Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de mogelijke gezondheidsvoordelen van snijsla?

Wat zijn de mogelijke gezondheidsvoordelen van snijsla?

 1. De vitamines en mineralen in snijsla kunnen bijdragen aan enkele gezondheidsvoordelen, en er zijn veel eenvoudige manieren om romaine aan het dieet toe te voegen.

 2. In dit artikel kijken we naar de voedingswaarde van snijsla, welke mogelijke gezondheidsvoordelen het zou kunnen bieden en hoe het in maaltijden te gebruiken.

Wat is snijsla?

 1. Romaine sla is een variatie op typische sla, hoewel ze van dezelfde plant afkomstig zijn.

 2. De naam Romaine suggereert dat de sla in Rome is ontdekt en de sla groeit goed in het mediterrane klimaat.

 3. Romaine-bladeren zijn lang en lopen taps toe naar de wortel van de sla. Het bovenste gedeelte van de bladeren heeft een diepere groene kleur en is dunder dan de onderste bladeren.

 4. Naar de onderkant van de sla toe, worden de bladeren steviger en hebben dikke, witte ribben die zijn gevuld met een licht bittere vloeistof, waardoor de romaine zijn onderscheidende smaak krijgt.

 5. De hoeveelheid van deze bittere vloeistof neemt verder toe langs de stengel, vandaar dat veel mensen het dikste deel van de bladeren weggooien om deze bitterheid te voorkomen.

Voedingswaarde informatie

 1. De unieke Romaine is meer dan alleen een geweldig smakend blad. Hoewel sommige mensen denken dat sla geen voedingsstoffen heeft, zit Romeinse sla vol vitamines en mineralen.

 2. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft elke kop geraspte snijsla slechts 8 calorieën. Het heeft ook een extreem hoog watergehalte. Elke kop snijsla bevat ongeveer 44 gram water of ongeveer 1,5 ons.

 3. Romaine sla bevat weinig koolhydraten, suiker en vezels.

 4. Romaine bevat een goede hoeveelheid gezonde mineralen zoals kalium, calcium, magnesium en fosfor. Het is ook veilig voor mensen die hun natriuminname willen beheersen, want het heeft slechts 4 milligram natrium per kopje.

 5. Naast waardevolle mineralen zit ook Romeinse sla vol met vitamines. Romaine sla bevat veel vitamine K en bètacaroteen, die het lichaam verandert in vitamine A. Het bladgroen bevat ook goede niveaus van foliumzuur, vitamine C en molybdeen.

Mogelijke gezondheidsvoordelen

 1. Het eten van snijsla wordt vaak geassocieerd met diëten vanwege de hoge nutriëntendichtheid en het lage caloriegehalte.

 2. In feite kunnen de voedingsstoffen en mineralen in snijsla voordelen bieden voor iedereen die het regelmatig eet.

 3. Antioxidanten

 4. Romaine sla zit vol met de antioxidanten vitamine C en vitamine A, die een belangrijke rol spelen bij het in evenwicht houden en onderhouden van veel systemen in het lichaam.

 5. Ze doen dit deels door schade door vrije radicalen in het lichaam te bestrijden. Vrije radicalen worden geproduceerd door verschillende factoren, van het eten van bewerkte voedingsmiddelen tot het inademen van giftige stoffen in het milieu. Indien niet aangevinkt, kan deze schade zich na verloop van tijd ophopen en kan dit bijdragen aan tekenen van veroudering en andere gezondheidsproblemen.

 6. De vitamines in snijsla kunnen het immuunsysteem van een persoon helpen opbouwen en beschermen tegen deze gezondheidsproblemen.

 7. Gezondheid van hart en bloedsomloop

 8. Vanwege de hoge niveaus van vitamine A en vitamine C in romaine, kan de sla ook een geweldige aanvulling zijn op een gezond dieet. Deze twee antioxidanten kunnen helpen voorkomen dat cholesterol zich ophoopt in de slagaders en plaque vormt.

 9. Het foliumzuur in Romaine kan ook ernstige hartcomplicaties helpen voorkomen. Het doet dit door de chemische homocysteïne af te breken zodat deze uit het lichaam kan worden verwijderd.

 10. Zoals een studie gepubliceerd in Nutrition Journal heeft opgemerkt, zijn hoge niveaus van homocysteïne gekoppeld aan hartaandoeningen. Foliumzuur uit voedingsmiddelen alleen is niet voldoende om deze chemische stof onder controle te houden, maar werkt als onderdeel van een bredere hart-gezonde praktijk.

 11. Romaine sla is ook rijk aan het hart-gezonde minerale kalium. Kalium helpt spieren zoals het hart regelmatig samentrekken. Een beoordeling op de BMJ concludeerde dat hogere kaliumgehaltes nuttig kunnen zijn bij het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van het risico op een beroerte.

 12. Vitamine A wordt vaak in verband gebracht met de gezondheid van het oog en voedsel dat rijk is aan vitamine A zoals romaine sla kan helpen oogaandoeningen te voorkomen naarmate mensen ouder worden.

 13. De National Institutes of Health (NIH) stellen dat het consumeren van het bètacaroteen dat in veel planten wordt aangetroffen, een gunstige stap kan zijn om een ​​aandoening genaamd maculaire degeneratie te voorkomen, een van de belangrijkste oorzaken van blindheid door veroudering.

 14. Kankerpreventie

 15. Samen met de antioxidanten in Romaine, kan het bladgroen ook het lichaam beschermen tegen kanker door het hoge folaatgetal.

 16. De NIH-verklaring dat folaat van nature in voedsel voorkomt, kan het risico op verschillende vormen van kanker helpen verminderen.

Mogelijke gezondheidsrisico's

 1. Romaine sla wordt beschouwd als een gezond onderdeel van een gevarieerd dieet, hoewel niet iedereen overtuigd is.

 2. Sommigen suggereren dat onjuiste landbouwmethoden het risico kunnen vergroten dat romaine sla wordt besmet met bacteriën, zoals Salmonella of E.coli.

 3. Een ander gezondheidsprobleem is de opname van zware metalen uit de bodem. Een studie gepubliceerd in Environmental Monitoring and Assessment toonde aan dat snijsla zware metalen uit de grond kan trekken.

 4. Deze zware metalen kunnen vervolgens worden overgedragen op het lichaam van de persoon die ze eet, wat een gezondheidsrisico kan zijn. Sommige mensen kiezen ervoor om dit zoveel mogelijk te vermijden door biologische sla te kopen.

Romeinse sla gebruiken

 1. Romaine is een levend groen dat binnen enkele dagen na aankoop moet worden gegeten om er de meeste voedingsstoffen uit te halen. Let bij het kiezen van romaine in de winkel of op de boerenmarkt altijd op gezonde, frisse bladeren.

 2. Was de romaine-sla grondig voor gebruik door elk van de te gebruiken bladeren eraf te trekken en eventueel vuil of vuil van het oppervlak te spoelen. Of week de sla kort in water en masseer de bladeren licht in om het vuil te verwijderen en droog ze vervolgens af met een vaatdoek of in een slacentrifuge.

 3. Romaine-bladeren kunnen worden gehakt of geheel worden gebruikt, afhankelijk van het recept.

Receptideeën

 1. Romaine sla wordt vaak geassocieerd met één specifiek voedsel - Caesarsalade. Een Caesarsalade is een heerlijke maaltijd op zich, of het kan als een vullend voorgerecht dienen.

 2. Bij het maken van een Caesarsalade worden de romaine in stukjes van 1 inch gehakt en met een handvol croutons aan een grote mengkom toegevoegd.

 3. Maal of rasp Parmezaanse kaas en zwarte peper in de kom, samen met de gewenste hoeveelheid dressing.

 4. Meng de ingrediënten tot de salade is bedekt met een heerlijke dressing. Caesarsalades worden meestal ook bedekt met eiwitten, zoals kip of garnalen.

 5. De toegevoegde kaas, croutons en saladedressing kunnen echter problemen opleveren voor iedereen die zijn calorie-inname wil verminderen.

 6. Het is mogelijk om een ​​eenvoudiger versie van een romaine-salade te maken door diezelfde 1-inch romaine stukjes te nemen en ze te gooien met olijfolie, zout, zwarte peper en citroensap. Voeg een portie magere kip of gebakken tofu toe om een ​​maaltijd geschikt te maken voor de meeste dieetplannen.

 7. Romaine sla kan ook de plaats innemen van ijsbergsla op taco's en hamburgers als een manier om meer voedingsstoffen aan de maaltijd toe te voegen.

 8. Zoek voor een unieke manier om Romeinse sla te eten naar gegrilde Romeinse recepten.

 9. Voor mensen die koolhydraten willen vermijden, maakt de structuur van Romeinse sla het de perfecte vorm om zelf een taco te huisvesten. Mensen kunnen de grotere bladeren ook gebruiken als hamburgerwraps.

Takeaway

 1. Romaine sla kan een gezond onderdeel zijn van een uitgebalanceerd dieet en het kan zelfs meer gezondheidsvoordelen bieden als het regelmatig wordt gegeten.

 2. De combinatie van een laag calorische gehalte en een hoog gehalte aan voedingsstoffen en mineralen in het groene blad maakt het een uitstekend, gezond nietje.

 3. Artikel voor het laatst beoordeeld op wo 18 oktober 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Folaat [!Fact sheet

 5. Ntzala, G., Koukoulakis, P. H., Papadopoulos, A. H., Leotsinidis, M., Sazakli, E., Kalavrouziotis, I. K. (2012, 17 oktober). Verbanden tussen de belastingsindex van de vervuiling, de overdrachtsfactor en de concentratiefactor onder invloed van slib [!Abstract

 6. Vitamine A [!Factsheet

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407