Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van kalkwater: voor de gezondheid

Voordelen van kalkwater

 1. Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 60 procent uit water, dus het is geen verrassing dat water belangrijk is voor uw gezondheid. Water spoelt gifstoffen uit het lichaam, voorkomt uitdroging en houdt u energiek.

 2. Het is essentieel om minimaal acht glazen water per dag te drinken, inclusief water.

 3. Als u de smaak van gewoon water niet lekker vindt, geeft u misschien de voorkeur aan sappen en thee. Deze dranken zijn vaak gezoet en bevatten echter meer calorieën, dus water is ideaal.

 4. Als u zelf geen water kunt drinken, kan een beetje limoensap in het glas knijpen de drank draaglijk maken. Je zult ook genieten van de voedzame voordelen van limoen.

 5. Kalk, een soort citrusvruchten, is een uitstekende bron van antioxidanten. Antioxidanten beschermen je lichaam door schade door vrije radicalen of chemicaliën die cellen beschadigen te voorkomen of te stoppen.

 6. Limoenen zijn ook een goede bron van:

 7. Of u nu uw gezondheid wilt verbeteren of uw gewicht wilt handhaven, hier zijn enkele voordelen van het toevoegen van een scheutje limoen aan uw water.

1. Verjongt de huid

 1. Verschillende huidverzorgingsproducten claimen een gezondere, jonger uitziende huid te bevorderen. Maar u hoeft geen geld uit te geven aan dure producten om de gladheid en het uiterlijk van uw huid te verbeteren.

 2. Limoenen bevatten vitamine C en flavonoïden, de antioxidanten die collageen versterken. Het drinken van limoenwater kan je huid hydrateren en verjongen. Vitamine C en flavonoïden zijn ook te vinden in sommige actuele huidverzorgingsproducten.

 3. Het wordt niet aanbevolen limoensap rechtstreeks op uw huid aan te brengen, omdat blootstelling aan de zon na het aanbrengen kan leiden tot phytophotodermatitis of een pijnlijke kalkverbranding.

2. Verbetert de spijsvertering

 1. Het drinken van limoenwater verbetert de spijsvertering. Limoenen zijn zuur en helpen speeksel af te breken voedsel voor een betere spijsvertering. Bovendien stimuleren flavonoïden in limoenen de secretie van spijsverteringssappen.

 2. Als u constipatie ervaart, kan de zuurgraad van limoenen het uitscheidingssysteem verwijderen en de darmactiviteit stimuleren.

 3. En als u vaak last heeft van brandend maagzuur of zure oprispingen, kan het drinken van een glas warm water met 2 theelepels limoensap ongeveer 30 minuten vóór de maaltijd helpen bij het voorkomen van refluxsymptomen.

Infecties

 1. Uw risico op een infectie is hoger tijdens het koude en griepseizoen. Als je gezond wilt blijven, drink dan de hele dag limoensap.

 2. De vitamine C en antioxidanten in limoenen kunnen uw immuunsysteem versterken en uw lichaam helpen infecties zoals het verkoudheids- en griepvirus te bestrijden. Het kan ook de duur van een ziekte verkorten.

Gewichtsverlies

 1. Wie wil er niet gezond blijven? Helaas is afvallen gemakkelijker gezegd dan gedaan.

 2. Een ander voordeel van kalkwater is dat het u helpt uw ​​gewicht te beheersen. Citroenzuren kunnen de stofwisseling stimuleren, waardoor u meer calorieën kunt verbranden en minder vet kunt opslaan.

 3. Regelmatige fysieke activiteit en portiecontrole zijn belangrijk om overtollige kilo's en gewichtsbeheersing te verliezen. Richt daarom de meeste dagen van de week op ten minste 30 minuten lichamelijke activiteit en maak de helft van elke maaltijd fruit en groenten.

 4. Om uw dag goed te beginnen en uw metabolisme op gang te brengen, drinkt u 's ochtends een glas limoenwater of zuigt u op een limoenwig voor de maaltijd.

Suiker

 1. Als uitstekende bron van vitamine C kunnen limoenen nuttig zijn voor mensen met diabetes.

 2. Limoenen hebben een lage glycemische index en helpen reguleren hoe uw lichaam suiker opneemt in de bloedbaan. Als gevolg hiervan kunt u minder bloedsuikerpieken ervaren.

Ziekte

 1. Limoenen zijn een goede bron van magnesium en kalium, die de gezondheid van het hart bevorderen.

 2. Kalium kan van nature de bloeddruk verlagen en de bloedcirculatie verbeteren, wat uw risico op een hartaanval en beroerte vermindert.

 3. Er is onderzoek gaande naar kalkverbindingen die limoninen worden genoemd en die mogelijk het cholesterolgehalte kunnen verlagen. Hoge bloeddruk in combinatie met hoog cholesterol kan de bloedvaten verharden en vernauwen. Ze verhogen ook het risico op een hartaanval, beroerte en hartaandoeningen.

7. Voorkomt kanker

 1. Kanker is de ongecontroleerde groei van abnormale cellen en deze kan zich in verschillende delen van het lichaam ontwikkelen, waaronder de borsten, longen en nieren.

 2. Het drinken van limoenwater kan het risico op kanker verminderen en u helpen de ziekte te bestrijden. De antioxiderende eigenschappen in limoenen bevorderen een gezonde celgroei en verbeteren de functie van uw immuunsysteem.

Ontsteking

 1. Artritis, jicht en andere gewrichtsproblemen worden allemaal veroorzaakt door ontsteking. Vitamine C kan het niveau van ontsteking in uw lichaam verminderen, dus het toevoegen van limoensap aan water kan de symptomen van artritis en soortgelijke aandoeningen die gewrichtspijn en stijfheid veroorzaken verlichten.

 2. Een studie meldde dat degenen die de minste hoeveelheid vitamine C consumeerden meer dan drie keer zoveel kans hadden om artritis te ontwikkelen.

 3. Limoenen kunnen ook de urinezuurspiegel verlagen. Urinezuur is een afvalproduct dat het lichaam produceert bij het afbreken van voedingsmiddelen die purines bevatten, zoals vlees, lever, champignons en gedroogde bonen. Hoge niveaus van urinezuur kunnen jicht veroorzaken.

Bottom line

 1. Kalkwater is eenvoudig te bereiden. Je hoeft maar een paar limoenen uit de supermarkt te halen.

 2. Was verse limoenen grondig om pesticiden, vuil en was te verwijderen. Nadat je een glas met water hebt gevuld, pers je het sap uit een of twee limoenen in het glas. [! 9014 => 1140 = 10!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407