Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kogelvrije koffie?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kogelvrije koffie?

 1. In dit artikel bekijken we wat kogelvrije koffie is en hoe deze te maken. We onderzoeken ook de potentiële voordelen voor de gezondheid, de nadelen ervan, en wie er baat bij heeft om het te drinken.

Wat is kogelvrije koffie?

 1. Kogelvrije koffie is een drank die koffie, olie en boter combineert. Het is een romige koffie die warm wordt geserveerd en lijkt op een latte. Het originele recept komt van Bulletproof health blog.

 2. Mensen die kogelvrije koffie promoten beweren dat het een aantal voordelen heeft, waaronder:

 3. Omdat kogelvrije koffie een relatief nieuw product is, is er geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de vraag of het de gezondheid ten goede komt of schaadt. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), die verantwoordelijk is voor het beoordelen van de veiligheid van voedsel, medicijnen, cosmetica en andere producten, heeft nog geen kogelvrije koffie beoordeeld.

Hoe maak je kogelvrije koffie?

 1. Er zijn vier stappen voor het maken van kogelvrije koffie:

 2. De koffiemix moet er schuimig en romig uitzien. Mensen drinken het meestal warm.

Voordelen voor de gezondheid, voeding en levensstijl van kogelvrije koffie

 1. Koffie drinken met mate heeft een aantal gezondheidsvoordelen en kan het risico op overlijden door hartaandoeningen en verschillende kankers verminderen. Het drinken van koffie kan ook de kans op het ontwikkelen van aandoeningen verminderen, zoals leverziekte, de ziekte van Parkinson en type 2 diabetes. De redenen voor deze gezondheidsvoordelen moeten echter verder worden onderzocht.

 2. Koffie in de ochtend kan de mentale focus verbeteren en een persoon helpen zich meer wakker en alert te voelen. Dit effect duurt meestal maximaal enkele uren.

 3. Het recept voor kogelvrije koffie maakt gebruik van kokosolie. MCT-olie bevat een middellange keten van triglyceridevetten. Hoe korter de vetketen, hoe sneller het lichaam ze kan afbreken.

 4. Een beoordeling uit 2015 van wetenschappelijk bewijs wees uit dat MCT's nuttiger kunnen zijn voor gewichtsverlies dan langketenige vetten, die de meeste andere vetten en oliën bevatten. De auteurs concludeerden echter dat er niet genoeg onderzoek is om te bepalen of MCT's veilig en effectief zijn als voedingssupplement.

Het ketogeen dieet

 1. Gewoonlijk zet het lichaam koolhydraten om in energie voordat het vet gebruikt. Als er niet genoeg koolhydraten beschikbaar zijn, gebruikt het lichaam zijn vetreserves als alternatieve energiebron. Wanneer het lichaam zijn vetreserves gebruikt, produceert het ketonen.

 2. Een ketogeen dieet bevat weinig koolhydraten en veel vet. Promotors van kogelvrije koffie beweren dat het past in een ketogeen eetplan omdat het vet maar geen koolhydraten bevat en het lichaam MCT-olie omzet in ketonen.

 3. Er is momenteel echter een gebrek aan wetenschappelijk onderzoek naar de potentiële gezondheidsvoordelen en risico's van het ketogeen dieet.

Type 2 diabetes

 1. Sommige onderzoeken stellen dat een koolhydraatarm dieet gunstig kan zijn voor sommige mensen met diabetes type 2.

 2. Een koolhydraatarm dieet kan een persoon met diabetes helpen om:

 3. Artsen raden meestal aan om slechts een kort koolhydraatdieet te volgen.

Honger verminderen

 1. Een van de redenen om kogelvrije koffie te drinken is om honger tijdens de ochtend te voorkomen. Het toevoegen van boter en olie aan koffie kan een persoon minder hongerig maken dan wanneer hij alleen koffie dronk. Iedereen is anders, maar sommige mensen kunnen zich 's ochtends nog steeds hongerig voelen als ze geen maaltijd voor het ontbijt hebben gegeten.

Nadelen van kogelvrije koffie

 1. De American Heart Association (AHA) raadt mensen aan de hoeveelheid verzadigd vet in hun dieet te beperken. De organisatie stelt dat slechts 5 tot 6 procent van de calorieën afkomstig moet zijn van verzadigd vet, wat ongeveer 13 gram (g) verzadigd vet per dag is.

 2. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw bevat 1 el ongezouten boter ongeveer 7 g verzadigde vetzuren. Een kogelvrije koffie kan 2 el boter bevatten. Dit is in totaal 14 g verzadigde vetzuren, wat meer is dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van de AHA.

 3. Het consumeren van grote hoeveelheden verzadigd vet kan het cholesterolgehalte in het bloed verhogen. Hoog cholesterol verhoogt het risico op een beroerte en hartaandoeningen.

 4. Niet alle verzadigde vetten zijn echter hetzelfde. Hoewel rijk aan verzadigd vet, kunnen MCT's gezonder zijn dan vetten met een lange keten.

 5. Het idee is om kogelvrije koffie te drinken als alternatief voor het ontbijt. Het vervangen van een maaltijd door een drankje kan echter een persoon tekort doen aan de voedingsstoffen die hij elke dag nodig heeft.

 6. Kogelvrije koffie bevat niet de juiste balans van essentiële voedingsstoffen. Koffie, olie en boter bevatten geen koolhydraten, eiwitten, vezels of veel van de andere vitamines en mineralen die een persoon nodig heeft. Het kiezen van een ontbijt met een balans van voedingsstoffen is een gezondere manier om de dag te beginnen.

 7. De American Academy of Nutrition and Dietetics beveelt aan om koolhydraten, eiwitten en fruit of groenten op te nemen in een ontbijtmaaltijd. Sommige mensen kiezen ervoor om 's ochtends eerst een warm drankje te nemen in plaats van eten. Een zelfgemaakte smoothie kan echter een gezondere optie zijn dan het ontbijt helemaal overslaan. Probeer fruit, een paar bessen en een banaan met melk te mengen.

Wie heeft baat bij kogelvrije koffie?

 1. Mensen die om gezondheidsredenen een ketogeen of koolhydraatarm dieet volgen, kunnen baat hebben bij het met mate drinken van kogelvrije koffie met mate.

 2. Het is onwaarschijnlijk dat het van tijd tot tijd drinken van een versie van kogelvrije koffie naast een gezond ontbijt schadelijk is voor de gezondheid. Een persoon kan de hoeveelheid boter en olie die ze aan de drank toevoegen verminderen om verzadigd vet te verminderen.

Takeaway

 1. Kogelvrije koffie is een groeiende dieettrend die koffie, olie en boter combineert als vervanging voor het ontbijt. Promotors van het drankje beweren dat het honger voorkomt en langdurige energie en een betere mentale focus biedt. Er is echter nog onvoldoende bewijs om de potentiële voordelen of risico's voor de gezondheid te bevestigen.

 2. Koffie drinken met mate is niet schadelijk en kan zelfs gezondheidsvoordelen hebben. Maar het toevoegen van grote hoeveelheden verzadigd vet aan koffie kan schadelijk zijn voor de gezondheid op de lange termijn.

 3. Kogelvrije koffie als maaltijdvervanger biedt niet alle voedingsstoffen die een persoon nodig heeft. Het eten van een evenwichtig en gezond ontbijt is de beste manier om de dag mentaal gericht te beginnen en je tot de lunch vol te voelen.

 4. Artikel laatst herzien vóór do 4 oktober 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Mumme, K., Stonehouse, W. (2015, februari). Effecten van middellange keten triglyceriden op gewichtsverlies en lichaamssamenstelling: een meta-analyse van gerandomiseerde gecontroleerde studies [!Abstract

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407