Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van tai chi?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van tai chi?

 1. Onderzoek heeft gemengde resultaten opgeleverd, maar lijkt aan te tonen dat tai chi balanscontrole, fitness en flexibiliteit kan verbeteren en het risico op vallen bij ouderen kan verminderen.

 2. Tai chi lijkt in sommige gevallen ook de pijn en de symptomen van depressie te verminderen.

 3. De krijgskunst is een oude Chinese traditie die zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. Voor zijn voorstanders is het een middel geworden om stress en angst te verlichten, een vorm van 'meditatie in beweging'. De aanhangers beweren dat het sereniteit en innerlijke vrede bevordert.

 4. Het is veilig voor mensen van alle leeftijden, omdat het niet te veel spanning op de spieren en gewrichten legt.

 5. Dit artikel onderzoekt het gedocumenteerde bewijs voor de voordelen van tai chi.

Voordelen

 1. Verschillende onderzoeken suggereren dat de voordelen van tai chi een verbeterd evenwicht, pijnbeheersing en cognitieve functie kunnen zijn bij mensen met en zonder chronische aandoeningen.

 2. Andere mogelijke voordelen zijn verbeterde slaapkwaliteit en een verbeterd immuunsysteem.

Valreductie

 1. Tai chi toonde een aantal potentiële voordelen voor het voorkomen van struikelen en vallen bij oudere volwassenen in verschillende onderzoeken.

 2. Een beoordeling uit 2012 keek naar 159 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken van verschillende soorten interventies die bedoeld waren om vallen bij ouderen te voorkomen.

 3. Bij de onderzoeken waren meer dan 79.193 mensen betrokken en de auteurs concludeerden dat tai chi het valrisico kon verminderen.

 4. Een systematisch overzicht uit 2015 van zeven onderzoeken waarbij 544 Tai Chi-beoefenaars betrokken waren, concludeerde dat het hielp de balanscontrole en flexibiliteit te verbeteren. [! 105855 => 1140 = 3!

 5. Uit een onderzoek uit 2012 met 195 oudere volwassenen met de ziekte van Parkinson bleek dat tai chi hielp evenwichtsproblemen met meer succes te behandelen dan weerstandstraining of regelmatig strekken.

 6. Een ander artikel merkt op dat Tai Chi een succesvolle oefeninginterventie is voor factoren die verband houden met vallen bij ouderen.

 7. Het bewijs uit deze studies lijkt te suggereren dat tai chi kan helpen bij het ondersteunen van vele aspecten van evenwicht en houding.

Chronische pijn

 1. Verschillende kleine studies suggereren dat tai chi een aanzienlijke invloed kan hebben op de chronische pijn die wordt ervaren met specifieke aandoeningen, zoals artrose van de knie en fibromyalgie.

 2. Een meta-analyse uit 2013 van zeven verschillende onderzoeken leek aan te tonen dat een 12-weekse kuur met tai chi de stijfheid en pijnsymptomen van artrose van de knie en de fysieke functie kon verbeteren.

 3. De auteurs van de review hebben verdere, grotere onderzoeken aanbevolen ter ondersteuning van hun conclusies. De onderzoeken die ze hebben onderzocht, hadden fouten en mogelijke vooroordelen.

 4. Een Cochrane-beoordeling van 54 onderzoeken met 3.913 deelnemers leverde bewijs van matige kwaliteit op dat tai chi kon helpen bij het verbeteren van de fysieke functie bij mensen met knieartrose. Tai Chi vormde de basis van slechts 5 van de onderzoeken, maar het bewijs dat oefening hielp bij het verlichten van knieartrose op korte termijn was sterk.

 5. Tai chi lijkt ook enig bewijs te hebben voor het gebruik ervan als beheersinstrument voor fibromyalgie.

 6. Een studie uit 2010 toonde aan dat tai chi beter was dan wellnesseducatie en stretchen voor het regulariseren van slaappatronen en het behandelen van symptomen van pijn, depressie en vermoeidheid bij mensen met fibromyalgie.

 7. Een studie uit 2012 van 101 mensen suggereerde ook dat het combineren van tai chi met mindfulness training zowel de fibromyalgiesymptomen als de functionele problemen zou kunnen verbeteren.

Chronisch hartfalen

 1. Sommige beoefenaars van Tai Chi noemen het een effectief managementinstrument voor mensen met chronisch hartfalen. Het beschikbare bewijsmateriaal ondersteunt deze conclusie echter niet en studies die een verbetering aantonen, concluderen dat de bevindingen onbeduidend waren.

 2. Kan tai chi meer patiënten aanmoedigen om cardiale revalidatie te starten? Ontdek hoe tai chi mensen met hartaandoeningen kan helpen Een systematische review van 20 studies uit 2015 toonde aan dat tai chi gunstig was voor meerdere gebieden van cardiovasculaire gezondheid, zoals bloeddruk en hartslag, hoewel de kwaliteit van de studies laag was en de onderzoekers geen definitieve conclusies trokken.

 3. Een Cochrane review van 13 kleine onderzoeken toonde ook geen overtuigend bewijs om tai chi te ondersteunen als een preventieve maatregel tegen hart- en vaatziekten.

 4. De resultaten van een proef, die mensen volgde na een recente hartaanval, toonden echter aan dat Tai Chi de maximale zuurstofcapaciteit aanzienlijk verbeterde.

Geestelijke gezondheid en cognitieve functie

 1. Tai chi is een rustige, vloeiende krijgskunst en heeft associaties met mindfulness en psychologisch welzijn.

 2. Het bewijs is echter dun ter plaatse voor de geestelijke gezondheidsvoordelen van tai chi. Sommige studies hebben een verband gepromoot, maar een grote meta-analyse uit 2010 van 40 studies leverde geen definitieve conclusies op.

 3. Evenzo kon een beoordeling van 27 onderzoeken in hetzelfde jaar een statistisch significante relatie niet bevestigen. Van de 77 artikelen in totaal verwezen er slechts 27 naar de geestelijke gezondheidsvoordelen van tai chi.

 4. Onderzoeken naar het effect van tai chi op de cognitieve functie hebben meer veelbelovende resultaten opgeleverd.

 5. Bij een systematische review en meta-analyse uit 2014 waren 2.553 volwassenen van 60 jaar en ouder betrokken die geen cognitieve beperkingen hadden. De resultaten waren significant in het tonen van gunstige effecten op de cognitieve functie. De studies toonden ook kleine maar significante voordelen voor mensen met cognitieve beperkingen.

 6. Een beoordeling uit 2015 van negen studies met 632 gezonde volwassenen toonde de potentiële voordelen van tai chi voor cognitieve vaardigheden. Het bepleitte verder grootschalig onderzoek om de potentiële voordelen van tai chi te bevestigen.

 7. Hoewel tai chi een zachte activiteit is met weinig impact, moeten mensen medisch advies inwinnen voordat ze beginnen. Dit geldt vooral voor mensen die ouder zijn, zwanger zijn of rugpijn en osteoporose hebben.

Types

 1. Er zijn vijf verschillende stijlen van tai chi, die uit verschillende periodes in de geschiedenis stammen. Elk heeft een unieke set methoden en principes, afkomst en datum van oorsprong.

 2. Sommige van deze vormen van tai chi neigen naar gezondheid, terwijl anderen de nadruk leggen op concurrentie of zelfverdediging.

 3. Mensen die een cursus in Tai Chi overwegen, moeten met de instructeur praten over welke stijl ze oefenen en of deze de verwachte voordelen biedt.

Geschiedenis

 1. Nery, R. M., Zanini, M., de Lima, J. B., Buhler, R. P., da Silveira, A. D., Stein, R. (2015, juni). Tai chi chuan verbetert de functionele capaciteit na een hartinfarct: een gerandomiseerde klinische proef [!Abstract

 2. Wang, C., Bannuru, R., Ramel, J., Kupelnick, B., Scott, T., Schmid, C. H. (2010, 21 mei). Tai chi over psychologisch welzijn: systematische review en meta-analyse [!Abstract

 3. Wang, C., Schmid, CH, Rones, R., Kalish, R., Yinh, J., Goldenberg, DL, ... McAlindon, T. (2010, 19 augustus ). Een gerandomiseerde studie van tai chi voor fibromyalgie [!Abstract

 4. Wayne, P. M., Walsh, J. N., Taylor-Piliae, R. E., Wells, R. E., Papp, K. V., Donovan, N. J., Yeh, G. Y. (2014, januari). Effect van tai chi op cognitieve prestaties bij oudere volwassenen: Systematische review en meta-analyse [!Abstract

 5. Yan, J. H., Gu, W. J., Sun. J., Zhang, W. X., Li, B. W., Pan, L. (2013, 19 april). Werkzaamheid van tai chi op pijn, stijfheid en functie bij patiënten met artrose: een meta-analyse [!Abstract

 6. Yildirim, P., Ofluoglu, D., Aydogan, S., Akyuz, G. (2016, 10 augustus). Tai Chi versus gecombineerd trainingsvoorschrift: een vergelijking van hun effecten op factoren die verband houden met vallen [!Abstract

 7. Zheng, G., Liu, F., Li, S., Huang, M., Tao, J., Chen, L. (2015, juli). Tai Chi en de bescherming van cognitieve vaardigheden: een systematische review van prospectieve studies bij gezonde volwassenen [!Abstract

 8. De ware oorsprong van tai chi blijft een mysterie, maar de concepten zijn geworteld in de Chinese geschiedenis, het taoïsme en het confucianisme.

 9. De oprichter van Tai Chi wordt verondersteld Zhang Sanfeng te zijn, een 12e-eeuwse Taoïstische monnik. Sommige verhalen beweren dat Zhang Sanfeng zijn klooster verliet om een ​​kluizenaar te worden en dat hij een vorm van vechten creëerde op basis van zachtheid.

 10. Sanfeng zei naar verluidt:

 11. "Bij elke beweging moet elk deel van het lichaam licht en wendbaar zijn en aan elkaar zijn geregen. De houdingen moeten zonder onderbrekingen zijn. Beweging moet in de voeten worden geworteld, door de benen worden vrijgegeven, gericht door de taille en uitgedrukt door de vingers. Aanzienlijke en niet-substantiële bewegingen moeten duidelijk worden onderscheiden. "

 12. De lage impact van tai chi betekent dat het geschikt is voor mensen van alle leeftijden.

 13. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op do 30 augustus 2018 Bezoek onze categorie Sportgeneeskunde / Fitness categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates te ontvangen over Sportgeneeskunde / Fitness. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 14. Huang, Y., Liu, X. (2015, maart-april.) Verbetering van balansbeheersingsvermogen en flexibiliteit bij ouderen in tai chi chuan (TCC): een systematische review en meta -analyse [!Abstract

 15. Jahnke, R., Larkey, L., Rogers, C., Etnier, J., Lin, F. (2010, juli-augustus). Een uitgebreid overzicht van de gezondheidsvoordelen van Qigong en Tai Chi [!Abstract

 16. Jones, K. D., Sherman, C. A., Mist, S. D., Carson, J. W., Bennett, R. M., Li, F. (2012, augustus). Een gerandomiseerde gecontroleerde studie van 8-vorm tai chi verbetert de symptomen en functionele mobiliteit bij fibromyalgie-patiënten [!Abstract

 17. Kendrick, D., Kumar, A., Carpenter, H., Zijlstra, GA, Skelton, DA, Cook, JR, ... Delbaere, K. (2014, 28 november) . Oefening om valangst te verminderen bij ouderen die in de gemeenschap wonen [!Abstract

 18. Li, F., Harmer, P., Fitzgerald, K., Eckstrom, E., Stock, R., Galver, J., ... Batya, SS (2012, februari 9). Tai chi en houdingsstabiliteit bij patiënten met de ziekte van Parkinson [!Abstract

 19. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 20. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407