Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van kersen: gewichtsverlies, jichtgenezing minder ontsteking!

Laatste gedachten over banaanvoeding

 1. Kersen zijn populair vanwege hun zoete en sappige eigenschappen, maar steeds meer onderzoek suggereert dat kersen ook buitengewoon gunstig zijn voor uw gezondheid. Dus wat zijn de voordelen van kersen, en wat maakt ze zo voordelig?

 2. De voedingsstoffen en bioactieve componenten in kersen ondersteunen hun preventieve gezondheidsvoordelen. Een 2018-beoordeling van de gezondheidsvoordelen van kersen, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients, vatte de resultaten samen van 29 gepubliceerde menselijke studies die de positieve effecten van kersenconsumptie onderzochten. Onderzoekers ontdekten dat het eten van kersen en producten gemaakt met kersen oxidatieve stress, ontsteking, door inspanning veroorzaakte spierpijn en krachtverlies, LDL-cholesterol, bloeddruk, artritis symptomen en slaapverlies verminderde. (1)

 3. De voordelen van kersen komen van hun hoge gehalte aan antioxidanten die schade door vrije radicalen bestrijden en onze cellen beschermen. Recent onderzoek geeft ook aan dat kersen helpen bij het verwijderen van overtollig lichaamsvet en het verhogen van melatonine. Dit ondersteunt een gezonde slaapcyclus.

 4. De volgende keer dat u door de gangpaden van de supermarkt loopt, haalt u wat verse, bevroren of gedroogde kersen op en profiteert u van de vele voordelen voor de gezondheid. Ze smaken heerlijk en hebben ook een voedingswaarde.

Wat zijn kersen? Soorten Kersen

 1. De kers is een vrucht van het geslacht Prunus. Er zijn twee bekende soorten kersen. Deze omvatten de soort afgeleid van de Prunus avium (de zoete of wilde kers) en die afgeleid van de Prunus cerasus (de zure kers).

 2. Deze eetbare kersen onderscheiden zich door hun bloemtrossen en zacht fruit. Ze zijn inheems in de gematigde regio's van het noordelijk halfrond, met twee soorten in Amerika, drie in Europa en de rest in Azië.

 3. Irrigatie, sproeien, arbeid en hun neiging tot schade door regen en hagel maken kersen relatief duur, maar de vraag naar het fruit is nog steeds groot. Het hoogseizoen voor kersen is de zomermaanden. In veel delen van Noord-Amerika behoren ze tot de eerste boomvruchten die rijpen, terwijl kersen in Australië en Nieuw-Zeeland op grote schaal worden geassocieerd met Kerstmis omdat ze een piek bereiken eind december.

 4. In de Verenigde Staten worden de meeste zoete kersen geteeld in Washington, Californië, Oregon, Wisconsin en Michigan. Zure kersen worden geteeld in Michigan, New York, Utah en Washington.

8 voordelen van kersen

 1. Een studie gepubliceerd in artritis reuma evalueerde 633 personen met jicht die gedurende twee dagen werden behandeld met kersenextract. Deze kersenbehandeling ging gepaard met een 35 procent lager risico op jichtaanvallen. Toen de inname van kersen werd gecombineerd met het gebruik van allopurinol, een voorgeschreven medicijn voor jicht en nierstenen, was het risico op jichtaanvallen 75 procent lager. Dus misschien wilt u kersen toevoegen aan uw jichtdieet voor onmiddellijke verlichting. (8)

 2. Kersen zijn een van de beste ontstekingsremmende voedingsmiddelen. Een studie gepubliceerd in het Journal of International Society of Sports Nutrition evalueerde het vermogen van kersen om spierschade en pijn tijdens zware inspanningen te verminderen. In de studie liepen 54 gezonde hardlopers gemiddeld 16 mijl gedurende een periode van 24 uur. Deelnemers dronken 355 dagen lang tweemaal per dag 355 milliliter flessen kersensap of een placebo-kersendrank voorafgaand aan het evenement en op de dag van de race. (9)

 3. Een andere studie gepubliceerd in het Journal of Nutrition evalueerde 10 gezonde vrouwen in de leeftijd van 22-40. De vrouwen consumeerden twee porties zoete kersen na een nacht vasten. De bloed- en urinemonsters die vóór en na de kersendosis werden genomen, geven aan dat kersen de ontsteking verminderden, ontstekingsroutes remden en de plasmauraat verlaagden. Plasma-uraat is het zout dat is afgeleid van urinezuur. (10)

 4. Een kopje kersen voldoet aan ongeveer 9 procent van uw aanbevolen dagelijkse kaliumwaarde. Terwijl je dit heerlijke kaliumrijke voedsel eet, voed je je lichaam met een noodzakelijk mineraal voor de functie van verschillende organen. Kalium is van vitaal belang voor het hart, de nieren, de hersenen en het spierweefsel.

 5. Kalium vermindert het risico op een beroerte, verlicht hypertensie en hoge bloeddruk, vermindert spierkrampen en verbetert de spierkracht. (11)

 6. Bovendien zijn kersen nuttig tijdens de zwangerschap omdat ze kalium leveren, wat nodig is om uw vocht- en chemische balans te behouden als uw bloedvolume zich uitbreidt.

 7. Het meest voorkomende type artritis dat 33 miljoen Amerikaanse volwassenen treft, is artrose of degeneratieve gewrichtsziekte. Het treedt op wanneer het kraakbeen tussen de botten en het gewricht verslijt. Hierdoor kunnen de botten tegen elkaar wrijven in plaats van ze de bescherming en het kussen tegen kraakbeen te geven.

 8. Een studie uitgevoerd in het Osteoarthritis Research Center evalueerde 58 niet-diabetische patiënten met artrose die gedurende zes weken dagelijks acht flesjes kersensap dronken. Als resultaat van de studie daalden de scores van de Western Ontario McMaster Osteoarthritis Index (bekend als WOMAC) aanzienlijk na de behandeling met scherpe kersensap. Hoge gevoeligheidsscores daalden ook na de kersenbehandeling. Dit suggereert dat het scherpe kersensap symptoomverlichting bood aan patiënten met artrose. (12)

 9. Een studie uit 2015, gepubliceerd in het tijdschrift Cell Stress Chaperones, toonde aan dat toen 20 osteoartritispatiënten zuur topisch kersenzaadextract ontvingen, dat een belangrijke beschermer is tegen oxidatieve stress, ze aanzienlijk minder gewrichtspijn ervoeren. (13)

 10. Zacht kersensap bevat veel fytochemicaliën, waaronder melatonine, een molecuul dat cruciaal is voor het reguleren van de slaap-waakcyclus. In een studie gepubliceerd in het European Journal of Nutrition, consumeerden 20 vrijwilligers gedurende zeven dagen ofwel een placebo of een scherp kersensapconcentraat. Als gevolg van deze behandeling was het totale melatoninegehalte aanzienlijk verhoogd in de kersensapgroep. (14)

 11. Melatonine is een hormoon dat wordt aangemaakt door de pijnappelklier, een kleine klier in de hersenen. Het helpt de slaap- en waakcycli te beheersen. De kersentaartbehandeling leidde ook tot een aanzienlijke toename van de tijd in bed, totale slaaptijd en slaapefficiëntie. Deze gegevens suggereren dat scherp kersensap of supplementen kunnen bijdragen aan slaappatronen en mensen kunnen helpen met een verstoorde slaap of mensen die niet kunnen slapen.

 12. Niet alleen bevatten kersen weinig calorieën, maar onderzoek suggereert dat ze ook helpen de concentratie van vetten in uw bloed te verminderen.

 13. In een onderzoek uit 2009, gepubliceerd in het Journal of Medical Food, kregen ratten die 90 dagen lang heel scherp kersenpoeder ontvingen, gemengd in een vetrijk dieet, niet zoveel aan net zoveel lichaamsvet als ratten die geen kersen hebben gekregen. Scherpe kersen inname werd geassocieerd met verminderde concentratie van vetten in het bloed, percentage vetmassa en buikvetgewicht. (2)

 14. Het bloed van de ratten vertoonde veel lagere ontstekingsniveaus, die is gekoppeld aan ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes. Door scherp kersensap of een kersensupplement te consumeren, verminder je ontstekingen en lipiden in het bloed, wat leidt tot hartaandoeningen en gewichtstoename.

 15. Van de antioxidanten in kersen is bekend dat ze de cardiovasculaire gezondheid verbeteren. Onderzoek aan de Universiteit van Michigan suggereert dat scherpe kersen cardiovasculaire voordelen bieden en het risico op een beroerte kunnen verminderen. De studie toonde aan dat scherpe kersen peroxisome proliferator activerende receptoren (PPAR's) isovormen in veel van de lichaamsweefsels activeren.

 16. PPAR's reguleren genen die betrokken zijn bij het vet- en glucosemetabolisme en kunnen bij wijziging het risico op hart- en vaatziekten helpen verminderen. Er zijn voorgeschreven medicijnen die hetzelfde doen, maar ze hebben ernstige bijwerkingen, zoals een hartaanval en beroerte. (3)

 17. Onderzoek suggereert ook dat de anthocyanen en vezels in kersen bijdragen aan de gezondheid van het hart door metabole risicofactoren te verminderen, het LDL-cholesterolgehalte te verbeteren en het glucosemetabolisme te bevorderen. (4)

 18. Anthocyanen en cyanidine zijn twee componenten van kersen die krachtige antioxidanten bieden. Hun aanwezigheid helpt kersen een antioxidantvoedsel te maken. In feite heeft een studie gepubliceerd in het Journal of Natural Products aangetoond dat de anthocyanines en cyanidine geïsoleerd uit scherpe kersen betere ontstekingsremmende activiteit vertoonden dan aspirine. (5)

 19. Anthocyanen uit zure kersen blijken niet alleen sterke antioxiderende en ontstekingsremmende activiteiten te hebben, maar ook de tumorontwikkeling bij muizen en de groei van menselijke darmkankercellijnen te remmen. Het lichaam gebruikt antioxidanten om zichzelf te voorkomen van de schade veroorzaakt door zuurstof, die tegenwoordig een belangrijke rol speelt bij ziekten en is gekoppeld aan gezondheidsproblemen zoals kanker, hartaandoeningen en dementie. (6)

 20. Een ander voordeel van kersen is dat ze vrije radicalen bestrijden die de ogen beschadigen. Maculaire degeneratie en glaucoom worden veroorzaakt door vrije radicalen en oxidatieve stress. Maculaire degeneratie is ouderdomsverlies van het gezichtsvermogen en wazig zien in verband met schade aan de macula of het midden van het oog. Het kan uiteindelijk van invloed zijn op iemands vermogen om veel dagelijkse taken te lezen en uit te voeren.

 21. Glaucoom wordt veroorzaakt door een opeenhoping van vloeistof in het oog die druk uitoefent op de optische zenuw, het netvlies en de lens. De druk kan het oog permanent beschadigen als het niet wordt behandeld. Kersen dienen als een natuurlijke behandeling voor maculaire degeneratie en natuurlijke behandeling voor glaucoom vanwege hun krachtige antioxidanten die oogbeschadiging helpen voorkomen.

 22. Omdat kersen rijk zijn aan vitamine C, kunnen ze de gezondheid van uw huid verbeteren. Voordelen van kersen voor de huid zijn onder meer hun vermogen om ontstekingsaandoeningen die uw huid beïnvloeden, de elasticiteit te verbeteren en tekenen van veroudering te verminderen. (7)

 23. Jicht is een pijnlijke, arthritische aandoening die vooral de grote teen treft. De grote teen wordt stijf, ontstoken en pijnlijk als gevolg van overtollig urinezuur. Dit leidt tot kristallen gevormd in gewrichten. Deze hoge niveaus van urinezuur worden hyperurikemie genoemd en de pijn komt van de natuurlijke ontstekingsremmende reactie van het lichaam op de kristallen. Hoge urinezuurwaarden kunnen leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen, zoals diabetes, nierziekten en hartziekten.

 24. Terwijl beide groepen verhoogde pijn rapporteerden na de race, rapporteerde de kersensapgroep een significant kleinere toename van pijn in vergelijking met de placebogroep. Men denkt dat dit komt door de ontstekingsremmende eigenschappen van scherpe kersen. De post-run spierpijn werd geminimaliseerd omdat de kersen ontstekingen konden verminderen.

Voordelen van kersen: Cherry Nutrition Facts

 1. Een van de voordelen van kersen is dat ze een voedzaam voedsel zijn dat rijk is aan anthocyanen, quercetine, hydroxycinnamaten, kalium, carotenoïden en melatonine.

 2. Bovendien zijn kersen vezelrijk en een uitstekende vitamine C-voedingsbron. Zoete kersen hebben ook een lagere glycemische index van 22, wat verrassend lager is dan abrikozen, druiven, perziken, bosbessen en pruimen.

 3. Eén kop (ongeveer 138 gram) zoete kersen heeft ongeveer: (15)

Voordelen van kersen en kersen in de traditionele geneeskunde

 1. Kersen staan ​​bekend om hun verwarmende eigenschappen. In de traditionele Chinese geneeskunde worden ze gebruikt om qi te bouwen, de bloedcirculatie te stimuleren, de gezondheid van de huid te verbeteren en uitputting en vermoeidheid te verlichten.

 2. Men denkt dat ze helpen bij het opbouwen van bloed, wat kan bijdragen aan gezondheidsproblemen waarvoor reiniging of ontgifting nodig is. Deze aandoeningen omvatten diabetes en ontstekingsaandoeningen. De kers wordt ook gebruikt om de milt te versterken, spijsverteringsproblemen zoals diarree te verlichten, het lichaam te verjongen en de eetlust te stimuleren.

 3. Een van de krachtigste voordelen van kersen is het hoge gehalte aan antioxidanten. Dit wordt erkend door beoefenaars van traditionele geneeskunde en gebruikt om patiënten te helpen met aandoeningen die verband houden met ontsteking, waaronder jicht, artritis en fibromyalgie.

 4. De melatonine in kersen wordt ook gewaardeerd om zijn vermogen om een ​​gevoel van kalmte op te wekken en slapeloosheid, hoofdpijn en prikkelbaarheid te verlichten.

Kersen versus druiven versus veenbessen

 1. Kersen, druiven en veenbessen hebben vergelijkbare voedingsprofielen en delen ook enkele gezondheidsvoordelen. Hier is een kort overzicht van hun overeenkomsten en verschillen:

Waar te vinden en hoe kersen te gebruiken

 1. Kersen zijn overal verkrijgbaar in supermarkten, vooral als ze in het seizoen tijdens de zomermaanden zijn. Buiten het seizoen kunt u bevroren of gedroogde kersen en kersensap vinden. Een van de favoriete soorten kersen, bing-kersen genaamd, is alleen beschikbaar in juli. Ze staan ​​bekend als de lekkerste kers vanwege hun natuurlijke zoetheid.

 2. Er zijn veel leuke en gezonde manieren om kersen te gebruiken. Wanneer ze in het seizoen zijn, kan het verse fruit worden toegevoegd aan havermout, yoghurtparfaits, salades, desserts, drankjes en smoothies. Ze kunnen natuurlijk ook gewoon worden gegeten. Het is gemakkelijk om de pit van een kers eruit te halen. Gebruik gewoon een mes en snijd de kers doormidden - de put komt er recht uit.

 3. Het kersenseizoen is kort, dus kersen bevriezen heel goed. Je kunt kersen maximaal een jaar in de vriezer bewaren! Buiten het seizoen kunt u ook snack op gedroogde kersen, die geweldig zijn in korrelloze granola en havermout. Kersen kunnen ook worden ingeblikt in water, appelsap, witte druivensap of siroop.

Kersen bewaren

 1. Zorg dat je in de zomermaanden wat verse kersen in handen hebt en maak jam, gelei en confituur waarvan je het hele jaar door kunt genieten. De gezondste manier om kersen te bewaren is in gewoon water. Kersen zijn zoet genoeg, dus je hebt geen extra suiker nodig. Begin met het wassen van de kersen en ontpit ze. (Je hoeft ze niet te kuilen voordat je gaat schoppen, maar het maakt ze gemakkelijker om later te eten.)

 2. Vul de helft van een pot met water en voeg vervolgens uw kersen toe. Blijf op de pot op het aanrecht tikken om luchtbellen te verwijderen. Voeg vervolgens de rest van je water toe. Voordat u het deksel erop doet, moet u ervoor zorgen dat de kersen volledig zijn bedekt en tik nog een paar keer op de pot.

 3. Om een ​​jam of gelei met kersen te maken, gebruikt u een pan om de kersen op middelhoog vuur te koken. Voeg een beetje water toe en geef de kersen de tijd om af te breken. Als je extra zoetheid wilt toevoegen, gebruik dan een beetje honing of ahornsiroop, beide geweldige natuurlijke zoetstoffen. Je kunt ook kruiden toevoegen die de smaak van kersen aanvullen, zoals kaneel of nootmuskaat.

Kersenrecepten

 1. Een gemakkelijke manier om kersen in uw dieet te krijgen is met dit Cherry Limeade-recept. Omdat kersen alleen in het seizoen van mei tot juli zijn, kunnen ze in andere maanden moeilijk te vinden zijn. Dit recept vereist bevroren kersen die het hele jaar door kunnen worden gekocht.

 2. Deze Very Cherry Snack Bar is een geweldige manier om kinderen de antioxidanten te geven die ze nodig hebben. Het is gemakkelijk te maken en de kinderen zijn er dol op! Bovendien bevat het vezels, gezonde vetten en kalium.

 3. Bekijk deze gezonde smoothierecepten. Er zijn een heleboel gezonde en heerlijke ideeën waarmee je het de hele week door kunt mixen.

 4. Een ander kersenrecept om te proberen is deze Quinoa-salade met donkere kersen en boerenkoolrecept.

Kersengeschiedenis en interessante feiten

 1. De zoete kers wordt al sinds de prehistorie geconsumeerd. Een gecultiveerde kers, evenals de abrikoos, werd naar Rome gebracht door Lucius Licinius Lucullus uit het noordoosten van Anatolië, wat historisch Armenië is, volgens gegevens. In opdracht van Henry VIII, die de kers in Vlaanderen had geproefd, werd hij in Teynham, nabij Kent, in Engeland geïntroduceerd.

 2. Er is tegenwoordig veel vraag naar kersen. De kersenbomen zijn eigenlijk moeilijke fruitbomen om te groeien en in leven te houden omdat ze geen vocht verdragen. Ze zijn ook vatbaar voor verschillende virussen, evenals bacteriële kanker, cytosporakanker, bruine rot, wortelrot en kroonrot.

 3. In commerciële productie worden kersen geoogst met behulp van een gemechaniseerde "shaker", maar handpikken wordt ook veel gebruikt om het fruit te oogsten en schade aan de kersen en bomen te voorkomen.

 4. Het consumeren van zoete en scherpe kersen is volkomen veilig voor volwassenen en kinderen. Kersen kunnen een allergische reactie veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn.

 5. Er is onvoldoende onderzoek om aan te geven of grote doses voor medicinale doeleinden volledig veilig zijn. Als u grote doses of kersensupplementen consumeert, informeer dan uw arts en houd uw lichamelijke reacties bij voordat u doorgaat met de behandeling.

 6. Het consumeren van kersen is veilig voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, maar de veiligheid van het nemen van grote doses voor medicijnen is onbekend omdat er onvoldoende onderzoek is. Er zijn op dit moment geen kerseninteracties bekend.

 7. Als u denkt aan het voeren van kersen aan uw hond, wordt het niet aanbevolen omdat het bekend is dat het maag-darmklachten veroorzaakt bij huisdieren.

 8. Je zou kunnen denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407