Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van knolselderij?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van knolselderij?

 1. Knolselderij die is gewassen en geschild, kan rauw of op verschillende manieren worden gegeten.

 2. Dit artikel onderzoekt de voedingswaarde van knolselderij, de mogelijke gezondheidsvoordelen en het gebruik ervan in recepten.

Wat is knolselderij?

 1. Knolselder heeft groene bladeren en stengels die boven de grond groeien en een wortel bedekt met ruwe, bruine schil die ondergronds groeit.

 2. Het eetbare deel van de knolselderij is de wortel. Binnen is het bleek van kleur, vergelijkbaar met dat van een aardappel of raap. De smaak is vergelijkbaar met selderij en peterselie.

 3. Knolselder bevat meerdere voedingsstoffen die gezondheidsvoordelen kunnen bieden, als onderdeel van een gezond dieet, waaronder:

 4. Knolselder is ontstaan ​​in mediterrane en Noord-Europese landen. Oude Egyptenaren, Grieken en Italianen gebruikten het voor medicinale en religieuze doeleinden. Wetenschappers schreven er voor het eerst over als voedsel in de jaren 1600 en het blijft populair in heel Europa.

Knolselderij versus selderij

 1. Terwijl selderij wordt gekweekt om zijn eetbare bladeren en stengels, wordt knolselderij gekweekt om zijn wortels. Knolselderij wordt soms knolselderij genoemd, maar het is niet de wortel van knolselderiestelen.

 2. Andere namen voor knolselderij zijn knolselderij en knolselderij, en het is dezelfde familie als wortelen en gerelateerd aan selderij, peterselie en pastinaak.

Gezondheidsvoordelen van knolselderij

 1. Terwijl selderij wordt gekweekt om zijn eetbare bladeren en stengels, wordt knolselderij gekweekt om zijn wortels. Knolselderij wordt soms knolselderij genoemd, maar het is niet de wortel van knolselderiestelen.

 2. Andere namen voor knolselderij zijn knolselderij en knolselderij, en het is dezelfde familie als wortelen en gerelateerd aan selderij, peterselie en pastinaak.

Botgezondheid

 1. De inname van vitamine K kan de gezondheid van de botten beïnvloeden. Knolselderij bevat veel vitamine K met een kopje rauwe knolselderij met 64 microgram (mcg).

 2. Onderzoekers beoordeelden studies waarin gekeken werd naar de relatie tussen vitamine K en botbreuken. Ze ontdekten dat mensen met een hogere vitamine K-inname via de voeding een lager risico op fracturen hadden.

 3. Meer specifiek merkten ze op dat het risico op fracturen met 22 procent afnam bij mensen met de hoogste vitamine K-inname vergeleken met mensen met de laagste.

Diabetes

 1. Diabetes treft miljoenen mensen over de hele wereld. Een gezond dieet kan het risico op diabetes type 2 verlagen.

 2. In een groot onderzoek in Europa onderzochten wetenschappers het verband tussen de inname van fruit en groenten, inclusief wortelgroenten, en het risico op diabetes type 2.

 3. Ze ontdekten dat mensen die de meeste wortelgroenten aten, een 13 procent lager risico hadden op het ontwikkelen van diabetes type 2 dan degenen die de minste hoeveelheden consumeerden.

 4. Het eten van de wortel van de knolselderij is een manier om de inname van wortelgroenten te verhogen.

Hartgezondheid

 1. In één onderzoek keken wetenschappers naar de associatie tussen ascorbinezuur in het plasma, een marker van vitamine C in het bloed en het risico op hoge bloeddruk. Ze ontdekten dat mensen met hogere bloedspiegels van ascorbinezuur een lager risico hadden op het ontwikkelen van hoge bloeddruk.

 2. Het eten van voedingsmiddelen die veel vitamine C bevatten, zoals knolselder, kan het risico op hoge bloeddruk helpen verlagen door de ascorbinezuurspiegel te verbeteren.

Voedingswaarde informatie

 1. Volgens de National Nutrient Database van het United States Department of Agriculture (USDA) biedt 1 kopje rauwe knolselderij:

 2. Knolselder is een geconcentreerde bron van veel voedingsstoffen. Een portie rauwe knolselderij van 1 kopje biedt de volgende dagelijkse waarde (DV) percentages:

 3. Knolselderij bevat veel vitamine C en K en levert respectievelijk 21 en 80 procent van de DV voor die voedingsstoffen.

Recepten

 1. Knolselder is een veelzijdige groente die rauw of gekookt kan worden gegeten.

 2. Rauwe knolselder wordt vaak gebruikt in salades. Het is misschien het best bekend om zijn gebruik in een Frans gerecht genaamd celerie remoulade.

 3. Gekookte knolselderij kan worden bereid door bakken, koken, braden of stomen. Het kan ook worden gepureerd en als bijgerecht worden geserveerd, of worden gehakt en aan soepen worden toegevoegd.

 4. Zie hieronder voor enkele recepten voor knolselderij:

Substitutes

 1. Als knolselder niet beschikbaar is, kunnen selderij en peterseliewortel worden omgeschakeld voor een vergelijkbare smaak in soepen. Voor het pureren of braden kunnen pastinaak of aardappelen worden gebruikt in plaats van knolselder.

 2. Vaak worden knolselderij en aardappelen op dezelfde manier bereid, of ze kunnen in recepten voor elkaar worden gebruikt. Knolselderij kan ook worden gebruikt als alternatief voor aardappelen voor mensen die hun calorie- of koolhydraatinname proberen te verlagen.

 3. Volgens de USDA National Nutrient Database, levert een kopje gekookte knolselderiestukjes 42 kcal en 9,14 g koolhydraten. Dezelfde hoeveelheid gekookte aardappelen levert 134 kcal en 31,22 g koolhydraten.

 4. Artikel laatst herzien vóór do 21 december 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407