Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom ijs lastig is (maar mogelijk) om in ketose te passen

Fiber

 1. Niets zegt "Yum!" op een warme zomerdag als een grote kom koud ijs. Als je een ketogeen dieet volgt en suikers en koolhydraten moet vermijden, terwijl vetten wenselijk zijn, kan ijs een beetje een probleem zijn. Het hoge vetgehalte is absoluut een zegen, maar de zoete traktatie kan je uit vetverbrandende ketose schoppen als het veel suiker of koolhydraten bevat.

Fiber

 1. Hoewel de room in ijs perfect is in een keto-dieet, kunnen suikers en toegevoegde koolhydraatrijke ingrediënten je uit ketose halen.

Wat is ketose?

 1. De toestand van ketose is wanneer uw lichaam ketonen verbrandt in plaats van glycogeen als brandstof. Als die verklaring een beetje te wetenschappelijk is, betekent dit dat je lichaam vet gebruikt - of je lichaamsvet of vet uit je dieet - in plaats van suiker / koolhydraten. Dit is goed nieuws voor lijners die willen afvallen, maar het is ook een zegen voor atleten die hun lichaam willen trainen om op lange termijn gestage toegang te hebben tot brandstof voor uithoudingsvermogen, diabetici, mensen met psychische problemen zoals bipolaire stoornis of depressie, epileptica en meer.

 2. Het keto-dieet beperkt koolhydraten tussen 20 en 50 gram per dag. Eiwit wordt ook beperkt tot ongeveer 1 gram per pond lichaamsgewicht, omdat te veel eiwitten worden omgezet in glycogeen / suikers. Dat laat 75 procent van het dieet over voor vetconsumptie.

Keto-vriendelijke ijsingrediënten

 1. In zijn puurste vorm wordt ijs gemaakt van slechts enkele gezonde ingrediënten.

 2. Zware slagroom: dit volle vetbestanddeel bevat minder dan 1 gram koolhydraten per ounce. Het serveert ook bijna 11 gram vet in die hoeveelheid en minder dan 1 gram eiwit, waardoor het een droomingrediënt van de Keto-snacker is.

 3. Melk: Gefabriceerd ijs bevat meestal een vorm van melk. Hoewel de meeste zuivelproducten keto-vriendelijk zijn, bevat melk 12 gram suiker per kopje en 13 gram koolhydraten. Volle melk heeft ook 8 gram vet en eiwitten. Wanneer u thuis uw eigen ijs maakt, is het toevoegen van half en half in plaats van melk voor eventueel uitdunnen een veel betere keuze. Het heeft slechts 3 gram suiker per 1/2 kopje en 3 koolhydraten, terwijl er 10 extra gram vet wordt weggeschept.

 4. Eieren: Eierdooier wordt gebruikt in Frans vanillesmaakijs om het een rijke, vla textuur te geven. Elke eierdooier bevat minder dan een gram koolhydraten, wat goed is, en 4,5 gram vet - nog beter. Als je je zorgen maakt over het teveel eten van eiwitten, wil je er rekening mee houden dat er 2,7 gram per dooier zit en voeg dit toe aan je dagelijkse totaal.

 5. Gelatine: vaak gebruikt als verdikkingsmiddel om ijs een nog romigere textuur te geven, niet-gearomatiseerde gelatine heeft weinig of geen koolhydraten en geen suiker. Er is een verwaarloosbare hoeveelheid vet, maar een aanzienlijke hoeveelheid eiwit - 6 gram per eetlepel gelatine, ruwweg de hoeveelheid die in een ei wordt gevonden.

Wees voorzichtig met kauwgom

 1. Nee, niet het soort kauwgom dat je kauwt en waarmee je bellen blaast. Verschillende soorten tandvlees worden gebruikt als verdikkings- en stabilisatiemiddelen. Sommige soorten kauwgom die u in ijsingrediënten kunt zien, zijn johannesbroodgom, guargom, taragom, xanthaangom en johannesbroodgom.

 2. Bekend als zaadgom, bevatten ze ongeveer 22 gram koolhydraten per ons en dezelfde hoeveelheid vezels. Als je netto koolhydraten meetelt, is dit goed nieuws - de vezels en koolhydraten heffen elkaar op. Het kan echter nog steeds uw bloedsuiker en ketose beïnvloeden.

 3. Iemand met diabetes type 1, bijvoorbeeld, kan een stijging van de bloedsuikerspiegel ervaren door het zaadgom door de vezel die de maag uitzet en een afgifte van hormonen veroorzaakt. En niet alle keto-experts zijn het er zelfs over eens dat ze netto koolhydraten tellen als een effectieve praktijk voor ketose.

Vervang de suiker

 1. Suiker is de belangrijkste boosdoener in ijs dat je uit ketogenese kan schoppen; 1/2 kopje suiker verpakt maar liefst 100 gram koolhydraten. Of je thuis ijs maakt of in de winkel koopt, er zijn een aantal zoetstoffen die van de koude lekkernij een keto-vriendelijke zoete traktatie kunnen maken. [! 34082 => 1140 = 6!

 2. Andere niet-voedzame zoetstoffen, zoals steviablad, monniksfruit en aspartaam, kunnen zoetheid bieden zonder de glucosespiegel te beïnvloeden, zegt een studie van 2017 door de National University of Singapore. Suikeralcoholen zoals xylitol en mannitol zijn zeer koolhydraatarm; ze veroorzaken echter wel een bloedglucose-insulinerespons, waardoor ze ongeschikt zijn voor diabetici en mogelijk uw ketose onderbreken.

Stop bij de ijssalon

 1. Ongeacht welke ijswinkel u bezoekt, u zult een aanzienlijk deel - of mogelijk alle - van uw toegewezen koolhydraten voor de dag uitgeven. Voor een incidentele traktatie zijn er echter tal van manieren om je smaak te verwennen met koele, romige goedheid, op voorwaarde dat je bereid bent je aan een portie voor kinderen te houden.

 2. Baskin Robbins rolt drie smaken uit met minder dan 20 gram voor de kleine 2,5-ounce maat. Chocolate Chip levert slechts 14 gram koolhydraten en is daarmee de duidelijke winnaar in de beroemde ijssalon. Cherries Jubilee serveert tot 17 gram voor het kleine formaat, en Chocolate Chip Cookie Dough heeft 20.

 3. Bij Cold Stone Creamery daarentegen heeft het Eggnog-ijs 17 gram koolhydraten, net als chocolade; Pina Colada heeft 20 gram. Er zijn nogal wat keuzes met 21 gram, waaronder Amaretto, Banaan, Chocolade-Dipped Strawberry, Pure Chocolade Pepermunt, Irish Cream, Mango, Mokka, Pompoen en Magere Vanille.

Bezoek de vriezer van uw kruidenier

 1. Het is niet nodig om naar speciaalzaken te gaan voor ijs met weinig suiker en koolhydraten. Nationale ketens zoals Safeway, Whole Foods en Walmart hebben koolhydraatarm ijs.

 2. Verlicht ijs gebruikt monniksfruit en erythritol om een ​​aanzienlijk deel van het zoetende effect in zijn take-home-smaken weg te nemen. Er zijn meestal slechts ongeveer 6 gram suiker en 6 tot 7 gram vezels om 17 tot 24 gram koolhydraten te compenseren. IJsrepen hebben nog minder. Maar pas op - smaken die de binge waard zijn, zoals Snickerdoodle, Verjaardagstaart en Frozen Hot Cocoa, kunnen je verleiden om terug te sluipen voor een tweede portie.

 3. CarbSmart van Breyer komt in twee smaken: chocolade en vanille. Elk heeft 12 gram koolhydraten, waarvan 3 gram suiker. Breyer's maakt ook CarbSmart-ijsrepen met smaken als de Smooth Mint Bar, de met chocolade bedekte Vanilla Bar, Almond Bar en Fudge Bar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407