Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van kippen met vrije uitloop versus conventionele kippengevaren

Laatste gedachten

 1. Als u geen vegetariër of veganist bent, eet u waarschijnlijk kip, maar wat voor kip eet u? Tegenwoordig zijn niet alle kippenboerderijen hetzelfde. Sommige van deze plaatsen behandelen hun vogels zelfs vreselijk en produceren wat kippenvlees van lage kwaliteit. Maar kwaliteit is niet het enige probleem - conventioneel kippenvlees bleek een aantal ernstig ongewenste ziekteverwekkers te bevatten, zoals Salmonella. (1) Dat is de reden waarom scharrelkip de enige manier is om te gaan als je dit gewone eiwitvoer eet.

 2. Om kip te definiëren, behoort een kip tot de pluimveefamilie, een groep gedomesticeerde vogels, waaronder kippen, kalkoenen en eenden, die gewoonlijk door mensen worden grootgebracht voor hun eieren en vlees - samen met de voedingsstoffen in kip, zoals kippencollageen. Er zijn zoveel nieuwsberichten geweest over waarom conventionele kip zo gevaarlijk voor onze gezondheid kan zijn, om nog maar te zwijgen over de onplezierige manier waarop deze vogels hun leven leiden.

 3. Dus als je kip als eiwitbron in je dieet gaat kiezen, wil je ervoor zorgen dat het zowel biologisch als vrije uitloop is. Laten we het hebben over waarom scharrelkip zo belangrijk is voor zowel kippen als kippenconsumenten. Misschien ben je ook geïnteresseerd in het grootbrengen van je eigen scharrelkippen, dus ik zal ingaan op hoe je ze ook in je eigen achtertuin kunt grootbrengen.

Wat betekent ‘Vrije uitloop’?

 1. Dus wat betekent scharrelkip precies? Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) definieert scharrelkippen als kip die afkomstig is van producenten die aantonen dat hun kippen toegang tot de buitenwereld hebben gekregen. (2) "Free roaming" is een andere veel voorkomende term die door elkaar wordt gebruikt met free range. Gewoonlijk hebben kippen die met vrije uitloop worden grootgebracht, voor meer dan 51 procent van hun leven continu toegang tot het buitenleven. (3)

 2. Scharrelkippen kunnen rondlopen, frisse lucht en zonneschijn krijgen en contact hebben met andere kippen. Omdat de definitie van de USDA van vrije uitloop echter vrij algemeen is, is het een goed idee om precies te kijken hoe "vrije uitloop" de kippen van een bedrijf echt zijn, aangezien de term juridisch gezien gewoon kan betekenen dat kippen toegang hebben tot de buitenkant. In het ideale geval wil je dat vrije uitloop betekent dat de kippen echt rond een weiland rondlopen, niet alleen af ​​en toe naar buiten gaan.

 3. Dus als kippen met vrije uitloop het grootste deel van hun tijd ronddwalen, waar leggen ze dan hun eieren? Dat antwoord kan zeker variëren, afhankelijk van de opzet van de specifieke kippenboerderij die de kippen grootbrengt en ook de kip zelf. Van sommige scharrelkippen is bekend dat ze hun eieren in de kippenren of nestkasten leggen. Sommige kippen gaan echter schurken en je weet misschien niet waar ze hun eieren hebben gelegd totdat je ze tegenkomt. Je weet misschien ook wanneer en waar een kip haar eieren legt, omdat ze waarschijnlijk veel lawaai maakt wanneer ze haar ei legt, dat soms het 'eilied' wordt genoemd. (4)

 4. Dus als je kip koopt, wil je er eerst voor zorgen dat het biologisch gecertificeerd is en dat het vervolgens is grootgebracht onder echt vrije uitloopomstandigheden. Dit is wanneer een lokale bron echt de beste manier kan zijn om te garanderen dat beide waar zijn als het gaat om uw kippenvlees en uw eieren. Ik wil ook het verschil zien tussen kooivrije en scharreleieren - kooivrije eieren komen van een kip die meer ruimte had dan een gekooide kip, maar het was nog steeds niet noodzakelijkerwijs toegestaan ​​om naar buiten te gaan als een gratis- bereik duivin.

Voordelen van scharrelkip

 1. Een van de gezondste dingen van scharrelkip is het hoge eiwitgehalte. Slechts één scharrelkip kan ongeveer 52 procent van de dagelijkse eiwitbehoefte van de meeste mensen voorzien. (5, 6) Eiwit is zo cruciaal voor de gezondheid van ons lichaam. Het is zelfs zo cruciaal dat het zelfs 'de bouwsteen van het leven' wordt genoemd. Als je niet voldoende eiwitten binnenkrijgt, hebben je cellen het veel moeilijker om zichzelf te laten groeien en repareren. Voor opgroeiende kinderen en zwangere moeders met opgroeiende baby's is eiwit bijzonder belangrijk. (7)

 2. Kippen met vrije uitloop staan ​​erom bekend eieren te produceren die veel meer voedingswaarde hebben dan de eieren die door gekooide kippen worden gelegd. Volgens een onderzoek uit 2007 zijn scharreleieren op veel specifieke manieren een veel gezondere keuze. Deze studie toonde aan dat eieren van scharrelkippen in vergelijking met eieren van kippen met batterijhouder: (8)

 3. Een wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in 2017 keek naar de effecten van het voeren van commercieel kippenvoer, conventioneel kippenvlees of biologisch kippenvlees aan groepen vrouwelijke proefdieren. Om de effecten te evalueren, namen onderzoekers metingen van het percentage groeisnelheid en cholesterolgehalte van de proefpersonen, evenals hun progesteron-, testosteron- en oestrogeengehaltes.

 4. Wat hebben ze gevonden? Het consumeren van zowel commercieel kippenvoer als commercieel kippenvlees resulteerde in toename van de groei, toename van het cholesterolgehalte en een onbalans in hormoonspiegels. Over het algemeen concludeert de studie dat "commercieel kippenvoer en commercieel kippenvlees de mogelijke oorzaak kan zijn van de ontwikkeling van polycysteus ovariumsyndroom bij vrouwen als gevolg van steroïde hormonale onbalans." (9)

 5. Veel mensen vinden biologische scharrelkip lekkerder dan conventionele kip. Een mogelijke reden dat biologische scharrelkippen misschien beter smaken, is dat ze een dieet van hogere kwaliteit eten dan conventionele vogels. (10)

 6. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Poultry Science verdeelde 600 kippen in drie groepen: de kippen die volledig binnenshuis zijn grootgebracht, de dieren die buiten toegang hebben met kunstmatige schuilplaatsen en de dieren die buiten door schaduw van wilgen in de schaduw worden gesteld. Onderzoekers ontdekten dat de vogels die buiten toegang en natuurlijke beschutting hadden sappiger, malser en beter getextureerd vlees hadden. De onderzoekers zijn van mening dat de hoeveelheid bewegingsvrije scharrelkippen die dagelijks binnenkomen, helpt hun spieren te ontwikkelen, wat resulteert in een betere smaak en textuur. (11)

Conventionele kipgevaren en zorgen

 1. Kip is een zeer populaire eiwitbron. Kippenboeren in de Verenigde Staten verkopen elk jaar meer dan 8 miljard vogels voor vlees. Dus wat is er zo bezorgd aan conventioneel kippenvlees? Veel. Om te beginnen is de manier waarop conventionele kippen worden grootgebracht echt bergafwaarts gegaan in de 20e eeuw, toen de kippenkwekerij in de fabriek begon. Niet alleen hadden kippen geen toegang meer tot buiten, maar ze begonnen in zeer beperkte omstandigheden te leven en werden met antibiotica gepompt.

 2. Tegenwoordig halen bedrijven die conventioneel kippenvlees produceren het vlees van wat nu "superkippen" wordt genoemd. Dit zijn onnatuurlijk grote kippen waarvan de groei het gevolg is van een gestage stroom antibiotica in kleine doses. (12)

 3. In 2013 hebben consumentenrapporten een aantal zeer onthullende testen van kippenvlees uitgevoerd. Het kocht 316 rauwe kippenborsten van verschillende retailers in het hele land en ontdekte dat maar liefst 97 procent potentieel schadelijke bacteriën bevatte, waaronder Salmonella, Campylobacter, Staphylococcus aureus en Enterococcus. Ongeveer de helft van de geteste kip bevatte ook ten minste één bacterie die resistent is tegen drie of meer antibiotica, wat betekent dat het een multiresistente bacterie of "superbug" is. Bovendien bevatte meer dan 11 procent twee of meer van deze superbugs! (13)

 4. Het is niet zo verwonderlijk dat wanneer je dieren van welke aard dan ook in zeer krappe ruimtes in grote aantallen binnen zet, de gebieden waar deze dieren in leven heel snel heel ongezond worden. Voor conventioneel opgefokte kippen staan ​​levensomstandigheden erom bekend dat ze ronduit grof en zeer verontrustend zijn.

 5. Patrick Martins, oprichter van Heritage Foods USA, zegt dat binnenopsluiting vogels vatbaarder maakt voor ziekte met een van de belangrijkste redenen dat deze kippen zo jong zijn dat ze geen tijd hebben gehad om te bouwen veel van een immuunsysteem. Martins wijst er ook op dat, hoewel conventionele pluimveehouders kunnen zeggen dat vrije uitloop van een kip de kans op blootstelling aan ziekteverwekkers verhoogt, hij suggereert dat dit onjuiste gezichtspunt het lijkt alsof "biodiversiteit een bedreiging is; ze zeggen het tegenovergestelde van wat is waar." (14) Een scharrelkip leeft duidelijk een algehele gezondere levensstijl.

Kip met vrije uitloop versus biologische kip versus conventionele kip

 1. Scharrelkip is niet noodzakelijkerwijs biologisch, maar biologische kip moet in principe op vrije uitloop worden gehouden. Biologische kippen kunnen alleen gecertificeerd biologisch voer eten en mogen geen antibiotica of hormonen krijgen, maar ze mogen wel preventieve vaccins krijgen. Biologische kippen moeten "de mogelijkheid hebben om te oefenen, bewegingsvrijheid en stressvermindering". (15) Hoe zit het met scharrelkippen? Volgens USDA-normen kunnen ze een bepaalde tijd naar buiten. Organische kippen en scharrelkippen hebben vaak toegang tot een weiland, en om weiden te definiëren, is het meestal een stuk grond met mooi groen gras om te grazen.

 2. Het grootste deel van de conventionele kip komt van fabrieksboerderijen. Dit betekent dat de kippen in kooien worden verpakt, wat zeer snel tot onhygiënische en ongezonde omstandigheden leidt. De opsluiting betekent ook dat deze kippen meer kans hebben om ziek te worden, dat is de reden waarom de meerderheid van conventionele kippen het grootste deel van hun leven met antibiotica wordt gepompt. Deze antibiotica verdwijnen niet en zijn nog steeds te vinden in het conventionele kippenvlees dat wordt aangeboden in supermarkten, restaurants en fastfoodketens. Het is een verontrustend maar waar feit dat 80 procent van alle antibiotica die in de VS worden verkocht, daadwerkelijk wordt verkocht aan dieren, niet aan zieke mensen. (16)

 3. Conventionele kippen worden meestal in kooien grootgebracht. Als de kippen eierleggende kippen zijn, bevatten deze kooien meestal zes kippen met elk slechts 67 vierkante centimeter ruimte - of soms zelfs minder. (17) Conventionele kippen komen meestal helemaal niet naar buiten. Er is absoluut geen roaming of vrije tijd buiten of binnen. Kipantibiotica worden gewoonlijk aan deze conventionele vogels gegeven vanwege alle ziektes die in hen voorkomen vanwege de nauwe leefruimte.

 4. Hier zijn de betekenissen van enkele andere veelvoorkomende in de winkel gekochte kiptermen: (18)

Kipvoeding met vrije uitloop

 1. Een portie scharrelkip van 112 gram bevat ongeveer: (19)

 2. Waar kunt u scharrelkip kopen? Als je een lokale boerderij of boerenmarkt hebt, dan is het altijd een geweldige manier om scharrelkip te krijgen van een leverancier in de buurt van je huis. Met een lokaal verkrijgbare scharrelkip krijg je waarschijnlijk veel frisser vlees. Bovendien kun je misschien zelfs de boerderij bezoeken en precies zien hoe de kippen dagelijks leven.

 3. Gezondheidswinkels die kipproducten vervoeren, vervoeren meestal alleen kip die biologisch of biologisch en met vrije uitloop is. Tegenwoordig is het ook gemakkelijk om scharrelkip in je supermarkt te vinden. Met alle problemen met conventionele kip, is het zeker gemakkelijker geworden om vrije uitloop en biologische kip op veel meer locaties te vinden. [! 915 => 1130 = 7!

 1. Enkele van de meest populaire vragen als het gaat om het kweken van uw eigen scharrelkippen zijn: Hoeveel kost een scharrelkip en hebben scharrelkippen voer nodig? De prijzen van kippen variëren, maar een kippenfokker die buiten Cleveland woont, geeft zijn voorbeeld van het uitgeven van $ 3,60 aan één erfgoedraskuiken dat online is gekocht en naar zijn plaatselijke postkantoor is verzonden. (20) Hoe zit het met feed? Kippen met vrije uitloop consumeren meestal hoogwaardig kippenvoer naast wat ze zelf vinden te eten.

 2. Als u zich afvraagt ​​hoe u kippen met vrije uitloop in uw eigen achtertuin kunt grootbrengen, zijn hier enkele nuttige bronnen:

Free-Range Chicken gebruiken en koken

 1. Scharrelkip kan worden gebakken, geroosterd, geroosterd en gewokt. Het kan alleen worden gegeten of worden toegevoegd aan salades, soepen of stoofschotels. Kip is ook een geweldige eiwitrijke toevoeging aan noedels, rijst en groentegerechten. Het wordt meestal gebruikt als hoofdgerecht, maar het kan ook een geweldige snack zijn.

 2. Rauwe kip moet altijd met grote zorg worden behandeld, omdat deze schadelijke bacteriën kan vervoeren. Volgens de Voedselveiligheid en Inspectie van de USDA (FSIS) moet een hele kip worden gekookt tot een veilige minimale interne temperatuur van 165 graden F of 73,9 graden C. Deze veilige interne temperatuur moet worden gemeten met een voedselthermometer in het binnenste gedeelte van de dij en vleugel en het dikste deel van de borst. U kunt er ook voor kiezen om gevogelte op een hogere binnentemperatuur te koken.

 3. Voor meer informatie over het op verschillende manieren bereiden van verschillende delen kip, bekijk deze FSIS-tabel: Geschatte kooktijden voor kippen.

Kiprecepten met vrije uitloop

 1. Elk recept dat kip vraagt, komt in aanmerking voor het gebruik van scharrelkip.

 2. Hier zijn enkele super smakelijke en gezonde recepten waar kip met vrije uitloop de ster kan zijn:

 3. Als geen van deze je mond watert, kun je ook 25 Crockpot Chicken-recepten bekijken voor eenvoudige, heerlijke maaltijden of snacks.

 1. Het is mogelijk om allergisch te zijn voor kippenvlees. Gebruik geen scharrelkip als je een kipallergie hebt. Als je een kipallergie hebt, reageer je waarschijnlijk niet alleen op gekookt kippenvlees, maar ook op rauw vlees, levende kippen en kippenveren.

 2. Een allergie voor kippen komt niet vaak voor, maar als u allergisch bent, kunnen de symptomen variëren van mild tot ernstig en kunnen zijn: (21)

 3. Kipallergiesymptomen kunnen onmiddellijk optreden na blootstelling aan kip, of ze kunnen pas uren later verschijnen. Zoek indien nodig medische hulp.

 4. Het oude gezegde "je bent wat je eet" is van toepassing op zowel de kip als de mens die de kip consumeert. Na het lezen van dit artikel weet ik zeker dat je kunt begrijpen waarom je misschien sterk wilt overwegen om over te schakelen van conventioneel kippenvlees naar biologisch kippenvlees met vrije uitloop. Scharrelkippen leiden niet alleen veel gelukkiger en gezonder leven, maar ze produceren ook vlees dat veel gezonder en vaak ook lekkerder is.

 5. We zien keer op keer dat niet alleen conventionele kippen echt slecht worden behandeld, maar ze dragen ook antibioticaresistente bacteriën die geen gezondheidsbewuste persoon in zijn of haar zou willen stoppen lichaam. Ik weet dat het iets meer kost om biologische scharrelkip te kopen, maar dit is een van die voedingsmiddelen die echt een beetje meer verdient te betalen voor een product van veel hogere kwaliteit.

 6. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407