Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom amandelmeel beter is dan de meeste andere meel

De onderste regel

 1. Amandelmeel is een populair alternatief voor traditioneel tarwebloem. Het bevat weinig koolhydraten, zit boordevol voedingsstoffen en heeft een iets zoetere smaak.

 2. Amandelmeel kan ook meer gezondheidsvoordelen bieden dan traditioneel tarwebloem, zoals het verminderen van "slechte" LDL-cholesterol en insulineresistentie (1, 2).

 3. Dit artikel onderzoekt de gezondheidsvoordelen van amandelmeel en of het een beter alternatief is voor andere soorten bloem.

Wat is amandelmeel?

 1. Amandelmeel wordt gemaakt van gemalen amandelen.

 2. Het proces omvat het blancheren van amandelen in kokend water om de schil te verwijderen, vervolgens te malen en ze tot een fijne bloem te zeven.

 3. Amandelmeel is niet hetzelfde als amandelmeel, ondanks het feit dat hun namen soms door elkaar worden gebruikt.

 4. Amandelmeel wordt gemaakt door amandelen te malen met hun schil intact, wat resulteert in een grovere bloem.

 5. Dit verschil is belangrijk in recepten waar textuur een groot verschil maakt.

Amandelmeel is ongelooflijk voedzaam

 1. Amandelmeel is rijk aan voedingsstoffen. Eén ons (28 gram) bevat (3):

 2. Amandelmeel is bijzonder rijk aan vitamine E, een groep in vet oplosbare verbindingen die als antioxidanten in uw lichaam fungeren.

 3. Ze voorkomen schade door schadelijke moleculen die vrije radicalen worden genoemd, die veroudering versnellen en uw risico op hartaandoeningen en kanker verhogen (4).

 4. In feite hebben verschillende onderzoeken hogere vitamine E-innames gekoppeld aan lagere hartziekten en de ziekte van Alzheimer (5, 6, 7, 8, 9).

 5. Magnesium is een andere voedingsstof die rijk is aan amandelmeel. Het is betrokken bij veel processen in uw lichaam en kan verschillende voordelen bieden, waaronder verbeterde bloedsuikerspiegel, verminderde insulineresistentie en lagere bloeddruk (10).

Amandelmeel is beter voor uw bloedsuiker

 1. Voedingsmiddelen gemaakt met geraffineerde tarwe bevatten veel koolhydraten, maar weinig vet en vezels.

 2. Dit kan hoge pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken, gevolgd door snelle druppels, waardoor u moe, hongerig en snakken naar voedingsmiddelen met veel suiker en calorieën kunt worden.

 3. Omgekeerd bevat amandelmeel weinig koolhydraten maar veel gezonde vetten en vezels.

 4. Deze eigenschappen geven het een lage glycemische index, wat betekent dat het langzaam suiker in uw bloed afgeeft om een ​​duurzame energiebron te bieden.

 5. Zoals hierboven vermeld, bevat amandelmeel een opmerkelijk hoge hoeveelheid magnesium - een mineraal dat honderden rollen in je lichaam speelt, inclusief de controle van de bloedsuiker (10, 11).

 6. Geschat wordt dat tussen 25-38% van de mensen met diabetes type 2 een magnesiumtekort heeft en het corrigeren ervan via voeding of supplementen kan de bloedsuikerspiegel aanzienlijk verlagen en de insulinefunctie verbeteren (12, 13, 14).

 7. Het vermogen van amandelmeel om de insulinefunctie te verbeteren, kan zelfs van toepassing zijn op mensen zonder diabetes type 2 met een laag magnesium- of normaal magnesiumgehalte maar met overgewicht (1, 15).

 8. Dit kan betekenen dat de lage glycemische eigenschappen en het hoge magnesiumgehalte van amandelen de bloedsuikerspiegel kunnen helpen reguleren bij mensen met of zonder diabetes type 2.

Amandelmeel is glutenvrij

 1. Tarwebloem bevat een eiwit dat gluten wordt genoemd. Het helpt het deeg rekbaar te houden en lucht op te vangen tijdens het bakken zodat het rijst en pluizig wordt.

 2. Mensen met coeliakie of tarwe-intolerantie kunnen geen voedsel met gluten eten omdat hun lichaam het als schadelijk beschouwt.

 3. Voor deze personen produceert het lichaam een ​​auto-immuunreactie om gluten uit het lichaam te verwijderen. Deze reactie leidt tot schade aan de darmwand en kan symptomen veroorzaken zoals een opgeblazen gevoel, diarree, gewichtsverlies, huiduitslag en vermoeidheid (16).

 4. Gelukkig is amandelmeel zowel tarwevrij als glutenvrij, waardoor het een geweldig alternatief is voor het bakken voor diegenen die geen tarwe of gluten kunnen verdragen.

 5. Toch is het nog steeds belangrijk om de verpakking van amandelmeel die u koopt te controleren. Hoewel amandelen van nature glutenvrij zijn, kunnen sommige producten besmet zijn met gluten.

Amandelmeel kan helpen LDL-cholesterol en bloeddruk te verlagen

 1. Hartziekten zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak (17).

 2. Het is bekend dat hoge bloeddruk en "slechte" LDL-cholesterolwaarden risicomarkers zijn voor hartaandoeningen.

 3. Gelukkig kan wat je eet een groot effect hebben op je bloeddruk en LDL-cholesterol, waarbij veel onderzoeken aantonen dat amandelen behoorlijk voordelig kunnen zijn voor beide (2, 18, 19).

 4. Uit een analyse van vijf onderzoeken onder 142 mensen bleek dat degenen die meer amandelen aten een gemiddelde afname van 5,79 mg / dl in LDL-cholesterol ervoeren (19).

 5. Hoewel deze bevinding veelbelovend is, kan dit te wijten zijn aan andere factoren dan alleen het eten van meer amandelen.

 6. Deelnemers aan de vijf onderzoeken volgden bijvoorbeeld niet hetzelfde dieet. Gewichtsverlies, dat ook is gekoppeld aan een lager LDL-cholesterol, had dus tussen de onderzoeken kunnen variëren (20).

 7. Bovendien zijn magnesiumgebreken gekoppeld aan hoge bloeddruk in zowel experimenteel als observationeel onderzoek, en amandelen zijn een geweldige bron van magnesium (21, 22).

 8. Hoewel verschillende onderzoeken aantonen dat het corrigeren van deze tekortkomingen kan helpen de bloeddruk te verlagen, zijn ze niet consistent. Meer onderzoek op dit gebied is nodig om betere conclusies te trekken (23, 24, 25).

Amandelmeel gebruiken bij het bakken en koken

 1. Amandelmeel is gemakkelijk om mee te bakken. In de meeste bakrecepten kun je gewoon tarwebloem vervangen door amandelmeel.

 2. Het kan ook worden gebruikt in plaats van broodkruimels om vlees zoals vis, kip en rundvlees te coaten.

 3. Het nadeel van het gebruik van amandelmeel boven tarwebloem is dat gebakken goederen de neiging hebben om vlakker en dichter te zijn. [! 3200 => 1140 = 7!

 4. Amandelmeel bevat ook meer calorieën dan tarwebloem en bevat 163 calorieën in 28 gram, terwijl tarwebloem 102 calorieën bevat (26).

Hoe verhoudt het zich tot alternatieven?

 1. Veel mensen gebruiken amandelmeel in plaats van populaire alternatieven zoals tarwe en kokosmeel. Hieronder vindt u informatie over hoe het zich verhoudt.

 2. Amandelmeel bevat veel minder koolhydraten dan tarwebloem, maar meer vet.

 3. Helaas betekent dit dat amandelmeel meer calorieën bevat. Dit wordt echter goedgemaakt door ongelooflijk voedzaam te zijn.

 4. Eén ons amandelmeel biedt u een goede hoeveelheid van uw dagelijkse waarden voor vitamine E, mangaan, magnesium en vezels (3).

 5. Amandelmeel is ook glutenvrij, terwijl tarwebloem dat niet is, dus het is een geweldige optie voor mensen met coeliakie of een tarwe-intolerantie.

 6. Bij het bakken kan amandelmeel vaak tarwebloem vervangen in een verhouding van 1: 1, hoewel gebakken producten die ermee zijn gemaakt platter en dichter zijn omdat ze gluten missen.

 7. Fytinezuur, een antinutriënt, bevat ook meer tarwebloem dan amandelmeel, wat leidt tot een slechtere opname van voedingsstoffen uit voedingsmiddelen.

 8. Het bindt zich aan voedingsstoffen zoals calcium, magnesium, zink en ijzer en vermindert de mate waarin deze door uw darm kunnen worden opgenomen (27).

 9. Hoewel amandelen van nature een hoog fytinezuurgehalte in hun huid hebben, heeft amandelmeel dat niet, omdat het tijdens het blancheren zijn huid verliest.

 10. Net als tarwebloem heeft kokosmeel meer koolhydraten en minder vet dan amandelmeel.

 11. Het bevat ook minder calorieën per ons dan amandelmeel, maar amandelmeel bevat meer vitamines en mineralen.

 12. Zowel amandelmeel als kokosmeel zijn glutenvrij, maar kokosmeel is moeilijker om mee te bakken, omdat het vocht goed absorbeert en de textuur van gebakken goederen droog en kruimelig kan maken.

 13. Dit betekent dat u wellicht meer vloeistof aan recepten moet toevoegen wanneer u kokosmeel gebruikt.

 14. Kokosmeel bevat ook meer fytinezuur dan amandelmeel, wat kan verminderen hoeveel voedingsstoffen uw lichaam kan opnemen uit voedingsmiddelen die het bevatten.

De onderste regel

 1. Amandelmeel is een geweldig alternatief voor meel op basis van tarwe.

 2. Het is ongelooflijk voedzaam en biedt veel potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder een verminderd risico op hartaandoeningen en verbeterde bloedsuikerspiegel.

 3. Amandelmeel is ook glutenvrij, waardoor het een geweldige optie is voor mensen met coeliakie of tarwe-intolerantie.

 4. Als u op zoek bent naar een koolhydraatarme bloem die rijk is aan voedingsstoffen, is amandelmeel een geweldige keuze.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407