Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is beter voor uw gezondheid: tarwewraps of tarwebrood?

Boost Nutrition

 1. Wraps lijken misschien een gezondere optie dan brood vanwege de reputatie die brood de afgelopen decennia heeft gekregen, maar de koolhydraten in een wrap kunnen net zo hoog zijn als die in de meeste soorten brood.

Boost Nutrition

 1. Tarwebrood bevat meestal meer calorieën dan tarwewraps. Dit lijkt wraps gezonder te maken, maar dit kan allemaal afhangen van het specifieke type brood of wrap. Zorg ervoor dat volkoren of volkoren wordt vermeld als het eerste ingrediënt op een voedingsetiket bij het winkelen voor wraps of brood.

Brood: de feiten

 1. Sinds de opkomst en de voortreffelijke populariteit van het Atkins-dieet in de jaren negentig zijn brood en koolhydraten gedemoniseerd als de vijanden van gezond eten. Gelukkig voor broodliefhebbers overal, is dit echt niet het geval. Zoals met alle voedingsmiddelen, is matiging de sleutel, maar er is geen reden om bij geen enkel dieet helemaal af te zien van brood, en het kan eigenlijk een aantal voordelen bieden.

 2. Brood bevat veel vezels (op voorwaarde dat het geen wit brood is, wat lang niet zo gunstig is als volkoren brood) en een essentieel onderdeel is van het menselijke dieet. Glasvezel heeft een verscheidenheid aan gezondheidsfuncties en het kan ook helpen om ernstige aandoeningen langs de lijn te voorkomen.

 3. De Mayo Clinic adviseert dat een vezelrijk dieet gunstig is voor:

 4. Verbeterde darmgezondheid: een vezelarm dieet is in verband gebracht met de ontwikkeling van colorectale kanker, dus het is belangrijk om bijgevuld te blijven via uw dieet.

 5. Verminderd risico op diabetes: vooral roggebrood is rijk aan het mineraal magnesium, dat een cofactor is in meer dan 300 enzymprocessen, waarvan sommige verband houden met het gebruik van glucose en insulinesecretie.

 6. Bloedsuiker regelen: Vezelrijke vezels kunnen de opname van suiker vertragen en de algehele bloedsuikerspiegel verbeteren, wat diabetes kan helpen voorkomen en helpt bij het beheer van de bloedsuikerspiegel bij degenen die al zijn gediagnosticeerd.

 7. Door brood volledig te vermijden, kan uw lichaam op de lange termijn zelfs worden gehinderd. Zolang het bewust wordt geconsumeerd en niet binged, is er geen reden waarom brood geen onderdeel kan zijn van een gezond, uitgebalanceerd dieet.

Wraps vs. Brood

 1. Wraps en brood lijken misschien veel meer op elkaar dan veel mensen zich realiseren. Omdat tortilla's dunner zijn, worden ze vaak als een gezondere optie beschouwd, maar de koolhydraten in een wrap verschillen mogelijk niet van de koolhydraten in een sandwich gemaakt met brood. Het hangt allemaal af van het soort wrap en, inderdaad, het type brood.

 2. Maistortilla's, voornamelijk gebruikt voor taco's en enchiladas, zijn meestal kleiner en dunner dan sommige andere wraps. Maistortilla-calorieën vallen in het algemeen tussen 60 en 65 voor één, wat veel minder is dan meestal wordt aangetroffen in de meeste broden (een enkele plak heeft meestal tussen de 75 en 100 calorieën), maar dit is een zeer specifiek type wrap en betekent niet dat alle wraps zijn beter dan brood.

 3. Meeltortilla's zijn bijvoorbeeld veel dikker en hebben een veel hoger vetgehalte, dus hun calorietelling is aanzienlijk hoger. Het hogere vet maakt ze zachter en gemakkelijker te rollen, maar het betekent ook dat ze het lagere calorievoordeel opofferen. Bloem tortilla calorieën hebben de neiging om te variëren van 90 als ze kleiner zijn, maar als ze de dikkere variëteit zijn die wordt gebruikt voor fajitas, burrito's of chimichangas, kan dat aantal calorieën oplopen tot wel 300.

 4. Calorieën zijn niet noodzakelijkerwijs wat een voedingsmiddel maakt of breekt in termen van gezondheidsvoordelen, maar ze zijn belangrijk om in gedachten te houden, vooral als het doel gewichtsverlies is.

 5. Of u nu wraps of brood verkiest, de volkorenoptie moet altijd uw prioriteit zijn, omdat deze u een hoog vezelgehalte en een completer voedingsstoffenpakket geeft.

Wraps vs. Brood

 1. Wanneer u bloemtortilla's koopt, moet u op zoek gaan naar degenen met plantaardige oliën die in de ingrediënten worden vermeld, omdat dit altijd de gezondere optie is.

Verschillende wraps, verschillende calorieën

 1. De Cleveland Clinic bevestigt het idee dat wraps niet meteen beter zijn dan brood als het gaat om gezondheid. Er staat dat een typische 10-inch tortilla ongeveer 170 tot 200 calorieën bevat, terwijl twee sneetjes brood tussen de 70 en 280 calorieën kunnen bevatten, afhankelijk van het type brood dat je kiest.

 2. De Cleveland Clinic zegt verder dat veel delicatessenwinkels en restaurants vanwege hun gebruik van dikkere wraps vaak tortilla's met alleen 300 calorieën gebruiken, voordat er vulling wordt toegevoegd. Dit kan oplopen tot een zeer calorierijke maaltijd.

 3. Spinazie- en tomatentortilla's zijn de laatste tijd populair geworden. Het idee om een ​​groente samen te voegen in de gewenste koolhydraat om de vulling bij elkaar te houden, lijkt in theorie geweldig, maar helaas is het niet zoals het lijkt.

 4. Spinazie- en tomatenwraps bevatten vaak niets meer dan sporen van hun respectieve groenten, en de toevoeging van spinazie of tomaat is meestal puur voor esthetische doeleinden - het verstrekken van kleur - in tegenstelling tot het daadwerkelijk verstrekken van enig voedingsvoordeel.

 5. Nog erger, in de meeste gevallen zijn ze niet volkoren, maar eerder geclassificeerd als gemaakt van geraffineerde granen, wat betekent dat ze dezelfde calorieën- en koolhydratenaantallen hebben zonder voordeel van vezelrijk . Als je meer groenten aan je dieet wilt toevoegen, doe dat dan op de ouderwetse manier: vul de volkoren wrap met groenten.

Verschillende wraps, verschillende calorieën

 1. Hoe dikker de wrap, hoe hoger de calorieën. Hoewel dit misschien vanzelfsprekend klinkt, kan de sprong variëren van 60 calorieën per verpakking tot 300 calorieën per verpakking. Over het algemeen zijn tortilla's tussen de 150 en 200 calorieën.

Zijn koolhydraten slecht?

 1. Koolhydraten zijn de energiebron van het lichaam en zonder voldoende hoeveelheid wordt het lichaam lusteloos en gemakkelijk moe. De juiste keuze van brood kan een geweldige bron van belangrijke koolhydraten zijn, naast andere geweldige voedingsstoffen zoals vitamine B, vezels en andere essentiële mineralen zoals magnesium (te vinden in roggebrood) en calcium.

 2. Brood is absoluut geen wondervoedsel, en het variëren van uw dieet door af en toe een wrap toe te voegen is geen misdaad tegen de gezondheid - houd er rekening mee dat wraps geen typisch gezondere optie zijn dan brood.

 3. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen stellen dat de helft van elk bord fruit en groenten moet zijn, een kwart moet eiwit zijn en het laatste kwart moet koolhydraten zijn. Houd hier rekening mee voordat je een maaltijd eet bestaande uit pasta en knoflookbrood; dit is een voorbeeld van een overmatige hoeveelheid koolhydraten die schadelijk kunnen zijn voor het lichaam.

 4. Het bereiken van een gezond voedingsevenwicht, door middel van wraps of brood, is de belangrijkste factor bij het plannen van een dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407