Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van zwarte zaadolie

Voordelen van zwarte zaadolie

 1. Studies suggereren dat deze olie veel gezondheids- en cosmetische voordelen kan bieden, zoals gewichtsverlies, verbetering van de huidaandoeningen en zelfs behandeling van kanker en diabetes.

 2. In dit artikel bekijken we de wetenschap achter de voordelen van zwarte zaadolie en onderzoeken we de mogelijke bijwerkingen en risico's.

Wat is zwarte zaadolie?

 1. Zwarte zaden worden ook wel zwarte karwij, zwarte komijn, kalonji en zwarte uienzaden genoemd.

 2. Ze komen uit Nigella sativa, een kleine plant met lichtpaarse, blauwe of witte bloemen die groeit in Oost-Europa, West-Azië en het Midden-Oosten.

 3. Mensen gebruiken de kleine zwarte zaadjes van de vruchten van N. sativa al duizenden jaren als een natuurlijke remedie. De zaden kunnen ook curry's, augurken en brood op dezelfde manier smaken als komijn of oregano.

 4. Zwarte zaadolie bevat thymoquinone, een antioxidant en ontstekingsremmende stof die ook tumorverminderende eigenschappen kan hebben.

 5. Mensen kunnen zwarte zaadolie in de vorm van capsules innemen of lokaal aanbrengen om de huid te helpen. Het is ook mogelijk om de olie toe te voegen aan massageoliën, shampoos, zelfgemaakte huidverzorgingsproducten en geuren.

 6. Hoogwaardige zwarte zaadolie is ook geschikt voor gebruik bij het koken, bakken en drinken.

Voordelen van zwarte zaadolie

 1. Wetenschappers met een reeks specialiteiten hebben de mogelijke voordelen van zwarte zaadolie onderzocht.

 2. Het is echter belangrijk op te merken dat veel studies tot op heden cellen of dieren als modellen hebben gebruikt, en er is beperkt onderzoek beschikbaar naar de effecten van zwarte zaadolie bij mensen.

Voordelen voor gewichtsverlies

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat suppletie met zwart zaad de body mass index (BMI) van mensen kan helpen verlagen. De deelnemers aan de studie rapporteerden geen ernstige bijwerkingen van het gebruik van dit supplement.

 2. Een systematische review gepubliceerd in het Journal of Diabetes Metabolic Disorders in 2013 wees uit dat zwarte zaadolie effectief zou kunnen zijn bij het aanpakken van obesitas.

Voordelen voor de huid

 1. Zwarte zaadolie kan gunstig zijn voor mensen met de volgende huidaandoeningen:

 2. Zwarte zaadolie kan ook het haar hydrateren, de huid verzachten en werken als een vochtinbrengende crème, hoewel er een gebrek is aan wetenschappelijk bewijs om deze voordelen te bevestigen.

Voordelen voor de gezondheidstoestand

 1. Zwarte zaadolie kan ook gunstig zijn voor sommige gezondheidsproblemen, waaronder de volgende:

 2. Recente studies hebben aangetoond dat thymoquinone in zwarte zaadolie de geprogrammeerde celdood of apoptose in verschillende soorten kankercellen kan beïnvloeden. Deze omvatten hersenkanker, leukemie en borstkankercellen.

 3. Veel van het onderzoek naar de effecten van zwartzaadolie op kanker maakt echter gebruik van cellen in plaats van levende mensen, dus onderzoekers weten nog niet hoe effectief de olie kan zijn om mensen met kanker te behandelen.

 4. Lever- en nierfunctie

 5. Volgens een onderzoek uit 2013 bij ratten kan zwarte zaadolie de complicaties van lever en nierziekten verminderen en de orgaanstructuren verbeteren. Onderzoekers weten niet of deze effecten ook bij mensen zouden optreden.

 6. Volgens een artikel in het Journal of Endocrinology Metabolism, kan zwarte zaadolie antidiabetische eigenschappen hebben en de bloedsuikerspiegel verbeteren. Nogmaals, deze studie gebruikte diermodellen, dus meer onderzoek is nodig om de effectiviteit van de olie bij mensen te bevestigen.

 7. Onvruchtbaarheid

 8. Een placebo-gecontroleerde klinische studie bij mannen met abnormaal sperma en onvruchtbaarheid heeft ontdekt dat zwarte zaadolie de spermabewegingen kan verbeteren en het aantal zaadcellen en het spermavolume kan verhogen.

Bijwerkingen en risico's

 1. Hoewel zwarte zaadolie bepaalde gezondheidsvoordelen lijkt te bieden, vervangt dit supplement geen medicatie.

 2. Mensen die medicijnen gebruiken, moeten met hun arts praten voordat ze kruidensupplementen gebruiken, zoals zwarte zaadolie.

 3. De arts kan adviseren over mogelijke interacties met het medicijn en ook de mogelijke voordelen en bijwerkingen van het supplement bespreken. Het is van essentieel belang om nooit zonder medicatie te stoppen zonder advies van een arts.

 4. Zoals bij elk supplement moeten zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven contact opnemen met hun arts om te zien of zwartzaadolie geschikt is voor hen voordat ze het gebruiken.

 5. Bij lokaal gebruik kan zwarte zaadolie bij sommige mensen een allergische uitslag veroorzaken. Daarom is het van vitaal belang om het eerst op een klein stukje huid te testen om ervoor te zorgen dat het geen reactie veroorzaakt.

 6. Mensen moeten er ook voor zorgen dat de olie niet in de buurt van de ogen, neusgaten en andere gevoelige lichaamsdelen komt.

 7. Het doorslikken van zwarte zaadolie kan soms leiden tot spijsverteringsproblemen, zoals maagklachten, constipatie en braken.

 8. Kies voor de veiligste en meest voordelige zwarte zaadolie altijd biologische biologische zaadolie van hoge kwaliteit die 100% zuiver, therapeutisch en USDA-gecertificeerd is.

Takeaway

 1. Mensen gebruiken al duizenden jaren zwarte zaadolie vanwege de therapeutische voordelen.

 2. Veel studies hebben aangetoond dat het gezondheids- en cosmetische voordelen kan hebben voor verschillende medische en huidaandoeningen, hoewel deze studies vaak dierlijke of celmodellen gebruiken in plaats van mensen.

 3. Meer onderzoek naar de effecten van N. sativa bij de mens is nodig om de voordelen ervan te bevestigen.

 4. Praat altijd met een arts voordat u zwarte zaadolie inneemt en kies 100% pure, therapeutische kwaliteit, USDA-gecertificeerde biologische zwarte zaadolie. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) controleert kruiden en supplementen niet op kwaliteit en zuiverheid, dus het is van vitaal belang om selectief te zijn bij de aankoop van deze producten.

 5. Veel gezondheidswinkels verkopen zwarte zaadolie en deze is online verkrijgbaar in zowel vloeibare als capsulevorm.

 6. Artikel laatst bijgewerkt door Phil Riches op vr 9 november 2018 Bezoek onze categoriepagina Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates te ontvangen over aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 7. Namazi, N., Larijani, B., Ayati, M. H., Abdollahi, M. (2018, juni). De effecten van Nigella sativa L. op obesitas: een systematische review en meta-analyse [!Abstract

 8. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 9. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407