Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is de RICE-methode voor blessures?

Wat is de RICE-methode voor blessures?

 1. RICE staat voor:

 2. Zacht weefselletsel omvat verstuikingen, verrekkingen en kneuzingen, die gewoonlijk blauwe plekken worden genoemd.

 3. Deze blessures zijn vaak sportgerelateerd. Eén studie meldde dat sporten verantwoordelijk zijn voor ongeveer 50 procent van alle musculoskeletale letsels opgelopen in de Verenigde Staten.

 4. In dit artikel beschrijven we de juiste manier om RICE uit te voeren en onderzoeken we waarom het nuttig kan zijn.

Wat zijn de voordelen?

 1. De voordelen van de RICE-methode kunnen per fase worden verklaard:

Zit er wetenschappelijk bewijs achter?

 1. Uit een beoordeling van onderzoeken in 2012 bleek dat er onvoldoende gegevens waren om aan te tonen dat de RICE-methode de verstuikte enkels effectief behandelde.

 2. Een beoordeling uit 2015 in verband met het Rode Kruis bevestigde dat ijs direct na een blessure effectief was. De onderzoekers hebben echter vastgesteld dat het immobiliseren van een gewonde ledemaat mogelijk niet nuttig is. Ze vonden geen bewijs om de hoogte te ondersteunen. Ze vonden ook aanwijzingen dat compressie mogelijk geen spanningen of verstuikingen helpt.

 3. De RICE-behandelmethode blijft echter algemeen en wordt vaak aanbevolen voor een breed scala aan verwondingen.

Wat is de juiste methode?

 1. Het is niet altijd nodig om een ​​arts te raadplegen voordat u de RICE-methode probeert.

 2. Het volgen van de onderstaande stappen kan helpen om een ​​licht of matig letsel te behandelen. Begin onmiddellijk na een blessure en ga door met de behandeling gedurende de volgende 24-48 uur.

 3. Zoek medische hulp als:

 4. Wees altijd voorzichtig wanneer u terugkeert naar dagelijkse activiteiten.

Welke verwondingen kan RICE behandelen?

 1. Het is vooral nuttig voor lichte tot matige verwondingen. Artsen bevelen meestal de RICE-methode aan voor:

 2. Mensen houden vaak verstuikingen vast door struikelen, vallen of door plotselinge draaiende bewegingen.

 3. Herhaalde bewegingen en het op de verkeerde manier tillen van zware voorwerpen kunnen spanningen veroorzaken.

Wanneer is RICE niet effectief?

 1. De methode wordt niet aanbevolen om gebroken botten of ernstiger letsel aan zacht weefsel te behandelen. Deze kunnen medicatie, chirurgie of uitgebreide fysiotherapie vereisen.

Wat is de wetenschappelijke consensus?

 1. De RICE-methode blijft de meest aanbevolen behandeling voor weke delen verwondingen.

 2. Niet alle zorgaanbieders zijn echter volledig aan boord.

 3. De meeste ondersteunen het idee om een ​​gewond lichaamsdeel onmiddellijk na een verwonding te laten rusten of te immobiliseren. Toch hebben sommige onderzoeken aangetoond dat opzettelijke, geleide bewegingen nuttig kunnen zijn naarmate het herstel vordert.

 4. Dit kan inhouden:

 5. Sommige fysiotherapeuten beschouwen het toepassen van ijs en andere inspanningen om ontsteking te voorkomen. Een studie uit 2014 suggereert dat het aanbrengen van ijs het vermogen van het lichaam om te genezen daadwerkelijk kan verstoren.

Takeaway

 1. Verwondingen komen vaak voor. Tussen 2011 en 2014 rapporteerden mensen in de VS gemiddeld 8,6 miljoen afleveringen van letsel gerelateerd aan sport en recreatie. Gelukkig waren niet iedereen serieus. Ongeveer de helft vereiste een bezoek aan een arts of arts, maar geen spoedbehandeling.

 2. De RICE-methode is het best in staat milde of matige verwondingen te behandelen, zoals verstuikingen, verrekkingen en kneuzingen.

 3. Als een persoon de RICE-methode heeft geprobeerd maar geen verbetering ervaart, of als hij geen gewicht op het gewonde gebied kan leggen, moet hij medische hulp inroepen. Dit is ook een goed idee wanneer een gewond gebied gevoelloos of misvormd is.

 4. Artikel laatst herzien door wo 11 april 2018.Bezoek onze categorie Sportgeneeskunde / Fitness voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Sportgeneeskunde / Fitness. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407