Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat veroorzaakt diarree na het drinken van alcohol?

Wat veroorzaakt diarree na het drinken van alcohol?

 1. Veel mensen ervaren diarree na het drinken van alcohol. Diarree kan ongemakkelijk zijn en kan gepaard gaan met andere symptomen. Bovendien kunnen sommige soorten alcohol eerder diarree veroorzaken dan andere.

 2. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die moeten worden ondernomen om de kans op diarree te verminderen na het drinken van alcohol.

Waarom veroorzaakt alcohol diarree?

 1. Alcohol wordt gemakkelijk opgenomen in veel weefsels in het lichaam. Zodra alcohol het lichaam binnenkomt, begint het zijn weg te vinden in de bloedbaan. Een deel van deze absorptie gebeurt in de maag.

 2. Als er op dat moment voedsel in de maag is, zal de absorptiesnelheid vertragen. Dit is de reden waarom mensen de effecten van alcohol sneller op een lege maag voelen.

 3. Zodra het de maag verlaat, begint alcohol door de dunne darm te worden geabsorbeerd. Veel van de alcohol wordt hier geabsorbeerd, maar de rest gaat in de dikke darm en verlaat de ontlasting en urine.

 4. Alcohol kan bij elke stap van de weg ernstige veranderingen in de normale functies van het spijsverteringsstelsel veroorzaken. Deze wijzigingen omvatten:

Aanvullende risicofactoren

 1. Er zijn bepaalde risicofactoren voor diarree na het drinken van alcohol. Levensstijlkeuzes kunnen de dag na het drinken invloed hebben op diarree en andere aandoeningen kunnen de symptomen verergeren.

Lifestyle-keuzes

 1. Persoonlijke gewoonten spelen een belangrijke rol bij de bijwerkingen veroorzaakt door drinken.

 2. Iemand die bijna elke dag drinkt, heeft meer kans op chronische diarree door alcohol. Mensen die binge drinken of veel alcoholische dranken achter elkaar drinken, kunnen ook meer geneigd zijn om diarree te ervaren.

 3. Het eten van zwaar voedsel tijdens het drinken kan ook het risico op diarree verhogen. Het lichaam heeft problemen met het verteren van voedsel wanneer alcohol zich een weg baant door de darmweefsels en alcohol kan de spijsverteringsenzymen verminderen die nodig zijn om zwaar voedsel af te breken.

Andere gastro-intestinale aandoeningen

 1. Mensen met het prikkelbare darm syndroom (IBS), coeliakie of de ziekte van Crohn hebben mogelijk slechtere reacties op alcohol en ervaren diarree vaker na het drinken.

 2. Mensen die gluten-intolerant zijn, reageren mogelijk slecht op de korrels in bier en bepaalde likeuren. Iedereen met een gevoeliger spijsverteringskanaal kan in het algemeen ook gevoeliger zijn voor de effecten van alcohol.

Veroorzaken bepaalde alcoholen meer diarree dan andere?

 1. Verschillende alcoholische dranken kunnen meer symptomen veroorzaken dan andere. Het is belangrijk op te merken dat alcoholische dranken elk individu anders kunnen beïnvloeden.

 2. Bier is meestal een van de grootste boosdoeners voor diarree. Bier heeft meer koolhydraten in vergelijking met andere vormen van alcohol. Het lichaam kan moeite hebben om deze extra koolhydraten af ​​te breken tijdens het drinken van alcohol.

 3. Wijn kan bij bepaalde mensen ook vaker diarree veroorzaken. Als een persoon meer diarree ervaart wanneer ze wijn drinken, kunnen ze een allergie voor tannines hebben. Tannines zijn verbindingen die in de schil van druiven worden aangetroffen en een reactie daarop kan symptomen van hoofdpijn, misselijkheid en diarree veroorzaken.

 4. Overmatige suiker uit gemengde dranken kan diarree ook verergeren voor sommige mensen. Overtollige suiker zorgt ervoor dat het lichaam de darminhoud sneller naar buiten duwt.

Preventie

 1. Het voorkomen van diarree veroorzaakt door alcohol begint met het zich bewust zijn van drinkgewoonten. Het vertragen van de inname van alcoholische dranken kan helpen stress in het spijsverteringskanaal te verminderen.

 2. Vervanging van dranken die gastro-intestinale symptomen veroorzaken door een ander type alcohol kan op de lange termijn helpen.

 3. Eten voor het drinken van alcohol kan de absorptiesnelheid van de alcohol in het lichaam vertragen en het risico op diarree verminderen.

 4. Het kan helpen om alcoholische dranken te vermijden die ook met cafeïne worden gemengd, omdat cafeïne de beweging in de darm en de spijsvertering kan verhogen.

Recovery

 1. Diarree na het drinken van alcoholische dranken is meestal niet langdurig. Symptomen verdwijnen meestal snel wanneer de persoon regelmatig begint te eten, te hydrateren en alcohol te vermijden.

 2. Het eten van flauw, gemakkelijk verteerbaar voedsel zoals rijst, toast of gewone crackers kan helpen de maag te vullen zonder extra symptomen te veroorzaken.

 3. Het kan helpen om zuivelproducten en voedingsmiddelen met veel vet of vezels direct na diarree te vermijden, omdat deze het spijsverteringsstelsel verder kunnen belasten wanneer het probeert te herstellen.

 4. Vloeistoffen zijn vooral belangrijk na het drinken van alcohol, omdat het lichaam veel water heeft verloren door zowel urine als diarree. Drinkwater, kruidenthee en bouillons kunnen uitdroging helpen voorkomen.

 5. In geval van aanhoudende diarree kunnen medicijnen die zonder recept of online verkrijgbaar zijn, het lichaam helpen water op te nemen en de ontlasting te vullen. Probiotica kunnen ook helpen het bacteriële evenwicht in de darm terug te krijgen. Een reeks probiotica is online te koop.

Wanneer u naar een dokter gaat

 1. Aanhoudende diarree kan een teken zijn van een afzonderlijke aandoening waarvoor een doktersbezoek nodig is. Overmatige diarree kan ook leiden tot uitdroging.

 2. Een arts moet op de hoogte worden gesteld als de volgende symptomen optreden:

 3. Uitdroging kan levensbedreigend zijn, dus iedereen die bovengenoemde symptomen ervaart, moet contact opnemen met een arts.

 4. In de meeste gevallen van diarree veroorzaakt door drinken, verdwijnen de symptomen zodra de persoon terugkeert naar een normaal dieet en stopt met het drinken van alcohol.

 5. Artikel laatst herzien door ma 28 augustus 2017. Bezoek onze categoriepagina Alcohol / Verslaving / Illegale drugs voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Alcohol te ontvangen / Verslaving / Illegale drugs. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407