Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen en gezondheidsrisico's van bananen

Voordelen en gezondheidsrisico's van bananen

 1. Tegenwoordig worden bananen geteeld in ten minste 107 landen en staan ​​ze in monetaire waarde op de vierde plaats van voedselgewassen ter wereld. Amerikanen consumeren meer bananen dan appels en sinaasappels samen.

 2. Omdat de wereld zoveel bananen consumeert, is het niet verwonderlijk dat mensen de vraag stellen: zijn bananen goed voor je?

 3. In dit artikel wordt ingegaan op de potentiële gezondheidsvoordelen van bananen, zoals het verbeteren van de gezondheid van het hart en het bevorderen van regelmaat. Het onderzoekt ook de mogelijke gezondheidsrisico's die eraan verbonden zijn.

Gezondheidsvoordelen

 1. Hieronder staan ​​de mogelijke gezondheidsvoordelen van bananen. Het is belangrijk op te merken dat meer studies van hoge kwaliteit nodig zijn voordat deze gezondheidsvoordelen definitief zijn.

Gezondheidsvoordelen

 1. Een lage natriuminname handhaven is essentieel voor het verlagen van de bloeddruk, maar het verhogen van de kaliuminname kan net zo belangrijk zijn vanwege de vaatverwijdende effecten. Volgens de National Health and Nutrition Examination Survey voldoet minder dan 2% van de Amerikaanse volwassenen aan de dagelijkse aanbeveling van 4700 mg. 3

 2. Merk ook op dat een hoge inname van kalium gepaard gaat met een 20% verlaagd risico op overlijden aan alle oorzaken.3

Gezondheidsvoordelen

 1. Uit een studie van het Imperial College in Londen bleek dat kinderen die slechts één banaan per dag aten 34% minder kans hadden op het ontwikkelen van astma.

Gezondheidsvoordelen

 1. Bananen, sinaasappels en sinaasappelsap consumeren in de eerste twee levensjaren kan het risico op leukemie bij kinderen verminderen. Als een goede bron van vitamine C kunnen bananen de vorming van vrije radicalen helpen waarvan bekend is dat ze kanker veroorzaken. Vezelrijke innames van fruit en groenten zoals bananen worden geassocieerd met een verlaagd risico op colorectale kanker.

Gezondheidsvoordelen

 1. Het gehalte aan vezels, kalium, vitamine C en B6 in bananen ondersteunt allemaal de gezondheid van het hart. Een toename van de inname van kalium samen met een daling van de inname van natrium is de belangrijkste verandering in het dieet die een persoon kan aanbrengen om zijn risico op hart- en vaatziekten te verminderen, volgens Mark Houston, MD, MS, een klinisch hoogleraar geneeskunde aan de Vanderbilt Medical School en directeur van het Hypertension Institute in het St Thomas Hospital in Tennessee.3

 2. In één onderzoek hadden degenen die 4069 mg kalium per dag consumeerden een 49% lager risico op overlijden door ischemische hartziekte in vergelijking met degenen die minder kalium consumeerden (ongeveer 1000 mg per dag). 3

 3. Hoge inname van kalium wordt ook geassocieerd met een verminderd risico op beroerte, bescherming tegen verlies van spiermassa, behoud van minerale botdichtheid en vermindering van de vorming van nierstenen.3

Gezondheidsvoordelen

 1. Studies hebben aangetoond dat type 1 diabetici die vezelrijke diëten consumeren lagere bloedglucosewaarden hebben en type 2 diabetici mogelijk een verbeterde bloedsuikerspiegel, lipiden en insulinespiegels hebben. Een middelgrote banaan levert ongeveer 3 gram vezels.

 2. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen beveelt 21-25 g / dag voor vrouwen en 30-38 g / dag voor mannen aan.

Gezondheidsvoordelen

 1. Flauw voedsel zoals appelmoes en bananen worden aanbevolen voor de behandeling van diarree. Ze maken deel uit van een aanpak die bekend staat als het BRAT-dieet; dit staat voor bananen, rijst, appelmoes en toast.

 2. Elektrolyten zoals kalium gaan in grote hoeveelheden verloren tijdens aanvallen van diarree en kunnen de getroffenen zwak doen voelen. Bananen kunnen deze verloren voedingsstoffen vervangen.

 3. Bananen kunnen ook helpen de regelmaat te bevorderen en kaliumvoorraden aan te vullen.

Gezondheidsvoordelen

 1. Bananen bevatten ook tryptofaan, een aminozuur dat volgens studies een rol speelt bij het bewaren van het geheugen en het stimuleren van je humeur.

Kalium

 1. Bananen zijn rijk aan een mineraal dat kalium wordt genoemd. Dit mineraal is belangrijk omdat het helpt het vochtniveau in het lichaam te handhaven en de beweging van voedingsstoffen en afvalproducten in en uit cellen reguleert.

 2. Kalium helpt ook spieren te samentrekken en zenuwcellen te reageren. Het houdt het hart regelmatig kloppen en kan het effect van natrium op de bloeddruk verminderen.

 3. Kalium kan het risico op nierstenen verminderen naarmate mensen ouder worden. Op hun beurt zorgen gezonde nieren ervoor dat de juiste hoeveelheid kalium in het lichaam wordt bewaard.

 4. Een middelgrote banaan bevat 422 milligram kalium. Het is het beste om te proberen kalium uit voedingsbronnen zoals bananen te halen. Anders kunnen kaliumsupplementen online worden gekocht.

Voedingsprofiel

 1. Een portie banaan wordt beschouwd als ongeveer 126 gram. Een portie banaan bevat 110 calorieën, 30 gram koolhydraten en 1 gram eiwit. Bananen zijn van nature vrij van vet, cholesterol en natrium.2

 2. Bananen bevatten verschillende vitamines en mineralen:

 3. De aanbevolen inname van kalium voor volwassenen is 4.700 milligram per dag.

Bananen in het dieet

 1. Verse bananen zijn het hele jaar door beschikbaar. In tegenstelling tot ander fruit vertraagt ​​het rijpingsproces van bananen niet nadat ze zijn geplukt. Bananen moeten bij kamertemperatuur worden bewaard.

 2. Hoe warmer de temperatuur, hoe sneller bananen rijpen. Om het rijpen te vertragen, moeten bananen echter worden gekoeld. De buitenste schil van de banaan wordt donkerder, maar de banaan zelf blijft langer intact.

 3. Plaats de banaan op kamertemperatuur in een bruine papieren zak om sneller rijpen te bevorderen.1

 4. In 2008 beval een populair dieet, bekend als het Morning Banana Diet, aan om 's ochtends een banaan samen met water te eten, een normale lunch te eten en voor 20.00 uur te eten.

 5. Voeg een gesneden banaan toe aan je ontbijtgranen of havermout voor een voedzamer ontbijt.

 6. Net als appelmoes kunnen rijpe geprakte bananen worden gebruikt in gebakken producten om olie of boter te vervangen. Geprakte bananen geven een vochtige, natuurlijk zoete smaak aan muffins, koekjes en cakes.

 7. Bananen schillen en invriezen voor een geweldige aanvulling op elke smoothie.

 8. Voeg gesneden banaan toe aan je ontbijtgranen of havermout, of neem een ​​banaan mee naar je werk of school voor een gezonde, draagbare snack.

Risico

 1. Bètablokkers, een soort medicijn dat meestal wordt voorgeschreven voor hartaandoeningen, kunnen ervoor zorgen dat de kaliumspiegel in het bloed stijgt. Kaliumrijke voedingsmiddelen zoals bananen moeten met mate worden geconsumeerd bij het nemen van bètablokkers.

 2. Het consumeren van te veel kalium kan schadelijk zijn voor mensen wier nieren niet volledig functioneel zijn. Als uw nieren niet in staat zijn om overtollig kalium uit het bloed te verwijderen, kan dit fataal zijn.

 3. Dr. Peter S. Gelfand, die interne geneeskunde beoefent in Long Beach NY, zegt:

 4. "Bepaalde medicijnen die worden gebruikt voor hartziekten en hypertensie hebben het potentieel om de kaliumspiegel te verhogen. Voorbeelden zijn bepaalde bètablokkers zoals Labetalol, medicijnen die de werking van het hormoon aldosteron blokkeren, zoals Lisinopril en Losartan, en bepaalde diuretica zoals Spironolactone en Eplerenone. Dit is slechts een gedeeltelijke lijst en u moet uw arts raadplegen als kaliumspiegels een probleem worden. "

 5. Sommige mensen hebben een allergie voor bananen. Als iemand met een banaanallergie een banaan eet, kunnen ze symptomen in de mond en keel ervaren zoals jeuk, netelroos, zwelling en piepende ademhaling.

 6. Bananen kunnen bij sommige mensen migraine veroorzaken. Mensen die vaak last hebben van migraine, wordt geadviseerd niet meer dan een halve banaan per dag te eten.

 7. Bananen bevatten ook veel vezels. Te veel vezels eten kan leiden tot een opgeblazen gevoel, gas en maagkrampen.

 8. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op di 28 november 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 9. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 10. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407