Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de beste voedingsmiddelen voor gewichtsverlies?

Wat zijn de beste voedingsmiddelen voor gewichtsverlies?

 1. Mensen moeten voedsel met veel voedingsstoffen kopen als ze proberen af ​​te vallen. Voedingsmiddelen die eiwitten en vezels bevatten, kunnen met name nuttig zijn voor gewichtsbeheersing.

 2. Uit een onderzoek bleek dat sommige voedingsmiddelen - waaronder fruit, groenten, noten, volle granen en yoghurt - verband hielden met gewichtsverlies.

 3. In dezelfde studie werden chips, suikerhoudende dranken, rood vlees en verwerkt vlees geassocieerd met gewichtstoename.

 4. Op basis van deze bevindingen kan het het beste zijn om gefrituurd voedsel, voedsel met toegevoegde suiker, vetrijk vlees en verwerkt voedsel te beperken wanneer u probeert de kilo's te verplaatsen.

 5. Hoewel het juiste voedsel kan helpen, is lichamelijke activiteit essentieel om af te vallen en de kilo's buiten te houden. Het is belangrijk om contact op te nemen met een arts voordat u begint met een fysiek activiteitenprogramma.

1. Eieren

 1. Eieren zijn een populair voedingsmiddel, vooral bij het ontbijt, dat kan helpen gewichtsverlies te bevorderen.

 2. In een kleine studie van 21 mannen vergeleken onderzoekers de effecten van het eten van eieren of een bagel als ontbijt op de voedselinname, honger en tevredenheid.

 3. Ze keken ook naar de bloedsuikerspiegel, insuline en ghreline, ook bekend als het hongerhormoon.

 4. Ze ontdekten dat mannen die het ei-ontbijt hadden gegeten aanzienlijk minder aten bij hun volgende maaltijd, en in de volgende 24 uur, dan degenen die het bagel-ontbijt hadden gegeten.

 5. Degenen die de eieren hadden gegeten, meldden zich ook minder hongerig en meer tevreden te voelen 3 uur na het ontbijt dan degenen die de bagel hadden gegeten.

 6. Na het ontbijt had de eiergroep ook minder verandering in hun bloedsuikerspiegel en insulinespiegels, evenals lagere ghrelinewaarden dan de bagelgroep.

2. Havermout

 1. De dag beginnen met een kom havermout kan ook leiden tot een lager aantal op de weegschaal.

 2. In een onderzoek onder 47 volwassenen werd gekeken naar verschillen in eetlust, volheid en volgende maaltijdinname nadat de deelnemers havermout aten, in tegenstelling tot een op haver gebaseerd kant-en-klaar ontbijtgraan.

 3. Na het eten van havermout voelden de deelnemers zich aanzienlijk voller en minder hongerig dan na het eten van de ontbijtgranen. Ook was hun calorie-inname tijdens de lunch lager na het eten van havermout dan na het eten van ontbijtgranen.

 4. Terwijl beide ontbijten dezelfde hoeveelheid calorieën bevatten, bood het havermout meer eiwitten, meer vezels en minder suiker dan het graan.

 5. De auteurs concludeerden dat het verschil in vezel, met name een soort oplosbare vezel, bèta-glucan genoemd, waarschijnlijk verantwoordelijk was voor de resultaten.

 6. Havermout kan online worden gekocht.

3. Bonen, kikkererwten, linzen en erwten

 1. Als een groep staan ​​bonen, kikkererwten, linzen en erwten bekend als peulvruchten. Ze kunnen gewichtsverlies beïnvloeden vanwege hun effect op de volheid, evenals hun eiwit- en vezelgehalte.

 2. Net als havermout bevatten peulvruchten oplosbare vezels die de spijsvertering en absorptie kunnen vertragen. Het eten van eiwitten leidt tot de afgifte van hormonen die volheid aangeven.

 3. Onderzoekers analyseerden studies die hadden gekeken naar het effect van de consumptie van pulsen op gewichtsverlies.

 4. Gewichtsverliesdieet met pulsen resulteerde in een aanzienlijk groter gewichtsverlies dan degenen die dat niet deden. Gewichtsbehoud diëten met pulsen resulteerden ook in gewichtsverlies in vergelijking met die welke dat niet deden.

4. Noten

 1. Een onderzoek met vrouwen met overgewicht en obesitas vergeleek een dieet voor gewichtsverlies aangevuld met 50 gram (g) amandelen per dag met een dieet voor gewichtsverlies zonder noten. Na 3 maanden verloren vrouwen in de amandelgroep aanzienlijk meer gewicht dan vrouwen in de notenvrije groep.

 2. Vrouwen in de amandelgroep hadden ook veel grotere verminderingen in hun tailleomtrek, body mass index (BMI), totaal cholesterol, triglyceriden en bloedsuiker.

 3. Noten bevatten eiwitten en vezels, wat hun invloed op het lichaamsgewicht kan verklaren. Ze bevatten ook hart-gezonde vetten en andere nuttige voedingsstoffen. Hoewel noten kunnen worden opgenomen als onderdeel van een gezond dieet, is matiging nog steeds essentieel omdat ze een energierijk voedingsmiddel zijn.

 4. Gewichtstoename is vaak een punt van zorg voor personen nadat ze zijn afgevallen.

 5. In een groot onderzoek in Europa ontdekten onderzoekers dat mensen die de meeste noten consumeerden gedurende een periode van 5 jaar minder aankwamen dan mensen die geen noten aten. Ze hadden ook minder risico op overgewicht of obesitas.

 6. Noten kunnen online worden gekocht.

5. Avocado's

 1. Avocado's zijn een vrucht die vezels en nuttige vetten levert, evenals vele andere voedingsstoffen. Ze kunnen ook helpen bij het bevorderen van gewichtsbeheersing.

 2. Uit een onderzoek onder Amerikaanse volwassenen bleek dat mensen die avocado consumeerden aanzienlijk minder wogen en een lagere BMI hadden dan degenen die dat niet deden. Mensen die avocado aten, aten meestal meer fruit, groenten en vezels dan mensen die dat niet deden.

 3. De mensen die avocado aten, hadden een algeheel gezonder dieet en consumeerden aanzienlijk minder toegevoegde suiker dan degenen die dat niet deden. Evenzo was hun risico voor het metabool syndroom lager dan voor degenen die geen avocado consumeerden.

6. Bessen

 1. Vezels zijn in verband gebracht met gewichtsbeheersing, en bessen zijn vaak een van de vezelrijkste vruchten.

 2. Een kopje frambozen of bramen levert 8 g vezels. Bessen kunnen aan veel voedingsmiddelen worden toegevoegd, zoals havermout, yoghurt of salades.

7. Kruisbloemige groenten

 1. Kruisbloemige groenten, waaronder broccoli, bloemkool, kool en spruitjes bevatten ook vezels die nuttig kunnen zijn voor gewichtsverlies.

 2. Een kop gekookte spruitjes levert 6 g vezels, wat 24 procent van de dagelijkse vezelwaarde is.

Dingen om op te letten bij het kiezen van voedsel om af te vallen

 1. In plaats van gefrituurd voedsel, moeten mensen voedsel kiezen dat is gebakken, geroosterd of gegrild. Magere eiwitten, waaronder bonen, kip, eieren, vis en kalkoen zijn goede alternatieven voor vetrijk vlees.

 2. Bij het kiezen van voedsel om af te vallen, is het ook belangrijk om rekening te houden met portiegroottes, zelfs voor gezond voedsel.

 3. Met suiker gezoete dranken kunnen een aanzienlijke hoeveelheid calorieën opleveren, maar leiden niet tot hetzelfde vol gevoel als vast voedsel. Kies calorievrije dranken in plaats van sap en frisdrank, zoals water of ongezoete thee.

Andere nuttige tips voor gewichtsverlies

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Artikel laatst herzien door ma 15 januari 2018. Bezoek onze categoriepagina Obesitas / Gewichtsverlies / Fitness voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Obesitas / Gewichtsverlies / Fitness. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 3. Freisling, H., Noh, H., Slimani, N., Chajes, V., May, A. M., Peeters, P. H.,. . . Sabate, J. (21 juli 2017). Noteninname en 5-jarige veranderingen in lichaamsgewicht en obesitas risico bij volwassenen: resultaten van de EPIC-PANACEA-studie [!Abstract

 4. Ratliff, J., Leite, J. O., de Ogburn, R., Puglisi, M. J., VanHeest, J., Fernandez, M. L. (2010, februari). Het consumeren van eieren voor het ontbijt beïnvloedt plasmaglucose en ghreline, terwijl de energie-inname gedurende de komende 24 uur bij volwassen mannen wordt verminderd [!Abstract

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407