als je momenteel niet aan het trainen bent en je de hele dag al moe en lusteloos bent, je waarschijnlijk bang bent dat je niet genoeg energie hebt om zelfs een training te doen. Gelukkig, ook al voel je je zo, zal je lichaam, zodra je eenmaal bent begonnen, zeer snel reageren en zul je waarschijnlijk veel energie "vinden" om de training af te maken. Geef het gewoon vijf minuten - kom door je warming-up - en als je dan nog steeds geen energie hebt om de training af te maken, kun je naar huis gaan. Echter, als je je bloed eenmaal hebt laten pompen, is het relatief zeker dat je je training afmaakt en veel meer energie hebt dan toen je begon.

Voordelen: beter geheugen

 1. Zich vergeetachtig voelen? Blijf je sleutels kwijt of verlies je je bril? Kun je je niet herinneren waar je je auto hebt geparkeerd of wat je vandaag hebt geluncht? Het kan alles zijn wat je nodig hebt om je geheugen te verbeteren, een beetje oefening is. Onderzoek heeft aangetoond dat slechts 20 minuten matige intensiteitsoefeningen, drie tot vier keer per week uitgevoerd, de geheugenfunctie in alle populaties, inclusief ouderen, kunnen verbeteren. Dus als je je een beetje vergeetachtig voelt, heb je misschien maar een korte wandeling nodig.

Voordelen: A Rosier Outlook

 1. Als u zich een beetje humeuriger voelt dan normaal, kan het zijn dat u niet voldoende sport. Oefening verbetert de bloedtoevoer naar de hersenen, wat helpt om de productie van serotonine te verhogen. Raad eens wat het pseudoniem van serotonin is? Het 'gelukkige hormoon'. En omdat lichaamsbeweging de productie van serotonine verhoogt, kan het je gelukkiger maken en stemmingswisselingen verlichten. Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van de 'runner's high'. Dat wordt veroorzaakt door de productie van serotonine in de hersenen, die wordt verhoogd door regelmatige lichaamsbeweging. Matige lichaamsbeweging is ook nuttig bij het verlichten van PMS-symptomen en de bijbehorende stemmingswisselingen.

Pluspunten: er jonger uitzien

 1. Wist je dat oefening echt de fontein van de jeugd is? Het is aangetoond dat de verhoogde bloedstroom en zuurstofopname als gevolg van inspanning de elasticiteit van de huid verbetert en uw huid er jonger uit laat zien. Verhoogde zuurstofvoorziening van het bloed stimuleert ook de omzet van huidcellen, wat kan helpen het uiterlijk van rimpels te verminderen. Bovendien helpt lichaamsbeweging bij het bestrijden van vrije radicalen, waarvan bekend is dat ze de huid verouderen. Als u op zoek bent naar die jeugdige gloed, zoek dan niet verder dan uw plaatselijke sportschool.

 2. Naast al deze prachtige dingen die oefening voor u doet, helpt het u ook beter te slapen, gemakkelijker door het dagelijks leven te bewegen en sterkere, gezondere relaties te creëren. Oh, en het verbrandt ook veel calorieën. Houd er rekening mee dat lichaamsbeweging verschillende voordelen heeft, maar ook enkele nadelen kan hebben.

Nadelen: verhoogd risico op letsel

 1. Als u nog nooit eerder hebt geoefend, weet u misschien niet hoe u bepaalde oefeningen goed kunt uitvoeren, wat kan leiden tot letsel. Als u een oefenprogramma wilt starten, kunt u het beste uw arts raadplegen om ervoor te zorgen dat u gezond genoeg bent om een ​​programma te starten en vervolgens een persoonlijke trainer of coach raadplegen die u kan helpen een programma specifiek voor u te ontwerpen. Deze professionals kunnen je laten zien hoe je elke oefening met de juiste vorm kunt uitvoeren, zodat je niet gewond raakt.

Nadelen: The Halo Effect

 1. Oefening staat erom bekend de eetlust te onderdrukken; veel mensen gebruiken beweging echter als een excuus om zich over te geven aan ongezond voedsel of grote hoeveelheden calorieën. Let bij het begin van een oefenprogramma erop dat het zogenaamde "halo-effect" niet al uw harde werk in de sportschool laat ontsporen. Als je niet voorzichtig bent, kun je uiteindelijk aankomen door al die spatten die je denkt te hebben verdiend in de sportschool. Houd er rekening mee dat u traint om uw gezondheid te verbeteren, niet zodat u meer kunt eten.

Nadelen: wijzigingen in relaties

 1. Dit is iets waar veel mensen niet aan denken, maar als je aan een nieuwe gezonde levensstijl gewend raakt, zoals sporten, springen de andere mensen in je leven misschien niet meteen aan boord. Een van de valkuilen van het starten van een nieuwe gezonde gewoonte is dat de acties die worden ondernomen om uw gezondheid te verbeteren, de stroom van sommige van uw relaties kunnen verstoren. Voor sommigen kan je nieuwe voorliefde voor dagelijkse oefening ijdel of egoïstisch lijken. Anderen zijn misschien bang dat het tijd kost voordat ze meer tijd in de sportschool doorbrengen. Ze denken misschien dat je geen zin meer in plezier hebt omdat je gezond wordt. Of ze kunnen jaloers zijn als je begint te kijken en je zoveel beter voelt. Nodig degenen in je leven uit voor de reis. Je kunt meer plezier hebben bij het fit worden en anderen aanmoedigen om ook hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Zie dit als je kans om een ​​nieuwe gezonde gewoonte te creëren met degenen van wie je houdt en misschien kun je dit probleem helemaal vermijden.

Beslissingstijd

 1. Oefening kan een plaats hebben in iemands leven, vooral wanneer het met voorzichtigheid wordt benaderd. Onderzoek de voor- en nadelen zorgvuldig en bepaal zelf of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Als u besluit aan een nieuw trainingsprogramma te beginnen, neem dan contact op met uw arts en vraag zijn of haar toestemming voor het starten van een programma. Het kost niet veel - zelfs een korte wandeling van 20 minuten kan je energie verbeteren, je helpen beter te slapen en je humeur verbeteren. Dus trek je sneakers aan, pak een vriend en ga aan de slag. Hoe sneller je begint, hoe sneller je begint te profiteren van alle geweldige voordelen die oefening te bieden heeft.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407