Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat u moet weten over beweging en hoe te beginnen

Wat u moet weten over beweging en hoe te beginnen

 1. Of mensen nu lichte oefeningen doen, zoals wandelen, of activiteiten met een hoge intensiteit, bijvoorbeeld bergop fietsen of krachttraining, regelmatige lichaamsbeweging biedt een enorm scala aan voordelen voor het lichaam en geest.

 2. Elke dag deelnemen aan lichaamsbeweging van enige intensiteit is essentieel voor het voorkomen van een reeks ziekten en andere gezondheidsproblemen.

 3. In dit artikel leggen we de verschillende soorten oefeningen en hun voordelen uit, evenals de overwegingen voor het ontwerpen van een fitnessregime.

Typen en voordelen

 1. Mensen verdelen de oefening in drie brede categorieën:

 2. We beschrijven elk van deze categorieën hieronder.

Aerobe oefening

 1. Aërobe oefening heeft tot doel de verbetering van het lichaam door zuurstof te verbeteren. De meeste aerobe oefeningen vinden plaats op gemiddelde intensiteitsniveaus gedurende langere periodes.

 2. Een aerobe oefensessie omvat opwarmen, minstens 20 minuten oefenen en dan afkoelen. Aërobe oefening maakt meestal gebruik van grote spiergroepen.

 3. Aërobe oefening biedt de volgende voordelen:

Anaërobe oefening

 1. Anaërobe oefening gebruikt geen zuurstof voor energie. Mensen gebruiken dit soort oefeningen om kracht, kracht en spiermassa op te bouwen.

 2. Deze oefeningen zijn activiteiten met een hoge intensiteit die niet langer dan ongeveer 2 minuten mogen duren. Anaërobe oefeningen omvatten:

 3. Hoewel alle oefeningen het hart en de longen ten goede komen, biedt anaërobe oefening minder voordelen voor de cardiovasculaire gezondheid dan aerobe oefeningen en verbruikt het minder calorieën. Het is echter effectiever dan aerobe oefeningen om spieren op te bouwen en kracht te verbeteren.

 4. Toenemende spiermassa zorgt ervoor dat het lichaam meer vet verbrandt, zelfs tijdens het rusten. Spier is het meest efficiënte weefsel voor het verbranden van vet in het lichaam.

Agility training

 1. Agility training is bedoeld om het vermogen van een persoon om controle te behouden te verbeteren, terwijl hij versnelt, vertraagt ​​en van richting verandert.

 2. Bij tennis bijvoorbeeld helpt behendigheidstraining een speler controle te houden over zijn baanpositie door goed herstel na elk schot.

 3. Mensen die deelnemen aan sporten die sterk afhankelijk zijn van positionering, coördinatie, snelheid en balans, moeten regelmatig behendigheidstraining volgen.

 4. De volgende sporten zijn voorbeelden van sporten die behendigheid vereisen:

Uitrekken en flexibiliteit

 1. Sommige oefeningen combineren stretchen, spierconditionering en evenwichtstraining. Een populair en effectief voorbeeld is yoga.

 2. Yogabewegingen verbeteren het evenwicht, de flexibiliteit, de houding en de bloedsomloop.

 3. De praktijk is duizenden jaren geleden in India ontstaan ​​en heeft als doel de geest, het lichaam en de geest te verenigen. Moderne yoga maakt gebruik van een combinatie van meditatie, houding en ademhalingsoefeningen om dezelfde doelen te bereiken.

 4. Een yogabeoefenaar kan een cursus op maat maken voor individuele behoeften.

 5. Een persoon die artritis wil beheersen, heeft mogelijk zachte rekoefeningen nodig om zijn mobiliteit en functie te verbeteren. Iemand met een depressie daarentegen heeft misschien meer nadruk nodig op de elementen ontspanning en diepe ademhaling van yoga.

 6. Pilates is een andere rekoptie die flexibiliteit en kernsterkte bevordert. Tai Chi is ook een effectieve optie voor oefening die kalm uitrekken bevordert in plaats van intensiteit.

 7. Leer hier meer over yoga.

Risico's van niet trainen

 1. Een zittende levensstijl kan het risico op de volgende gezondheidsproblemen vergroten:

 2. Het kan ook bijdragen aan een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden door alle oorzaken, inclusief de complicaties van overgewicht en obesitas.

 3. In veel delen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten, blijft het aantal mensen met overgewicht en obesitas snel toenemen.

 4. Volgens de meest recente National Health and Nutrition Examination Survey, die onderzoekers deden in 2013-2014 in de VS, hebben meer dan 2 op de 3 volwassenen overgewicht of obesitas.

 5. Uit dezelfde enquête bleek dat ongeveer 1 op de 13 volwassenen extreem zwaarlijvig is en een verhoogd risico loopt op ernstige gezondheidscomplicaties.

 6. Ontdek hoe u hart- en vaatziekten kunt voorkomen.

Tijd om te oefenen

 1. Het passen van een oefening in een druk schema kan een wegversperring zijn voor een succesvol regime. Mensen hoeven echter geen grote hoeveelheden extra tijd te besteden om te oefenen om de voordelen te zien.

 2. Hier zijn enkele tips voor het inpassen van lichamelijke activiteit in een druk schema:

 3. Mensen zullen waarschijnlijk het meeste voordeel halen uit oefeningen die ze leuk vinden en die bij hun levensstijl passen.

 4. Oefening is soms een geleidelijke leercurve. Een persoon moet sessies over de week spreiden en de intensiteit langzaam opschalen.

 5. Het is belangrijk voor mensen om ervoor te zorgen dat ze veel water drinken tijdens en na het sporten. Het is een goede voorzorgsmaatregel om contact op te nemen met een arts als iemand een gezondheidstoestand of letsel heeft dat van invloed kan zijn op de trainingsniveaus of die oefening kan verergeren.

 6. Hoewel een combinatie van aerobe en anaërobe oefening het meeste voordeel oplevert, is elke oefening beter dan geen voor mensen die momenteel een inactieve levensstijl hebben.

Richtsnoeren

 1. De huidige Amerikaanse richtlijnen bevelen aan dat mensen een van de volgende dingen doen:

 2. Met het oog op deze doelen is het goed om te onthouden dat zelfs uitbarstingen van 10 minuten gedurende de dag overdag gezondheidsvoordelen bieden.

Tips voor het starten

 1. Oefening kan voor sommige mensen moeilijk te handhaven zijn. Overweeg de volgende tips om langdurig succes te behalen:

 2. De voordelen van regelmatige lichamelijke activiteit zijn verstrekkend en zouden een onderdeel van de dag van elke persoon moeten zijn om hen te helpen gezond te blijven.

 1. Ik heb een belemmerende lichamelijke belemmering die me verhindert op de standaard manier te trainen. Wat is de beste manier om aan de slag te gaan?

:

 1. Het hangt ervan af wat voor soort belemmering het is. Ik zou u willen aanmoedigen om eerst medische toestemming te krijgen van uw primaire zorgverlener en vervolgens de hulp in te roepen van een gecertificeerde personal trainer, vooral als u nog nooit eerder hebt uitgeoefend.

 2. Zonder kennis van het correct uitvoeren van verschillende oefeningen, kan een persoon zichzelf nog meer verwonden.

 3. Ook een correct gebruik van lichaamsbeweging, afhankelijk van het type fysieke belemmering, kan mogelijk helpen deze situatie te verbeteren.

 4. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op do 27 juni 2019. Bezoek onze categorie Sportgeneeskunde / Fitness categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates te ontvangen over Sportgeneeskunde / Fitness. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407