Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van passiebloem voor angst en slapeloosheid

Voordelen van passiebloem voor angst en slapeloosheid

 1. In dit artikel leert u meer over de mogelijke voordelen van passiebloemsupplementen en wat het onderzoek zegt over de effectiviteit ervan.

Wat is passiebloem?

 1. Passiebloem groeit in heel Zuid-Amerika en sommige delen van de zuidelijke Verenigde Staten. Het maakt deel uit van de Passiflora-familie, die ook passievrucht omvat.

 2. Mensen gebruiken sinds de 16e eeuw één variëteit aan passiebloem, Passiflora incarnata (P. incarnata) voor medicinale doeleinden.

 3. Sommige onderzoekers geloven dat passiebloemsupplementen kunnen helpen bij de behandeling van angst, slapeloosheid en bepaalde vormen van pijn omdat het de niveaus van gamma-aminoboterzuur (GABA) kan verhogen, een chemische stof die de hersenen maken om te helpen reguleren humeur.

 4. GABA is een remmende neurotransmitter - het gaat neurotransmitters tegen die opwinding veroorzaken en kan dus een kalmerende werking hebben.

 5. Passiebloem bevat GABA. Het consumeren van GABA op deze manier betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat het zuur de hersenen zal bereiken.

 6. Traditioneel geloofden wetenschappers dat GABA de bloed-hersenbarrière niet kon passeren, maar sommige studies hebben tegenstrijdige resultaten opgeleverd.

Passiebloem voor angst

 1. Over het algemeen zijn er goede aanwijzingen dat P. incarnata helpt bij het verlichten van angstsymptomen.

 2. Verschillende klinische onderzoeken tonen aan dat passiebloem angst-kalmerende (anxiolytische) effecten heeft. In één klinische studie ontdekten onderzoekers dat P. incarnata vergelijkbare resultaten had als geneesmiddelen tegen angst bij muizen. Twee andere klinische proeven met diermodellen toonden aan dat het kalmerende effecten had.

 3. Uit een klinisch onderzoek in 2016 bleek dat passiebloem de angst verminderde en het geheugen bij ratten verbeterde. Deze effecten kunnen te wijten zijn aan P. incarnata die de GABA-niveaus beïnvloedt.

 4. Conclusies over de mate waarin passiebloem werkt, variëren van studie tot studie.

 5. Eén beoordeling vond een significant kalmerend en kalmerend effect. Andere onderzoekers bevelen het aan als aanvulling op traditionele angstbehandelingen.

Passiebloem om te slapen

 1. Er zijn aanwijzingen dat passiebloem mensen helpt te slapen. Onderzoek uit 2017 bij muizen suggereert dat P. incarnata een positief effect kan hebben op slaappatronen.

 2. Uit een onderzoek bij ratten bleek dat P. incarnata de langzame (diepe) slaap aanzienlijk verhoogde, de slaap met snelle oogbewegingen verminderde en de ratten sneller in slaap liet vallen.

 3. Uit een ander dieronderzoek bleek dat passiebloem de tijd die nodig was om in slaap te vallen verkortte en de slaapduur verlengde.

 4. Het bepalen van de effectiviteit en het identificeren van bijwerkingen bij mensen zal verder onderzoek vereisen.

Andere mogelijke voordelen

 1. Passiebloemsupplementen kunnen extra voordelen hebben, waaronder:

Menopauze symptomen verminderen

 1. In één onderzoek ondervonden de deelnemers een significante vermindering van symptomen, waaronder hoofdpijn, depressie, slapeloosheid en woede, vergeleken met een controlegroep, na het innemen van P. incarnata gedurende 3-6 weken.]

Epilepsie

 1. Resultaten van een onderzoek uit 2007 geven aan dat het nemen van pasipay, een mengsel met P. incarnata, de tijd tussen aanvallen en hun duur heeft verlengd.

 2. Met beperkt bewijs beschikbaar, zal het bepalen van de effectiviteit van passiebloem voor het beheer van aanvallen meer onderzoek vereisen.

Ontstekingsremmende effecten

 1. Sommige bevindingen geven aan dat passiebloem ontstekingsremmende effecten heeft, maar meer onderzoek is nodig om het gebruik en de effectiviteit ervan te bepalen.

Bijwerkingen

 1. Er zijn maar weinig gedocumenteerde bijwerkingen van passiebloem, waardoor het een risicovolle aanvulling op een gezonde routine is.

 2. In sommige gevallen kan passiebloem het volgende veroorzaken:

 3. Zwangere vrouwen moeten met hun arts praten voordat ze passiebloem gebruiken. Er is ook onvoldoende bewijs om het gebruik bij kinderen te ondersteunen.

 4. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) beschouwt P. incarnata als veilig.

Takeaway

 1. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 2. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 3. Er zijn aanwijzingen dat één type passiebloem, P. incarnata, kan helpen angst te verminderen en de slaap te verbeteren.

 4. Het kan ook andere voordelen hebben, waaronder het verminderen van de symptomen van de menopauze en epilepsie.

 5. Mensen kunnen passiebloemsupplementen gebruiken met andere angstbehandelingen, maar praat altijd met een arts over mogelijke interacties.

 6. Passiebloemsupplementen zijn verkrijgbaar in sommige reformwinkels en online.

 7. Artikel laatst herzien vóór vr 23 november 2018. Bezoek onze categoriepagina Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Aanvullende geneeskunde / Alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407