Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen komkommerschil

Meer komkommer consumeren

 1. Hoewel je komkommers als een groente zou kunnen beschouwen, zijn ze eigenlijk een fruit en een lid van de Cucurbitaceae-familie, waaronder pompoen en meloenen. Een koele, knapperige toevoeging aan je zomersalade, komkommers zitten boordevol vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Maar wist je dat de meeste voedingsstoffen in de eetbare komkommerschil zitten? Dus vergeet afpellen en haal de maximale voordelen van komkommerhuidvoeding.

Voordelen van de komkommerhuid

 1. Een grote komkommer, met schil - 8 1/4 inch lang, met een gewicht van 300 gram - bevat slechts 45 calorieën. Van de totale calorieën komt 83 procent of 10,9 gram uit koolhydraten, 6 procent of 0,3 gram uit vet en 11 procent of 2 gram uit eiwitten. Komkommers bevatten geen cholesterol.

 2. Je komkommer schillen verlaagt de calorieën tot 34 en verlaagt een deel van de koolhydraten en eiwitten, maar het belangrijkste is dat je veel van het vitamine-, mineraal- en polyfenolgehalte verliest.

Vitaminen in komkommerschil

 1. Komkommers zijn een goede bron van veel vitamines, een groot deel van die voedingsstoffen die zich net onder de schil bevinden. De verdeling van de voedingswaarde in een grote komkommer met schil is:

 2. Vitamine A in komkommers houdt uw huid en ogen gezond. Je hebt de antioxidant vitamine C nodig om je immuunsysteem te beschermen tegen ziekten. Vitamine K staat bekend om zijn vermogen om bloed te stollen. De B-vitamines voorzien je lichaam van de energie die het nodig heeft voor de goede werking van je hart, hersenen en bloedcellen.

Minerale inhoud met schil

 1. De enorme hoeveelheid essentiële mineralen in of net onder de komkommerhuid komt uw lichaam ten goede door alle functies van het metabolisme te ondersteunen. Een grote 8 1/4 inch fruit bevat:

 2. Als u de komkommer pelt, wordt een portie van elk mineraal verminderd. Een gepelde komkommer bevat bijvoorbeeld:

Komkommers houden je gehydrateerd

 1. Komkommers bestaan ​​meestal uit water - 96 procent eigenlijk. Alle cellen, organen en weefsels in uw lichaam hebben water nodig om de temperatuur te reguleren en lichaamsfuncties uit te voeren. Het eten van komkommers kan je helpen de vloeistof te vervangen die verloren is gegaan door ademhalen, zweten en spijsvertering. [! 429 => 1140 = 5!

Houdt uw spijsverteringssysteem in werking

 1. Het water in komkommers is ook nuttig om de spijsvertering te behouden. Uitdroging is vaak een bijdragende factor als u constipatie heeft. Zonder het watergehalte is je ontlasting misschien moeilijk en moeilijk te passeren.

 2. Komkommers bevatten vezels, veel ervan in de komkommerschil. Vezel helpt ook om je regelmatig te houden. Het is het deel van de komkommer dat je lichaam niet kan verteren of absorberen, dus het voegt bulk toe aan je verteerde voedsel en verzacht je ontlasting zodat het soepel door je spijsverteringssysteem kan gaan.

 3. Door u regelmatig te houden, kunnen de vezels in komkommer en de schil ervan helpen bij het prikkelbare darmsyndroom, aambeien, diverticulitis en andere gastro-intestinale aandoeningen, naast mogelijk het risico op darmkanker verminderen.

Helpt bij het beheersen van uw gewicht

 1. Perfect voor uw gewichtsverliesplan, komkommers bevatten weinig calorieën, bevatten weinig vet en weinig koolhydraten - 10,9 gram per komkommer met de schil; 6 gram zonder schil. De koolhydraten in komkommers zijn gezonde, complexe koolhydraten die energie voor je lichaam leveren. Je moet proberen 45 tot 65 procent van je dagelijkse calorieën uit koolhydraten of tussen 225 en 325 gram te eten.

 2. Een voedingsstrategie om de calorie-inname te verminderen en tegelijkertijd de honger onder controle te houden, was het onderwerp van een CDC-onderzoeksbevestiging die de positieve impact op de verzadiging en het lichaamsgewicht van het eten van voedsel met weinig energie bevestigde. Voedingsmiddelen die het meeste water en vezels bevatten, zoals komkommers, zijn energierijk. De beoordeling suggereerde dat je voor hetzelfde aantal calorieën meer voedsel kunt consumeren als het een lagere energiedichtheid heeft.

 3. Resultaten van een andere analyse, gepubliceerd in Nutrients in 2016, omvatten 13 onderzoeken en 3.628 mensen om te concluderen dat het eten van energierijk voedsel de meest effectieve maatregel is om gewicht te beheersen wanneer het doel gewicht is verlies.

Houdt botten sterk

 1. Volgens de Better Bones Foundation helpt vitamine K bij het binden van calcium aan botmatrix, in plaats van lijm, en is het nodig om botbreuken te genezen. Komkommer met zijn vruchtenschil levert 65 procent DV op, maar als je de schil weggooit, verlies je 29 microgram vitamine K, waardoor het DV-percentage daalt tot 25 procent.

 2. Calcium staat bekend om zijn bijdrage aan de botdichtheid. Een tekort aan calcium kan leiden tot een lage botmassa en het risico op osteoporose en botbreuken. Het eten van de komkommer met de schil levert 9 milligram meer calcium op dan wanneer je de schil hebt verwijderd.

 3. De symbiotische relatie van calcium en vitamine K werd aangetoond in een studie gepubliceerd in Integrative Medicine: A Clinician's Journal in 2015. De bevindingen meldden dat een inname van calcium in combinatie met vitamine K de botsterkte ten goede komt en dichtheid terwijl het risico op hartaandoeningen door overmatig calcium wordt omzeild.

Behoudt de cognitieve functie

 1. Veel voedingsstoffen in komkommers zijn belangrijk voor gezond ouder worden van de hersenen en het voorkomen van geheugenverlies, waaronder vitamine C, B-vitamines en calcium. Bovendien heeft een flavonoïde genaamd fisetin, die verantwoordelijk is voor het pigment in komkommers, anti-verouderings- en neuroprotectieve eigenschappen.

 2. Een studie gepubliceerd in EBioMedicine in 2018 wees uit dat voedingsmiddelen die fisetin bevatten u kunnen helpen een langer, gezonder leven te leiden - met wel 10 procent.

 3. Fisetin, met zijn ontstekingsremmende eigenschappen, kan de bloed-hersenbarrière passeren en de hersenen beschermen tegen leeftijdsgebonden neurodegeneratieve ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer. Een dierstudie uit 2013, gepubliceerd in het tijdschrift Aging Cell, toonde aan dat fisetin de ontwikkeling van leer- en geheugentekorten verhinderde en de snelheid van dementie verlaagde.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407