Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van pompoenpittenolie Prostaathartgezondheid

Gebruik in plaats daarvan deze vervangingen van eieren

 1. De gedachte aan pompoenen kan ervoor zorgen dat je jeukt naar herfst, lattes en taart, maar je komt erachter dat pompoen niet alleen voor de herfst meer is - als je ziekte wilt bestrijden het hele jaar door! Pompoenzaadolie is zelfs een handig ingrediënt om in de buurt te houden en dagelijks te gebruiken om uw metabolische en fysiologische gezondheid te verbeteren, vergelijkbaar met voordeelrijke zwarte zaadolie. (1)

 2. Boordevol tryptofaan, onverzadigde vetzuren en een hoog gehalte aan antioxidatieve stoffen, biedt deze stille kampioen een lange lijst met voordelen voor zowel mannen als vrouwen. Wanneer de olie uit deze kleine zaadjes precies goed wordt geëxtraheerd (niet geraffineerd), zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos!

 3. Dankzij het hoge gehalte aan carotenoïden en in vet oplosbare vitamines wordt pompoenpitolie al lang beschouwd als een ingrediënt dat geschikt is voor ziektepreventie, vooral voor prostaatziekten. Naast dat bekende gebruik, heeft onderzoek voordelen aangetoond voor mensen die kampen met haaruitval, diabetes en zelfs kanker.

Wat is pompoenpittenolie? Hoe wordt het gemaakt?

 1. Pompoenzaadolie, ook wel pepita-olie genoemd, is de olie die wordt gewonnen uit de zaden van een pompoen. Er zijn twee hoofdsoorten pompoenen waaruit de olie wordt verkregen, beide van het geslacht Cucurbita plant. De ene is Cucurbita pepo en de andere is Cucurbita maxima.

 2. Het extraheren van pompoenpitolie kan op meerdere manieren worden gedaan. U wilt een olie kiezen die koud is geperst, wat betekent dat de olie uit de pompoenpitten is geëxtraheerd met behulp van druk in plaats van warmte. De koudgeperste extractiemethode heeft de voorkeur omdat hierdoor de olie zijn heilzame antioxidanten kan behouden die verloren of beschadigd zouden raken door blootstelling aan hitte. (2)

 3. Onderzoek toont aan dat de olie die met behulp van koude druk uit pompoenpitten wordt geëxtraheerd "een belangrijke bron is van veel gezonde componenten zoals antioxidanten en antimicrobiële stoffen." (3) Geraffineerde oliën worden gemaakt met behulp van warmte en chemicaliën en produceren bijgevolg minder voedzame en gezonde eindproducten.

 4. Waarvoor wordt pompoenpitolie gebruikt? Je staat op het punt om de vele toepassingen en voordelen van pompoenpittenolie te ontdekken.

8 voordelen van pompoenpittenolie

 1. Diabetes heeft veel oorzaken, waaronder een slecht dieet. Zowel type 1 als type 2 diabetes zijn beheersbaar en zelfs behandelbaar, met goede dieetstrategieën en supplementen. Onderzoek toont aan dat de vruchtvlees, olie uit niet-vergaarde zaden en eiwitten uit ontkiemde zaden van pompoen allemaal bloedsuikerverlagende eigenschappen hebben. (14) Dit maakt olie uit pompoenpitten een goede aanvulling op elk dieet voor diabetici.

 2. Een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in het Journal of Traditional and Complementary Medicine, suggereert dat pompoenpittenolie-extracten (van zowel de Cucurbita pepo en Cucurbita maxima variëteiten) effectief urinewegaandoeningen behandelen, met name een overactieve blaas. (15) Dit geeft aan dat het consumeren van deze olie een belangrijk onderdeel is van het handhaven van een gezond uitscheidingssysteem.

 3. Het vervangen van verzadigde vetten door gezonde, onverzadigde vetten heeft een grote invloed op de hoeveelheid ontsteking in uw lichaam. Uit een onderzoek in 2015 bleek zelfs dat het vervangen van cacaoboter door pompoenpitolie in het dieet van mensen die lijden aan niet-alcoholische leververvetting en atherosclerose (plaque-opbouw in de wanden van de slagaders) de effecten van deze ziekten op proefpersonen verminderde. (4)

 4. Als u een ziektevrij leven wilt leiden, is het introduceren van ontstekingsremmende voedingsmiddelen en supplementen in uw dieet een van de belangrijkste acties die u moet ondernemen.

 5. Dat heb je goed gelezen! Hoewel er geen 'genezing' voor kanker is, is in verschillende onderzoeken bewezen dat pompoenpitolie de gezondheid van kankerpatiënten en / of een verminderd risico op kanker ondersteunt.

 6. Pompoenpitten zijn één groentezaad waarvan bewezen is dat het het risico op borstkanker helpt verminderen bij postmenopauzale vrouwen. (5) Aanvullend onderzoek van de afdeling Obstetrie en Gynaecologie van de Universiteit van Rostock in Duitsland heeft de voedingswaarde van pompoenpitten gevonden om borstkanker mogelijk te voorkomen en te behandelen. (6)

 7. De toekomst is zowel voor mannen als voor vrouwen veelbelovend - pompoenpitten kunnen ook de groei van prostaatkankercellen verminderen of remmen. (7)

 8. Voor degenen die momenteel worden behandeld voor kanker, kan pompoenpitolie ook een antwoord zijn op veel voorkomende problemen. Een onderzoek gepubliceerd in het Indian Journal of Biochemistry Biophysics onthult dat de antioxiderende eigenschappen van pompoenpittenolie een filter voor straling creëren en beschermen tegen schade aan de dunne darm door methotrexaat, een behandeling voor verschillende soorten kanker en ook reumatoïde artritis. (8)

 9. Misschien is de meest goed gedocumenteerde hulp van pompoenpitolie voor de gezondheid de enorme effectiviteit bij het handhaven van een gezonde prostaat. Het is bekend dat het beschermt tegen prostaatkanker, maar het is ook geweldig voor de gezondheid van de prostaat in het algemeen.

 10. Lange tijd gebruikt als volksgeneesmiddel voor de gezondheid van de prostaat, heeft onderzoek aangetoond dat pompoenpitolie kan helpen de grootte van een vergrote prostaat te verkleinen, vooral in het geval van goedaardige prostaathyperplasie (leeftijdgerelateerd prostaatvergroting).

 11. Een studie gepubliceerd in 2009 onthult dat mannen die 320 milligram pompoenpitolie gedurende zes maanden per dag consumeerden, een vermindering van hun symptomen en een verbeterde kwaliteit van leven zagen. De onderzoekers concluderen dat pompoenpittenolie (evenals saw palmetto-olie) "klinisch veilig zijn en effectief kunnen zijn als aanvullende en alternatieve geneeswijzen voor goedaardige prostaathyperplasie." (9)

 12. Daarom is het gebruik van pompoenpittenolie een van de drie stappen om de gezondheid van de prostaat te verbeteren!

 13. We moeten allemaal rekening houden met de gezondheid van onze hersenen en mentale toestand. Studies met proefpersonen tonen de indrukwekkende antidepressieve effecten van pompoenpitten met een vermindering van de depressie vergelijkbaar met die van standaardgeneesmiddelen. (10)

 14. Is pompoenolie goed voor je haar? Het beheer van hormonen in een gezond dieet is de sleutel tot het stoppen en / of terugdraaien van haarverlies, omdat het gekoppeld is aan een toename van een androgeen hormoon, DHT (dihydrotestosteron). Pompoenpitten fungeren als een remedie tegen haaruitval vanwege hun zinkgehalte, dat helpt hormonen in balans te brengen, wat op zijn beurt de haargroei ten goede komt.

 15. Kan pompoenpittenolie haar teruggroeien? Volgens sommige onderzoeken kan het helpen. In een dubbelblinde, placebogecontroleerde studie uit 2014 waren de voordelen van haaruitval bij pompoenpittenolie duidelijk, omdat mannen die de olie in de loop van 24 weken gebruikten, een toename van het aantal haren toonden met gemiddeld 40 procent. (11)

 16. Is het een verrassing dat een ontstekingsremmend supplement geweldig zou zijn voor het hart? Door een proces waarbij stikstofoxide kan worden geproduceerd, vertoont pompoenpitolie antihypertensieve en cardioprotectieve effecten, wat betekent dat het u kan beschermen tegen hartaandoeningen en / of hartaanvallen. (12)

 17. Het verlaagt ook de diastolische bloeddruk terwijl het HDL "goede" cholesterol verhoogt en de menopauze symptomen verbetert bij postmenopauzale vrouwen, volgens een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde, pilotstudie van 35 vrouwen gepubliceerd in Climacteric: The Journal of the International Menopause Society. (13)

Voeding van pompoenpittenolie

 1. Een eetlepel biologische pompoenpitolie bevat ongeveer: (16)

 2. Ondertussen bevat een kopje ongezouten pompoenpittenvoeding ongeveer: (17)

 3. Een onderzoek uit 2014 wijst erop dat pompoenpittenolie een "reeks biologisch significante vetzuren" bevat. (18) Pompoenpitten zijn bijzonder rijk aan heilzaam enkelvoudig onverzadigd oliezuur (18: 1) en meervoudig onverzadigd linolzuur (18: 2), waarvan wordt gezegd dat ze respectievelijk ongeveer 26 procent en 51 procent van de totale pompoenolie uitmaken. (19)

Gebruik van pompoenpitten en olie in Ayurveda, TCM en traditionele geneeskunde

 1. In traditionele Chinese geneeskunde (TCM) worden pompoenpitten beschouwd als zoete en neutrale eigenschappen. Pompoenpitten en olie worden meestal geassocieerd met de meridianen van de maag en dikke darm. TCM-beoefenaars kunnen pompoenpitten gebruiken om het lichaam van parasieten te verwijderen of om te helpen met pijn. (20)

 2. In Ayurveda worden pompoenpitten en olie meestal aanbevolen voor alle drie dosha's, waarbij het kapha-type doorgaans wordt geadviseerd om in het algemeen de kleinste hoeveelheid oliën in hun voeding te hebben. In de Ayurvedische geneeskunde worden pompoenpitten en olie vaak gebruikt voor het verwijderen van giftige afzettingen en het reinigen van het lichaam.

 3. Historisch gezien werden pompoenpitten gebruikt als een vermifuge (een antiparasitair geneesmiddel) voor darmparasieten en wormen. (21) Het gebruik van de zaden door indianen voor de behandeling van darminfecties leidde er uiteindelijk toe dat de Amerikaanse Farmacopee van 1863 tot 1936 pompoenpitten als officieel medicijn voor de eliminatie van parasieten opsomde. (22)

Waar te vinden en hoe pompoenpitolie te gebruiken

 1. Als u nieuwsgierig bent waar u pompoenpitolie kunt kopen, kunt u deze vinden in gezondheidswinkels, supermarkten of online. Zoek naar een merk dat ongeraffineerd, maagdelijk en koudgeperst is. Pompoenpitolie, gewonnen uit geroosterde pompoenpitten, mag niet worden "gekookt", omdat hitte veel van zijn beste gezondheidseigenschappen vernietigt en een bittere smaak produceert. De meest voorkomende inname van pompoenpittenolie voor de gezondheid is door het gebruik van pompoenpittenoliecapsules of in vloeibare vorm als aanvulling op een gezondheidsbewuste levensstijl.

 2. Vraagt ​​u zich af hoe u pompoenpitolie kunt gebruiken? Een heerlijke manier om pompoenpittenolie in voedsel te gebruiken, die veel voorkomt in Oost-Europa, is als saladedressing, hetzij op zichzelf of in combinatie met andere gezonde oliën.

 3. Opslag is de sleutel om pompoenpitolie vers te houden. Warmte en licht oxideren gemakkelijk de meervoudig onverzadigde vetten in pompoenpitolie, waardoor het ranzig wordt. Daarom moet het worden gebotteld, verzegeld en op een koele, donkere plaats worden bewaard. Het is belangrijk om te onthouden dat de frisse, nootachtige smaak van de olie verdwijnt nadat deze voor het eerst is geopend, hoewel deze 12 maanden, soms langer goed blijft.

 4. Is pompoenpitolie slecht? Je kunt zien wanneer deze olie slecht is geworden door het te ruiken, omdat oxidatie van de olie een behoorlijk nare geur produceert. Het is ook slim om eventuele losse druppels van de buitenkant van de fles of dop te vegen voordat u deze opbergt - het is tenslotte niet smakelijk om ranzige olie te ruiken wanneer u zich opmaakt voor een heerlijke maaltijd!

 1. Een van mijn favoriete verse salsarecepten is mijn Cranberry-salsa, gecombineerd met crackers of groenten. Dit gerecht bevat pompoenpittenolie en gepelde pompoenpitten, wat zorgt voor een heerlijke viering van de vele voordelen van dit ongelooflijke ingrediënt.

 2. Je kunt ook deze andere pompoenpittenolie en pompoenpittenrecepten proberen:

Supplementen en dosering pompoenpittenolie

 1. Lees de productetiketten zorgvuldig voor een geschikte dosering voor pompoenpittenolie. Als u nieuwsgierig bent naar de voordelen van pompoenpittenoliecapsules, neem dan eerst contact op met uw arts als u wordt behandeld voor een medische aandoening, momenteel medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft.

 2. De volgende orale doses zijn in wetenschappelijk onderzoek onderzocht: (23)

Geschiedenis

 1. Pompoenpitten zijn al eeuwen populair en dateren al in 1300 na Christus, toen indianen ze vierden voor zowel voedings- als medicinale voordelen, te beginnen met de Azteekse culturen en zich verspreiden naar de rest van de inheemse bevolking. Amerika. Nadat ze in Europa waren verspreid, werden deze zaden een integraal onderdeel van het dieet voor veel gebieden in Oost-Europa en de Middellandse Zee (met name Griekenland). Nu zijn pompoenpitten de traditionele voedings- en medicijnpraktijken in India en andere delen van Azië.

 2. Hoewel de gezondheidsvoordelen van pompoenpittenolie op zichzelf behoorlijk indrukwekkend zijn, is dat niet het enige goede. Interessant is dat recent onderzoek heeft uitgewezen dat pompoenpitolie (en andere plantaardige oliën) een potentiële bron van biobrandstof zijn.

 3. Ik noemde al de mogelijke haarversterkende effecten van pompoenpittenolie, maar wat schoonheid betreft, houden de voordelen van pompoenpittenolie daar niet op. Is pompoenpitolie goed voor je huid? Ja, het wordt ook vaak geprezen als een "superheld ingrediënt" in huidverzorging, vanwege de essentiële vetzuren, vitamines en mineralen die het bevat. Het gebruik van pompoenpitolie voor de huid en homeopathische schoonheidsroutines kan dienen om acne te behandelen, schade door vrije radicalen te bestrijden, te hydrateren en nog veel meer. (24) Is pompoenpitolie goed voor de vette huid? Het is misschien verrassend, maar oliën zoals pompoenpitten kunnen juist helpen om de olieproductie in de huid in evenwicht te houden wanneer ze in kleine hoeveelheden worden gebruikt.

 4. Er zijn geen bijwerkingen van pompoenpittenolie bekend. Natuurlijk moet u altijd contact opnemen met uw arts voordat u pompoenpittenolie neemt als u aanhoudende gezondheidsproblemen heeft, medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft. Pompoenzaadolie wordt over het algemeen als veilig beschouwd in voedselhoeveelheden en medicinale hoeveelheden voor de meeste mensen. Het is heel belangrijk om nooit ranzige pompoenpitolie of supplementen te gebruiken.

 5. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407