Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van donkerrode kersen?

Waarschuwing

 1. Wanneer rode kersen in het seizoen zijn, is het moeilijk om het zoete, smaakvolle compacte, kleine fruit te weerstaan. Het eten van een handvol kersen biedt krachtige antioxidanten en belangrijke voedingsstoffen die bijdragen aan tal van gezondheidsvoordelen, waaronder energie, spijsvertering en slaap.

Waarschuwing

 1. Donkerrode kersen zitten boordevol belangrijke belangrijke voedingsstoffen, waaronder antioxidanten - vitamine A, C en E - evenals nuttige mineralen, vooral kalium, mangaan, magnesium, koper en ijzer.

Over zoete rode kersen

 1. De Verenigde Staten is een van de grootste telers van kersen ter wereld met twee geproduceerde hoofdsoorten. Dit zijn zoete kersen en zure of "zure" kersen.

 2. De meeste zoete kersen worden vers geconsumeerd, maar zijn ook beschikbaar gepekeld, ingeblikt, ingevroren, gedroogd of geperst. Daarentegen wordt 97 procent van de scherpe kersen voornamelijk verwerkt voor koken en bakken.

 3. De bekende zomervruchten die vaak rechtstreeks uit uw hand worden gegeten, zijn zoete kersen (Prunus avium L.). Zoete kersen zijn verkrijgbaar in vele variëteiten, met kleuren variërend van donkerrood tot felrood tot geel. De meest voorkomende zoete kers is de donkerrode "Bing", de nummer 1 variëteit die in de VS wordt gekweekt

Voedingswaarde van zoete kersen

 1. Een kopje hele, zoete rode kersen met kuilen komt overeen met ongeveer 21 kersen. Er zijn slechts 87 calorieën in deze portie kersen, volgens de USDA. Ze bevatten geen vet of cholesterol. Zoals de meeste soorten fruit, zijn kersen geen bijzonder goede bron van eiwitten, maar ze leveren wel 3 procent van uw dagelijkse waarde (DV) per kopje, of 138 gram. Zoete, rode kersen bevatten 22 gram koolhydraten, waarvan 17,7 gram suiker.

 2. Elke kop zoete kersen, inclusief donkerrode kersen, zit vol met veel essentiële mineralen, volgens de USDA:

 3. Calcium: 1 procent DV

 4. IJzer: 3 procent DV

 5. Kalium: 7 procent DV

 6. 4 procent DV

 7. Fosfor: 2 procent DV

 8. 9 procent DV

 9. Mangaan: 4 procent DV

 10. Snacken op een kopje rode kersen geeft je de voordelen van belangrijke vitamines, waaronder:

 11. 11 procent DV

 12. Vitamine A: 3 procent DV

 13. Vitamine E: 1 procent DV

 14. B Vitaminen: Riboflavine: 4 procent DV; Niacine: 1 procent DV; B5: 5 procent DV; B6: 4 procent DV

Kersenvezel voor een goede spijsvertering

 1. Een van de belangrijkste voordelen van zoete kersen is de gezonde dosis vezels, wat belangrijk is om u regelmatig te houden.

 2. De USDA meldt dat 21 kersen 12 procent van uw dagelijkse waarde voor vezels leveren. Dieetrichtlijnen adviseren een totale dagelijkse inname van 25 tot 30 gram vezels, afhankelijk van uw leeftijd en geslacht. Vezel kan niet volledig worden verteerd door je lichaam, dus het blijft intact, absorbeert water en voegt bulk toe aan je verteerde voedsel. Dit resulteert in een zachtere ontlasting die soepel kan passeren en constipatie helpt voorkomen.

 3. Met een goed werkend spijsverteringsstelsel vermindert u uw risico op het ontwikkelen van gastro-intestinale aandoeningen zoals het prikkelbare darm syndroom en diverticulitis. Bovendien kan een vezelrijk dieet uw risico op darmkanker verminderen, volgens een artikel in The American Journal of Clinical Nutrition, gepubliceerd in oktober 2015.

 4. Bovendien kunnen vezels in voedingsmiddelen volgens Mayo Clinic andere gezondheidsvoordelen bieden, zoals een gezond gewicht helpen behouden en het risico op hartaandoeningen, diabetes en sommige soorten kanker verlagen.

Houd uw immuunsysteem sterk

 1. Kersen zijn een bijzonder goede bron van vitamine C. Uw lichaam kan profiteren van de antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen van vitamine C om uw immuunsysteem te ondersteunen en u te helpen beschermen tegen infecties en ziekten. Van vitamine C is aangetoond dat het de bacteriegroei remt, gemeld in een onderzoek van januari 2018 dat behandelingen voor E. coli en longontsteking onderzocht. De resultaten werden gepubliceerd in het Journal of Current Research in Scientific Medicine.

 2. Als u verkouden bent, kan het snoepen van kersen misschien helpen sommige symptomen te verlichten. Een studie gepubliceerd in BioMed Research International in juli 2018 onderzocht de rol van vitamine C bij de behandeling van verkoudheid. De conclusie meldde dat extra inname van vitamine C de duur en ernst van de ziekte kan verkorten.

 3. Bovendien helpt het hoge gehalte aan vitamine C in kersen uw lichaam om collageen aan te maken, het eiwit dat nodig is om wonden te genezen. Kersen bevatten ook andere antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, waaronder bètacaroteen en vitamine E. Samen helpen deze voedingsstoffen uw risico op ziekte te verlagen en bieden ze bescherming tegen chronische ziekten.

Pijn bij jicht en artritis verlichten

 1. Zoete kersen worden al tientallen jaren gebruikt als alternatieve medische therapie voor de behandeling van jichtontsteking. Er zijn aanwijzingen dat het de anthocyanen in kersen zijn die een positief effect kunnen hebben op de pijnlijke artritis. Anthocyanine is verantwoordelijk voor de rode tint in de donkere kers en heeft krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

 2. Een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Arthritis Rheumatism in december 2012 _, _ beoordeelde het effect van kerseninname op terugkerende jichtaanvallen bij 633 patiënten. Onderzoekers ontdekten dat het consumeren van 10 tot 12 kersen per dag werd geassocieerd met een 35 procent lager risico op jichtaanvallen gedurende een tweedaagse periode bij deelnemers met een bestaande jichtaandoening.

 3. Anthocyanen in kersen zijn in verband gebracht met pijnverlichting van andere aandoeningen, waaronder gewrichtspijn en aan inspanning gerelateerde spierpijn. Kersen worden ook onderzocht op hun potentieel tegen kanker.

Eet kersen voor het slapengaan

 1. Als u donkerrode kersen eet voor een snack na het eten, kunt u helpen om rusteloosheid voor het slapengaan te elimineren en een betere nachtrust te hebben. Kersen bevatten een aminozuur genaamd tryptofaan dat fungeert als een natuurlijk kalmerend middel.

 2. Tryptofaan is een voorloper van zowel serotonine als melatonine. Serotonine is een neurotransmitter in de hersenen die slaap, humeur, eetlust en pijn reguleert en wordt vaak gebruikt in antidepressiva en slaapmiddelen. Melatonine is een hormoon dat een rol speelt bij het reguleren van uw slaapcyclus en wordt vaak gebruikt om slaap te veroorzaken voor mensen met slapeloosheid, jetlag of slaap-werkgerelateerde slaapstoornissen.

 3. Naast tryptofaan bevatten kersen de mineralen magnesium en calcium, die beide helpen om te slapen. Magnesium in zoete rode kersen helpt de adrenaline te deactiveren en is een natuurlijk ontspannend middel dat de slaap vergemakkelijkt. Het calcium in kersen is in verband gebracht met het verminderen van de moeilijkheid om in slaap te vallen.

Oxidatieve stress verminderen

 1. De antioxidanten in kersen helpen oxidatieve stress te verminderen die schadelijk kan zijn voor cellen in uw lichaam. Oxidatieve stress kan een rol spelen bij de ontwikkeling van veel inflammatoire gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen en spierbeschadiging.

 2. Een antioxidant in kersen, polyfenol genaamd, kan een bloeddrukverlagend effect hebben op de bescherming van uw cardiovasculaire systeem, volgens een studie uit 2013 gepubliceerd in het tijdschrift Molecules. Bij het evalueren van de polyfenolcapaciteit ontdekten onderzoekers dat zwarte kersen meer antioxidanten bevatten dan ander fruit zoals pruimen en druiven. Conclusies van het onderzoek meldden dat zwarte kers mogelijk nuttig kan zijn bij het voorkomen en behandelen van hypertensie.

 3. Als u een atleet bent of van sporten houdt, kan het snacken van kersen helpen oxidatieve stress na het sporten te bestrijden. Een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients in februari 2014, onderzocht de impact van kersensapconcentraat op het herstel van zware inspanningen.

 4. Hoewel het onderzoek klein was, wezen de conclusies op een vermindering van oxidatieve stress en ontsteking geassocieerd met spierbeschadiging bij getrainde fietsers. Verder onderzoek wordt voorgesteld om deze bevindingen toe te passen op andere sportscenario's.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407