Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van komkommerwater: 7 redenen om te beginnen met drinken

Overzicht

 1. Komkommerwater is niet alleen meer voor spa's. Meer mensen genieten thuis van dit gezonde, verfrissende drankje, en waarom niet? Het is heerlijk en gemakkelijk te maken.

 2. Hier zijn zeven manieren waarop komkommerwater uw lichaam ten goede komt.

Gehydrateerd.

 1. Uw lichaam kan niet goed functioneren zonder water. De meeste mensen moeten ernaar streven om zes tot acht glazen water per dag te drinken, volgens de American Academy of Family Physicians. We weten dat we de hele dag door water moeten drinken, maar soms wordt gewoon water saai. Het toevoegen van komkommer geeft het wat extra smaak en moedigt je aan om meer te drinken.

Gewichtsverlies.

 1. Als je probeert af te vallen, kan het vervangen van suikerhoudende frisdranken, sportdranken en sappen door komkommerwater je helpen ernstige calorieën uit je dieet te snijden.

 2. Gehydrateerd blijven helpt je ook om je vol te voelen. Soms verwart je lichaam dorst met honger. Je hebt misschien het gevoel dat je honger hebt, terwijl je eigenlijk dorst hebt.

 3. Hoe weet u het verschil? Reik eerst naar een groot glas komkommerwater. Als je honger verdwijnt na het drinken, had je dorst. Als je nog steeds honger hebt, weet je dat het honger is.

Anti-oxidanten.

 1. Antioxidanten zijn stoffen die celbeschadiging door oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen helpen voorkomen en vertragen. Oxidatieve stress kan leiden tot chronische aandoeningen zoals:

 2. Onderzoek heeft aangetoond dat antioxidanten deze schade kunnen terugdraaien of stoppen. Dit is de reden waarom je elke groente en fruit rijk aan antioxidanten moet gebruiken. Komkommers vallen in deze categorie. Ze zijn rijk aan:

Kanker voorkomen.

 1. Sommige vroege onderzoeken suggereren dat komkommers kunnen helpen in de strijd tegen kanker. Samen met antioxidanten hebben komkommers ook verbindingen die cucurbitacines worden genoemd en een groep voedingsstoffen die lignanen worden genoemd, die mogelijk een rol spelen bij de bescherming tegen kanker. Een studie in het Journal of Cancer Research suggereerde dat het flavonoïde fisetine in de voeding, dat wordt gevonden in komkommers, kan helpen de progressie van prostaatkanker te vertragen.

Bloeddruk.

 1. Een factor die bijdraagt ​​aan hoge bloeddruk is te veel zout (natrium) en te weinig kalium in uw dieet. Het overtollige zout zorgt ervoor dat uw lichaam vloeistoffen vasthoudt, wat de bloeddruk verhoogt. Kalium is een elektrolyt dat helpt de hoeveelheid natrium vast te houden die door de nieren wordt vastgehouden.

 2. Komkommers zijn een goede bron van kalium. Het drinken van komkommerwater helpt je lichaam om meer kalium te krijgen, wat mogelijk helpt om je bloeddruk te verlagen.

Gezonde huid.

 1. Komkommerwater kan je huid van binnenuit kalmeren. Gehydrateerd blijven helpt uw ​​lichaam om gifstoffen weg te spoelen en een gezonde teint te behouden. Komkommers bevatten ook veel pantotheenzuur of vitamine B-5, dat is gebruikt om acne te behandelen. Een kopje gesneden komkommers heeft ongeveer 5 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van vitamine B-5.

Gezondheid.

 1. Komkommers bevatten veel vitamine K. Eén kom gesneden komkommers heeft zelfs ongeveer 19 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde. Je lichaam heeft vitamine K nodig om eiwitten te vormen die nodig zijn om gezonde botten en weefsels te maken en om je bloedstolsel goed te helpen. Welke betere manier om deze vitamine te krijgen dan door verfrissend komkommerwater?Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407