Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen bijwerkingen van kersensap voor jicht

Voordelen bijwerkingen van kersensap voor jicht

 1. Jicht is een vorm van ontstekingsartritis waarbij een overmaat urinezuur in het lichaam aanwezig is, waardoor kleine, kristalachtige formaties in de gewrichten ontstaan, die extreem pijnlijk kunnen zijn. Hoewel er bepaalde farmaceutische medicijnen zijn die de symptomen van jicht kunnen tegengaan, wenden veel mensen zich in plaats daarvan tot traditionele remedies en veranderingen in hun dieet, gezien het feit dat urinezuurspiegels sterk worden beïnvloed door wat u eet - namelijk rijk, suikerrijk en vetrijk voedsel. Een van de meest vertrouwde remedies voor jicht komt echter van een onverwachte bron - kersensap!

Kersensap voor jicht

 1. Het gebruik van kersensap voor jicht is een relatief nieuwe remedie, omdat de gunstige effecten van deze vrucht alleen in de 20e eeuw verband hielden met jicht.

Rijk aan antioxidanten

 1. Verschillende soorten kersen zijn over het algemeen rijk aan bepaalde mineralen en vitamines, waarvan vele kunnen helpen om ontstekingen te voorkomen, maar de organische verbindingen en antioxidanten in kersen zijn de echte voordelen. zure kersen of zure kersen zijn rijk aan anthocyanine, krachtige componenten die pro-inflammatoire stoffen in het lichaam effectief kunnen blokkeren.

Verlaagt het gehalte aan urinezuur

 1. Er zijn ook bepaalde bioflavonoïden die kunnen helpen het algehele urinezuurgehalte in het lichaam te verlagen door de functie van de nieren te verbeteren. Wanneer de nieren beter werken, verwerken ze purines effectiever, geven minder urinezuur af in de bloedbaan en verminderen daardoor de kans dat deze kristallen klonteren en pijnlijke gezwellen vormen bij verschillende gewrichten of extremiteiten. Door de ontstekingsbevorderende verbindingen die het lichaam afgeeft wanneer het een vreemde substantie of groei (bijvoorbeeld een klontje kristallen) detecteert, verder te blokkeren, kan het de pijn en het ongemak van deze aandoening verminderen. Als uw gewrichten niet opzwellen, zullen de urinezuurkristallen minder druk en wrijving in het gewricht ervaren.

Effectief diureticum

 1. Scherp kersensap wordt ook veel gebruikt als een diureticum, wat verder bijdraagt ​​aan het effect dat dit sap op jicht kan hebben. Door urineren te stimuleren, kan kersensap helpen overtollig water, zouten, vetten en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, wat de werking van de nier kan verbeteren en de afzetting van urinezuur in het bloed verder kan verminderen. Hoewel zoet kersensap aangenamer is om te drinken, bevat het niet zoveel anthocyanen of bioflavonoïden als scherp kersensap.

 2. Dat gezegd hebbende, is het scherpe kersensap ook extreem zuur en is het misschien niet prettig om in zijn pure vorm te drinken. Scherp kersensap beter drinkbaar maken, zonder meer suiker aan de drank toe te voegen, kan moeilijk zijn. Hoge suikerconcentraties - zoals in de alcohol tijdens een lange nacht drinken - kunnen jichtsymptomen verergeren. Enkele van de meest voorkomende oplossingen voor de krachtige smaak van scherp kersensap is het mengen met groene thee of bruiswater. Het gebruik van zwarte kersen kan ook een oplossing zijn, omdat de smaak veel smakelijker is en het voedingsprofiel ergens tussen zoete kersen en scherpe kersen ligt.

Bijwerkingen

 1. Hoewel kersensap voor jicht een uitstekende remedie lijkt te zijn, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen bij betrokken, omdat scherp kersensap kan leiden tot gewichtstoename en maag-darmproblemen.

Gewichtstoename

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Maagproblemen

 1. Kersensap bevat een hoog sorbitolgehalte, een suikeralcohol die een sterk effect op de spijsvertering kan hebben. Overmatig kan de sorbitol in kersensap leiden tot diarree en andere gastro-intestinale problemen, zoals krampen, een opgeblazen gevoel en indigestie.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407