Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van pompoenen?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van pompoenen?

 1. Pompoen is een voedingsstof rijk aan voedingsstoffen. Het is rijk aan vitamines en mineralen maar weinig calorieën. Pompoenpitten, bladeren en sappen bevatten allemaal een krachtige voedingsstoot.

 2. Er zijn veel manieren waarop pompoen kan worden verwerkt in desserts, soepen, salades, conserven en zelfs als vervanging voor boter. Een reeks pompoenproducten is online te koop.

 3. Deze functie van het MNT Knowledge Center maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen. Het zal de gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van pompoenen onderzoeken, evenals manieren om meer in het dieet op te nemen.

Mogelijke gezondheidsvoordelen

 1. Pompoenen hebben een reeks bewezen gezondheidsvoordelen. Pompoen heeft een aantal fantastische gezondheidsvoordelen, waaronder een van de bekendste bronnen van bètacaroteen.

 2. Beta-caroteen is een krachtige antioxidant. Het geeft ook oranje groenten en fruit hun levendige kleur. Het lichaam zet alle ingenomen beta-caroteen om in vitamine A.

 3. Het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan bètacaroteen kan het risico op het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker verminderen, bescherming bieden tegen astma en hartaandoeningen en veroudering en lichaamsdegeneratie vertragen.

 4. Veel studies hebben gesuggereerd dat het eten van meer plantaardig voedsel zoals pompoen het risico op obesitas en algehele mortaliteit vermindert. Het kan ook diabetes en hartaandoeningen helpen voorkomen en een gezonde teint en haar, verhoogde energie en een gezonde body mass index (BMI) bevorderen.

 5. Pompoenen zijn ook een krachtige bron van vezels.

 6. Ze hebben de volgende gezondheidsvoordelen aangetoond.

Bloeddruk regelen

 1. Pompoen eten is goed voor het hart. Het vezel-, kalium- en vitamine C-gehalte in pompoen ondersteunen allemaal de gezondheid van het hart.

 2. Studies suggereren dat het consumeren van voldoende kalium bijna net zo belangrijk kan zijn als het verlagen van de natriuminname voor de behandeling van hypertensie of hoge bloeddruk. Het verminderen van de natriuminname omvat het eten van maaltijden die weinig of geen zout bevatten.

 3. Verhoogde inname van kalium wordt ook geassocieerd met een verminderd risico op beroerte, bescherming tegen verlies van spiermassa en behoud van minerale botdichtheid.

Het risico op kanker verkleinen

 1. Onderzoek heeft een positieve relatie gesuggereerd tussen een dieet rijk aan bètacaroteen en een verminderd risico op prostaatkanker.

 2. Van beta-caroteen is ook aangetoond dat het de ontwikkeling van darmkanker in een deel van de Japanse bevolking remt.

 3. De auteurs van de studie concludeerden:

 4. "We vonden een statistisch significant omgekeerd verband tussen hogere plasmalycopeen [!een soort bètacaroteen

 5. Pompoenen bevatten een schat aan antioxidanten. Van vitamine C, vitamine E en beta-caroteen is aangetoond dat het de gezondheid van het oog ondersteunt en degeneratieve schade voorkomt.

 6. Een transversale studie van oudere Afro-Amerikaanse vrouwen toonde aan dat het eten van 3 of meer fruitporties per dag werd geassocieerd met een verminderd risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. Het leidde ook tot een langzamere progressie van de ziekte.

Diabetes bestrijden

 1. Pompoen helpt diabetes onder controle te houden.

 2. De plantaardige stoffen in pompoenpitten en pulp zijn uitstekend voor het helpen van de opname van glucose in de weefsels en darmen, evenals het in evenwicht brengen van leverglucose.

 3. Ze kunnen worden geassocieerd met een lager risico op diabetes type 2, maar dit effect wordt niet consequent aangetoond. De verbindingen hebben echter zo'n impact dat onderzoekers suggereren dat ze kunnen worden herwerkt tot een antidiabetisch medicijn, hoewel verder onderzoek nodig is.

Dagelijkse vezelinhoud

 1. Pompoenen zijn een fantastische bron van vezels. Mensen in de Verenigde Staten (VS) consumeren niet genoeg vezels, met een gemiddelde dagelijkse inname van slechts 15 g. De aanbevolen dagelijkse vezelinname van is tussen 25 en 30 g.

 2. Vezel vertraagt ​​de suikerabsorptie in het bloed en bevordert regelmatige stoelgang en een soepele spijsvertering. Een gezonde vezelinname kan ook helpen het risico op darmkanker te verminderen.

 3. Met bijna 3 gram (g) vezels in gekookte, verse pompoen en meer dan 7 g in ingeblikte pompoen, kan het toevoegen van een portie pompoen aan het dagelijkse dieet helpen het vezelgebrek gemiddeld aan te vullen Amerikaans dieet.

Immuun gezondheid

 1. Pompoen kan de immuniteit beschermen.

 2. Pompoenpulp en zaden bevatten veel vitamine C en bètacaroteen. Deze bieden een boost aan het immuunsysteem met behulp van een krachtige combinatie van voedingsstoffen.

 3. Beta-caroteen wordt omgezet in vitamine A. Hierdoor worden witte bloedcellen aangemaakt die infecties bestrijden.

Nutritionele verdeling

 1. Volgens de USDA National Nutrient Database bevat een kop gekookte, gekookte of uitgelekte pompoen zonder zout:

 2. Deze hoeveelheid pompoen biedt ook:

 3. Verse pompoen thuis bereiden levert de meeste voordelen voor uw gezondheid op, maar pompoen in blik is ook een goede keuze. Pompoen behoudt veel van zijn gezondheidsvoordelen tijdens het conserven.

 4. Blijf uit de buurt van ingeblikte pompoentaartmix. Dit wordt meestal naast de ingeblikte pompoen in supermarkten geplaatst en wordt in een vergelijkbaar blikje verkocht. Het bevat toegevoegde suikers en siropen.

 5. Ingeblikte pompoen mag maar één ingrediënt bevatten: Pompoen.

Pompoen in uw dieet opnemen

 1. Okuyama, Y., Ozasa, K., Oki, K., Nishino, H., Fujimoto, S., Watanabe, Y. (2014, 5 februari). Omgekeerde associaties tussen serumconcentraties van zeaxanthine en andere carotenoïden en colorectaal neoplasma in het Japans [!Samenvatting

 2. Er zijn verschillende manieren om meer pompoen te eten.

 3. Hoewel de variëteit van pompoenen die meestal in een jack-o-lantaarn wordt gesneden, perfect eetbaar is, is het het beste om te koken met de zoetere en kleinere zoete of taart-pompoenvariëteiten.

 4. Zorg ervoor dat de pompoen nog een paar centimeter stengel over heeft en hard en zwaar is voor zijn grootte. Bewaar ongesneden pompoenen maximaal 2 maanden op een koele, donkere plaats.

 5. Hier zijn enkele eenvoudige tips voor het opnemen van pompoen in uw dieet:

 6. Geregistreerde diëtisten bevelen deze bosbessenpompoen-havermuffin, pompoensoep-smoothie en pompoentaartrecepten aan.

 7. De volgende keer dat het pompoenseizoen komt, snijd het niet. Kook het en eet het.

 8. Een reeks pompoenproducten, waaronder zaden, puree en olie, is online te koop.

 9. Geschreven door Megan Ware RDN LD

 10. Artikel laatst bijgewerkt door Tim Newman op vr 5 januari 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 11. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 12. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407