Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat u moet weten over een watermeloenallergie

Wat u moet weten over een watermeloenallergie

 1. Als een persoon met een allergie niet vaak watermeloen eet, weten ze misschien niet wat hun symptomen heeft veroorzaakt. Het kan een allergie voor een ander voedingsmiddel zijn of een niet-gerelateerde ziekte.

 2. De symptomen van een watermeloenallergie zijn vergelijkbaar met die van andere voedselallergieën. Een arts kan tests uitvoeren om het problematische voedsel te identificeren.

 3. Een watermeloenallergie ontwikkelt zich meestal tijdens de kindertijd, maar sommige mensen ontwikkelen het als volwassenen.

Wat zijn de symptomen?

 1. Watermeloenallergieën delen symptomen met andere voedselallergieën. Symptomen treden meestal op binnen enkele minuten na contact met de meloen.

 2. Enkele van de meest voorkomende symptomen van watermeloenallergie zijn:

 3. Een ernstige allergische reactie kan anafylaxie veroorzaken, die levensbedreigend kan zijn.

 4. Iedereen die een ernstige reactie op watermeloen ervaart, moet onmiddellijk medische hulp krijgen. Ze hebben mogelijk een injectie van een epinefrine-auto-injector, zoals een EpiPen, nodig voordat hulp arriveert.

 5. Symptomen van anafylaxie zijn onder meer:

 6. Iedereen die voor het eerst een watermeloenallergie heeft, moet met een arts praten. De arts kan de diagnose bevestigen en suggesties doen voor het behandelen en voorkomen van toekomstige reacties.

Diagnose

 1. Een huidpriktest is de meest voorkomende manier om een ​​watermeloenallergie te diagnosticeren.

 2. De test omvat het prikken van de huid en het plaatsen van een klein stukje watermeloen op het gebied. Als een persoon allergisch is, verschijnt er na enkele minuten waarschijnlijk een verhoogde bult op de huid.

 3. Resultaten van een bloedtest kunnen ook wijzen op een allergie. Het kan echter een paar dagen of weken duren om ze te ontvangen.

 4. Sommige mensen kunnen echter positief testen op een allergie, maar ervaren geen symptomen van het voedsel, volgens het American College of Allergy, Astma en Immunology.

 5. Een arts kan een challenge-test aanvragen, waarbij een persoon in een klinische setting een kleine hoeveelheid voedsel moet eten om te zien of er een reactie optreedt.

Hoe een allergische reactie op watermeloen te behandelen

 1. Een persoon kan meestal een milde allergische reactie behandelen met vrij verkrijgbare medicijnen.

 2. Als een persoon weet dat hij een ernstige allergie voor watermeloen heeft, moet hij een auto-injector voor adrenaline dragen, in geval van accidentele blootstelling.

 3. Iedereen die getuige is van iemand die anafylaxie ervaart, moet:

 4. Bied geen eten of drinken aan een persoon die anafylaxie ervaart.

 5. Als een persoon een ernstige allergische reactie heeft, moeten deze onmiddellijk met een arts praten over het voorschrijven van een epinefrine-auto-injector.

Wanneer u naar een dokter gaat

 1. Een persoon moet een arts raadplegen na zijn eerste allergische reactie, vooral als de reactie ernstig was.

 2. De arts zal een medische geschiedenis afleggen en de symptomen bespreken. Ze kunnen mogelijk een allergie diagnosticeren, wat vooral nuttig is voor mensen die niet zeker zijn van de oorzaak van hun symptomen.

 3. Indien nodig kan de arts een persoon doorverwijzen naar een allergoloog. Ze kunnen testen op verschillende triggers, een epinefrine-auto-injector voorschrijven en advies geven.

Watermeloenallergie bij kinderen en baby's

 1. Jonge kinderen ontwikkelen vaker watermeloenallergieën dan volwassenen.

 2. Een arts moet de allergie bij een kind diagnosticeren en de behandelingen zijn vergelijkbaar voor kinderen en volwassenen.

 3. Hoewel ongewoon, is het mogelijk dat baby's allergisch zijn voor watermeloen. Volg het advies van een kinderarts en introduceer geleidelijk nieuw voedsel. Dit kan het identificeren van allergieën gemakkelijker maken.

Te vermijden voedingsmiddelen als u een watermeloenallergie heeft

 1. Iedereen die allergisch is voor watermeloen, moet soortgelijke voedingsmiddelen en groenten vermijden, zoals:

 2. Een persoon wil misschien ook voedingsmiddelen vermijden die vergelijkbare reacties in het lichaam veroorzaken, waaronder:

 3. Ragweed pollen kunnen ook reacties veroorzaken tijdens de zomermaanden.

 4. Informeer de server over voedselallergieën voordat u een restaurant bestelt tijdens een maaltijd.

Takeaway

 1. Watermeloenallergieën komen niet vaak voor, maar ze kunnen reacties veroorzaken die variëren van mild tot ernstig. De allergie komt het meest voor bij kinderen.

 2. De meeste mensen kunnen allergische reacties onder controle houden of voorkomen door medicijnen zonder recept te gebruiken en triggers te vermijden.

 3. Een arts kan een persoon met een ernstige allergie helpen zich voor te bereiden op onbedoelde blootstelling.

 4. Artikel laatst herzien door wo 15 augustus 2018. Bezoek onze categorie Voedselallergie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voedselallergie. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Pastor, C., Cuesta-Herranz, J., Cases, B., Perez-Gordo, M., Figueredo, E., de las Heras, M., Vivanco, F. (2009, 17 maart). Identificatie van belangrijke allergenen in watermeloen [!Abstract

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407