Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de risico's en voordelen van pokkenpartijen?

Wat zijn de risico's en voordelen van pokkenpartijen?

 1. Vóór het waterpokkenvaccin gebruikten veel mensen pokkenpartijen als een manier om hun kinderen met het virus te infecteren om hen eerder langs de ziekte te helpen dan vroeger. Meer recent zijn pokkenpartijen weer populair geworden bij sommige personen die niet willen dat hun kind het vaccin krijgt maar toch wil dat ze immuniteit voor het virus ontwikkelen.

 2. Waterpokkenpartijen blijven controversieel. Hoewel sommige mensen beweren dat ze weinig risico lopen als mensen ze correct uitvoeren, geloven anderen dat ze onethisch en potentieel gevaarlijk zijn.

 3. De medische gemeenschap beschouwt vaccinatie nog steeds als de veiligste manier om immuniteit tegen waterpokken te ontwikkelen.

 4. In dit artikel bespreken we waterpokken, de voordelen en risico's van pokkenpartijen en vaccinatie tegen waterpokken. We hebben ook enkele algemene richtlijnen voor het houden van een veilig pokkenfeestje.

Wat is waterpokken?

 1. Waterpokken is het gevolg van een infectie met het varicella-zoster-virus. Meestal een milde ziekte, treft het meestal kinderen, hoewel het ook volwassenen kan treffen die niet in de kindertijd zijn besmet.

 2. Waterpokken treffen een persoon over het algemeen slechts eenmaal. Na het oplopen van het virus ontwikkelt het individu een levenslange immuniteit voor de ziekte. Het virus blijft echter in het lichaam in een inactieve of slapende vorm. Later in het leven kan het virus opnieuw worden geactiveerd om een ​​aandoening genaamd gordelroos te veroorzaken.

 3. Het kenmerkende teken van waterpokken is een rode, jeukende en hobbelige uitslag. De hobbels veranderen in met vloeistof gevulde blaren, die vervolgens korsten en korsten vormen. De uitslag kan zich verspreiden naar vele andere delen van het lichaam.

 4. Andere symptomen van waterpokken kunnen zijn:

 5. Het kan moeilijk zijn voor een kind om de uitslag te krabben, maar het aanraken ervan kan sommige symptomen verergeren, zoals jeuk en irritatie. Het vermijden van krabben of plukken kan ook helpen de verspreiding van de ziekte te voorkomen en de kans op littekens te verminderen.

 6. Waterpokken is zeer besmettelijk totdat alle hobbels en blaren zijn opengebarsten en geschaafd. Het verspreidt zich door contact met lichaamsvloeistoffen, zoals blistervloeistof en speeksel. Een persoon kan het virus ook doorgeven door hoesten en niezen.

Wat zijn waterpokkenparty's?

 1. Mensen gebruiken pokkenpartijen als een manier om hun kinderen opzettelijk met waterpokken te infecteren. Het idee is dat het kind de ziekte eerder in plaats van later krijgt en een natuurlijke immuniteit tegen het virus opbouwt.

 2. Tijdens een pokkenfeest moedigen ouders of verzorgers niet-geïnfecteerde kinderen aan om te spelen, eten en communiceren met een kind dat momenteel waterpokken heeft. Dit nauwe contact maakt het veel waarschijnlijker dat de kinderen waterpokken zullen vangen.

 3. Waterpokkenpartijen waren populair toen het vaccin tegen waterpokken nog niet beschikbaar was. Tegenwoordig zien sommige mensen die niet willen dat hun kind het vaccin krijgt, pokkenpartijen als een natuurlijke manier voor hen om immuniteit voor de ziekte te verwerven.

Voordelen en risico's van pokkenpartijen

 1. Waterpokken kunnen erg ongemakkelijk en verontrustend zijn voor een kind, maar het is zelden ernstig bij anders gezonde kinderen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) duurt de ziekte meestal ongeveer 5 tot 7 dagen.

 2. Waterpokken brengt echter nog steeds potentiële risico's met zich mee. Bepaalde groepen mensen die de infectie niet eerder hebben gehad, kunnen ernstiger symptomen en complicaties ervaren. Deze mensen omvatten:

 3. Complicaties van waterpokken kunnen zijn:

 4. Kinderen en volwassenen met een risico op complicaties van waterpokken mogen niet deelnemen aan pokkenpartijen en moeten hun opties met een arts bespreken.

Pokkenpartijen versus vaccinatie

 1. Een keer waterpokken vangen of een vaccin tegen het virus krijgen, maakt de meeste gezonde mensen immuun voor het leven.

 2. Sommige kinderen die het vaccin krijgen, kunnen de ziekte nog steeds krijgen, maar de symptomen zijn meestal milder met minder blaren.

 3. Kinderen die waterpokken vangen op een pokkenfeest, zullen meestal de volledige ziekte ervaren. En, hoewel het zeldzaam is bij gezonde kinderen, is er nog steeds een risico op complicaties na besmet te raken met het virus.

 4. In meer ernstige gevallen kunnen de symptomen van een kind vereisen dat ze naar het ziekenhuis gaan. In zeldzame gevallen kan waterpokken fataal zijn bij verder gezonde kinderen en volwassenen.

 5. De medische gemeenschap beschouwt vaccinatie als de veiligste manier om waterpokken en de mogelijke complicaties ervan te voorkomen.

 6. Het waterpokkenvaccin gebruikt een verzwakte versie van het virus om de immuniteit van de persoon tegen het eigenlijke virus op te bouwen. De CDC beveelt twee doses van het waterpokkenvaccin aan, omdat deze hoeveelheid ongeveer 90 procent effectief is om de persoon tegen de ziekte te beschermen. Artsen dienen het vaccin gewoonlijk als volgt toe:

 7. De CDC beveelt ook aan dat kinderen die ouder zijn dan 13 jaar en nooit waterpokken hebben gehad twee doses van het vaccin moeten krijgen met ten minste 28 dagen tussen hen.

 8. De vaccinatie kan enkele bijwerkingen veroorzaken, waaronder:

 9. In zeldzame gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, waaronder:

 10. Zeer zelden kunnen mensen met de waterpokkenvaccinatie de vaccinversie van het virus doorgeven aan andere mensen.

Hoe een veilig pokkenfeest te houden

 1. Het is essentieel dat mensen die een pokkenfeest willen organiseren, de veiligheid van alle betrokken kinderen en volwassenen waarborgen. Enkele algemene regels zijn:

 2. Mensen willen misschien ook overwegen om het feest lokaal te houden en alleen vrienden en ouders uit te nodigen die ze kennen en vertrouwen.

 3. Een ander ding om te vermijden is "afstand pokken partijen." Sommige mensen op sociale media en internetfora bieden aan om speelgoed, kledingstukken en zelfs voedsel of lollies te versturen die een besmet kind heeft aangeraakt of gebruikt.

 4. Het ontvangen van geïnfecteerde items van een vreemdeling is potentieel erg gevaarlijk en het opzettelijk verzenden van schadelijke bacteriën of virussen zonder de juiste verpakking en toestemming is een federaal misdrijf in de Verenigde Staten en vele andere landen.

Takeaway

 1. Waterpokken is een zeer besmettelijke virale infectie die kinderen vaak treft. Het lichaam bouwt immuniteit tegen het virus op, dus de meeste mensen ervaren waterpokken maar één keer in hun leven.

 2. Bij anders gezonde kinderen zijn de symptomen van waterpokken over het algemeen mild en verdwijnen ze binnen een week of zo. Er is ook een vaccin beschikbaar dat veilig is en kinderen effectief beschermt tegen waterpokken. Sommige mensen gebruiken echter liever pokkenpartijen als een manier om hun kinderen met het virus te infecteren, zodat ze eerder langs de ziekte komen dan eerder.

 3. Iedereen die van plan is om zijn kind naar een pokkenfeest te laten gaan, moet al zijn opties met een arts overwegen. Zelfs bij gezonde kinderen is het vangen van waterpokken niet zonder risico. Ouders of verzorgers willen het kind misschien ook vragen wat zij van deze handelwijze vinden.

 4. Kinderen en volwassenen met een hoger risico op het ontwikkelen van complicaties door waterpokken mogen deze partijen niet bijwonen. Deze mensen omvatten pasgeborenen, zuigelingen en kinderen ouder dan 13 jaar die de infectie nog niet hebben gehad.

 1. Is het belangrijk voor kinderen om immuniteit tegen waterpokken te ontwikkelen, hetzij door vaccinatie of door de ziekte op natuurlijke wijze op te lopen?

:

 1. Ja, het is belangrijk om immuniteit tegen waterpokken te ontwikkelen, omdat het erg ernstig kan zijn als een persoon als volwassene de infectie oploopt. De veiligste manier om immuniteit te ontwikkelen is via het vaccin.

 2. Artikel laatst herzien door ma 19 november 2018. Bezoek onze categorie Kindergeneeskunde / Kindergezondheid voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Kindergeneeskunde / Kinderen Gezondheid. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 3. Waterpokken: overzicht. (2017, 6 april). Informed Health Online [!internet

 4. Jamrozik, E. (2018, april). Hoe een ethische pokkenpartij te houden [!Abstract

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407