Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is Mizuna? Top 6 voordelen van deze Supergreen

Hoe maak je Black Ice Cream

 1. Deze groene superster bevat veel voedingsstoffen maar weinig calorieën en heeft een lange lijst met voordelen voor uw gezondheid. Ik heb het over mizuna, een lid van de Brassica-groentefamilie die veel voorkomt in de Japanse keuken, maar is begonnen zijn weg naar keukens over de hele wereld te vinden.

 2. Wat is mizuna? Vaak omschreven als met een rijke, peperachtige smaak, wordt het vaak vergeleken met rucola of jonge mosterdgroenten en kan het rauw of gekookt worden genoten en worden gebruikt in een breed scala aan gerechten.

 3. Niet alleen is het gemakkelijk en snel om te groeien, maar dit unieke groen kan zelfs extreme omstandigheden en temperaturen weerstaan, waardoor het ideaal is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

 4. Plus, het bevat veel voedingsstoffen en is in verband gebracht met verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder een verbeterde oog-, bot- en immuungezondheid, evenals verbeterde bloedstolling en een mogelijk verminderd risico op kanker.

Wat is Mizuna?

 1. Mizuna is een plant met veel namen, waaronder spinnenmosterd, Japanse mosterdgroenen, watergroenen, Kyona of de wetenschappelijke naam Brassica juncea var. japonica.

 2. Dit voedzame groen is een verscheidenheid aan mosterdgroen en ook nauw verwant aan vele andere planten in de Brassica-familie, zoals broccoli, bloemkool, kool, raap, mosterd en rutabaga.

 3. Mizuna sla is verkrijgbaar in verschillende vormen. In feite zijn 16 variëteiten geïdentificeerd, waaronder "Purple Mizuna", "Early Mizuna" en "Kyona Mizuna," onder andere.

 4. Het is een veel voorkomend ingrediënt in salades en wordt meestal gemengd met andere greens, maar de milde, peperige smaak is ook een uitstekende topping voor pastagerechten, soepen, stoofschotels en pizza's.

 5. Dit gezonde groen is niet alleen smaakvol, maar ook rijk aan veel voedingsstoffen, waaronder vitamine A, C en K. Het is ook rijk aan antioxidanten en kan verschillende unieke voordelen voor de gezondheid hebben.

Voordelen van Mizuna

 1. Het is ook een goede bron van luteïne, een soort carotenoïde met antioxiderende eigenschappen die uw gezichtsvermogen en de gezondheid van de ogen kunnen helpen beschermen. Studies tonen aan dat het verhogen van uw inname van luteïne het risico op aandoeningen zoals leeftijdsgebonden maculaire degeneratie kan verminderen, een aandoening die wordt veroorzaakt door schade aan het netvlies die resulteert in symptomen zoals wazig zien. (10)

 2. Om uw gezondheid van het oog nog meer te beschermen, vult u uw bord met andere bladgroenten zoals boerenkool, raapstelen en spinazie. Deze voedzame voedingsmiddelen bevatten veel vitamine A en luteïne, evenals andere belangrijke gezondheidsbevorderende antioxidanten.

 3. De meeste gezondheidsvoordelen van mizuna komen voort uit het feit dat deze green een megadosis voedingsstoffen bevat, waaronder antioxidanten. Antioxidanten zijn verbindingen die werken door schadelijke vrije radicalen te neutraliseren, schade aan cellen te voorkomen en het risico op chronische ziekten te verminderen.

 4. Studies hebben aangetoond dat mizuna ook kaempferol bevat, een plantaardige stof die als antioxidant fungeert en in verband is gebracht met een groot aantal gezondheidsvoordelen. (1) Van Kaempferol is aangetoond dat het de verspreiding van kankercellen blokkeert, gezonde cellen beschermt en chronische ontstekingen vermindert. (2)

 5. Naast mizuna zijn andere goede bronnen van kaempferol en antioxidanten broccoli, spruitjes, appels, pompoen en spinazie.

 6. Mizuna zit boordevol vitamine K, een belangrijke voedingsstof die vele functies in het lichaam vervult. Met name helpt vitamine K de gezonde vorming van bloedstolsels te bevorderen.

 7. Coagulatie is essentieel en helpt overmatig bloeden te voorkomen door een stolsel te vormen en het genezingsproces te laten beginnen. Vitamine K-tekort kan dit proces beïnvloeden en kan leiden tot meer bloedverlies en gemakkelijk blauwe plekken.

 8. Vitamine K komt ook voor in andere bladgroenten en in bloemkool, kool en spruitjes.

 9. Naast het stimuleren van gezonde bloedstolling is vitamine K ook een cruciaal onderdeel van de gezondheid van de botten. Van vitamine K wordt aangenomen dat het rechtstreeks van invloed is op het botmetabolisme en de calciumbalans positief beïnvloedt, een mineraal dat essentieel is voor het opbouwen van sterke botten en het behoud van de botdichtheid. (3)

 10. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een hogere inname van vitamine K het risico op botbreuken bij sommige populaties kan verminderen. (4, 5) Mizuna bevat veel vitamine K en levert 348 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde in slechts één kopje.

 11. Naast het verhogen van uw vitamine K-inname, kan het eten van voldoende calcium uit bladgroenten, zuivel en vis en elke dag voldoende blootstelling aan zonlicht krijgen of een supplement nemen om uw dagelijkse dosis vitamine D te krijgen, ook helpen je botten sterk.

 12. Dankzij het indrukwekkende voedingsprofiel en het hoge gehalte aan antioxidanten, kan mizuna mogelijk ook helpen om uw immuunsysteem efficiënt te houden. Dit komt gedeeltelijk omdat het rijk is aan vitamine C, met slechts één kopje ongeveer 65 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde.

 13. Als je ooit genoeg citrusvruchten hebt gehad of vitamine C hebt gekregen toen je een geval van snuffels voelde aankomen, was dat niet voor niets. Van vitamine C is aangetoond dat het de duur en ernst van luchtweginfecties vermindert en ook het risico kan verminderen en de resultaten voor aandoeningen zoals malaria en longontsteking kan verbeteren. (6)

 14. Bovendien bevat mizuna veel antioxidanten die de immuniteit nog meer kunnen versterken. Van antioxidanten is aangetoond dat ze de immuunfunctie verbeteren en tegelijkertijd beschermen tegen infecties. (7)

 15. Sommige onderzoeken hebben zelfs aangetoond dat dit voedselrijke groen, samen met andere groenten in dezelfde plantenfamilie, het risico op bepaalde soorten kanker kan verminderen.

 16. Uit een beoordeling van de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek aan het Nutrition and Food Research Institute, bijvoorbeeld, bleek dat in 67 procent van de onderzochte onderzoeken een hogere inname van groenten in de Brassica-familie was was gekoppeld aan een verlaagd risico op kanker. (8)

 17. Een andere review gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition and Cancer toonde aan dat een verhoogde inname van Brassica-groenten in het bijzonder geassocieerd was met een lager risico op prostaatkanker. (9)

 18. Houd er natuurlijk rekening mee dat deze studies een verband aantonen, maar er kunnen andere factoren bij betrokken zijn. Meer onderzoek is nodig om te meten hoeveel effect mizuna kan hebben op kankerpreventie.

 19. Mizuna zit boordevol vitamine A en levert 118 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde in elke kop. Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine die absoluut cruciaal is als het gaat om de gezondheid van het oog. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot symptomen zoals een droge huid en ogen, nachtblindheid, wazig zien en zelfs blindheid.

Mizuna Nutrition

 1. Mizuna is een ongelooflijk voedzaam voedsel, wat betekent dat het tonnen vitamines en mineralen in elke portie verpakt, maar heel weinig calorieën heeft.

 2. Een kopje gehakte mizuna bevat ongeveer: (11)

Gebruik van Mizuna en waar u het kunt vinden

 1. Mizuna is een veelzijdig groen dat op verschillende manieren kan worden gebruikt. Probeer een recept voor een mizuna-salade op te smelten om van de frisse smaak te genieten, of gebruik het in plaats daarvan als aanvulling op roerbakgerechten of soepen.

 2. Na het wassen en persen van mizuna kunt u deze drie tot vier dagen in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat u het afdekt om ervoor te zorgen dat het vocht kan vasthouden.

 3. Meng vervolgens je mizuna-groenten met andere soorten sla voor een voedende salade, strooi het over soepen en stoofschotels als garnering of voeg het toe aan je favoriete pastagerecht voor een voedzame boost .

 4. Afhankelijk van waar je bent, kan mizuna lastig zijn om in handen te krijgen. Je vindt het soms in gespecialiseerde Aziatische supermarkten, natuurvoedingswinkels of boerenmarkten, en het is meestal beschikbaar in de late lente tot de vroege zomer.

 5. Als u problemen hebt om het te vinden, werken rucola-salade of jonge mosterdgroenten als geschikte mizuna-vervangers en bieden ze een vergelijkbaar voedingsprofiel en vergelijkbare smaak.

 6. Je kunt het ook zelf proberen te kweken. Zelfs zonder groene duim zijn microgreens van Mizuna gemakkelijk te kweken, ongeacht of je een appartement bewoont of een hele tuin hebt.

Hoe Mizuna te kweken

 1. Een van de grootste voordelen van mizuna is hoe moeiteloos het is om vanuit je eigen achtertuin te groeien. Het kweken van mizuna is een gemakkelijke en leuke manier om te profiteren van zijn unieke nutritionele eigenschappen en interessante smaak.

 2. U kunt mizuna-zaden in het vroege voorjaar planten, ongeveer vier of vijf weken voor de laatste vorstdatum als u binnenshuis of twee weken daarvoor plant voor buitenplanten. Als je binnenshuis plant, transplanteer zaailingen buiten als ze ongeveer vier weken oud zijn of oogst vroeg voor wat voedingsrijke microgreens met voedingsstoffen.

 3. Deze planten ontkiemen snel, meestal binnen ongeveer vier tot acht dagen. Ze kunnen al na 20 dagen worden geoogst, hoewel volle koppen zich na ongeveer 40 dagen beginnen te vormen.

Recepten van Mizuna

 1. Als je er nu van overtuigd bent om deze met voedingsstoffen beladen, gemakkelijk te kweken groen in je dieet op te nemen, zijn hier een paar mizuna-recepten die je kunt proberen:

Geschiedenis

 1. Hoewel typisch beschouwd als een Japanse groen omdat het daar al eeuwen wordt gebruikt, is mizuna een plant die inheems is in China.

 2. Mizuna onderscheidt zich van andere greens vanwege het vermogen om in vrijwel elke staat te groeien. Van arctische temperaturen tot intense hitte en alles daartussenin, mizuna kan het hele jaar door groeien en kan snel worden geoogst met een snelle doorlooptijd.

 3. Hoewel het meestal wordt gevonden als een belangrijk salade-ingrediënt, heeft het veel andere toepassingen over de hele wereld. In Japan bijvoorbeeld wordt het vaak gepekeld en als voorgerecht geserveerd. Het kan ook worden gekookt en gebruikt in gerechten zoals roerbakgerechten, pasta's of pizza's.

 4. Hoewel het ooit bijna onmogelijk te vinden was buiten Aziatische landen, is de populariteit ervan begonnen te verspreiden, waardoor het nu overal verkrijgbaar is op geselecteerde speciale markten wereldwijd.

 5. Mizuna bevat veel vitamine K, een voedingsstof die een rol speelt bij de bloedstolling. Als u een bloedverdunner neemt, is het belangrijk om een ​​consistente vitamine K-inname te behouden om interferentie met uw medicijnen te voorkomen. [! 34119 => 1140 = 8!

 6. Voor de meesten kan dit zeer voedzame groen echter veilig worden geconsumeerd met een minimaal risico op bijwerkingen. Als u na consumptie toch bijwerkingen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.

 7. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407