Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen Ginseng: minder stress Betere hersenfunctie

Hoe dit Chimichurri-recept te maken

 1. Ginseng wordt al eeuwen in Azië en Noord-Amerika gebruikt. Velen gebruiken het om denken, concentratie, geheugen en fysiek uithoudingsvermogen te verbeteren. Het wordt ook gebruikt om te helpen bij depressie, angst en als een chronische natuurlijke vermoeidheidbehandeling. Het is bekend dat het het immuunsysteem stimuleert, infecties bestrijdt en mannen met erectiestoornissen helpt.

 2. Inheemse Amerikanen gebruikten de wortel ooit als een stimulerend middel en een remedie tegen hoofdpijn, evenals een behandeling voor onvruchtbaarheid, koorts en indigestie. Vandaag profiteren ongeveer 6 miljoen Amerikanen regelmatig van de bewezen ginseng-voordelen.

Wat is Ginseng?

 1. Er zijn 11 soorten ginseng, allemaal behorend tot het geslacht Panax van de familie Araliaceae; De botanische naam Panax betekent "alles genezen" in het Grieks. De naam "ginseng" wordt gebruikt om te verwijzen naar zowel Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius) als Aziatische of Koreaanse ginseng (Panax ginseng). De echte ginseng-plant behoort alleen tot het Panax-geslacht, dus andere soorten, zoals Siberische ginseng en kroonprins ginseng, hebben duidelijk verschillende functies.

 2. De unieke en nuttige verbindingen van de Panax-soort worden ginsenosiden genoemd en ze zijn momenteel in klinisch onderzoek om hun potentieel voor medisch gebruik te onderzoeken. Zowel Aziatische als Amerikaanse ginseng bevatten ginsenosiden, maar ze bevatten verschillende soorten in verschillende hoeveelheden. Onderzoek is gevarieerd en sommige experts zijn er nog niet van overtuigd dat er voldoende gegevens zijn om de medische mogelijkheden van ginseng te labelen, maar eeuwenlang hebben mensen geloofd in de heilzame verbindingen en resultaten.

Ginseng Nutrition Facts

 1. Amerikaanse ginseng is pas klaar voor gebruik als hij ongeveer zes jaar is gegroeid; Het wordt in het wild bedreigd, dus nu wordt het op boerderijen gekweekt om het tegen te veel oogsten te beschermen. De Amerikaanse ginseng-plant heeft bladeren die in een cirkelvormige vorm rond de stengel groeien. De bloemen zijn geelgroen en gevormd als een paraplu; Ze groeien in het midden van de plant en produceren rode bessen. De plant krijgt met de leeftijd rimpels rond de nek - oudere planten zijn waardevoller en duurder omdat ginseng-voordelen meer aanwezig zijn in oude wortels.

 2. Ginseng bevat verschillende farmacologische componenten, waaronder een reeks tetracyclische triterpenoïde saponinen (ginsenosiden), polyacetylenen, polyfenolverbindingen en zure polysachariden.

9 bewezen voordelen van Ginseng

 1. Een ander verrassend voordeel van ginseng is het vermogen om te werken als een natuurlijke eetlustremmer. Het verhoogt ook uw metabolisme en helpt het lichaam om vet sneller te verbranden. Een studie uitgevoerd in het Tang Center for Herbal Medicine Research in Chicago heeft de anti-diabetische en anti-obesitas effecten van Panax ginseng berry bij volwassen muizen gemeten; De muizen werden gedurende 12 dagen geïnjecteerd met 150 milligram ginseng-bessenextract per kilogram lichaamsgewicht. Op dag vijf hadden de muizen die het ginseng-extract innamen, significant lagere nuchtere bloedglucosewaarden. Na dag 12 nam de glucosetolerantie bij de muizen toe en daalde de totale bloedsuikerspiegel met 53 procent. De behandelde muizen vertoonden ook gewichtsverlies, beginnend bij 51 gram en eindigend met de behandeling bij 45 gram. (7)

 2. Van de 28 beoordeelde onderzoeken rapporteerden er zes een verbetering van de erectiele functie bij gebruik van rode ginseng in vergelijking met placebo-controle. Vier studies testten de effecten van rode ginseng voor seksuele functie met behulp van vragenlijsten in vergelijking met placebo, en alle onderzoeken rapporteerden positieve effecten van rode ginseng.

 3. Onderzoek uitgevoerd in 2002 aan het Department of Physiology van de Southern of University of School of Medicine geeft aan dat de ginsenosidecomponenten van ginseng de erectie van de penis vergemakkelijken door de vasodilatatie en ontspanning van het erectiele weefsel direct te induceren. (10) Het is de afgifte van stikstofoxide uit endotheelcellen en perivasculaire zenuwen die direct invloed hebben op het erectiele weefsel.

 4. Uit het onderzoek van de universiteit blijkt ook dat ginseng het centrale zenuwstelsel beïnvloedt en de activiteit in de hersenen die hormonaal gedrag en secretie vergemakkelijkt aanzienlijk wijzigt.

 5. De behandeling met Ginseng heeft de longbacteriën aanzienlijk verminderd en onderzoeken met ratten hebben aangetoond dat ginseng de groei van cystische fibrose kan stoppen, een veel voorkomende longinfectie. In een onderzoek uit 1997 kregen ratten ginseng-injecties en na twee weken vertoonde de behandelde groep een aanzienlijk verbeterde bacteriële klaring uit de longen. (11)

 6. Onderzoek toont ook aan dat een ander voordeel van ginseng het vermogen is om een ​​longziekte te behandelen die chronische obstructieve longziekte (COPD) wordt genoemd, die wordt gekenmerkt als een chronisch slechte luchtstroom die in de loop van de tijd meestal verslechtert. Volgens het onderzoek lijkt het innemen van Panax ginseng via de mond de longfunctie en enkele symptomen van COPD te verbeteren.

 7. Verschillende onderzoeken tonen aan dat Amerikaanse ginseng de bloedsuikerspiegel verlaagt bij mensen met diabetes type 2, die werken als een natuurlijke remedie tegen diabetes. Volgens het University of Maryland Medical Center bleek uit één onderzoek dat mensen met type 2 diabetes die Amerikaanse ginseng gebruikten vóór of samen met een suikerrijke drank minder een toename van de bloedsuikerspiegel vertoonden. (12)

 8. Een ander onderzoek uitgevoerd bij de Human Cognitive Neuroscience Unit in het Verenigd Koninkrijk wees uit dat Panax ginseng een uur na de consumptie van glucose een verlaging van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt, wat bevestigt dat ginseng glucoregulerende eigenschappen bezit. (13)

 9. Een van de belangrijkste problemen met diabetes type 2 is dat het lichaam niet voldoende reageert op insuline. Eén studie toonde aan dat Koreaanse rode ginseng de insulinegevoeligheid verbeterde, waardoor het vermogen van ginseng om de bloedsuikerspiegel te verlagen en diegenen die worstelen met diabetes type 2 verder werd verbeterd. (14)

 10. Onderzoek heeft aangetoond dat ginseng krachtige anti-kanker eigenschappen bezit vanwege zijn vermogen om tumorgroei te remmen. Hoewel meer onderzoek over dit onderwerp nodig is, concluderen rapporten dat de verbeteringen in celimmuniteit met betrekking tot T-cellen en NK-cellen (natuurlijke killercellen), samen met andere mechanismen zoals oxidatieve stress, apoptose en angiogenese, die ginseng zijn anti-kanker eigenschappen geeft.

 11. Wetenschappelijke beoordelingen stellen dat ginseng kanker vermindert door ontstekingsremmende, antioxiderende en apoptotische mechanismen om genexpressie te beïnvloeden en tumorgroei te stoppen. (15) Dit toont aan dat ginseng kan werken als een natuurlijke behandeling van kanker. Een aantal studies hebben zich gericht op het specifieke effect van ginseng op colorectale kanker, aangezien ongeveer 1 op de 21 mensen in de VS colorectale kanker krijgt tijdens hun leven. (16) Onderzoekers behandelden menselijke colorectale kankercellen met gestoomd ginseng-bessenextract en ontdekten dat de anti-proliferatie-effecten 98 procent waren voor HCT-116 en 99 procent voor SW-480-cellen. Toen onderzoekers gestoomde Amerikaanse ginsengwortel testten, vonden ze resultaten vergelijkbaar met die van het gestoomde bessenextract. (17)

 12. Een ander goed onderzocht ginseng-voordeel is het vermogen om het immuunsysteem te stimuleren - het lichaam helpt infecties en ziekten te bestrijden. De wortels, stengels en bladeren van ginseng zijn gebruikt voor het handhaven van de immuunhomeostase en het verbeteren van de weerstand tegen ziekte of infectie.

 13. Bij een gecontroleerd onderzoek in het Brain Performance and Nutrition Research Centre in het Verenigd Koninkrijk waren 30 vrijwilligers betrokken die drie behandelingsrondes van ginseng en placebo kregen. De studie werd gedaan om gegevens te verzamelen over het vermogen van ginseng om de stemming en mentale functie te verbeteren. (1) Uit de resultaten bleek dat 200 milligram ginseng gedurende acht dagen de daling van de stemming vertraagde, maar ook de reactie van de deelnemers op het hoofdrekenen vertraagde. De dosis van 400 milligram verbeterde de kalmte en verbeterde hoofdrekenen voor de duur van de achtdaagse behandeling.

 14. Een andere studie uitgevoerd bij de afdeling Farmacologie van het Central Drug Research Institute testte de effecten van Panax ginseng op ratten met chronische stress en ontdekte dat het "significante anti-stress eigenschappen heeft en kan worden gebruikt voor de behandeling van door stress veroorzaakte aandoeningen. " (2) De dosis van 100 milligram Panax ginseng verminderde de zweerindex, het gewicht van de bijnier en de glucosewaarden in het plasma - waardoor het een krachtige medicinale optie is voor chronische stress en een geweldige natuurlijke remedie voor zweren en een manier om bijniervermoeidheid te genezen.

 15. Ginseng stimuleert hersencellen en verbetert de concentratie en cognitieve activiteiten. Er zijn aanwijzingen dat het dagelijks innemen van Panax ginsengwortel gedurende 12 weken de mentale prestaties bij mensen met de ziekte van Alzheimer kan verbeteren. Een studie uitgevoerd op de afdeling Neurologie van het Clinical Research Institute in Zuid-Korea onderzocht de effectiviteit van ginseng op de cognitieve prestaties van patiënten met de ziekte van Alzheimer. (3) Na de ginseng-behandeling vertoonden de deelnemers verbeteringen en deze luxe trend zette zich drie maanden voort. Na het stoppen van de ginseng-behandeling, daalden de verbeteringen tot het niveau van de controlegroep.

 16. Dit suggereert dat ginseng werkt als een natuurlijke behandeling van Alzheimer. Hoewel meer onderzoek over dit onderwerp nodig is, bleek uit een vooronderzoek dat een combinatie van Amerikaanse ginseng en ginkgo biloba op natuurlijke wijze helpt bij het verhelpen van ADHD.

 17. Een interessant onderzoek in Korea heeft de gunstige effecten van Koreaanse rode ginseng op kinderen gemeten na chemotherapie of stamceltransplantatie voor gevorderde kanker. (4) De studie omvatte 19 patiënten die dagelijks 60 milligram Koreaanse rode ginseng kregen. Bloedmonsters werden elke zes maanden verzameld en als gevolg van de behandeling namen de cytokines, of kleine eiwitten die verantwoordelijk zijn voor het verzenden van signalen naar de hersenen en het reguleren van celgroei, snel af, wat een significant verschil was met de controlegroep. Deze studie suggereert dat Koreaanse rode ginseng een stabiliserend effect heeft van de inflammatoire cytokines bij kinderen met kanker na chemotherapie.

 18. Een studie uit 2011, gepubliceerd in het American Journal of Chinese Medicine, uitgevoerd bij ratten, heeft ook de impact gemeten die Koreaanse rode ginseng heeft op inflammatoire cytokines; Na ratten gedurende zeven dagen 100 milligram Koreaanse rode ginseng-extract te hebben gegeven, bleek de ginseng de mate van ontsteking - de wortel van de meeste ziekten - aanzienlijk te verminderen en het verbeterde de schade die al aan de hersenen was aangericht. (5)

 19. Een ander dieronderzoek heeft de ontstekingsremmende voordelen van ginseng gemeten. Koreaanse rode ginseng werd getest op zijn anti-allergische eigenschappen op 40 muizen met allergische rhinitis, een veel voorkomende ontstekingsziekte in de bovenste luchtwegen die meestal wordt gezien bij kinderen en volwassenen; De meest voorkomende symptomen zijn congestie, nasale jeuk en niezen. Aan het einde van het proces verminderde de Koreaanse rode ginseng de nasale allergische ontstekingsreactie bij de muizen, waardoor ginseng een plaats kreeg onder de beste ontstekingsremmende voedingsmiddelen. (6)

 20. Uit een vergelijkbare studie uit 2009 bleek dat Panax ginseng een vitale rol speelt bij het anti-obesitas-effect bij muizen, wat het klinische belang van verbetering van het beheer van obesitas en gerelateerde metabole syndromen met ginseng suggereert. . (8)

 21. Het gebruik van Koreaanse rode ginseng in poedervorm lijkt de seksuele opwinding te verbeteren en erectiestoornissen bij mannen te behandelen. Een systematische review van 2008 omvatte 28 gerandomiseerde klinische studies die de effectiviteit van rode ginseng evalueerden voor de behandeling van erectiestoornissen; De beoordeling leverde suggestief bewijs op voor het gebruik van rode ginseng, maar onderzoekers zijn van mening dat meer rigoureuze studies nodig zijn om definitieve conclusies te trekken. (9)

Soorten Ginseng

 1. Terwijl de Panax-familie (Aziatisch en Amerikaans) de enige "echte" soorten ginseng zijn vanwege hun hoge niveaus van het actieve ingrediënt ginsenosides, zijn er andere adaptogene kruiden met vergelijkbare eigenschappen die ook bekend als familieleden van ginseng.

 2. Aziatische Ginseng: panax ginseng, ook bekend als rode ginseng en Koreaanse ginseng, is de klassieke en originele die al duizenden jaren bekend staat. Vaak gebruikt om de traditionele Chinese geneeskunde een boost te geven voor diegenen die worstelen met lage Qi, koude en een yang-tekort, dat kan worden weergegeven als vermoeidheid. Deze vorm kan ook helpen bij zwakte, uitputting, diabetes type 2, erectiestoornissen en slecht geheugen.

 3. Amerikaanse Ginseng: panax quinquefolius, groeit in de noordelijke regio's van Noord-Amerika, waaronder New York, Pennsylvania, Wisconsin en Ontario, Canada. Van Amerikaanse ginseng is aangetoond dat het depressies bestrijdt, de bloedsuikerspiegel in evenwicht brengt, spijsverteringsproblemen veroorzaakt door angst ondersteunt, de focus verbetert en het immuunsysteem versterkt. Ter vergelijking: Amerikaanse ginseng is milder dan Aziatische ginseng, maar nog steeds erg therapeutisch en wordt meestal gebruikt om yin-deficiëntie te behandelen in plaats van yang-deficiëntie.

 4. Siberische Ginseng: eleutherococcus senticocus, groeit in het wild in Rusland en Azië, ook bekend als alleen eleuthro, bevat hoge niveaus van eleutherosiden, die zeer vergelijkbare voordelen hebben als ginsenosiden die worden aangetroffen in panax-soorten ginseng. Studies tonen aan dat Siberische ginseng de VO2 max kan verhogen om het cardiovasculaire uithoudingsvermogen te optimaliseren, vermoeidheid te verbeteren en de immuniteit te ondersteunen. (20, 21, 22)

 5. Indiase Ginseng: withania somnifera, ook bekend als ashwagandha, is een bekend kruid in de Ayurveda-geneeskunde voor het verbeteren van de levensduur. Het heeft een aantal vergelijkbare voordelen als klassieke ginseng maar heeft ook veel verschillen. Het kan meer op de lange termijn worden ingenomen en er is aangetoond dat het schildklierhormoonspiegels (TSH, T3 T4) verbetert, angst verlicht, cortisol in evenwicht brengt, cholesterol verbetert, bloedsuiker reguleert en fitnessniveaus verbetert. (23, 24, 25, 26)

 6. Braziliaanse Ginseng: pfaffia paniculata, ook bekend als suma root, groeit in de regenwouden van Zuid-Amerika en betekent "voor alles" in het Portugees vanwege de diverse voordelen. Suma root bevat ecdysteron, dat een gezond testosterongehalte bij mannen en vrouwen ondersteunt en ook de spiergezondheid kan ondersteunen, ontstekingen kan verminderen, kanker kan bestrijden, seksuele prestaties kan verbeteren en het uithoudingsvermogen kan vergroten. (27, 28)

Ginseng-geschiedenis interessante feiten

 1. Ginseng werd oorspronkelijk gebruikt als kruidengeneesmiddel in het oude China; Er zijn zelfs schriftelijke gegevens over zijn eigenschappen die teruggaan tot ongeveer 100 na Christus. Tegen de 16e eeuw was ginseng zo populair dat controle over de ginseng-velden een probleem werd.

 2. In 2010 werd bijna alle 80.000 ton ginseng ter wereld in de internationale handel geproduceerd in vier landen - Zuid-Korea, China, Canada en de Verenigde Staten. Tegenwoordig wordt ginseng op de markt gebracht in meer dan 35 landen en de omzet is meer dan $ 2 miljard, de helft komt uit Zuid-Korea. [! 35922 => 1140 = 6!

 3. Ginseng geteeld in Korea is ingedeeld in drie soorten, afhankelijk van hoe het wordt verwerkt:

 4. Omdat mensen de leeftijd van de ginsengwortels belangrijk vinden, verkocht een 400 jaar oude wortel van Manchuriaanse ginseng uit de bergen van China in 1976 voor $ 10.000 per ounce.

Hoe Ginseng te vinden

 1. Ginseng-producten worden gemaakt van de wortel en de uitlopers die wortelharen worden genoemd. Je kunt ginseng vinden in gedroogde, poedervormige, capsule- en tabletvormen.

 2. Ginseng is ook zonder kruiden verkrijgbaar in een aantal combinatieformules; Houd er echter rekening mee dat Panax ginseng-producten niet altijd zijn wat ze beweren. De inhoud van producten met het label Panax ginseng kan sterk variëren, en sommige bevatten weinig of geen Panax ginseng.

 3. Lees de etiketten met ingrediënten zorgvuldig door en koop altijd producten van een gerenommeerd en betrouwbaar bedrijf. Let bij het kopen van Aziatische ginseng op Koreaanse, rode of Penax ginseng; Let bij het kopen van Amerikaanse ginseng op Panex quinquefolius.

Hoe maak je Ginseng-thee

 1. Wilt u ginseng toevoegen aan uw dagelijkse voeding? Probeer je eigen ginseng-thee te maken.

 2. In China drinken mensen al 5000 jaar ginseng-thee. In de Chinese kruidengeneeskunde bevelen artsen aan dat volwassenen ouder dan 40 elke dag een kop ginseng-thee drinken.

 3. Ginseng-thee wordt, net als ginseng-supplementen en extracten, gebruikt om uw mentale kracht en geheugen te verbeteren. Kies bij het maken van ginseng-thee eerst het type ginseng dat u wilt gebruiken: Amerikaans (wat beter is tijdens warmere maanden) of Koreaans (beter tijdens koudere maanden). Je kunt ginseng-theezakjes kopen bij je plaatselijke voedingswinkel, maar het zelf maken van de wortel van de plant is de meest voordelige vorm.

 4. De volgende doses ginseng zijn onderzocht in wetenschappelijk onderzoek:

 5. De bijwerkingen van ginseng zijn over het algemeen mild. Ginseng kan bij sommige mensen een stimulerend middel zijn, dus het kan nervositeit en slapeloosheid veroorzaken (vooral in grote doses). Langdurig gebruik of hoge doses ginseng kunnen hoofdpijn, duizeligheid en buikpijn veroorzaken. Vrouwen die regelmatig ginseng gebruiken, kunnen menstruele veranderingen ervaren en er zijn ook enkele meldingen van allergische reacties op ginseng geweest. (29)

 6. Gezien het gebrek aan bewijs over de veiligheid ervan, wordt ginseng niet aanbevolen voor kinderen of vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

 7. Er is enige bezorgdheid dat Panax ginseng de symptomen van auto-immuunziekten zoals MS, lupus en reumatoïde artritis verhoogt, dus patiënten met deze aandoeningen moeten vóór en tijdens het gebruik van dit supplement hun arts raadplegen. Het kan ook de bloedstolling verstoren en mag niet worden ingenomen door mensen met bloedingsstoornissen. Mensen die orgaantransplantaties hebben gehad, willen misschien geen ginseng nemen omdat dit het risico op afstoting van organen kan vergroten. (29)

 8. Ginseng kan een wisselwerking hebben met vrouwelijke hormoongevoelige ziekten zoals borstkanker, baarmoederkanker, eierstokkanker, endometriose en baarmoederfibromen omdat het oestrogeenachtige effecten heeft. (29)

 9. Ginseng kan interageren met de volgende medicijnen:

 10. Overmatig gebruik van ginseng kan leiden tot het Ginseng-misbruiksyndroom, dat is geassocieerd met affectieve stoornis, allergie, cardiovasculaire en renale toxiciteit, genitale orgelbloedingen, gynecomastie, hepatotoxiciteit, hypertensie en reproductieve toxiciteit. (30)

 11. Om bijwerkingen van ginseng te voorkomen, raden sommige experts aan om ginseng niet meer dan drie tot zes maanden achter elkaar in te nemen. Indien nodig kan uw arts u aanraden om een ​​pauze te nemen en vervolgens een paar weken of maanden opnieuw ginseng te nemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407