Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is het beste brood voor mensen met diabetes?

Wat is het beste brood voor mensen met diabetes?

 1. Het goede nieuws is dat de meeste mensen brood kunnen eten, tenzij een arts anders adviseert. Het zou echter de juiste soort brood moeten zijn.

 2. Volkoren brood met vezelrijke ingrediënten, zoals haver en zemelen, zijn meestal de beste optie voor mensen met diabetes.

 3. Thuis brood maken met specifieke, diabetesvriendelijke ingrediënten kan ook de impact van brood op de bloedsuikerspiegel verminderen.

Voeding en diabetes

 1. Er zijn twee hoofdtypen diabetes, type 1 en type 2.

 2. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben meer dan 30 miljoen mensen diabetes in de Verenigde Staten en 90 tot 95 procent van hen heeft type 2.

 3. Type 1 diabetes komt voor wanneer het lichaam geen insuline kan produceren, een hormoon dat de bloedsuiker (of glucose) "vangt" en in cellen omzet. Glucose is de geprefereerde energiebron voor cellen.

 4. Type 2 diabetes is de meest voorkomende vorm van diabetes. Dit is ook de gemakkelijkere vorm om levensstijlveranderingen en medicatie te voorkomen en te beheren. Door maatregelen te nemen om de bloedsuikerspiegel in een vroeg stadium onder controle te houden, kan worden voorkomen dat deze aandoening overgaat in diabetes.

 5. Slechte voeding, genetische factoren en leefgewoonten dragen bij aan de ontwikkeling van diabetes type 2.

 6. Voeding speelt een cruciale rol bij diabetescontrole. Juiste voedingsplanning, levensstijlkeuzes en medicatie kunnen iemand helpen zijn bloedsuikerspiegel te beheren. [! 3073 => 1140 = 2!

 7. Koolhydraten verhogen echter ook de bloedsuikerspiegel en kunnen de effectieve diabetescontrole verminderen. Dit komt vooral omdat koolhydraten worden afgebroken tot bloedsuiker.

 8. De sleutel om de bloedsuikerspiegel na een maaltijd onder controle te houden, is door voedingsmiddelen te kiezen die hoogwaardige koolhydraten bevatten. Kwaliteit koolhydraten zijn die koolhydraten laag of gemiddeld op de glycemische index.

De glycemische index van brood verbeteren

 1. De glycemische index is een meting van afzonderlijke voedingsmiddelen en hun effecten op de bloedsuikerspiegel. De drie basiscategorieën van de glycemische index (GI) zijn laag, gemiddeld en hoog.

Wat is de glycemische index?

 1. De American Diabetes Association (ADA) legt uit dat de GI de manier vergelijkt waarop voedingsmiddelen de bloedsuikerspiegel verhogen in vergelijking met een referentievoedsel, meestal glucose.

 2. Glucose is een referentiepunt voor de GI met een score van 100. Witbrood scoort ongeveer 71.

 3. Voedingsmiddelen die geen koolhydraten bevatten, zoals vlees en vetten, hebben geen GI-score.

 4. Laag-glycemisch voedsel scoort 55 of minder en omvat:

 5. Middelglycemische voedingsmiddelen scoren 56 tot 69 en omvatten:

 6. Voedingsmiddelen met een hoge glycemische score scoren 70 of meer en omvatten:

 7. Hoe meer verwerkt of gekookt voedsel is, hoe groter de kans dat het een hoge GI heeft.

Brood met een lage GI

 1. Commercieel geproduceerd witbrood staat hoog op de GI-index, maar volkorenbrood kan lager zijn op de GI-schaal.

 2. Kies volkoren

 3. De eerste stap bij het kiezen van een geschikt brood is om te kiezen voor brood gemaakt van volkoren of steengemalen bloem. Hoe minder bloem wordt verwerkt, hoe lager de GI-score.

 4. Verlaag het suikergehalte

 5. Wanneer brood gist gebruikt om te rijzen, heeft het meestal wat suiker nodig om de gist te "voeden".

 6. Sommige commerciële broden bevatten meer suiker dan nodig is om het brood te laten rijzen.

 7. Als u thuis brood maakt, met de hand of in een broodmachine, kunt u experimenteren met kleinere hoeveelheden suiker.

 8. Ingrediënten om toe te voegen

 9. Als u thuis brood maakt, kunt u ingrediënten toevoegen die de GI-score verlagen.

 10. Vezelrijke, eiwitrijke en vetrijke ingrediënten kunnen belangrijke toevoegingen zijn om de invloed van het brood op de bloedsuikerspiegel te verminderen.

 11. Deze ingrediënten bevatten dingen als:

 12. Een idee is om een ​​vierde van de gewone bloem te vervangen door een even groot aandeel van de andere, gezondere ingrediënten.

 13. Als een favoriet broodrecept bijvoorbeeld 2 kopjes bloem vereist, kunt u een half kopje bloem vervangen door een half kopje lijnzaadmeel.

 14. Volledig witte bloem omruilen voor volkorenbrood of banketmeel is ook een goed idee.

 15. Het brood serveren

 16. U kunt de GI-score verder verlagen door zorgvuldig spreads te kiezen, bijvoorbeeld door ongezoete pindakaas of avocado te gebruiken in plaats van gelei en chocopasta.

 17. Recepten voor brood en andere voedingsmiddelen die geschikt zijn voor diabetes zijn online verkrijgbaar.

Diabetesvriendelijke broden

 1. De meeste in de handel verkrijgbare broden bevatten geraffineerde, witte bloem. Dit bevat geen vezels en het kan de bloedsuikerspiegel doen stijgen.

 2. Zelfs "tarwebrood" kan worden gemaakt met geraffineerde tarwe en niet met volkoren.

 3. Sommige merken die hun brood identificeren als "zeven graan" of "negen graan" gebruiken alleen die korrels op de korst, terwijl het meeste brood nog steeds bestaat uit geraffineerde witte bloem.

 4. Zich bewust zijn van de verpakking en etikettering van brood kan mensen met diabetes helpen een geschikt product te kiezen.

 5. Hier zijn vier soorten brood die gezondere opties kunnen zijn voor diabetescontrole:

Vezelrijk volkorenbrood

 1. Vezel is een soort koolhydraat dat het lichaam niet kan verteren. Het houdt de darmen regelmatig en helpt een vol gevoel te bevorderen. Vezel kan ook helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

 2. Studies hebben aangetoond dat oplosbare vezels de spijsvertering kunnen vertragen en de stijging van de bloedsuikerspiegel na het eten kunnen verminderen.

 3. Daarom wordt gezegd dat vezels de GI-score van een levensmiddel verlagen.

 4. Het toevoegen van oplosbare vezels aan brood kan een persoon helpen de bloedsuiker te beheersen.

 5. Vezelrijk volkoren brood bevat echter nog steeds relatief veel koolhydraten, dus het is belangrijk om ze met mate te eten.

 6. Een persoon moet ook brood consumeren naast een regime van lichaamsbeweging en andere keuzes voor een gezond leven.

Meergranen sandwichbrood

 1. Een meergranenbrood bevat veel koolhydraten, maar heeft de neiging hele, ongeraffineerde granen te bevatten die rijk zijn aan van nature voorkomende vezels. Dit kan helpen de invloed van koolhydraten op de bloedsuikerspiegel te verminderen.

 2. Bij het kiezen van volkorenbrood moeten mensen er een vinden die ingrediënten bevat zoals haver, quinoa, boekweit, volkoren tarwe, bruine rijst, zemelen en gerst.

 3. Hele granen hebben een lagere GI-score dan tarwebloem en veel granen bevatten andere voedingsstoffen, zoals zink, vitamine E en eiwit.

Koolhydraatarme tortilla's

 1. Tortilla's kunnen een smakelijke, veelzijdige en soms gezondere keuze voor broodjes bieden.

 2. Fabrikanten bieden in toenemende mate een breder assortiment koolhydraatarme tortilla's aan om gezondheidsbewuste consumenten aan te spreken.

 3. Veel van deze tortilla's met weinig koolhydraten hebben vezels toegevoegd om het aantal koolhydraten te verminderen. Sommige tortilla's bevatten koolhydraatarme ingrediënten, zoals weipoeder en soja-eiwitpoeders.

 4. Mensen kunnen koolhydraatarme tortilla's gebruiken zoals ze brood zouden gebruiken en hun favoriete sandwichingrediënten in de tortilla wikkelen. Je kunt ook tortilla's gebruiken voor minipizza's, zelfgemaakte burrito's en taco's.

Brood zonder granen

 1. Misschien is de beste keuze voor diabetesvriendelijk brood brood dat geen bloem of granen bevat.

 2. Er zijn bloemloze broden met gekiemde korrels beschikbaar en deze vormen een goede bron van vezels. Ze zijn echter nog steeds rijk aan koolhydraten.

 3. Gespecialiseerde natuurvoedingswinkels kunnen graanvrije broden verkopen die zijn gemaakt met ingrediënten zoals amandelmeel, kokosmeel en lijnzaadmeel. Controleer echter de voedingsfeiten, want deze kunnen ook meer calorieën bevatten.

Broodrecepten

 1. Veel recepten voor het maken van graanvrij brood zijn beschikbaar op internet.

 2. Een zoekterm zoals "graanvrij broodrecept" levert enkele koolhydraatarme broodrecepten op.

 3. Deze broden zijn vaak duurder om te maken en leveren vaak een kleinere hoeveelheid op in vergelijking met traditionele broodrecepten.

Takeaway

 1. Tenzij een arts of diëtist aangeeft, hoeven mensen met diabetes mogelijk geen brood of broodproducten uit hun dieet te verwijderen.

 2. Koolhydraatarm, meergranenbrood of volkorenbrood zijn misschien de beste opties.

 3. Doorgaan met een trainingsprogramma, medicijnen gebruiken die door de arts zijn voorgeschreven en voornamelijk glycemisch voedsel consumeren, zijn de meest effectieve manieren voor mensen met diabetes om hun bloedsuiker te reguleren, terwijl ze het voedsel blijven eten dat ze lekker vinden .

 4. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op wo 29 augustus 2018. Bezoek onze Diabetes categorie pagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Diabetes te ontvangen. referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Post, R. E., Mainous III, A. G., King, D. E., Simpson, K. N. (2012, januari-februari). Voedingsvezels voor de behandeling van diabetes mellitus type 2: een meta-analyse [!Abstract

 6. Wolfram, T., Ismail-Beigi, F. (2011, januari-februari). Werkzaamheid van vezelrijke diëten bij het beheer van diabetes mellitus type 2 [!Samenvatting

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407