Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van papaja?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van papaja?

 1. De papaja, een eerder exotisch en zeldzaam fruit, is nu op de meeste tijden van het jaar beschikbaar.

 2. De mogelijke gezondheidsvoordelen van het consumeren van papaja zijn onder meer een verminderd risico op hartaandoeningen, diabetes, kanker, hulp bij de spijsvertering, verbetering van de bloedglucosecontrole bij mensen met diabetes, verlaging van de bloeddruk en verbetering van de wondgenezing .

 3. Papaja's zijn een zachte, vlezige vrucht die op verschillende culinaire manieren kan worden gebruikt. Hier zullen we meer onderzoeken over de voordelen voor de gezondheid, het gebruik, hoe meer ervan in uw dieet op te nemen en welke voedingswaarde papaja's hebben.

Voordelen

 1. Van de voedingsstoffen in papaya wordt gedacht dat ze een aantal gezondheidsvoordelen hebben. Ze kunnen helpen beschermen tegen een aantal gezondheidsproblemen.

Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie

 1. Zeaxanthine, een antioxidant in papaja, filtert schadelijke blauwe lichtstralen eruit.

 2. Er wordt gedacht dat het een beschermende rol speelt in de gezondheid van het oog, en het kan maculaire degeneratie afweren.

 3. Het is echter aangetoond dat een hogere inname van alle vruchten het risico op en de progressie van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie vermindert.

Astmapreventie

 1. Het risico op het ontwikkelen van astma is lager bij mensen die een grote hoeveelheid bepaalde voedingsstoffen consumeren. Een van deze voedingsstoffen is bètacaroteen, dat voorkomt in voedingsmiddelen zoals papaja, abrikozen, broccoli, meloen, pompoen en wortels.

Cancer

 1. Het consumeren van het antioxidant beta-caroteen, dat in papaja's wordt aangetroffen, kan het risico op kanker verminderen. Onder jongere mannen kunnen diëten die rijk zijn aan bètacaroteen een beschermende rol spelen tegen prostaatkanker, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Epidemiology and Prevention Biomarkers.

Botgezondheid

 1. Lage inname van vitamine K is geassocieerd met een hoger risico op botbreuken. Adequate vitamine K-consumptie is belangrijk voor een goede gezondheid, omdat het de calciumabsorptie verbetert en de uitscheiding van calcium in de urine kan verminderen, wat betekent dat er meer calcium in het lichaam is om botten te versterken en opnieuw op te bouwen.

Diabetes

 1. Studies hebben aangetoond dat mensen met type 1-diabetes die vezelrijke diëten consumeren lagere bloedglucosewaarden hebben en mensen met type 2-diabetes kunnen de bloedsuikerspiegel, lipiden en insulinespiegels hebben verbeterd. Een kleine papaja levert ongeveer 3 gram vezels, wat overeenkomt met slechts 17 gram koolhydraten.

Digestie

 1. Papaja's bevatten een enzym dat papaïne wordt genoemd en dat helpt bij de spijsvertering; het kan zelfs worden gebruikt als vleesvermalser. Papaya bevat ook veel vezels en water, beide helpen constipatie te voorkomen en bevorderen de regelmaat en een gezond spijsverteringskanaal.

Hartziekte

 1. Het vezel-, kalium- en vitaminegehalte in papaya helpen allemaal om hartaandoeningen af ​​te weren. Een toename van de inname van kalium samen met een daling van de inname van natrium is de belangrijkste verandering in het dieet die een persoon kan aanbrengen om zijn risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Ontsteking

 1. Choline is een zeer belangrijke en veelzijdige voedingsstof in papaja's die ons lichaam helpt bij slaap, spierbewegingen, leren en geheugen. Choline helpt ook om de structuur van cellulaire membranen te handhaven, helpt bij de overdracht van zenuwimpulsen, helpt bij de absorptie van vet en vermindert chronische ontstekingen.

Huid en genezing

 1. Bij lokaal gebruik lijkt gepureerde papaya gunstig te zijn voor het bevorderen van wondgenezing en het voorkomen van infectie van verbrande gebieden. Onderzoekers geloven dat de proteolytische enzymen chymopapain en papain in papaya verantwoordelijk zijn voor hun gunstige effecten. Zalven die het papaïne-enzym bevatten, zijn ook gebruikt om decubituszweren (doorligwonden) te behandelen.

Haargezondheid

 1. Papaya is ook geweldig voor haar omdat het vitamine A bevat, een voedingsstof die nodig is voor de talgproductie, die het haar gehydrateerd houdt. Vitamine A is ook noodzakelijk voor de groei van alle lichaamsweefsels, inclusief huid en haar. Adequate inname van vitamine C, die papaya kan bieden, is nodig voor de opbouw en het onderhoud van collageen, dat structuur geeft aan de huid.

Nutrition

 1. Papaja's zijn een uitstekende bron van vitamine C, en een enkele middelgrote vrucht levert 224 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

 2. Eén middelgrote papaja heeft ongeveer:

 3. Papaja's zijn ook een goede bron van:

 4. Ze hebben ook B-vitamines, alfa en beta-caroteen, luteïne en zeaxanthine, vitamine E, calcium, kalium, vitamine K en lycopeen, de krachtige antioxidant die het meest wordt geassocieerd met tomaten.

Recepten

 1. Er zijn veel eenvoudige manieren om papaja aan een dieet toe te voegen. De vrucht is vrij lastig om te eten, omdat het erg sappig is, maar overweeg de volgende methoden van eten en recepten:

Papaya eten

 1. Let bij het kiezen of eten van papaja op verse papaja's met een roodachtige oranje schil die zacht aanvoelen. Snijd gewoon als een meloen, schep de zaden eruit en geniet ervan. De zaden van de papaja zijn eetbaar maar hebben een bittere, peperachtige smaak. Met behulp van een lepel is het mogelijk om het zachte vruchtvlees van de vrucht te scheppen.

 2. Papaya is een zachte, veelzijdige vrucht. Dit betekent dat het in veel recepten kan worden opgenomen. Overweeg de volgende eenvoudige bereidingsmethoden:

Risico's

 1. Mensen met een latexallergie kunnen ook allergisch zijn voor papaja, omdat papaja enzymen bevatten die chitanasen worden genoemd. Ze kunnen een kruisreactie veroorzaken tussen latex en het voedsel dat ze bevat. Voor sommigen kan rijpe papaja een onaangename geur hebben. Je kunt deze geur minimaliseren door het gesneden fruit te mengen met limoensap. De zaden van de papaja, hoewel onaangenaam voor sommigen, zijn volkomen veilig om te consumeren.

 2. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op do 21 december 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 3. Okuyama, Y., Ozasa, K., Oki, K., Nishino, H., Fujimoto, S., Watanabe, Y. (2014, februari). Omgekeerde associaties tussen serumconcentraties van zeaxanthine en andere carotenoïden en colorectaal neoplasma in het Japans [!Samenvatting

 4. Wu, K., Erdman, J. W., Schwartz, S. J., Platz, E. A., Leitzmann, M., Clinton, S. K., ... Giovannucci, E. (2004). Plasma en dieet carotenoïden en het risico op prostaatkanker [!Abstract

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407