Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van walnoten?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van walnoten?

 1. Walnotenbomen zijn inheems in het oosten van Noord-Amerika, maar worden nu algemeen gekweekt in China, Iran en in de Verenigde Staten in Californië en Arizona.

 2. Onder de schil van de walnootvrucht bevindt zich een rimpelige, bolvormige noot. De walnoot is opgesplitst in twee platte segmenten om commercieel te worden verkocht.

 3. Walnoten zijn zowel rauw of geroosterd als gezouten of ongezouten verkrijgbaar.

 4. Dit artikel geeft een overzicht van de voedingswaarde van walnoten, een blik op de mogelijke gezondheidsvoordelen, hoe meer walnoten in het dieet op te nemen en mogelijke gezondheidsrisico's van het consumeren van walnoten.

Nutritionele verdeling

 1. Volgens de National Nutrient Database van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), bevat 1 kop merkloze, organische walnoten (30 gram):

 2. Walnoten zijn ook een goede bron van:

 3. Ze bevatten veel enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten en omega-3-vetzuren. Ze zijn ook een goede bron van eiwitten.

 4. Noten staan ​​bekend als een calorierijk en vetrijk voedsel. Ze zijn echter rijk aan voedingsstoffen en bieden hart-gezonde vetten.

 5. De combinatie van gezonde vetten, eiwitten en vezels in walnoten helpt de tevredenheid en volheid te verhogen. Dit maakt ze gezonder als tussendoortje vergeleken met chips, crackers en andere eenvoudige koolhydraatvoedingsmiddelen. [! 1653 => 1130 = 3!

 1. Het consumeren van allerlei soorten plantaardig voedsel wordt al lang geassocieerd met een verminderd risico op veel levensstijlgerelateerde gezondheidsproblemen.

 2. De mogelijke gezondheidsvoordelen van walnoten zijn onder meer het verbeteren van het cardiovasculaire systeem en de gezondheid van de botten, het verminderen van het risico op galblaasaandoeningen en het behandelen van epilepsie.

Hartgezondheid

 1. Van de enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren in walnoten is aangetoond dat ze het LDL-gehalte (schadelijk) cholesterol en triglyceriden verlagen.

 2. Dit vermindert op zijn beurt het risico op hart- en vaatziekten, beroertes en een hartaanval.

 3. Een studie gepubliceerd in het British Journal of Nutrition heeft aangetoond dat het risico op hart- en vaatziekten 37 procent lager is voor degenen die meer dan vier keer per week noten consumeren, in vergelijking met degenen die nooit of zelden consumeerden noten.

 4. In 2013 publiceerden wetenschappers de bevindingen van een kleine studie die aangaf dat:

 5. Resultaten van een meta-analyse gepubliceerd in 2009 suggereerden dat een dieet met veel walnoten gekoppeld is aan verbeterde lipiden- en cholesterolprofielen. De onderzoekers concludeerden ook dat walnoten ook kunnen helpen oxidatieve stress en ontsteking te verminderen.

 6. In 2003 keurde de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de claim voor voedseletiketten op een verscheidenheid aan noten, waaronder walnoten, goed:

 7. "Het eten van 1,5 ons van de meeste noten per dag als onderdeel van een dieet met weinig verzadigd vet en cholesterol kan het risico op hartaandoeningen verminderen."

 8. Ze merken echter op dat hoewel wetenschappelijk bewijs suggereert dat dit waar is, het dit niet bewijst. De verklaring verwijst ook naar hele of gehakte noten, en niet naar producten die noten bevatten.

Gewichtsbeheer

 1. Volgens onderzoek gepubliceerd in de Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition, wordt routinematig notenverbruik geassocieerd met een hoger energieverbruik tijdens het rusten.

 2. In onderzoeken waarbij gewichtsverlies werd vergeleken met diëten met of zonder noten, vertoonden de diëten met noten met mate een groter gewichtsverlies.

 3. Een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition ontdekte ook dat vrouwen die meldden dat ze zelden noten aten gedurende een periode van 8 jaar een grotere incidentie van gewichtstoename hadden dan vrouwen die twee keer per jaar noten aten week of meer.

Galsteenziekte

 1. Volgens een ander onderzoek in het American Journal of Clinical Nutrition wordt frequente notenconsumptie geassocieerd met een verminderd risico op cholecystectomie, een operatie om de galblaas te verwijderen.

 2. Bij meer dan een miljoen mensen die meer dan 20 jaar hebben gedocumenteerd, hadden vrouwen die meer dan 5 gram noten per week consumeerden een aanzienlijk lager risico op cholecystectomie dan vrouwen die elke week minder dan 1 gram noten aten .

Botgezondheid

 1. Walnoten zijn een goede bron van mineraal koper. Ernstig kopertekort wordt geassocieerd met een lagere botmineraaldichtheid en een verhoogd risico op osteoporose.

 2. Osteoporose is een aandoening waarbij botten dunner en minder dicht worden, waardoor ze gemakkelijker breken en breken.

 3. Meer onderzoek is nodig naar de effecten van marginaal kopergebrek en naar de potentiële voordelen van kopersupplementen om osteoporose te voorkomen en te beheersen.

 4. Koper speelt ook een belangrijke rol bij het behoud van collageen en elastine, belangrijke structurele componenten van het lichaam.

 5. Zonder voldoende koper kan het lichaam beschadigd bindweefsel of het collageen dat de bouwstenen voor bot vormt niet vervangen. Dit kan leiden tot een reeks problemen, waaronder gewrichtsstoornissen.

 6. Walnoten bevatten veel mangaan. Van mangaan is aangetoond dat het osteoporose voorkomt in combinatie met de mineralen calcium en koper.

 7. Magnesium, een ander mineraal in walnoten, is belangrijk voor de botvorming omdat het helpt bij de opname van calcium in het bot.

 8. Hoewel mangaan- en kopersupplementen hoeveelheden mineralen kunnen bevatten die schadelijk kunnen zijn, wordt gedacht dat het binnenkrijgen van deze mineralen goed is voor de gezondheid van de botten.

Epilepsie

 1. Van ratten met mangaangebrek is aangetoond dat ze gevoeliger zijn voor toevallen.

 2. Mensen met epilepsie bleken ook lagere mangaangehaltes in vol bloed te hebben dan mensen zonder epilepsie, hoewel niet wordt gedacht dat een tekort aan mangaan epilepsie veroorzaakt.

 3. Meer onderzoek is nodig of suppletie met mangaan mensen met epilepsie ten goede zou komen.

Walnoten in het dieet

 1. Noten hebben een hoog vetgehalte en zijn dus vatbaar voor ranzig. Ranzige noten zijn niet onveilig maar hebben een scherpe smaak die mensen misschien onaangenaam vinden.

 2. Door walnoten op een koele, donkere en droge plaats in hun schelp te bewaren, kan hun houdbaarheid verbeteren.

 3. Bewaren in een koelkast onder 40 graden Fahrenheit of in een vriezer onder 0 graden Fahrenheit, ze kunnen meer dan een jaar worden bewaard.

 4. Als je ze bij kamertemperatuur wilt bewaren, bevries je ze eerst 48 uur op 0 graden Fahrenheit of minder om ongedierte te doden.

Snelle tips:

 1. Hier zijn enkele eenvoudige en heerlijke manieren om meer walnoten in het dieet te krijgen:

 2. Probeer deze gezonde en heerlijke recepten ontwikkeld door geregistreerde diëtisten:

 3. Walnoten en walnotenproducten kunnen online worden gekocht.

Risico's en voorzorgsmaatregelen

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Sommige onderzoekers hebben geconcludeerd dat het nuttigen van walnoten niet leidt tot gewichtstoename.

 3. Walnoten bevatten echter veel calorieën en mensen wordt geadviseerd ze met mate te consumeren om dit risico te verminderen.

 4. Een hoog walnotenverbruik is ook in verband gebracht met diarree.

 5. Dit kan zijn nadat een persoon een grote hoeveelheid walnoten eet, vanwege het hoge olie- of vezelgehalte of omdat ze een gevoeligheid hebben, bijvoorbeeld bij mensen met het prikkelbare darmsyndroom (IBS) ).

 6. Een portie walnoten van 1 ons bevat ongeveer 14 halve walnootstukken.

 7. Mensen die allergisch zijn voor noten mogen geen walnoten eten. Als de persoon huiduitslag of netelroos krijgt of moeite heeft met ademhalen na het eten van walnoten, moet medische hulp worden gezocht.

 8. Kinderen mogen geen stukjes noot consumeren of er moet toezicht op worden gehouden, omdat dit kan leiden tot verstikking.

 9. Walnoten kunnen een gezonde aanvulling op het dieet zijn. Een dieet dat in het algemeen in evenwicht is en wordt gevolgd naast een trainingsregime, is het beste voor de gezondheid.

 10. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op di 10 juli 2018. Bezoek onze voedings- / dieetcategoriepagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 11. Higdon, J., Drake, V. J., Delage, B., Prohaska, J. R. (2014, januari). Koper [!informatieblad

 12. Higdon, J., Drake, V.J., Aschner, M. (2010, maart). Mangaan [!Fact sheet

 13. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407