Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de beste noten voor diabetes?

Wat zijn de beste noten voor diabetes?

 1. Ongeveer 30,3 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten hebben diabetes. Een gezond dieet kan de bloedsuikerspiegel helpen beheersen en het risico op complicaties verminderen.

 2. Noten zijn een van de vele voedingsmiddelen die volgens de American Diabetes Association heilzaam zijn voor mensen met de aandoening.

 3. In dit artikel beschrijven we waarom noten nuttig kunnen zijn voor mensen met diabetes en onderzoeken we vijf van de beste noten om in een gezond dieet op te nemen.

Waarom zijn noten nuttig voor diabetes?

 1. Noten bevatten veel nuttige vetten.

 2. De onverzadigde vetten in noten vervullen een aantal belangrijke functies, zoals het ondersteunen van celgroei en het beschermen van organen, waaronder het hart.

 3. Ook zijn noten rijk aan eiwitten, een essentiële voedingsstof, en bevatten ze een reeks andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de lichamelijke gezondheid, waaronder:

 4. Maar niet alle noten komen mensen met diabetes ten goede. Het is bijvoorbeeld belangrijk om gezouten noten te vermijden, omdat het zout het risico op complicaties kan vergroten.

 5. Dit zijn de beste noten voor mensen met diabetes:

Amandelen

 1. Amandelen hebben een reeks voordelen voor personen met deze aandoening.

 2. Uit een studie uit 2011 bleek dat het opnemen van amandelen in de voeding van deelnemers met diabetes type 2 gedurende 12 weken de bloedsuikerspiegel positief beïnvloedde en het risico op hartaandoeningen verminderde.

 3. Een recenter onderzoek uit 2017 onderzocht het effect van dagelijkse amandelconsumptie gedurende 24 weken bij mensen met diabetes type 2. De auteurs vonden dat het opnemen van amandelen in het dieet hielp de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en het risico op hartaandoeningen te verminderen.

 4. Amandelen verlagen de niveaus van lipoproteïne (LDL) cholesterol in het lichaam, die slagaders kunnen blokkeren. Ze verhogen de hoeveelheid high-density lipoproteïne (HDL) cholesterol, die helpt LDL-cholesterol uit de slagaders te verwijderen. Dit is een deel van de reden waarom amandelen het risico op hartaandoeningen verminderen.

Walnoten

 1. Walnoten bevatten veel calorieën. Een studie in BMJ Open Diabetes Research Care heeft echter aangetoond dat ze geen grote invloed hebben op het lichaamsgewicht of de samenstelling.

 2. De onderzoekers gaven 112 deelnemers met een risico op diabetes ofwel een caloriearm dieet of een dieet rijk aan walnoten gedurende 6 maanden.

 3. Ze ontdekten dat het met walnoten verrijkte dieet de verhouding tussen HDL en LDL-cholesterol kon verbeteren zonder de lichaamssamenstelling negatief te beïnvloeden.

 4. In een onderzoek uit 2018 onderzochten onderzoekers de associatie tussen walnootconsumptie en diabetesrisico bij 34.121 mensen.

 5. Ze ontdekten dat mensen die in de afgelopen 24 uur walnoten hadden gegeten, de helft minder kans hadden op diabetes dan mensen die in deze periode geen noten hadden gegeten.

Cashewnoten

 1. Cashewnoten kunnen de verhouding tussen HDL en LDL-cholesterol helpen verbeteren en het risico op hartaandoeningen verlagen.

 2. In een onderzoek uit 2018 gaven onderzoekers 300 deelnemers met diabetes type 2 ofwel een cashew-verrijkt dieet of een typisch diabetesdieet.

 3. Degenen op het met cashewnoten verrijkte dieet hadden na 12 weken een lagere bloeddruk en hogere niveaus van HDL-cholesterol. De cashewnoten hadden ook geen negatieve invloed op de bloedsuikerspiegel of het gewicht.

Pistachios

 1. Pistachenoten zijn relatief energierijk, maar ze bevatten gezonde hoeveelheden vezels en nuttige vetten.

 2. Als onderdeel van een onderzoek uit 2015 gaven onderzoekers ofwel een met pistache verrijkt ofwel een regulier dieet aan deelnemers met diabetes type 2 gedurende 4 weken.

 3. Ze vonden dat de verhouding van HDL tot LDL-cholesterol significant beter was in de pistachegroep, in vergelijking met de reguliere dieetgroep. Die op het pistachedieet hadden ook lagere triglycerideniveaus, wat duidt op een betere gezondheid van het hart.

Peanuts

 1. Pinda's zijn een goede bron van eiwitten en vezels. Ze kunnen helpen bij het afvallen en kunnen het risico op hartaandoeningen verminderen.

 2. Een studie uit 2013 keek naar het effect van pinda's op de voeding van vrouwen met obesitas die het risico liepen diabetes type 2 te ontwikkelen.

 3. De onderzoekers ontdekten dat het toevoegen van pinda's aan granen de bloedsuikerspiegel en eetlust bij deelnemers hielp beheersen. Dit kan helpen bij het afvallen, wat een aanzienlijk effect heeft op het diabetesrisico.

Takeaway

 1. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 2. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 3. Als een gevarieerd soort voedsel kunnen noten gemakkelijk worden opgenomen in een gezond dieet. Ze kunnen een goede bron van eiwitten en nuttige vetten bieden voor mensen met diabetes.

 4. Om overmatige calorie-inname te voorkomen, beschouw een portie als een klein handje of een vierde van een kopje.

 5. Noten kunnen een eenvoudige snack zijn. De meeste zijn veilig om rauw te eten, en ze zijn verkrijgbaar in veel supermarkten. Mensen met diabetes moeten gezouten variëteiten vermijden.

 6. Artikel voor het laatst beoordeeld op wo 9 januari 2019.Bezoek onze Diabetes categoriepagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Diabetes te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407