Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van passievrucht?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van passievrucht?

 1. Passievrucht is een bloeiende tropische wijnstok, bekend als Passiflora, die groeit in warme klimaten, waaronder Zuid-Amerika, Australië, Zuid-Afrika en India.

 2. Passievrucht bevat een zachte pulp en veel zaden in een harde schil. Mensen kunnen de zaden en pulp eten, sap maken of aan andere sappen toevoegen.

 3. Passievrucht heeft recent veel aandacht gekregen omdat het een rijke bron is van krachtige antioxidanten en mogelijk ook andere gezondheidsvoordelen heeft.

 4. In dit artikel kijken we naar het voedingsprofiel en mogelijke gezondheidsvoordelen van passievrucht.

1. Biedt belangrijke voedingsstoffen

 1. Passievrucht is een heilzame vrucht met een gezond voedingsprofiel. Het bevat veel vitamine A, wat belangrijk is voor de huid, het gezichtsvermogen en het immuunsysteem, en vitamine C, dat een belangrijke antioxidant is.

 2. Eén vrucht zonder afval bevat de volgende voedingsstoffen in milligram (mg), internationale eenheden (IE) of gram (g):

 3. Passievrucht bevat ook fosfor, niacine en vitamine B-6, die een gezond lichaam nodig heeft.

2. Rijk aan antioxidanten

 1. Passievrucht is rijk aan antioxidanten, verbindingen die schadelijke vrije radicalen in het lichaam helpen op te ruimen.

 2. Antioxidanten spelen een cruciale rol bij het gezond houden van de lichaamssystemen. Wetenschappers weten dat antioxidanten de bloedstroom verbeteren, met name naar de hersenen en het zenuwstelsel.

 3. Ze verminderen ook cellulaire stress en verminderen ontstekingen in het lichaam, die beide banden hebben met ziekten, zoals hartaandoeningen en de ziekte van Alzheimer.

3. Goede bron van vezels

 1. Passievruchtpulp bevat veel voedingsvezels. Vezel is een cruciaal onderdeel van elk dieet. Het helpt het spijsverteringsstelsel te reguleren en de darm gezond te houden, constipatie en darmaandoeningen te voorkomen.

 2. Volgens de American Heart Association heeft vezels ook voordelen bij het verlagen van cholesterol en het stimuleren van de gezondheid van het hart.

 3. De meeste mensen in Amerika krijgen niet voldoende voedingsvezels. De aanbevolen inname is 33,6 g voor mannen in de leeftijd van 19-30 en 28 g voor vrouwen in de leeftijd van 19-30, hoewel de meeste Amerikanen ongeveer 16 g krijgen, volgens een studie uit 2008.

 4. Regelmatig passievrucht eten kan helpen om constipatie te voorkomen en de spijsvertering en de algehele gezondheid te verbeteren.

4. Lage glycemische index

 1. Passievrucht is een tropische vrucht met een lage glycemische index (GI) waarde. Dit betekent dat het geen sterke stijging van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt na het eten, waardoor het een goede optie is voor mensen met diabetes.

 2. De meeste vruchten hebben een lage GI, hoewel de American Diabetes Association waarschuwt dat meloen en ananas een hoge GI hebben.

5. Verbeter de insulinegevoeligheid

 1. Sommige onderzoeken suggereren dat een verbinding in passievruchtzaden iemands insulinegevoeligheid kan verbeteren. Het verbeteren van de gevoeligheid voor insuline kan helpen het risico op veel ziekten te verminderen, waaronder diabetes.

 2. Uit een kleinschalig onderzoek bij mensen uit 2017 bleek dat een stof genaamd piceatannol het metabolisme kon verbeteren nadat dierproeven hetzelfde hadden gevonden.

 3. De onderzoekers ontdekten dat mannen met overgewicht die gedurende 8 weken elke dag 20 mg piceatannol namen, de metabole gezondheid, inclusief de insulinegevoeligheid, hadden verbeterd in vergelijking met degenen die een placebo namen.

6. Verbetert het immuunsysteem

 1. Passievrucht is rijk aan vitamine C, een antioxidant die het lichaam helpt beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

 2. Vitamine C stimuleert het immuunsysteem door het lichaam te helpen meer ijzer uit plantaardig voedsel op te nemen en kan het vermogen van het lichaam verbeteren om infecties in het lichaam te bestrijden.

7. Ondersteunt de gezondheid van het hart

 1. Passievrucht zit vol met hart-gezond kalium en is ook natriumarm.

 2. Passievrucht, wanneer gegeten met de zaden, bevat veel vezels, die kunnen helpen om overtollig cholesterol uit de binnenkant van bloedvaten te verwijderen. Een vezelrijk dieet kan iemands risico op hartaandoeningen verminderen.

 3. Bovendien kan passievrucht eten helpen om de bloeddruk te normaliseren. Diëten met een laag natriumgehalte en rijk aan kalium helpen de bloeddruk te verlagen.

8. Angst verminderen

 1. Passievrucht is rijk aan magnesium, een belangrijk mineraal dat wetenschappers in verband hebben gebracht met verminderde stress en angst.

 2. Een systematische review uit 2017 suggereert dat magnesium mensen kan helpen hun angstniveaus te beheersen. De auteurs zeggen echter dat de kwaliteit van het bewijs slecht is, dus moeten onderzoekers verder onderzoek doen.

Passievrucht bereiden

 1. Om een ​​passievrucht rauw te eten, snijd het in twee en gebruik een lepel om de pulp van de schil te verwijderen. De schil is niet eetbaar. Mensen kunnen zowel de zaden als de pulp eten, of alleen de pulp.

 2. Een persoon kan de zaden verwijderen door de pulp door een zeef of kaasdoek te persen en het sap op verschillende manieren gebruiken, zoals:

 3. Passievrucht reageert niet goed op behoud van warmte en conserven, maar mensen kunnen het invriezen voor later gebruik.

Bijwerkingen

 1. Voor de meeste mensen is passievrucht volkomen veilig om te eten. Sommige mensen kunnen echter een allergie voor het fruit hebben. Een arts kan allergieën diagnosticeren met behulp van verschillende reactietests.

 2. Sommige mensen met een latexallergie kunnen reageren op passievrucht. Dit wordt kruisreactiviteit genoemd. Dit komt omdat er enkele eiwitten in latex zijn die vergelijkbaar zijn met die in passievrucht.

 3. Mensen met een latexallergie moeten voorzichtig zijn bij het eten van passievrucht totdat ze weten of ze ook op de vrucht reageren.

Samenvatting

 1. Passievrucht is een tropische vrucht die karakteristieke paarse of gele vruchten produceert.

 2. De pulp en zaden in de vrucht zijn rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen en kunnen een aantal gezondheidsvoordelen hebben.

 3. Artikel laatst herzien door wo 6 februari 2019. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. King, D. E., et al. (2012). Trends in de inname van voedingsvezels in de Verenigde Staten, 1999-2008 [!Abstract

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407