Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat doet Ginseng met mijn lichaamsdelen?

Overwegingen

 1. Ginseng is een kruid dat meer dan 5000 jaar geleden in Noord-China is ontstaan. Medicinaal gebruik van het kruid begon meer dan 3000 jaar geleden. Het gebruik ervan verspreidde zich naar Noord-Amerika onder inheemse Amerikaanse stammen die ginseng gebruikten voor zijn helende vermogens. De vele gereputeerde gezondheidsvoordelen van Ginseng zijn afgeleid van de wortel. Van Ginseng wordt gezegd dat het de immuniteit verhoogt, het uithoudingsvermogen verbetert, stress verlicht en het geheugen verbetert, naast andere gezondheidsvoordelen. Het eten van ginsengwortel rauw, gestoomd of licht gekookt is de beste manier om alle nuttige bestanddelen van het kruid in te nemen. Je kunt het ook als een extract, poeder of capsule nemen, en er zijn drie belangrijke soorten ginseng. Raadpleeg altijd een arts voordat u ginseng of een geneeskrachtig kruid gebruikt om uzelf voor welke aandoening dan ook te behandelen.

Amerikaanse Ginseng

 1. Amerikaans of Panax quinquefolium L. ginseng is ontstaan ​​in het zuiden van Ontario en verspreidt zich naar Georgië en Wisconsin. Het wordt momenteel geteeld in China. Dit type ginseng produceert een koel, kalmerend effect dat stress verlicht.

Aziatische Ginseng

 1. Aziatisch of Panax ginseng is rood van kleur en is afkomstig uit Noord-Korea en China. Het wordt verwerkt en gemaakt door Panax witte ginseng te stomen en vervolgens te drogen. Het wordt meestal gemaakt in een thee, plakjes of capsules. Panax ginseng verwarmt het lichaam.

Siberische Ginseng

 1. Siberische ginseng, ook bekend als eleutherococcus centipoises, is geen echte ginseng ondanks dat hij tot dezelfde plantenfamilie behoort als de andere ginseng-soorten. Het is ontstaan ​​in Oost-Rusland en Japan. De wortel mist de ginsenosiden die andere ginseng-soorten bezitten, maar het bevat eleutheroside, waarvan wordt aangenomen dat het imitatie-ginseng is.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Ginseng verlaagt de bloedsuikerspiegel en regelt de bloeddruk. Het beschermt de lever tegen de effecten van alcohol- en drugsgebruik. Het kan helpen om hoofdpijn, verkoudheid, rugpijn en jicht te verlichten. Het heeft antistollingseigenschappen die kunnen helpen bij het voorkomen van bloedstolsels. Het vermindert cholesterol en is een antioxidant. Ginseng is in Aziatische culturen gebruikt als remedie tegen impotentie en wordt verondersteld de viriliteit te herstellen. Tegenwoordig wordt het gebruikt als een seksuele stimulans en wordt aangenomen dat het de seksuele prestaties verbetert. De NIH meldt echter dat de meeste bekende voordelen van ginseng niet zijn bewezen in groot wetenschappelijk onderzoek door vakgenoten.

Stressverlichting

 1. Ginseng is een adaptogeen, dat het emotionele en mentale evenwicht herstelt en het vermogen van het lichaam verbetert om zich aan te passen en zich aan te passen aan elke situatie. Het verbetert de mentale helderheid en verhoogt de energie en het uithoudingsvermogen.

Skin

 1. Ginseng vitaliseert de huid en helpt de huidskleur te behouden. Het regelt de productie van olie en verbetert de huidtextuur. Het is een veelgebruikt ingrediënt in veel lotions, toners en huidcrèmes, volgens all4naturalhealth.com.

Bijwerkingen

 1. Het gebruik van Ginseng bij aanbevolen doseringen voor een korte tijd is relatief veilig. Langdurig gebruik kan bijwerkingen veroorzaken zoals allergische reacties, gastro-intestinale problemen, onregelmatige menstruatie en slaapproblemen, adviseert de NIH. Personen met diabetes moeten Aziatische ginseng met voorzichtigheid gebruiken als ze glucoseverlagende medicijnen gebruiken. Ginseng kan een negatieve wisselwerking hebben met of kan de effectiviteit van bepaalde medicijnen verminderen. Mensen met congestief hartfalen, chronische depressie of die bloedverdunners gebruiken, moeten hun arts raadplegen voordat ze ginseng nemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407