Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Griekse yoghurt

Dressing

 1. Als u op zoek bent naar een dikkere, creamer-versie van uw gewone yoghurt, probeer dan Griekse yoghurt, die in smaken of gewoon verkrijgbaar is. Het komt in dezelfde smaken of gewoon, en je kunt het eten als een snack of opnemen in recepten, desserts en smoothies. Het eten van Griekse yoghurt heeft voordelen en het vergelijken met gewone yoghurt kan u helpen kiezen welke het beste is voor uw voedingsbehoeften. Deze yoghurt heeft veel voordelen, samen met een smaak die je een vol en voldaan gevoel geeft.

Protein

 1. Griekse yoghurt kan twee keer zoveel eiwit bevatten als gewone yoghurt. Het extra eiwit zorgt ervoor dat je je verzadigd voelt en je tevreden voelt. Commerciële Griekse yoghurt in supermarkten heeft bijna het dubbele van het eiwitgehalte van standaard yoghurtmerken. Een kopje gewone, magere yoghurt bevat meestal 5 tot 10 gram eiwit, waarbij Griekse yoghurt gemiddeld ongeveer 13 tot 20 gram eiwit is.

Sodium

 1. Zout is een grote rode vlag en veel consumenten zijn op zoek naar minder zout. Volgens de USDA bevat Griekse yoghurt tot 50 procent minder natrium. Bovendien heeft het nog steeds een volle smaak zonder het hoge natriumgehalte.

Koolhydraatarm

 1. Als u uw inname van koolhydraten in de gaten houdt of gevoelig bent voor koolhydraten zoals diabetes, dan is Griekse yoghurt uw ticket. Gewone yoghurt bevat 15 tot 17 gram koolhydraten per kopje, waar Griekse yoghurt gemiddeld ongeveer 9 gram is.

Eenvoudig te verteren

 1. Omdat Griekse yoghurt minder koolhydraten bevat dan gewone yoghurt, bevat het minder lactose, de suiker in zuivelproducten die de maag van mensen soms van streek kan maken. Dit is vooral handig voor mensen met lactose-intolerantie.

Veelzijdigheid

 1. Griekse yoghurt kan voor veel gerechten worden gebruikt, waaronder hartig en zoet. Vanwege de dikke textuur en rijke smaak gebruiken veel mensen het als vervanging voor melk, zure room en zelfs voor het bakken.

Texture

 1. Griekse yoghurt heeft een zachte, rijke en dikke consistentie. Een deel van wat Griekse yoghurt anders maakt dan gewone yoghurt, is dat het gespannen is om de wei te verwijderen. Wanneer wei wordt verwijderd, is water dat ook, wat een dikker, substantieel yoghurtproduct oplevert. Dit is de reden waarom Griekse yoghurt zo populair is vanwege de tevredenheid na het eten van iets romigs en soepel.

Probiotica

 1. Griekse yoghurt en ander gefermenteerd voedsel, zoals karnemelk en zuurkool, bevatten probiotica, levende micro-organismen. Deze bacteriemicroben kunnen de spijsvertering en het immuunsysteem helpen verbeteren en kunnen ook de bijwerkingen van antibiotica verminderen, legt de California Dairy Research Foundation uit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407