Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is een douche? Gebruik, veiligheid en meer

Overzicht

 1. Vaginaal douchen wast de vagina met water of een mengsel van vloeistoffen om geurtjes te verwijderen en de vagina te "reinigen". Meestal wordt azijn gemengd met het water, maar sommige voorverpakte doucheproducten bevatten bakpoeder of jodium. Een paar bevatten ook antiseptica en geuren.

 2. Een op de vijf vrouwen tussen de 15 en 44 gebruikt regelmatig douches. Uit een onderzoek uit 2002 bleek dat de praktijk vaker voorkomt bij Afro-Amerikaanse en Spaanse vrouwen. Bovendien bleek uit één onderzoek dat tieners van alle etnische groepen en rassen eerder geneigd zijn te douchen.

 3. Aanraken kan bijwerkingen zoals verbranding en irritatie veroorzaken, evenals verschillende complicaties. Deze complicaties kunnen problemen die u probeert te verbergen, zoals een ongebruikelijke geur, erger maken. Ontdek veilige manieren om zich te ontdoen van vaginale geur.

Hoe werkt het?

 1. Om een ​​vaginale douche uit te voeren, wordt een mengsel van water en andere ingrediënten in een fles of zak gedaan. Het mengsel wordt vervolgens in de vagina gespoten of naar boven gespoten. De vloeistoffen spoelen vervolgens uit de vagina.

 2. Veelvoorkomende redenen waarom vrouwen melden dat ze een douche gebruiken, zijn:

 3. Douchen levert geen van deze dingen op.

Is het veilig?

 1. Het American College of Obstetrics and Gynaecology raadt vrouwen niet aan doucheproducten te gebruiken. Je vagina is ontworpen om op natuurlijke wijze een gezonde pH-balans te behouden. Het zit vol met bacteriën, of vaginale flora, die infecties helpen stoppen en irritaties voorkomen.

 2. Als u het aantal gezonde bacteriën in uw vagina verwijdert of sterk vermindert, kunnen problematische bacteriën floreren. Dat kan leiden tot infecties, irritaties en ernstigere complicaties.

Risico's van douchen

 1. Als u een douche neemt, kunt u de natuurlijke omgeving van uw vagina verstoren. Je kunt uiteindelijk te maken krijgen met complicaties die behoorlijk ernstig kunnen zijn. Waaronder:

 2. Vrouwen die regelmatig douchen, hebben meer kans op een vroege bevalling, miskraam en andere zwangerschapscomplicaties. Het gebruik van een douche kan ook leiden tot een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en vrouwen die douches gebruiken, kunnen het moeilijk hebben om zwanger te worden.

 3. Een gezond evenwicht van bacteriën voorkomt dat vaginale gist overgroeit. Het elimineren van het natuurlijke evenwicht kan gist laten bloeien. Dit kan leiden tot een schimmelinfectie.

 4. Evenzo heeft een vrouw die doucht vijf keer meer kans om bacteriële vaginosis te ontwikkelen dan een vrouw die dat niet doet.

 5. Sommige vrouwen gebruiken douches in de hoop dat het wassen van de vagina een vaginale infectie zal elimineren. Douchen kan een infectie verergeren. Douchen terwijl je een vaginale infectie hebt, kan de infectie ook verspreiden naar andere delen van je voortplantingssysteem.

 6. Bekkenontsteking (PID) is een infectie die zich ontwikkelt in de voortplantingsorganen. De meeste gevallen van PID worden veroorzaakt door seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's).

 7. Douchen verhoogt het risico van vrouwen op PID met 73 procent. Een op de acht vrouwen met een geschiedenis van PID heeft problemen om zwanger te worden.

 8. Cervicitis is een ontsteking van de baarmoederhals. Net als PID is cervicitis vaak het gevolg van soa's, maar vrouwen met een douche hebben ook meer kans om deze aandoening te ontwikkelen.

Hoe u uw vagina veilig schoonmaakt

 1. De eenvoudigste manier om uw vagina schoon te maken is door een eenvoudige wasbeurt uit te voeren tijdens een bad of douche. Zeep is niet nodig, maar als je er een gaat gebruiken, zorg er dan voor dat het mild en niet zwaar geparfumeerd is. Geuren en chemicaliën kunnen de gevoelige huid van uw geslachtsdelen irriteren.

Wanneer u naar een dokter gaat

 1. Een natuurlijke vaginale geur is normaal, net als wat afscheiding. Een paar tekenen kunnen erop wijzen dat u een ernstiger probleem heeft en een arts moet raadplegen. Waaronder:

Hoe vaginale geur te voorkomen

 1. Alle vagina's hebben een natuurlijke geur. De geur van elke vrouw is anders en de natuurlijke geur kan in de loop van de tijd veranderen. Evenzo kunnen evenementen zoals lichaamsbeweging of seks de natuurlijke geur van je vagina tijdelijk veranderen.

 2. Toch kunt u het risico op het ontwikkelen van sterke geuren verminderen met een paar eenvoudige stappen.

 3. Was uw geslachtsdelen regelmatig voorzichtig. Gebruik geen zeep die de gevoelige huid kan irriteren.

 4. Overmatig vocht rond de geslachtsorganen en vagina kan geuren verhogen en tot infecties leiden. Draag onderkleding gemaakt van 100% katoen, dat ademend is en zweet en andere vloeistoffen kan afvoeren. Satijn, zijde en polyester stoffen zorgen niet voor voldoende luchtstroom en kunnen de groei van bacteriën stimuleren.

 5. Sprays en poeders kunnen de vaginale geur maskeren, maar gebruik ze niet in je vagina. Ze zijn alleen veilig aan de buitenkant van je vagina.

 6. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen zoals douches in je vagina. Ze kunnen de pH-balans van je vagina verstoren en irritatie en infecties veroorzaken.

Takeaway

 1. Je vagina is zelfreinigend. Het is ontworpen om sperma, bloed en andere vloeistoffen te elimineren door natuurlijke lozingen. U hoeft het niet met harde wasbeurten schoon te maken.

 2. Als u een ongebruikelijke geur of ontlading ervaart, gebruik dan geen douche om het te verwijderen. Maak in plaats daarvan een afspraak met uw arts. Regelmatig douchen kan onderliggende problemen maskeren of verbergen. Het kan ook leiden tot ernstige complicaties op de weg.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407