Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is een pescatarian dieet?

Wat is een pescatarian dieet?

 1. Het eten van een dieet dat hoofdzakelijk uit plantaardig voedsel bestaat, heeft verschillende gezondheidsvoordelen, die de toevoeging van vis en visproducten kunnen verbeteren.

 2. Sommige soorten vissen kunnen echter kwik uit hun omgeving absorberen, dus bepaalde mensen moeten mogelijk hun inname beperken.

 3. In dit artikel kijken we naar de potentiële gezondheidsvoordelen van een pescatarian dieet en wat mensen kunnen eten op dit soort dieet.

Gezondheidsvoordelen van het pescatarian dieet

 1. Het pescatarian dieet heeft veel gezondheidsvoordelen. Hieronder behandelen we enkele van deze voordelen.

Hartgezondheid

 1. Het eten van vis, vooral vette vis, zorgt voor een verhoogde inname van omega-3-vetzuren met lange ketens. Een omega-3-vetzuur is een onverzadigd vet dat gunstig kan zijn voor mensen, en sommige omega-3 vetzuren zijn integraal voor een gezond leven.

 2. Mensen die vis eten hebben een lagere bloeddruk, een lager risico op abnormale hartritmes en minder fatale hartaanvallen dan mensen die geen vis in hun dieet opnemen.

 3. Behalve vis bestaat het pescatarian dieet voornamelijk uit plantaardig voedsel. Volgens een analyse van 2017 hebben mensen met een dieet met veel groenten en ander plantaardig voedsel een verlaagd risico op hart- en vaatziekten.

 4. De auteurs van de studie zeggen dat de voordelen voor de hartgezondheid van een plantaardig dieet verbeterde bloedlipiden en lagere bloeddruk omvatten.

 5. Hetzelfde onderzoek concludeert dat een vegetarisch dieet atherosclerotische plaques zou kunnen omkeren in combinatie met oefening en stressmanagement.

 6. Atherosclerose treedt op wanneer zich plaque ophoopt in de slagaders. Dit zorgt ervoor dat de slagaders verharden, vernauwen en de bloedstroom beperken.

Cancer

 1. Een pescatarian dieet kan mensen ook beschermen tegen colorectale kanker of kanker die de dikke darm en het rectum aantasten.

 2. Volgens een onderzoek uit 2015 zijn colorectale kankers de tweede belangrijkste oorzaak van sterfgevallen door kanker in de Verenigde Staten.

 3. De studie gebruikte gegevens van een cohort van meer dan 77.650 mensen en ontdekte dat het pescatarian dieet een sterk beschermend effect had tegen colorectale kanker.

Diabetes en ontsteking

 1. Het volgen van een plantaardig dieet kan het risico op diabetes type 2 en het metabool syndroom verminderen.

 2. Metabool syndroom omvat aandoeningen zoals insulineresistentie, hoge bloeddruk en obesitas.

 3. Er zijn ook aanwijzingen dat omega-3 vetzuren in vette vis ontstekingen kunnen verminderen, hoewel dit bewijs afkomstig is van proeven met supplementen.

 4. Plantaardige diëten bevatten veel ontstekingsremmende en antioxiderende middelen, zoals flavonoïden. Dit zijn natuurlijke verbindingen die in planten aanwezig zijn. Flavonoïden hebben een reeks ontstekingsremmende en antidiabetische eigenschappen.

 5. Een onderzoek uit 2016, waarbij opnieuw naar verschillende voedingspatronen onder meer dan 77.000 mensen in de VS werd gekeken, ontdekte dat mensen die een pescatarian dieet volgden de hoogste flavonoïde-inname hadden van alle deelnemers.

Voordelen voor het milieu en het dierenwelzijn

 1. Sommige mensen kiezen voor vegetarische diëten omdat ze het niet eens zijn met de landbouwmethoden of het doden van dieren voor voedsel.

 2. Voor mensen die zich zorgen maken over dierenwelzijn is het Pescatarian-dieet misschien wat geschikter. Dit komt omdat sommige wetenschappers beweren dat vissen geen pijn kunnen voelen. Een studie uit 2015 concludeerde dat hoewel vissen psychologische stress kunnen ervaren, ze het neurale netwerk missen dat nodig is om pijn te ervaren.

 3. Het pescatarian dieet kan ook aantrekkelijk zijn voor diegenen die voedsel willen eten van wat zij beschouwen als duurzame landbouwmethoden.

Is een pescatarian dieet duurzaam?

 1. Het pescatarian dieet is duurzamer dan de bio-industrie van zoogdieren of vogels, maar er zijn wel enkele milieuproblemen.

 2. Sommige mensen geloven dat het kweken van varkens en herkauwers, zoals vee, schapen en geiten, het milieu kan schaden. Beide groepen stoten broeikasgassen uit, waarbij herkauwers methaangas produceren en varkens die ammoniak produceren.

 3. Wereldwijd dragen deze gassen bij aan de opwarming van de aarde. Ook maakt grootschalige ontbossing voor begrazing en landbouw het broeikasgasprobleem erger.

 4. Hoewel vissen geen broeikasgassen produceren, vormen vissen en visserij een uitdaging voor waterecosystemen.

 5. Bijvoorbeeld, het eten van in het wild gevangen vis is niet noodzakelijk beter voor het milieu dan het eten van gekweekte vis, en de trawlers die worden gebruikt om met trawler gevangen vis te vangen, kunnen de oceaanecosystemen op veel manieren beïnvloeden.

 6. Sommige mensen zien kweekvis als een oplossing voor overbevissing en uitgeputte visbestanden, en de praktijk is de afgelopen jaren snel gegroeid.

 7. In bepaalde omstandigheden kan de visteelt echter:

 8. Het pescatarian dieet kan ook duur of moeilijk te handhaven zijn als mensen op enige afstand van kustlijnen of zoet water leven. Sommige mensen kunnen het ook moeilijk vinden om toegang te krijgen tot vis uit blik uit duurzame bronnen.

Wat kan iemand die het pescatarian dieet volgt eten?

 1. Hieronder staan ​​enkele suggesties voor visbronnen die een persoon met een pescatarian dieet kan eten:

 2. Andere voedingsmiddelen die moeten worden opgenomen zijn:

 3. Als een persoon een strikt Pescatarian dieet volgt en geen eieren en zuivel consumeert, moet hij mogelijk zijn calciuminname controleren en overwegen supplementen te nemen.

1-daags maaltijdplan

 1. Hier geven we voorbeelden van recepten voor maaltijden die een persoon zou kunnen overwegen bij het kiezen van een pescatarian dieet:

 2. Sardines op crostini

 3. Sardines zijn een uitstekende bron van omega-3 vetzuren. Spinazie gebruiken om een ​​pesto op de crostini te smeren, levert een bron van vitamine C en vitamine A. De vitamine C helpt de hoeveelheid ijzer die een persoon opneemt te verhogen.

 4. Dit recept gebruikt ingeblikte sardines, maar het is ook mogelijk om verse sardines of ansjovis te gebruiken. De dag beginnen met eiwitten verhoogt het gevoel van volheid en de pesto voegt gezonde greens toe die een bron van ijzer zijn.

 5. Klassieke gebakken falafel

 6. Tahini is een goede bron van plantaardige eiwitten en omega-3 vetzuren. Kikkererwten zijn ook een goede bron van plantaardige eiwitten en vezels. Voeg een gezonde mediterrane salade toe aan dit recept om een ​​vullende lunch te maken.

 7. Geroosterde zalm met grapefruitsaus met sjalot

 8. Zalm levert essentiële omega-3 vetzuren.

 9. Vis met een sterke smaak past uitstekend bij citrusvruchten zoals grapefruit. De toevoeging van grapefruit aan dit recept voegt ook vitamine C en vezels toe, en het telt mee voor de 2 porties fruit die een persoon per dag zou moeten eten.

Nadelen van een pescatarian dieet

 1. Zwaar metaal en verontreinigende stoffen in zeevis zijn een wereldwijd probleem. Aangezien 92 procent van de door mensen geconsumeerde vis mariene vis is, meestal afkomstig van kustvisserij, bestaat er een risico op besmetting.

 2. Kwik is aanwezig in de atmosfeer en waterlichamen en daarom kan bijna alle vis een bron van kwik zijn.

 3. Voor de meeste mensen is het kwik in vis geen risico, leg de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) uit.

 4. Ze adviseren vrouwen echter om zwanger te worden, vrouwen die zwanger zijn, moeders die borstvoeding geven en jonge kinderen om geen specifieke vis te eten.

 5. Te vermijden vissen zijn onder andere:

 6. Kwikarme vissen zijn onder meer:

Samenvatting

 1. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 2. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 3. Een pescatarian dieet kan gezond zijn en gezondheidsvoordelen met zich meebrengen, zolang mensen vissen met veel kwik vermijden. Dit dieet is echter misschien niet zo duurzaam als sommige mensen denken.

 4. Plantaardige diëten kunnen een persoon helpen een gezond gewicht te behouden, en ze kunnen ook helpen met gewichtsverlies indien nodig. Een pescatarian dieet kan ook gezonder zijn dan sommige diëten die afhankelijk zijn van calorietekorten om het gewicht te verminderen.

 5. Mensen vinden misschien dat tonijn in blik en sardines, evenals gerookte vis, het gemakkelijkst te verkrijgen en te eten zijn. Dit zijn opties met volledige smaak, maar bevroren witte vis en vissticks zijn meer subtiel gearomatiseerde opties.

 6. Waar mogelijk willen mensen proberen verse vis uit duurzame bronnen te kopen. Een handige website die kan helpen is Seafood Watch.

 7. Artikel laatst herzien vóór do 6 december 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 8. Dumont, E. (2018, 25 november). Impact van de behandeling van NH3-emissies van varkensbedrijven op broeikasgasemissies. Kwantitatieve beoordeling uit de literatuurgegevens [!AbstractDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407