Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Okra voor diabetes

Wat is okra?

 1. Okra, ook bekend als 'damesvingers', is een groen bloeiende plant. Okra behoort tot dezelfde plantenfamilie als hibiscus en katoen. De term "okra" verwijst meestal naar de eetbare zaaddozen van de plant.

 2. Okra is al lang favoriet als voedingsmiddel voor gezondheidsbewuste mensen. Het bevat:

 3. Het bevat weinig calorieën en bevat veel voedingsvezels. Onlangs wordt een nieuw voordeel van het opnemen van okra in uw dieet overwogen.

 4. Okra is voorgesteld om de bloedsuikerspiegel te helpen beheersen in gevallen van type 1, type 2 en zwangerschapsdiabetes.

 5. De incidentie van diabetesdiagnoses neemt alleen maar toe, volgens de Centers for Disease Control and Prevention.

 6. Het oordeel is uit of okra met succes kan worden gebruikt als een directe diabetesbehandeling. De okra-plant heeft echter veel bewezen gezondheidsvoordelen. Lees verder om te zien of okra een uitvoerbaar onderdeel van uw diabetesbehandelplan zou kunnen zijn.

Diabetes

 1. Medisch onderzoek naar okra voor diabetesmanagement bevindt zich nog in een vroeg stadium. We weten wel dat volgens één onderzoek okra water de bloedsuikerspiegel van zwangere ratten met zwangerschapsdiabetes verbeterde.

 2. Geroosterde okra-zaden, die al lang in Turkije worden gebruikt om diabetes te behandelen, zijn ook onderzocht en hebben bewezen een positief effect te hebben op het verlagen van de bloedsuikerspiegel.

1. Voedingsvezels

 1. Okra bevat veel vezels. Acht middelgrote pods bevatten naar schatting 3 gram vezels.

 2. Deze bulkvezelkwaliteit heeft verschillende voordelen. Het helpt de spijsvertering, vermindert het verlangen naar honger en houdt degenen die het langer eten voller.

 3. Voedingsmiddelen met een hoog vezelgehalte zijn een belangrijk onderdeel van de behandelingsopties voor diabetes. Het is aangetoond dat een verhoogde inname van voedingsvezels een betere glykemische controle bevordert en de insulinegevoeligheid verbetert.

2. Antistress-effecten

 1. Er zijn aanwijzingen dat de zaadextracten van okra een antioxidant, anti-stress effect hebben in de bloedbaan van muizen.

 2. Het beheersen van stressniveaus is een belangrijk onderdeel van het omgaan met diabetes. Langdurige, hoge stressniveaus kunnen de bloedsuikerspiegel doen stijgen.

 3. Geestelijke gezondheid zou een onderdeel van elk diabetesbehandelplan moeten zijn, en het gebruik van okra en zijn afgeleide zaden kan een onderdeel van dat plan zijn.

Cholesterol

 1. Okra bleek het cholesterolgehalte te verlagen bij laboratoriummuizen met diabetes.

 2. Voedingsmiddelen met een hoog vezelgehalte en antioxiderende eigenschappen worden aanbevolen voor mensen met diabetes omdat ze cholesterol verlagen. De American Heart Association wijst erop dat mensen met diabetes meer kans hebben op een ongezond cholesterolgehalte.

 3. Wanneer een hoog cholesterolgehalte wordt gecombineerd met diabetes, zijn de vooruitzichten niet goed. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat uw dieet een gezond cholesterolgehalte heeft.

Voordeel

 1. Een onderzoek geeft aan dat hersteltijden en "vermoeidheidsniveaus" kunnen worden verbeterd door de Okra-fabriek te gebruiken.

 2. Door okra op te nemen in uw dieet samen met een gezonde trainingsroutine, kunt u mogelijk langer sporten en sneller herstellen van uw training.

 3. Cardiovasculaire activiteit is een essentieel onderdeel van het voorkomen en behandelen van diabetes. Dit betekent dat de okra-plant kan bijdragen aan een actievere levensstijl.

Forms

 1. "Okra-water" drinken is een populaire nieuwe methode om okra te gebruiken. Sommigen hebben zelfs gesuggereerd dat het drinken de symptomen van diabetes helpt verminderen.

 2. De drank wordt gemaakt door okra-peulen in water te doen en ze een nacht te laten weken. Sommige waardevolle voedingsstoffen in de huid en zaaddozen worden in het water opgenomen.

 3. Als je niet dol bent op de smaak van okra, is het drinken van deze okra-wateroplossing een snelle en eenvoudige manier om de voordelen van okra te verkrijgen zonder het te eten.

 4. Sommige mensen snijden de okra liever in dunne plakjes in plaats van de peulen geheel te laten weken. Als u okrawater op deze manier gaat bereiden, wees dan voorbereid op een drankje dat enigszins bitter is.

 5. Okra-schil is de meest traditionele manier om medicijn okra te gebruiken.

 6. In de voorbereidende onderzoeken die zijn uitgevoerd om de voordelen van het gebruik van okra te onderzoeken, werd het gebruik van geraspte okra-schil gezien als de meest gunstige manier om het in te nemen.

 7. Je kunt de okra-schil zelf bereiden met een draagbare keukenrasp of een citroenzester. Hoewel er geen bekende limiet is voor de hoeveelheid okra-schil die iemand in één keer zou moeten eten, zou de helft van een theelepel okra-schil meer dan genoeg moeten zijn voor je lichaam om te profiteren. [! 4479 => 1140 = 7!

 8. Het maken van het poeder is een beetje tijd- en arbeidsintensief. Je kunt echter gemakkelijk okra-zaden in poedervorm kopen bij natuurvoedingswinkels en online leveranciers.

 9. De gel in okra is een verdikkingsmiddel, waardoor het een veelgebruikt ingrediënt is in sommige soepen en stoofschotels. Als je okra als onderdeel van je dieet wilt gaan gebruiken, kun je beginnen met een eenvoudig gumbo-recept.

 10. Ingelegde okra is een andere populaire okra-variant die de bitterheid van de okra-pod vervangt door een zure smaak. Beitsen okra verzacht ook de schil.

 11. Als je een dehydrator bezit, is het drogen van okra-peulen en het kruiden ervan met zeezout een smakelijke snack om je verlangen naar crunch te bevredigen.

Veiligheidsrisico's

 1. Als u al een behandelplan voor uw diabetes gebruikt, moet u uw arts laten weten of u holistische behandelingen zoals okra onderzoekt.

 2. In één onderzoek werd aangetoond dat het de absorptie van metformine blokkeerde. Metformine is een medicijn dat wordt gebruikt om de bloedsuikerspiegel te beheersen.

 3. Als u momenteel metformine gebruikt, is okra niet iets waarmee u zou moeten experimenteren.

Takeaway

 1. Er is geen sluitend medisch onderzoek dat aantoont dat okra een natuurlijke remedie voor diabetes is.

 2. Het is belangrijk om te begrijpen dat okra absoluut geen vervanging voor insuline is. Met zoveel mogelijke voordelen voor diegenen die diabetes hebben, kan het echter de moeite waard zijn om naast de traditionele behandeling te proberen als uw arts het ermee eens is.

 3. Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte blijft van eventuele aanpassingen of toevoegingen aan uw diabetesbehandelplan.

 4. Ik haat de smaak van okra. Zijn er andere groenten of fruit binnen de okra-familie die vergelijkbare voordelen kunnen hebben?

 5. Hibiscus en stokroos behoren tot dezelfde familie als okra. Stokroos is in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt bij de behandeling van diabetes. Recentelijk hebben onderzoeken een lichte daling van de glucosespiegels van stokroos aangetoond, maar geen significante niveaus om de ziekte te behandelen.

 6. Hibiscusthee is in India gebruikt als een traditioneel middel tegen diabetes. Hibiscus mag echter niet worden gebruikt als behandeling van de ziekte.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407