Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom ruikt mijn urine naar koffie?

Waarom ruikt mijn urine naar koffie?

 1. De nieren produceren urine en het urinesysteem helpt het lichaam afvalstoffen te verwijderen en het volume en de samenstelling van bloed te regelen. Het afval dat in de urine terechtkomt, kan de kleur en geur beïnvloeden.

 2. De meest voorkomende reden voor iemands urine om naar koffie te ruiken, is dat ze gewoon te veel koffie hebben gedronken.

 3. In dit artikel bekijken we waarom dit gebeurt. We beschrijven ook andere mogelijke oorzaken van urine die naar koffie ruikt en verschillende manieren om van de geur af te komen.

Oorzaken

 1. Urine is meestal water, dus gezonde urine moet bleek en meestal reukloos zijn. Afvalproducten geven urine zijn kleur, geur en uiterlijk. Deze producten kunnen zijn:

 2. Hieronder zijn enkele redenen waarom urine naar koffie kan ruiken:

Te veel koffie drinken

 1. Koffie bevat meer dan 1.000 chemische verbindingen die bijdragen aan de smaak, geur en het uiterlijk. Antioxidanten die polyfenolen worden genoemd, zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor de geur van koffie.

 2. De polyfenolen in koffie worden opgenomen door het spijsverteringskanaal en in gebruik genomen, afgebroken en uitgescheiden in de urine. Dus als iemand veel koffie drinkt, kan hun urine een voldoende hoge concentratie polyfenolen en andere koffiesamenstellingen bevatten. Hierdoor ruikt het naar koffie.

 3. Koffie bevat ook een stimulerend middel, cafeïne, dat de urinesnelheid verhoogt en kan leiden tot uitdroging. Wanneer een persoon uitgedroogd is, is zijn urine geconcentreerder, dus bevat deze minder water en meer afvalproducten dan normaal.

 4. Het is mogelijk om een ​​overdosis cafeïne te krijgen, hoewel dit zeldzaam is. De volgende symptomen kunnen erop duiden dat een persoon een overdosis heeft gehad en medisch advies moet inwinnen:

Uitdroging

 1. Wanneer het lichaam is uitgedroogd, wordt de urine geconcentreerder. Het zal sterker ruiken en donkerder lijken dan gezonde urine, die bleek of helder is.

 2. Als iemand uitdroogt nadat hij te veel koffie heeft gedronken, of als hij koffie drinkt terwijl hij anders is uitgedroogd, ruikt zijn urine vaak naar koffie.

Bepaalde voedingsmiddelen en dranken

 1. Verschillende voedingsmiddelen en dranken veroorzaken dat de urine een ongebruikelijke geur of uiterlijk heeft. Deze geuren kunnen verschillende kenmerken hebben en aandoeningen zoals verkoudheid en zwangerschap kunnen het reukvermogen van een persoon beïnvloeden.

 2. Voedingsmiddelen die de geur van urine veranderen, zijn onder andere:

Andere voorwaarden

 1. Geen potentieel ernstige gezondheidsproblemen, behalve uitdroging, worden geassocieerd met urine die naar koffie ruikt.

 2. Mensen interpreteren geuren anders. Het kan gemakkelijk zijn om een ​​geur te verwarren die duidt op een probleem voor de geur van koffie, die vaak meer vertrouwd is. [! 105432 => 1140 = 6!

Urinegeur en zwangerschap

 1. Vrouwen melden vaak dat hun urine in verschillende stadia van de zwangerschap anders ruikt. Dit kan worden veroorzaakt door frequente urineweginfecties (UTI's), hormonale veranderingen of uitdroging.

 2. Hieronder vindt u meer informatie over waarom urine anders kan ruiken tijdens de zwangerschap:

 3. Veel zwangere vrouwen ontwikkelen tijdens de zwangerschap infecties in de blaas of urinewegen en deze kunnen leiden tot sterk of stinkende urine.

 4. UTI's komen vooral veel voor in week 6 tot 24 van de zwangerschap.

 5. Veel vrouwen met UTI's merken ook op:

 6. De bacteriën in UTI's kunnen zich naar de nieren en andere bekkenorganen verspreiden als ze niet worden behandeld. Zwangere vrouwen die pijn in de onderrug, misselijkheid, braken, koude rillingen of koorts ervaren, moeten medische hulp en behandeling zoeken.

 7. Menselijke choriongonadotrofine (hCG)

 8. Tijdens de eerste paar weken van de zwangerschap stijgen de niveaus van het hormoon hCG in het bloed van een persoon snel. Veel mensen melden dat dit de geur van hun urine verandert.

 9. Verhoogd reukvermogen

 10. Uit onderzoek is gebleken dat mensen de neiging hebben om tijdens hun eerste trimester van de zwangerschap een verhoogd reukvermogen te hebben. Een persoon kan de geur van afvalproducten in hun urine, inclusief bijproducten van koffie, meer dan normaal opmerken.

 11. Verhoogd urineren

 12. De nieren en blaas veranderen ook tijdens de zwangerschap. De nieren werken 50 procent harder, en dit zorgt ervoor dat een persoon vaker urineert, waardoor ze gemakkelijker uitdrogen.

 13. Veel zwangere mensen ervaren ook een veranderde nierfunctie. Dit houdt in dat een groter aantal voedingsstoffen en elektrolyten in de urine worden uitgescheiden, wat de geur kan veranderen.

Behandeling

 1. De beste manier om de geur van koffie in urine te verwijderen, is afhankelijk van de oorzaak. Vaak is de meest effectieve manier om dit te doen het verminderen van koffieconsumptie.

 2. Mensen die meer dan 4 koppen koffie per dag drinken, hebben meer kans om de verbindingen in de drank uit te scheiden zonder ze op te nemen. Voor deze mensen is het een goed idee om meer water te drinken, om de inname van cafeïne in evenwicht te houden.

 3. Als andere voedingsmiddelen of dranken de geur van urine beïnvloeden, is het een goed idee om consumptie te vermijden of te beperken.

 4. Als een onderliggende medische aandoening de geur veroorzaakt, zoek dan medische behandeling.

Outlook

 1. Het is niet ongebruikelijk dat urine naar koffie ruikt als een persoon te veel koffie heeft gedronken of is uitgedroogd.

 2. Sommige aandoeningen, zoals ongecontroleerde diabetes type 2 en blaasinfecties, kunnen urine een geur geven die voor koffie kan worden aangezien.

 3. Raadpleeg een arts als urine die naar koffie ruikt gepaard gaat met:

 4. Als een persoon vermoedt dat zijn dieet niet verantwoordelijk is voor vieze of sterk ruikende urine, is het een goed idee om met een arts te praten.

 5. Hoewel zeldzaam, is het mogelijk om een ​​overdosis cafeïne te gebruiken. Te veel cafeïne kan een persoon beverig, rusteloos en angstig maken. Zoek medische hulp voor symptomen van ernstige overdoses cafeïne.

 6. Artikel laatst herzien vóór vr 13 april 2018. Bezoek onze categoriepagina over urologie / nefrologie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over urologie / nefrologie. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407