Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen Thaise massage Voordelen

Voordelen van Thaise massage Voordelen

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 22 februari 2019

 2. Massage-voordelen kunnen uw kwaliteit van leven verbeteren, doordat het tal van aspecten van uw mentale, fysieke en spirituele gezondheid raakt. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Thaise massage?

 1. Deze oude massagepraktijk, soms ook Thaise yogamassage genoemd, combineert traditionele massage, acupunctuur, yoga en ayurvedische oefeningen. Een medicinale traditie van meer dan 2500 jaar oud, de regering van Thailand vereist dat masseuses worden gecertificeerd met een bepaald aantal uren en worden geregistreerd bij het ministerie van Volksgezondheid.

 2. Massage in de populaire cultuur kan een beeld oproepen van een toerist die op een tafel in een massagesalon ligt, maar Thaise massage is een veel dynamischer praktijk. De masseuse gebruikt zijn handen om de patiënt te begeleiden in een aantal asana's of yogahoudingen, naast lichaamswerk en activering van drukpunten. Een normale sessie kan tot twee uur duren, en de praktijk van elke masseuse zal een beetje anders zijn, afhankelijk van de regio waar ze vandaan komen. Onderwerpen blijven volledig gekleed en er worden geen olie of stoffen gebruikt. Het is zelfs mogelijk om een ​​sessie Thaise massage te volgen waarbij weinig tot geen aanraking nodig is, afhankelijk van de voorkeuren van het onderwerp.

 3. Hoewel beoefenaars geen boeddhist hoeven te zijn, is de beoefening gebaseerd op de principes van het boeddhisme. Mantra's en meditaties worden vaak gebruikt, en buiten de medische redenen, wordt Thaise massage door velen beschouwd als een spirituele oefening. Het doel van elke sessie is het herkennen en bezetten van vier goddelijke gemoedstoestanden, bekend als Brahmavihara: liefde, mededogen, vreugde en gelijkmoedigheid. Veel aandacht wordt besteed aan het balanceren van de vier lichaamselementen, of Dosha, en het gebruiken van ritmische compressie, diep uitrekken en skeletmanipulatie om energetische mindfulness, afstemming van de Sen-lijnen en balancerende chakra's te bereiken.

Voordelen van Thaise Massage

 1. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen van Thaise massage.

Pijnverlichting

 1. Thaise massage wordt vaak voorgesteld als een alternatieve behandeling voor chronische pijn en er is aangetoond dat het tijdelijke verlichting biedt aan patiënten. Patiënten met chronische pijn rapporteerden een pijnvermindering tot 80% na 15 weken Thaise massage. Patiënten met scapula costal syndrome (SCS) rapporteerden al na drie weken significante voordelen. Lijders van andere soorten musculoskeletale pijn hebben ook gemeld dat reguliere Thaise massage niet alleen hun pijn vermindert, maar ook hun perceptie van spanning vermindert en hen meer flexibiliteit geeft. Wanneer een deel van het lichaam chronische pijn heeft, kan dit vaak secundaire pijn in het lichaam veroorzaken door spanning en stijfheid.

Stressverlichting

 1. Terwijl traditionele massagetechnieken ook ontspanning en euforische toestanden veroorzaken, is aangetoond dat Thaise massage stressmarkers in het lichaam meer vermindert dan alleen maar rusten. Het vermindert cortisol in het lichaam en vertraagt ​​de hartslag. Thaise massage is ook zeer nuttig voor het behandelen van angst en wordt onderzocht als een therapeutische behandeling voor kinderen met autisme, die vaak aan extreme angst lijden. Volgens een studie gepubliceerd in het Asian Journal of Nursing Education and Research, uitgevoerd door Dr. Nalini Jayavanth Santha et al., Kan regelmatige massagetherapie de afgifte van bepaalde chemische stoffen in het lichaam induceren die niet alleen de pijn verminderen maar ook de stemming verbeteren.

Vermindert chronische hoofdpijn

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Flexibiliteit bewegingsbereik

 1. Thaise massage is in essentie diepe weefselmassage gecombineerd met begeleide yoga, en hoewel het in het begin misschien vreemd kan zijn om de masseuse u door houdingen te laten leiden, is het een uitstekende manier om de voordelen van regelmatige yoga praktijk. Thaise massage verlicht spiervermoeidheid en stijfheid maar stimuleert ook de productie van gewrichtssmeermiddelen in het lichaam. Verhoogde flexibiliteit brengt veel voordelen met zich mee, maar de meest opvallende is vaak verhoogde energie, omdat regelmatige bewegingen gemakkelijker te doen zijn. Verhoogde flexibiliteit helpt ook om uw lichaam terug te brengen in een correcte, gezondere houding, waardoor een geleidelijke herschikking van het skelet mogelijk is.

Bijwerkingen van Thaise massage

 1. Thaise massage moet worden gedaan door een erkende Thaise masseuse met de jarenlange ervaring die nodig is om de massage veilig uit te voeren. Aangezien Thaise massage een dynamische massage is en diep uitrekken en diep weefselwerk vereist, moet een professional worden gebruikt om elk risico voor de patiënt te beperken. Patiënten met chronische problemen of verwondingen moeten deze aandoeningen altijd duidelijk maken aan de masseuse voordat ze met de massage beginnen. Na een massage kan er wat roodheid, irritatie, spierpijn of slaperigheid zijn. Dit wordt veroorzaakt doordat de gifstoffen worden gemanipuleerd en vervolgens uit het lichaam worden gespoeld.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407