Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van citroengrasthee?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van citroengrasthee?

 1. De plant heeft lange bladeren die vergelijkbaar zijn met die van zeegras. Hoewel er naar schatting 55 soorten citroengras bestaan, zijn alleen de Oost-Indische en West-Indische variëteiten geschikt voor gebruik bij het koken.

 2. Verschillende onderzoekers zijn geïnteresseerd in de gezondheid en medicinale voordelen van het drinken van citroengrasthee. In dit artikel bekijken we enkele van de gezondheidsvoordelen die deze thee kan bieden, en beschouwen we de bewijzen die de claims ondersteunen.

Voordelen van citroengrasthee

 1. Veel mensen geloven dat citroengrasthee meerdere gezondheidsvoordelen biedt, maar onderzoekers hebben nog niet voldoende grootschalige studies uitgevoerd om deze voordelen te bewijzen.

 2. Artsen weten dat de thee kan helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, waardoor de incidentie van ontstekingen in het lichaam wordt verminderd. Citroengras bevat de ontstekingsremmende verbindingen chlorogenic acid, isoorientin en swertiajaponin.

 3. Ontsteking is een factor in veel ongunstige gezondheidsproblemen, waaronder pijn en hartaandoeningen. Als zodanig kan citroengrasthee een heilzaam drankje zijn voor mensen om in hun dieet op te nemen.

 4. Hieronder staan ​​zeven extra gezondheidsvoordelen die kunnen voortvloeien uit het drinken van citroengrasthee.

1. Angst verlichten

 1. Veel mensen vinden het nippen aan hete thee ontspannend, maar citroengrasthee kan verdere angstverminderende eigenschappen bieden.

 2. Volgens het Memorial Sloan Kettering Cancer Center kan ruikend citroengras mensen met angst helpen. Hoewel sommige mensen citroengras etherische olie al inademen om stress en angst te verlichten, hebben onderzoekers nog steeds meer bewijs nodig om dit voordeel te kunnen bevestigen.

2. Cholesterol verlagen

 1. Volgens een artikel in het Journal of Advanced Pharmaceutical Technology Research lijkt het eten van citroengrastextracten het cholesterolgehalte bij dieren te verlagen.

 2. De studie merkt op dat de reactie dosisafhankelijk is. Dit betekent dat grotere hoeveelheden citroengras het cholesterolgehalte verder kunnen verlagen.

3. Voorkomen van infectie

 1. Volgens het Memorial Sloan Kettering Cancer Center suggereren onderzoeksresultaten dat citroengras mogelijk infectiewerende eigenschappen heeft.

 2. Het kruid lijkt bijvoorbeeld de incidentie van spruw te verminderen, een schimmelinfectie die vaak voorkomt bij mensen met een verzwakt immuunsysteem, zoals mensen met HIV.

4. Mondgezondheid verbeteren

 1. In veel landen waar de citroengrasplant in het gebied voorkomt, zullen mensen de citroengrastengels nemen en erop kauwen om de gezondheid van de tanden te verbeteren en de mond schoon te houden.

 2. Het tijdschrift Food Chemistry heeft een studie gepubliceerd die deze bevindingen bevestigt. De auteurs keken naar 12 kruiden en ontdekten dat citroengras kruidenextracten een van de krachtigste remmers van bacteriegroei in laboratoriummonsters waren. Ze gebruikten bacteriën die gaatjes in de mond kunnen veroorzaken, waaronder Streptococcus sanguinis.

5. Pijn verlichten

 1. Volgens een onderzoek kan citroengras pijn blokkeren. Dit betekent dat het drinken van citroengrasthee mogelijk kan helpen voorkomen dat een persoon pijn voelt.

6. Het verhogen van het aantal rode bloedcellen

 1. De resultaten van een onderzoek uit 2015 suggereren dat het dagelijks 30 dagen drinken van citroengrasthee infusies de hemoglobineconcentratie, het ingepakte celvolume en het aantal rode bloedcellen in het lichaam kan verhogen.

 2. De onderzoekers namen in het begin bloedtesten uit 105 menselijke proefpersonen en vervolgens na 10 en 30 dagen in de studie. Ze concludeerden dat het drinken van citroengrasthee de vorming van rode bloedcellen stimuleert.

 3. Hoewel ze niet precies identificeerden hoe citroengras dit doet, suggereerden ze wel dat de antioxiderende eigenschappen van de thee een rol zouden kunnen spelen.

7. Een opgeblazen gevoel verlichten

 1. Het drinken van citroengrasthee kan vochtafdrijvende effecten hebben, wat betekent dat het de nieren stimuleert om meer urine af te geven dan normaal.

 2. Volgens een kleinschalig onderzoek in het Journal of Renal Nutrition verhoogt het drinken van citroengrasthee de urineproductie meer dan andere dranken.

 3. Dit vochtafdrijvende effect op het lichaam kan gunstig zijn in gevallen waarin waterretentie leidt tot een opgeblazen gevoel. Dit is een veel voorkomend symptoom van premenstrueel syndroom (PMS).

Recept thee van citroengras

 1. Het is mogelijk om thuis citroengrasthee te maken. Na aankoop van de stengels in een supermarkt of kruidendokter kunnen mensen de volgende stappen zetten om hun thee te zetten:

 2. Door ijsblokjes toe te voegen wordt een koude citroengrasthee gemaakt.

 3. De thee moet een frisse, citrusachtige smaak hebben. Een persoon moet beginnen met een kopje citroengrasthee per dag en vervolgens de volgende dagen meer toevoegen aan zijn dieet als hij dat wil.

 4. Als alternatief verkopen de meeste supermarkten en reformwinkels citroengrasthee. Het is ook beschikbaar om online te kopen.

Takeaway

 1. Citroengrasthee kan een heerlijke drank zijn die ook voordelen voor de gezondheid biedt.

 2. Hoewel de meeste onderzoeken tot nu toe over citroengrasthee kleinschalig of op laboratoriumbasis zijn, tonen de resultaten aan dat citroengrasthee kan helpen de mondgezondheid te verbeteren, het cholesterol te verlagen en een opgeblazen gevoel te verlichten.

 3. Naast het drinken van citroengras als thee, kunnen mensen het kruid toevoegen aan gerechten zoals soepen en roerbakgerechten.

 4. Artikel laatst bijgewerkt door Phil Riches op wo 24 oktober 2018.Bezoek onze voedings- / dieetcategoriepagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Ekpenyong, C. E., Daniel, N. E., Antai, A. B. (2015, januari). Effect van citroengras thee consumptie op geschatte glomerulaire filtratiesnelheid en creatinineklaring [!Abstract

 6. Ekpenyong, C.E., Daniel, N. E., Antai, A. B. (2015, 6 januari). Bioactieve natuurlijke bestanddelen uit citroengrasthee en erytropoëse stimulerende effecten: potentieel gebruik bij preventie en behandeling van bloedarmoede [!Samenvatting

 7. Tsai, T-H., Tsai, T-H., Chien, Y-C., Lee, C-W., Tsai, P-J. (2008, 15 oktober). In vitro antimicrobiële activiteiten tegen cariogene streptokokken en hun antioxiderende capaciteiten: een vergelijkende studie van groene thee versus verschillende kruiden [!Abstract

 8. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 9. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407