Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom hardlopen in koud weer het beste is (zelfs als het het ergst lijkt)

Spieren bouwen

 1. De knusse grenzen van uw bank verlaten om te gaan hardlopen kan het laatste zijn dat u in de winter wilt doen, maar rijgen voor een koudweerrun heeft voordelen eerste chill waard.

 2. Het is waar: de oprichters van het Brave Body Project Amber Rees en Lindsey Clayton vermedenden altijd om buiten naar buiten te rennen in de winter, maar tijdens een training voor een halve halve marathon dwongen ze hen van de loopband tijdens de koudste maanden van de jaar werd de winter al snel hun favoriete loopseizoen.

 3. "Het koude weer staat aan jouw kant", zegt Rees. "Het kan koud aanvoelen voordat je begint te bewegen, maar zodra je lichaam opwarmt, voel je je verrassend onoverwinnelijk. Ik heb meer winterwedstrijden gegeven dan in de warmere maanden." Clayton voegt eraan toe: "Als je je eenmaal verkleed hebt voor de kou (geen katoen!), Is het weer echt geen probleem."

 4. Nog belangrijker, het is de moeite waard. Lees verder voor alle manieren waarop winterlopen je kan helpen om verder, sneller te rennen en je een badass te voelen terwijl je bezig bent.

1. Je loopt sneller

 1. Het is misschien niet gemakkelijk om het huis te verlaten, maar als je eenmaal bent begonnen, is hardlopen in koud weer veel gemakkelijker op je lichaam dan die vochtige zomersprints. "Zolang het niet besneeuwd of ijzig is, is het gemakkelijker om in de kou te rennen omdat je lichaam niet hoeft te werken om zichzelf te koelen," zegt Roberto Mandje, Olympische afstandsloper en manager van lopersopleiding bij New York Road Runners in New York City.

 2. In feite verminderen mensen hun mijltijd in de winter gemiddeld met een volle minuut, volgens een 2016-artikel gepubliceerd in Temperatuur. Dit betekent ook snellere lente- en zomerruns: "Kom lente, je zult niet alleen fitter zijn, maar je zult je ook lichter en vrijer voelen wanneer je plots merkt dat je met minder lagen kleding rent dan tijdens de wintermaanden," zegt Mandje . "De snelheid en algemene trainingsvoordelen blijven de komende seizoenen bij je."

2. U zult minder pauzes maken

 1. Als u gewend bent te schakelen tussen hardlopen en wandelen, is de winter een goed moment om het "rennen" -gedeelte van die verhouding te vergroten. "Ik ben efficiënter met mijn tijd in de winter", zegt Dorothy Beal, RRCA-gecertificeerde hardloopcoach uit Virginia en maker van I Run This Body. "Tijdens intervallen jog ik langzaam in plaats van te lopen, en hang ik niet rond nadat mijn run voorbij is. Ik blijf bewegen."

3. Je voelt je onoverwinnelijk

 1. VS-bokser en EverybodyFights-trainer Arnold Gonzalez loopt strategisch in oncomfortabele omstandigheden - d.w.z. in de winter - om zijn gruis te vergroten. "Niemand wil rennen bij vriesweer, maar dat is waarom ik het doe", zegt hij. "Ik offer mijn humeur en comfort op dit moment op om mentaal sterker te worden wanneer ik de ring in stap."

 2. Mandje is het ermee eens: "Je zult je beter voelen dan je concurrenten wanneer je succesvol traint in wat anderen zouden beschouwen als moeilijke of ongunstige omstandigheden," zegt hij. "En je zult harder worden naarmate je lichaam en geest wennen aan een bepaald niveau van ontberingen en ongemak."

 3. Dit soort mentale weerbaarheid komt goed van pas als je later andere uitdagingen aangaat: "De opgedane ervaringen tijdens hardlopen in koud weer zullen je goed van pas komen als (of wanneer) je een moeilijke plek tegenkomt in toekomstige races. " Pas op, mijl 20.

 1. Zou het niet geweldig zijn als elke racedag mild en zonnig was? Veel succes daarmee (misschien als je in San Diego woont, gelukkig!). "Elke race die ik vorig jaar reed was in de stromende regen of in de koude wind", zegt Clayton.

 2. Degenen die in vergelijkbare omstandigheden trainen, hebben een voordeel: een dag met slecht weer is een geweldige kans om je uitrusting te testen, je gruis te vergroten en je voor te bereiden op minder dan ideale raceomstandigheden.

 1. Het is waar dat donkere dagen en koudere nachten je een laag gevoel kunnen geven. Milde seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD), een soort depressie die aan het einde van de herfst opduikt, treft maar liefst 20 procent van de mensen, volgens de American Academy of Family Physicians.

 2. Rennen tijdens zonsopgang kan helpen: "Een studie in de jaren '80 heeft aangetoond dat het krijgen van licht en het krijgen van lichaamsbeweging beide goede antidepressiva hebben, dus het is 'twee vogels, één steen' om zowel licht te krijgen als oefening eerste ding, "zegt Kelly Rohan, Ph.D., professor in psychologische wetenschappen aan de Universiteit van Vermont.

 3. Beal heeft deze eerste hand ervaren: "Ik heb seizoensgebonden depressies, dus naar buiten gaan en niet alleen vertrouwen op de loopband is belangrijk voor mijn geestelijke gezondheid." Mandje voegt eraan toe: "Hardlopen geeft de natuurlijke endorfines van het lichaam vrij, waardoor je je goed voelt." Ben er geweest, voelde dat.

6. Verse sneeuw voelt super vredig

 1. Beal houdt vooral van hardlopen als het sneeuwt. "Sommige mensen zorgen ervoor dat ze hun run erin knijpen voordat de sneeuw begint, maar ik wacht erop", zegt ze. "Er is een mooie eenzaamheid als het alleen jij en de sneeuw is, en ik hou van het knarsen van de sneeuw onder mijn voeten." Bovendien zijn de trottoirs minder druk!

7. U zult een betere algehele training hebben

 1. Je verbrandt geen extra calorieën in de kou tenzij je rilt (en als je rilt terwijl je rent, doe je iets verkeerd). Dat gezegd hebbende, er is een extra calorieverbranding door meer te bewegen, minder te stoppen en over het algemeen een beest te zijn tijdens je training - en winterrennen verbrandt zeker meer calorieën dan winterslaap, toch?Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407