Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van oregano?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van oregano?

 1. De naam van het kruid komt van de Griekse woorden "oros", wat berg betekent, en "ganos", wat vreugde betekent. Het wordt meestal ongeveer 50 cm lang en heeft paarse bladeren met een lengte van ongeveer 2 tot 3 centimeter.

 2. De chemicaliën die het kruid zijn unieke en aangename geur geven, zijn thymol, pineen, limoneen, carvacrol, ocimeen en caryophyllene.

 3. Er wordt aangenomen dat het krachtige antioxidanten bevat en antibacteriële eigenschappen heeft.

 4. Hier zijn enkele belangrijke punten over oregano. Meer details staan ​​in het hoofdartikel.

Voordelen

 1. Oregano werd al in de kruidengeneeskunde gebruikt als de oude Grieken.

 2. Hippocrates gebruikte het als een antisepticum.

 3. Mogelijk medicinaal gebruik van oregano omvat het behandelen van aandoeningen van de luchtwegen, maagdarmstoornissen, menstruatiekrampen en urinewegaandoeningen.

 4. Topisch toegepast, kan het een aantal huidaandoeningen helpen behandelen, zoals acne en roos.

1) Antibacteriële eigenschappen

 1. Oregano-olie bevat een essentiële stof genaamd carvacrol, die antimicrobiële eigenschappen heeft.

 2. Het kruid vertoont antimicrobiële activiteit in een aantal onderzoeken. Een groep onderzoekers ontdekte dat etherische oliën van Origanum vulgare effectief waren tegen 41 stammen van de voedselpathogeen Listeria monocytogenes.

 3. Een ander team uit India en het Verenigd Koninkrijk (U.K.) rapporteerde dat de etherische olie van Himalayan oregano sterke antibacteriële eigenschappen heeft die kunnen beschermen tegen het ziekenhuis superbug, MRSA.

 4. "We hebben een paar voorbereidende tests gedaan en hebben vastgesteld dat de etherische olie van de oregano MRSA doodt bij een verdunning van 1 tot 1.000. De tests tonen aan dat de olie MRSA zowel als vloeistof doodt als als een damp en zijn antimicrobiële activiteit wordt niet verminderd door verhitting in kokend water. "

 5. Het project heeft een prijs gewonnen van de Verenigde Naties in 2008.

2) Ontstekingsremmende eigenschappen

 1. Wetenschappers uit Duitsland en Zwitserland hebben een actief ingrediënt in oregano geïdentificeerd, bekend als beta-caryophyllin (E-BCP), dat kan helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals osteoporose en arteriosclerose. E-BCP is een cannabinoïde in de voeding.

3) Bescherming tegen kanker

 1. Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift PLoS ONE in 2013 suggereerde dat oregano antikankeractiviteit vertoont. De wetenschappers concludeerden dat Origanum majorana borstkanker zou kunnen helpen voorkomen en behandelen door de progressie ervan te vertragen of te voorkomen.

 2. In 2014 ontdekten voedselwetenschappers dat de populaire culinaire kruiden oregano, rozemarijn en marjolein verbindingen bevatten die het potentieel hebben om diabetes type 2 op een vergelijkbare manier te beheren als sommige momenteel voorgeschreven medicijnen.

Andere mogelijke gezondheidsvoordelen

 1. Volgens de uitgebreide database met natuurlijke geneesmiddelen kan oregano worden gebruikt voor de volgende ziekten en aandoeningen:

 2. Essentiële olie van Oregano, gemaakt van Origanum vulgare of Thymus capitatus, kan helpen bij de volgende problemen:

 3. Essentiële olie moet vóór gebruik worden verdund, hetzij met een dragerolie, zoals olijfolie, of in water, zoals voor een stoombad.

 4. Meer onderzoek is nodig om de effectiviteit van oregano als behandeling te bevestigen.

Nutrition

 1. Oregano bevat enkele belangrijke voedingsstoffen.

 2. Een theelepel gedroogde oregano bevat:

 3. Vitamine K is belangrijk voor botgroei, behoud van botdichtheid en de productie van bloedstollingseiwitten. Calcium is nodig voor de vorming van botten en tanden.

 4. Oregano is ook een rijke bron van antioxidanten in de voeding, die cellen helpen beschermen tegen de effecten van vrije radicalen en het vermogen van het lichaam om infecties te bestrijden verbeteren.

Kooktips

 1. Oregano is een mediterraan kruid dat goed past bij pizza's en pastasauzen.

 2. Andere ideeën zijn onder meer:

 3. Hier zijn nog wat tips:

 4. Het is droog of vers verkrijgbaar in supermarkten, of je kunt het in een pot op een vensterbank of balkon of in de tuin kweken. Het is een vaste plant, wat betekent dat hij het hele jaar door kan groeien.

 5. Verschillende soorten oregano zijn online te koop, inclusief gedroogde oregano en oregano zaden om het kruid mee te kweken.

Risico's

 1. Oregano eten kan bij sommige mensen maagklachten veroorzaken.

 2. Bovendien moeten degenen die allergisch zijn voor planten die behoren tot de Lamiaceae-familie, waaronder oregano, basilicum, lavendel, munt en salie, voorzichtig zijn, omdat ze ook een allergische reactie kunnen ontwikkelen aan oregano.

 3. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op ma 11 december 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Dragland, S., Senoo, H., Wake, K., Holte, K., Blomhoff, R. (2003, 1 mei). Verschillende culinaire en medicinale kruiden zijn belangrijke bronnen van antioxidanten in de voeding [!Abstract

 5. Faleiro, L., Miguel, G., Gomes, S., Costa, L., Venancio, F., Teixeira, A., ... Pedro, L. G. (2005). Antibacteriële en antioxiderende activiteiten van etherische oliën geïsoleerd uit Thymbra capitata L. (Cav.) En Origanum vulgare L. [!Samenvatting

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407