Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van komkommerwater?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van komkommerwater?

 1. Komkommerwater is een goedkope, snelle en smaakvolle manier om water te drinken en ervan te genieten. Komkommers bevatten een scala aan vitamines, antioxidanten en andere voedingsstoffen die kunnen helpen bij het voorkomen van verschillende aandoeningen, waaronder kanker en diabetes, evenals het gezond houden van botten, huid en spieren

Voordelen van komkommerwater

 1. Hier volgen enkele voordelen van komkommerwater:

Hydration

 1. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft het menselijk lichaam voldoende water nodig om goed te functioneren en de algehele gezondheid te behouden.

 2. Vrouwtjes moeten 2,2 liter (9 kopjes) drinken en mannen hebben elke dag 3 liter (13 kopjes) water nodig.

 3. De vochtbehoefte van een persoon kan toenemen bij veel zweten, sporten of vocht verliezen door ziekte of hoge temperaturen.

 4. Het drinken van komkommerwater telt mee voor de dagelijkse inname van water en de komkommer voegt extra smaak toe aan de smaakpapillen.

Gewichtsverlies

 1. Zoete frisdranken, vruchtensappen en sportdranken bevatten veel calorieën en suiker. Komkommerwater heeft daarentegen bijna nul calorieën. Hiermee kan een persoon genieten van gearomatiseerde drankjes zonder lege calorieën toe te voegen.

 2. Bovendien kunnen sommige mensen dorst naar honger verwarren en uiteindelijk snacken of te veel eten als ze alleen maar een glas water nodig hebben. Als je honger hebt, drink dan eerst een glas komkommerwater, om te zien of de hongergevoelens verdwijnen.

 3. Als u goed gehydrateerd bent, kan een persoon zich ook vol voelen, waardoor onnodig snacken wordt voorkomen.

Antioxidanten

 1. Oxidatieve schade kan leiden tot allerlei ziekten, waaronder kanker, diabetes en hartaandoeningen. Antioxidanten helpen celschade door oxidatieve stress te voorkomen en uit te stellen.

 2. Komkommers bevatten veel antioxidanten en andere voedingsstoffen. Door ze aan water toe te voegen, maken ze een glas water voedzamer en rijk aan antioxidanten.

 3. Komkommers zijn rijk aan de volgende antioxidanten:

Bloeddruk

 1. Een natrium- en kaliumarm dieet kan leiden tot hoge bloeddruk, dus het opnemen van kalium in het dieet kan de bloeddruk helpen verlagen.

 2. Komkommers zijn een uitstekende bron van kalium, waardoor komkommerwater een goede manier is om meer kalium aan het lichaam toe te voegen, een betere natrium-kaliumbalans te creëren en mogelijk een lagere bloeddruk.

Kankerpreventie

 1. Komkommers zijn rijk aan flavonoïden die kunnen helpen kanker te bestrijden. Volgens een studie uit 2012, gepubliceerd in het Journal of Cancer Research, kan het flavonoïde fisetine in de komkommer de progressie van prostaatkanker vertragen.

Spiergezondheid

 1. Kalium is de sleutel tot spierenergie en kan helpen bij spierherstel. Komkommer is een goede bron van kalium, waardoor komkommerwater een goede keuze is voor een actieve persoon en mensen met pijnlijke spieren.

Gezonde huid

 1. Juiste hydratatie kan het lichaam helpen toxines weg te spoelen en de huid gezond te houden. Komkommers zijn ook rijk aan vitamine B, wat kan helpen bij acne en andere huidproblemen.

Botgezondheid

 1. Komkommers bevatten veel vitamine K. Vitamine K is essentieel om het lichaam te helpen eiwitten te vormen om gezonde botten en weefsels aan te maken. Het kan de botsterkte verhogen, fracturen verminderen en mensen met osteoporose ten goede komen.

Hoe komkommerwater te maken

 1. Probeer dit komkommerwaterrecept:

 2. Ingrediënten

Komkommerwater smaakvoller maken

 1. Probeer een van de volgende ingrediënten aan komkommerwater toe te voegen om het nog lekkerder te maken en toch dezelfde voordelen te behouden:

Takeaway

 1. Komkommerwater is een zeer hydraterende drank. Het heeft veel potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsverlies, bloeddrukverlaging, gezondheid van de botten en verbetering van de gezondheid van de huid. [! 426 => 1140 = 13!

 2. Artikel laatst herzien door wo 14 november 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 3. Adhami, V. M., Lall, R. K., Mukhtar, H. (2012, april). Samenvatting 612: Fisetin, een flavonoïde in de voeding en een nieuwe mTOR-remmer voor de behandeling en preventie van prostaatkanker [!Samenvatting

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407