Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van de paardenbloemthee

Voordelen van de paardenbloemthee

 1. Mensen kunnen paardebloemthee thuis brouwen of vinden in reformwinkels. Het is ook beschikbaar om online te kopen.

 2. Paardenbloemthee varieert qua voedingswaarde omdat mensen verschillende hoeveelheden plantaardig materiaal gebruiken om ze te brouwen, en sommige fabrikanten voegen andere ingrediënten aan de drank toe.

 3. In dit artikel bekijken we de mogelijke gezondheidsvoordelen van paardenbloemthee en bespreken we een deel van het onderzoek naar deze plant.

Mogelijke voordelen van paardenbloemthee

 1. Paardenbloemthee bevat voedingsstoffen, zoals vitamine A, die de gezondheid van een persoon ten goede kunnen komen. We onderzoeken de potentiële gezondheidsvoordelen van deze drank hieronder meer in detail.

Alternatieve warme drank

 1. Paardenbloem thee biedt een alternatief voor mensen die willen stoppen met het drinken van cafeïnehoudende dranken, zoals koffie en zwarte thee, of hun dagelijkse consumptie willen beperken.

Ontstekingsremmende effecten

 1. Onderzoek suggereert dat alle delen van de paardenbloem plant veel natuurlijke ontstekingsremmende en antioxiderende stoffen bevatten.

 2. Artsen geloven dat ontsteking een rol speelt bij veel soorten ziekten. Hoewel er geen bewezen verband bestaat tussen het drinken van paardenbloemthee en een vermindering van ontstekingsgerelateerde ziekten, is het mogelijk dat de verbindingen in deze plant de algehele gezondheid bevorderen door ontsteking te verminderen.

Cholesterolverlagende effecten

 1. Volgens een onderzoek uit 2012 in Nutrition Reviews kan paardenbloem hyperlipidemie bij ratten verminderen. Hyperlipidemie is een abnormaal hoog niveau van lipiden, waaronder cholesterol, in het bloed.

 2. De onderzoekers constateerden een afname van het niveau van zowel triglyceriden en totaal cholesterol bij ratten die paardebloembloemextracten aten.

 3. De theorie is dat paardenbloemextract een remmend effect heeft op pancreaslipase, een enzym dat de sleutel is tot het verteren van vet. Het beperken van de activiteit van dit enzym kan de manier veranderen waarop het lichaam vet opneemt. Er is echter geen bewijs dat dit bij mensen voorkomt.

Leverbeschadiging verminderen

 1. Volgens de National Institutes of Health (NIH) gebruiken mensen al jaren paardenbloem in de traditionele geneeskunde, omdat ze geloven dat het gezondheidsproblemen met betrekking tot de lever, galblaas en galwegen kan behandelen.]

 2. Volgens de Nutrition Reviews-studie vermindert paardenbloemwortel de omvang van leverschade bij ratten. Nogmaals, er is geen wetenschappelijk bewijs dat dit zou kunnen werken bij mensen.

Diuretische effecten

 1. Paardenbloem heeft volgens de NIH ook een geschiedenis van gebruik als een natuurlijk diureticum. Het diuretische effect betekent dat de thee zowel urineren als minder waterretentie in het lichaam stimuleert.

 2. Meer van elke drank drinken stimuleert doorgaans de vloeistofafgifte omdat de nieren de waterbalans in het lichaam handhaven.

 3. Het is mogelijk dat paardenbloem de nieren kan helpen meer water af te geven om het gevoel van een opgeblazen gevoel en ongemak te verminderen, maar dit is niet duidelijk.

 4. Het is onwaarschijnlijk dat het drinken van paardenbloemthee of een andere niet-alcoholische drank om af en toe te plassen aan te moedigen.

 5. Een artikel in Virology Journal dat de rol van paardenbloemextracten en theeën in de traditionele Chinese geneeskunde bespreekt, wijst op het gebruik ervan als een behandeling voor urineweginfecties.

Griep bestrijden

 1. In dezelfde studie wordt in vitro getest om het effect van paardenbloemextracten op het humane influenzavirus A te bekijken.

 2. De extracten leidden tot een verlaging van het virusniveau en er waren geen schadelijke effecten op gezonde cellen. Meer onderzoek is echter nodig om te bepalen of de extracten effectief zijn bij mensen.

 3. Paardenbloem thee kan het griepvaccin niet vervangen, maar het kan de symptomen verlichten of het herstel bevorderen.

Risico's

 1. Het is belangrijk op te merken dat sommige mensen allergische reacties hebben op paardenwortel en thee. De NIH waarschuwt dat mensen meer allergisch zijn voor paardenbloem als ze ook allergisch zijn voor vergelijkbare planten, waaronder:

 2. Iedereen die op deze bloemen reageert, moet paardebloemthee met voorzichtigheid drinken of helemaal vermijden.

Takeaway

 1. Paardebloemthee kan een smakelijk en voedzaam alternatief zijn voor koffie en thee die cafeïne bevatten.

 2. Hoewel dier- en laboratoriumstudies hebben aangetoond dat deze drank veel potentiële voordelen heeft, zijn er geen grootschalige onderzoeken bij mensen om de effectiviteit ervan bij het verbeteren van de gezondheid te bevestigen.

 3. Mensen die niet allergisch zijn, kunnen paardenbloemthee gebruiken om een ​​gezonde levensstijl aan te vullen.

 4. Paardenbloem thee is te koop in natuurvoedingswinkels en online.

 5. Artikel laatst herzien vóór do 15 november 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407