Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarom u uw boerenkool zou moeten eten

Waarom u uw boerenkool zou moeten eten

 1. De kruisbloemige familie omvat bok choy, boerenkool, broccoli, spruitjes, kool, koolraap en rapen. Kruisbloemige groenten bevatten veel voedingsstoffen en weinig calorieën.

Gezondheidsvoordelen

 1. Een dieet dat rijk is aan groenten en fruit lijkt het risico op veel levensstijlgerelateerde gezondheidsproblemen te helpen verminderen.

 2. Een hoge inname van plantaardig voedsel, zoals boerenkool, lijkt het risico op een aantal gezondheidsproblemen te verminderen, waaronder obesitas en algehele mortaliteit, diabetes en hartaandoeningen.

Botgezondheid

 1. Een lage inname van vitamine K kan het risico op osteoporose en botbreuken vergroten.

 2. Vitamine K werkt als een modificator van botmatrixeiwitten, het verbetert de calciumabsorptie en het kan de uitscheiding van calcium in de urine verminderen.

 3. Eén kopje gekookte boerenkool levert 770 microgram vitamine K.

 4. In de voedingsrichtlijnen 2015-2020 wordt aanbevolen dat een vrouw van 19 tot 30 jaar 90 mcg vitamine K per dag moet consumeren en een man van dezelfde leeftijd 120 mcg moet consumeren.

 5. Eén kopje boerenkool levert meerdere keren zoveel vitamine K.

Cancer

 1. Studies suggereren dat mensen die veel kruisbloemige groenten eten, een lager risico lopen op het ontwikkelen van verschillende soorten kanker, waaronder kanker van het bovenste spijsverteringskanaal, colorectale, borstkanker en nierkanker.

 2. Kruisbloemige groenten bevatten zwavelhoudende verbindingen die glucosinolaten worden genoemd.

 3. Deze verbindingen kunnen het kankerproces in verschillende stadia van ontwikkeling helpen voorkomen bij long-, colorectale, borst- en prostaatkanker en mogelijk melanoom, slokdarmkanker en pancreaskanker.

 4. In 2017 publiceerden onderzoekers de resultaten van een studie met bijna 3.000 mensen. Ze zochten naar mogelijke verbanden tussen de incidentie van borstkanker en de consumptie van kruisbloemige groenten.

 5. De bevindingen suggereerden dat het consumeren van kruisbloemige groenten het risico op borstkanker kan verlagen, vooral bij vrouwen die de menopauze nog niet hebben bereikt. Ze merken op dat kookmethoden een verschil kunnen maken, omdat het koken van sommige kruisbloemige groenten het glucosinolaatgehalte kan verlagen.

 6. Of dit waar is voor boerenkool is niet duidelijk uit deze studie, omdat de meeste mensen rauwe boerenkool niet rauw eten.

 7. Er zijn aanwijzingen dat boerenkool en andere groene groenten die grote hoeveelheden chlorofyl bevatten, kunnen helpen de carcinogene effecten van heterocyclische amines te blokkeren. Deze stoffen worden gevormd bij het grillen van voedsel op hoge temperatuur.

Diabetes en leverfunctie

 1. De voedingsrichtlijnen 2015-2020 voor Amerikanen adviseren 22,4 tot 28 gram vezels per dag voor vrouwen, afhankelijk van de leeftijd, en 28 tot 33,6 gram per dag voor mannen.

 2. Resultaten van een in 2014 gepubliceerd onderzoek suggereren dat een hoge inname van vezels de ontsteking en glucosespiegels bij mensen met diabetes type 1 kan verminderen.

 3. Het kan mensen met diabetes type 2 helpen om een ​​betere bloedsuikerspiegel, lipiden en insuline te bereiken.

 4. Eén kop gekookte boerenkool levert bijna 8 gram vezels.

 5. Boerenkool bevat ook een antioxidant die alfa-liponzuur wordt genoemd.

 6. Studies suggereren dat alfa-liponzuur (ALA) de glucosewaarden kan verlagen, de insulinegevoeligheid kan verhogen en veranderingen in verband met oxidatieve stress bij mensen met diabetes kan voorkomen. Het kan ook helpen om leverweefsel te regenereren.

 7. Onderzoekers hebben ook vastgesteld dat ALA de symptomen van perifere neuropathie bij mensen met diabetes kan verminderen.

 8. Het blijft echter onduidelijk of ALA effectief kan zijn als een langdurige behandeling. Bovendien is in studies gebruik gemaakt van intraveneuze ALA. Orale suppletie biedt mogelijk niet dezelfde voordelen.

 9. Overmatig hoge doses ALA lijken vergelijkbare bijwerkingen te veroorzaken als die worden veroorzaakt door te weinig. Hoewel "normale" hoeveelheden oxidatieve stress kunnen helpen voorkomen, kunnen hoge niveaus leiden tot celbeschadiging.

 10. Onderzoekers hebben ontdekt dat het consumeren van boerenkool de leverfunctie verbeterde bij ratten met hoge bloeddruk.

 1. Boerenkool heeft een hoog vezel- en watergehalte. Deze helpen constipatie te voorkomen, de regelmaat te bevorderen en een gezond spijsverteringskanaal te behouden.

Gezonde huid en haar

 1. Boerenkool heeft een hoog vitamine A-gehalte. Vitamine A is nodig voor de talgproductie, en dit houdt het haar gehydrateerd.

 2. Vitamine A is cruciaal voor de groei van alle lichaamsweefsels, inclusief huid en haar. Het ondersteunt ook het immuunsysteem en de ogen en helpt de organen van het lichaam gezond te houden.

 3. Vitamine C stelt het lichaam in staat collageen op te bouwen en te handhaven, wat structuur voor huid en haar biedt. [! 1033 => 1140 = 7!

 4. IJzer voorkomt bloedarmoede, een veel voorkomende oorzaak van haarverlies. Een tekort aan ijzer in het dieet kan invloed hebben op hoe efficiënt het lichaam energie gebruikt. Boerenkool, spinazie, linzen, tonijn en eieren zijn goede bronnen van ijzer.

 5. Volwassenen moeten 8 mg ijzer per dag consumeren en vrouwen tijdens hun reproductieve jaren hebben 18 mg nodig. Eén kop gekookte boerenkool levert 2,5 mg ijzer.

Slaap en humeur

 1. Boerenkool bevat choline, een belangrijke neurotransmitter. Choline helpt bij stemming, slaap, spierbewegingen, leren en geheugenfuncties.

 2. Choline helpt ook bij het handhaven van de structuur van cellulaire membranen, de overdracht van zenuwimpulsen, de absorptie van vet en de vermindering van chronische ontstekingen.

 3. Foliumzuur, ook aanwezig in choline, kan helpen bij depressie, omdat het kan voorkomen dat er een teveel aan homocysteïne in het lichaam wordt gevormd.

 4. Wetenschappers hebben hoge niveaus van homocysteïne gevonden bij mensen met een bipolaire stoornis en depressies gerelateerd aan alcoholgebruik.

 5. Foliumzuur consumeren kan bij sommige mensen het risico op depressieve symptomen helpen verminderen.

 6. Waarom niet uw eigen boerenkool kweken? Je kunt de zaden online kopen.

Nutrition

 1. Een kopje gekookte boerenkool, uitgelekt en zonder toegevoegd zout, bevat:

 2. Boerenkool is een uitstekende bron van vitamine A, vitamine C en calcium, een rijke bron van vitamine K en een goede bron van ijzer, vitamine B-6 en magnesium.

 3. Ze bevatten ook thiamine, niacine, pantotheenzuur en choline.

Dieet tips

 1. Boerenkool moet stevige, diepgroene bladeren hebben. Kleinere bladeren worden malser en hebben een mildere smaak.

 2. Boerenkoolgroenten blijven goed in de koelkast.

 3. Het stomen van boerenkool gedurende 10 minuten of minder helpt hen om hun voedingsstoffen te behouden.

 4. Breng ze op smaak met paprika, gehakte uien, kruiden en specerijen.

 5. U kunt collard greens gebruiken:

 6. Een ander idee is om verse knoflook en uien te bakken in extra vergine olijfolie tot ze zacht zijn, voeg dan boerenkool toe en blijf bakken tot ze de gewenste zachtheid bereiken.

 7. Frituur boerenkool in spekvet of reuzel niet te gaar, want deze kunnen een sterke en bittere zwavelsmaak veroorzaken.

 8. Het toevoegen van erwten met zwarte ogen en bruine rijst geeft een gezondere versie van een zuidelijke favoriet.

 9. Je kunt een handvol boerenkool toevoegen aan een favoriete smoothie. Dit zorgt voor extra voedingsstoffen zonder de smaak aanzienlijk te veranderen.

Collard groene chips

 1. Je kunt collard-groene chips als volgt maken:

Risico's

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Mensen die bloedverdunners gebruiken, zoals Coumadin of warfarine, moeten hun inname van voedingsmiddelen met vitamine K niet plotseling verhogen of verlagen, omdat dit een belangrijke rol speelt bij de bloedstolling.

 3. De belangrijkste factor voor het bereiken van een goede gezondheid en het voorkomen van ziekten is het algehele dieet, geen specifiek voedingsmiddel. Kies boerenkool als onderdeel van een gevarieerd dieet met veel verse groenten en fruit.

 4. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op do 16 augustus 2018 Bezoek onze voedings- / dieetcategoriepagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Bartkoski, S., Day, M. (2016, 1 mei). Alfa-liponzuur voor de behandeling van diabetische perifere neuropathie [!Abstract

 6. De Vogel, Jonker-Termont, D.S.M.L., van Lieshout, E.M.M., Katan, M.B., van der Meer, R. (2004, 13 oktober). Groene groenten, rood vlees en darmkanker: chlorofyl voorkomt de cytotoxische en hyperproliferatieve effecten van haem in de dikke darm van ratten [!Abstract

 7. Manchali, S., Murthy, K.N.C., Patil, B.S. (2012, januari). Cruciale feiten over gezondheidsvoordelen van populaire kruisbloemige groenten [!abstract

 8. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407