Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat betekent het als je zin hebt in chocolade?

Redenen voor het hunkeren naar chocolade

 1. Verlangen naar voedsel komt vaak voor. De neiging om te verlangen naar voedingsmiddelen met veel suiker en vet is goed ingeburgerd in voedingsonderzoek. Als voedsel dat veel suiker en vet bevat, is chocolade een van de meest gehunkerde voedingsmiddelen in Amerika.

 2. Hier zijn vijf redenen waarom u misschien zin hebt in chocolade en wat u kunt doen:

1. Voor een suikerprobleem

 1. Chocolade wordt gemaakt door cacaopoeder en cacaoboter te combineren met zoetstoffen en andere ingrediënten. Cacaoboter is goed voor het grootste deel van het vet in chocolade. Verschillende soorten chocolade hebben verschillende concentraties cacaopoeder (vaak het cacao-percentage genoemd). Donkere chocolade heeft de hoogste concentratie cacaopoeder en witte chocolade de laagste. Chocolade bevat ook een verscheidenheid aan andere ingrediënten zoals suikers, melkpoeders en noten.

 2. Cacao is van nature bitter. Om de smaak van chocolade te verbeteren, voegen verwerkers veel suiker toe. Suiker is een soort koolhydraat dat je lichaam snel opneemt. Sommige mensen geloven dat deze snelle "suiker high" zorgt voor een tijdelijke verhoging van de stemming. Het meeste onderzoek suggereert echter dat het de combinatie van vet en suiker is die bepaalde voedingsmiddelen zo verslavend maakt.

 3. Een gewone reep met melkchocolade van Hershey bevat 24 gram suiker. Andere chocoladerepen die karamel, noga en marshmallow bevatten, kunnen nog meer suiker bevatten. Een Snickers-reep bevat bijvoorbeeld 27 gram suiker. Chocoladerepen met meer dan 75 procent cacao hebben doorgaans minder suiker (minder dan 10 gram per reep).

 4. Onderzoek suggereert dat suikers (en andere geraffineerde koolhydraten) een belangrijk onderdeel zijn van bewerkte voedingsmiddelen die als verslavend worden beschouwd.

 5. Volgens de American Heart Association moeten vrouwen zich beperken tot 25 gram suiker per dag (ongeveer zes theelepels) en moeten mannen onder de 36 gram blijven (negen theelepels). Je kunt je suikerinname misschien verminderen door chocolade met een hoog cacao-percentage te eten. Als je je zorgen maakt over het suikergehalte, kun je ook dit eenvoudige driestappenplan proberen om je verlangen naar suiker te beteugelen.

2. Omdat je honger hebt

 1. Soms is het verlangen naar chocolade eenvoudig te verklaren: je hebt gewoon honger. Wanneer je lichaam honger heeft, hunkert het naar snelle koolhydraten zoals geraffineerde suikers. Helaas staat de meeste verwerkte chocolade hoog op de glycemische index, wat betekent dat het je een snelle, maar tijdelijke suikerstoot geeft. Zodra die haast voorbij is, heb je waarschijnlijk weer honger.

 2. Je kunt het verlangen naar chocolade verslaan door iets anders te vullen. Als je geen honger meer hebt, zouden de opdringerige gedachten over chocolade moeten verdwijnen. Zoek naar voedingsmiddelen met weinig suiker en veel eiwitten of volle granen. Deze voedingsmiddelen houden je langer vol en voorkomen een suikercrash.

3. Voor een cafeïne boost

 1. Hoewel chocolade wel wat cafeïne bevat, is het meestal niet erg veel. Naarmate cacao wordt verwerkt, neemt het cafeïnegehalte af. De meeste bewerkte chocoladerepen bevatten minder dan 10 mg cafeïne. Om dat in perspectief te plaatsen: de gemiddelde kop koffie bevat ongeveer 85 tot 200 mg cafeïne.

 2. Sommige pure chocolaatjes kunnen echter meer cafeïne bevatten dan een blikje cola (dat ongeveer 30 mg bevat). Hoe hoger het cacao-gehalte, hoe hoger het cafeïnegehalte.

 3. Cafeïne stimuleert het centrale zenuwstelsel, waardoor u zich meer wakker en alert voelt. Het beïnvloedt ook de niveaus van bepaalde neurotransmitters in uw hersenen, waaronder dopamine. Dit kan bijdragen aan het verslavende karakter. Voor mensen die nooit cafeïnehoudende dranken drinken, kan de cafeïne in chocolade voldoende zijn om een ​​energieboost te geven. Als u echter regelmatig cafeïne consumeert, is uw tolerantie voor de effecten waarschijnlijk vrij hoog.

 4. Probeer een kopje zwarte thee voor een boost van cafeïne die rijk is aan krachtige antioxidanten.

 5. Lees hier voor een vergelijking van het aantal cafeïne in warme chocolademelk versus thee, frisdrank en koffie.

4. Uit gewoonte, cultuur of stress

 1. Ongeveer 50 procent van de Amerikaanse vrouwen snakken naar chocolade rond het moment dat hun menstruatie begint. Onderzoekers hebben geen biologische verklaring voor dit fenomeen kunnen vinden. Onder vrouwen geboren buiten de Verenigde Staten, in landen waar chocolade gewoonlijk niet wordt geassocieerd met PMS, is het hunkeren naar chocolade veel ongebruikelijker.

 2. Kortom, vrouwen kunnen uit hun gewoonte hunkeren naar chocolade omdat ze geloven dat het hunkeren naar chocolade normaal is.

 3. Bovendien, als je gestrest, angstig, depressief of ongemakkelijk bent, kun je je gemakkelijk naar iets wenden waarvan je weet dat je je goed voelt.

 4. Door bewust te eten, kunt u de gebruikelijke hunkeren identificeren. Vraag jezelf af waarom je chocolade wilt. Is het omdat je honger hebt? Zo niet, dan kunt u een alternatief vinden of het gewoon met mate opeten.

 5. Mindfulness-meditatie en andere stressverlichters kunnen u ook helpen gezonder met stress om te gaan.

5. Omdat je lichaam magnesium nodig heeft

 1. Uit onderzoek blijkt dat chocolade veel magnesium bevat. Wetenschappers hebben zich afgevraagd of magnesiumtekorten de hunkering naar chocolade kunnen verklaren. Dit lijkt onwaarschijnlijk gezien het feit dat magnesium veel andere voedingsmiddelen bevat waar mensen zelden naar verlangen, inclusief noten.

 2. Magnesiumsupplementen zijn verkrijgbaar bij uw plaatselijke apotheek. Je kunt ook proberen voedsel te eten dat rijk is aan magnesium, zoals rauwe amandelen, zwarte bonen of volle granen.

De gezondste manieren om chocolade te eten

 1. De gezondste manier om uw chocolade te krijgen, is om een ​​chocolade te vinden met een hoog cacao-percentage. Chocolade met een hoog cacaopercentage bevat meer antioxidanten en minder suiker dan andere chocolade.

 2. Zoek naar chocolade die ethisch is verkregen via eerlijke handelspraktijken die de werknemers beschermen die het produceren. Bijna 60 procent van de cacao in de wereld wordt momenteel verbouwd in West-Afrikaanse landen die vaak afhankelijk zijn van kinderarbeid. Onderzoek gefinancierd door het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft tussen 2008 en 2009 meer dan 1,75 miljoen kinderen op cacaoboerderijen in Ivoorkust en Ghana gewerkt.

 3. Consumentengidsen en organisaties zoals Ethical Consumer uit het Verenigd Koninkrijk bieden mensen hulpmiddelen om meer te leren over de producten die ze willen. De chocoladescorecard van Ethical Consumers kan u helpen chocolaatjes en chocoladebedrijven te vinden die aansluiten bij uw waarden als klant.

Gezondheidsvoordelen van cacao

 1. De gezondheidsvoordelen van chocolade komen van het natuurlijke cacaopoeder. Chocolade die ten minste 70 procent cacao bevat, kan:

Wat te doen als u chocolade probeert uit te snijden

 1. Probeert u weerstand te bieden aan die chocoladetrekkingen? Chocolade heeft wel gezondheidsvoordelen, maar het hoge suiker- en vetgehalte kan schadelijk zijn voor veel mensen. Hier zijn een paar tips om chocolade uit je leven te snijden.

Takeaway

 1. Chocolade hunkeren is heel gebruikelijk, maar er zijn gezonde manieren om ermee om te gaan. Donkere chocolade met hoge percentages cacao heeft een aantal gezondheidsvoordelen, wat betekent dat je je ervan moet voelen om ervan te genieten (natuurlijk in beperkte hoeveelheden). Houd er rekening mee dat alles met suiker en vet kan bijdragen aan gewichtstoename, dus oefen slimme portiecontrole.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407