Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Thaise massage?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Thaise massage?

 1. Thaise massage gebruikt zachte druk- en rektechnieken om het hele lichaam te ontspannen. Dit is een oude geneeswijze die zijn oorsprong vond in India. Het dateert van ongeveer 2500 - 7000 jaar geleden.

 2. De techniek die Thaise massagebeoefenaars gebruiken, is heel anders dan wat mensen in het Westen misschien gewend zijn. In tegenstelling tot Zweedse of shiatsu-massagetechnieken, waarbij een persoon passief op een bed ligt, ligt de cliënt op de vloer en neemt actiever deel aan de massage.

 3. Dit artikel gaat in op de voordelen van Thaise massage, hoe het atleten kan helpen en enkele van de bijwerkingen die mensen kunnen ervaren.

Gezondheidsvoordelen van Thaise massage

 1. Thaise massage heeft veel gezondheidsvoordelen, van het verlagen van stress tot het verlichten van spierspanning. Het kan zelfs energie verhogen. Hieronder bespreken we vijf gezondheidsvoordelen van Thaise massage.

1. Verlaagt stress

 1. Stress is niet noodzakelijk slecht. Vaak kan stress fungeren als een positieve motivator die mensen kan helpen om beter te presteren en meer te bereiken in hun persoonlijke en professionele leven.

 2. Te veel stress kan echter een negatieve invloed hebben op de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Chronische of langdurige stress kan leiden tot ernstige ziekten, waaronder depressie en hart- en vaatziekten.

 3. Thaise massage gebruikt zachte druk- en rektechnieken om het lichaam te ontspannen. Een onderzoek uit 2015 wees uit dat Thaise massage de niveaus van een bepaalde stressmarker in het speeksel, genaamd sAA, aanzienlijk vermindert.

 4. De onderzoekers concludeerden dat Thaise massage effectiever is bij het verminderen van stress bij gezonde mensen dan alleen rusten.

2. Verhoogt energie

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat Thaise massage de fysieke energieniveaus van mensen kan verhogen. Een gerandomiseerde studie onderzocht de effecten van Thaise en Zweedse massages bij mensen die vermoeid waren. De resultaten toonden aan dat Thaise massage de energie en mentale stimulatie verhoogde, terwijl Zweedse massage eerder ontspanning en slaap zou verbeteren.

 2. De Thaise massagetechniek is gebaseerd op het idee van energielijnen of sen. De meeste beoefenaars geloven dat er verschillende sen of kanalen van energie in het lichaam zijn.

 3. Sen komt overeen met verschillende delen van het lichaam, zoals de botten, spieren, bloed en zenuwen. Sommige Sen beïnvloeden ook de geest en het bewustzijn. Dit worden subtiele kanalen genoemd.

 4. De theorie suggereert dat strakke spieren blokkades veroorzaken binnen verschillende Sen. Deze blokkades verminderen de stroom van levensenergie, wat resulteert in stijfheid, pijn en ziekte. Thaise massage maakt gebruik van verschillende technieken die verschillende Sen openen of vernauwen om de stroom van levensenergie te corrigeren.

3. Verlicht hoofdpijn

 1. Court-type is een specifieke vorm van Thaise massage waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke energiekanalen.

 2. Uit een onderzoek uit 2015 bleek dat Thaise massage op het hof een effectieve behandeling is voor mensen met chronische spanningshoofdpijn. Ze hadden ook lagere maten van weefselhardheid, die de wetenschappers met behulp van een handheld-apparaat hebben gemeten.

4. Stimuleert de bloedsomloop

 1. Thaise massage kan de circulatie van zowel bloed als lymfe bevorderen door het gebruik van zachte rekoefeningen. Deze yoga-achtige rek verhoogt de bloedcirculatie, die de lichaamsweefsels met zuurstof vult. Dit helpt de celgroei en de gezondheid van het hart te bevorderen.

 2. Een studie onderzocht de voordelen van Thaise voetmassage bij mensen met perifere neuropathie, een veel voorkomende complicatie van diabetes. De onderzoekers ontdekten dat deze massage de balans van mensen heeft verbeterd.

 3. Ze geloven dat dit komt omdat het de bloedcirculatie heeft verbeterd, wat op zijn beurt het somatosensorische systeem stimuleert. Dit is een systeem dat een belangrijke rol speelt in balans.

5. Verbetert het bewegingsbereik

 1. Thaise massage bevat yoga-achtige rekoefeningen om stress te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren. Het geleidelijke, zachte uitrekken zal de flexibiliteit van de persoon in de loop van de tijd vergroten, waardoor een groter bewegingsbereik mogelijk wordt.

 2. Thaise massage kan ook de circulatie van de vloeistof in de gewrichten verbeteren, of synoviale vloeistof, die wrijving tussen de gewrichten vermindert. Dit kan de gewrichtsmobiliteit en het bewegingsbereik verbeteren.

Thaise massage voor sporters

 1. Atleten zijn tijdens hun training gevoelig voor vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn en letsel. Daarom werken veel sporters met gespecialiseerde sportmassagetherapeuten.

 2. Sportmassage combineert geassisteerde rekoefeningen en verschillende massagetechnieken om sportblessures te behandelen en het bewegingsbereik van een atleet te verbeteren. Beoefenaars zullen vaak geassisteerd strekken gebruiken om een ​​specifiek deel van het lichaam of een bepaalde spiergroep te richten.

 3. Thaise massage daarentegen rekt geleidelijk het hele lichaam uit, zodat de persoon zich kan ontspannen. De dynamische rekoefeningen die Thaise massagebeoefenaars gebruiken, kunnen diepere, meer herstellende rekoefeningen bieden dan sommige ondersteunde rektechnieken van sportmassage.

 4. Ontspanning gecombineerd met de stimulerende en verkwikkende effecten van Thaise massage helpen mensen om zich mentaal en fysiek hersteld te voelen.

 5. Thaise massage verbetert ook de bloedsomloop, wat meer zuurstof naar spieren en andere weefsels brengt. Dit kan blessures voorkomen en het vermogen van de atleet om te herstellen na intensieve training verbeteren.

Hoe vaak Thaise massages te krijgen

 1. Na een Thaise massage kan een persoon zich erg ontspannen voelen. Ze moeten echter in gedachten houden dat hun spieren zijn gewerkt, gestrekt en geprikt. Na een Thaise massage moet een persoon rusten en veel water drinken.

 2. Er zijn geen richtlijnen voor hoe vaak iemand een Thaise massage moet krijgen. Mensen moeten proberen dagelijkse onderhoudsroutines op te nemen die strek- en relaxatietechnieken inhouden. Dit helpt hen om na hun massage nog lang flexibel te blijven.

 3. Mensen moeten ook naar hun lichaam luisteren. Als iemand blijvende pijn of ongemak ervaart in één deel van zijn lichaam, moet hij zijn zorgverlener raadplegen, omdat dit op een onderliggende gezondheidstoestand kan wijzen.

 4. Als iemand zich op een specifiek deel van zijn lichaam wil concentreren, kunnen ze ervoor kiezen om met een massagetherapeut te werken om regelmatige sessies te plannen totdat ze tevreden zijn met de resultaten. Op dat moment kunnen ze overwegen hun afspraken te spreiden en zich te concentreren op het handhaven van de resultaten.

Wat te verwachten tijdens een Thaise massage

 1. Een goede manier om Thaise massage te visualiseren is door je voor te stellen dat iemand het lichaam in verschillende yogahoudingen schikt.

 2. Voor een Thaise massage ligt de cliënt meestal op de vloer. Een erkende massagetherapeut zal het lichaam van de cliënt langzaam door verschillende rekoefeningen werken. De therapeut kan zijn handen, knieën, benen of voeten gebruiken om het lichaam van de persoon in verschillende posities te manipuleren.

 3. Dit mag geen pijn of ongemak veroorzaken, maar een persoon moet zijn massagetherapeut waarschuwen als hij een van deze dingen ervaart.

 4. Mensen hoeven zich niet van tevoren op een Thaise massage voor te bereiden, maar ze moeten het volgende advies in overweging nemen:

 5. Thaise massage maakt ook gebruik van energiewerk, waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke punten op het lichaam om kanalen te openen die de energiestroom door het lichaam verbeteren.

Bijwerkingen en risico's

 1. Hoewel Thaise massage veel gezondheidsvoordelen biedt, heeft de techniek ook beperkingen.

 2. Vanwege de invloed op de bloedsomloop moeten mensen met de volgende gezondheidsproblemen hun zorgverlener raadplegen voordat ze een Thaise massage aanvragen:

 3. Getrainde massagetherapeuten kunnen de intensiteit en druk aanpassen aan hun cliënten. Een persoon moet echter Thaise massage vermijden terwijl hij herstelt van een blessure. Zelfs bij de laagste intensiteit kan Thaise massage soms verder letsel aan het lichaam veroorzaken.

 4. Mensen die kanker hebben, zwanger zijn of herstellen van een operatie, mogen geen Thaise massage ondergaan. De fysieke intensiteit van deze massagetechniek kan leiden tot gezondheidscomplicaties of bestaande verwondingen verergeren.

Samenvatting

 1. Ondanks zijn oude oorsprong blijft Thaise massage een relatief nieuwe techniek in de westerse cultuur. Uit recent onderzoek is gebleken dat Thaise massage gepaard gaat met veel gezondheidsvoordelen, zoals een verbeterde bloedsomloop, een verbeterd bewegingsbereik en minder stress.

 2. Hoewel een persoon van elke leeftijd een Thaise massage kan krijgen, is het niet voor iedereen geschikt. Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals kanker of hart- en vaatziekten, degenen die zwanger zijn en degenen die net een operatie hebben ondergaan, mogen geen Thaise massage krijgen, omdat de techniek gezondheidsrisico's kan inhouden.

 3. Als iemand overweegt een Thaise massage te krijgen, maar zich zorgen maakt dat zijn medische geschiedenis dit kan verhinderen, moet hij eerst zijn zorgverlener raadplegen.

 4. Artikel laatst herzien door wo 14 november 2018. Bezoek onze categoriepagina Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Aanvullende geneeskunde / Alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407