Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de verschillen tussen bouillon en bouillon?

6 Vegetarische recepten met weinig koolhydraten

 1. Stocks en bouillons zijn smaakvolle vloeistoffen die worden gebruikt om sauzen en soepen te maken, of zelf worden geconsumeerd.

 2. De termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een verschil tussen de twee.

 3. In dit artikel worden de verschillen tussen bouillon en bouillon uitgelegd en worden instructies gegeven voor het maken en gebruiken ervan.

Bouillon is lichter en smaakvoller

 1. Bouillon wordt traditioneel gemaakt door vlees in water te laten sudderen, vaak met groenten en kruiden. Deze gearomatiseerde vloeistof wordt vervolgens gebruikt voor verschillende culinaire doeleinden.

 2. In het verleden werd de term "bouillon" alleen gebruikt om te verwijzen naar vloeistoffen op vleesbasis. Tegenwoordig is groentebouillon echter heel gewoon geworden (1).

 3. De meest voorkomende smaken van bouillon zijn kip, rundvlees en groente, hoewel bijna elk soort vlees kan worden gebruikt.

 4. Bottenbouillon is de afgelopen jaren ook erg populair geworden en wordt gemaakt door botten, groenten en kruiden maximaal 24 uur in water te laten sudderen.

 5. Hoewel het vaak een bouillon wordt genoemd, is bottenbouillon technisch stock omdat het de toevoeging van botten vereist.

 6. Om verwarring te voorkomen, verwijst de rest van dit artikel naar bottenbouillon als stock.

 7. Vanwege de rijke smaak van bouillon die afkomstig is van vlees, groenten en kruiden, kunt u bouillon gewoon drinken. Mensen doen dit vaak om verkoudheid of griep te verhelpen.

 8. Het drinken van warme, stomende bouillon is zelfs een effectieve manier om slijm los te maken als je een verstopte neus hebt. Het is nog effectiever in de vorm van kippensoep (2).

 9. Bouillon wordt voor een relatief korte tijd gekookt, omdat vlees taai wordt als je het te lang kookt. Daarom, als u bouillon maakt, verwijdert u het vlees zodra het volledig gaar is, na niet langer dan een uur.

 10. Het vlees kan vervolgens worden gebruikt voor een ander recept, of worden gehakt en terug worden toegevoegd aan de afgewerkte bouillon om bijvoorbeeld kippensoep te maken.

 11. Bouillon is dunner dan bouillon en smaakvoller dan water. Daarom wordt het meestal gebruikt als basis voor soepen of als kookvloeistof.

 12. Hier zijn enkele van de meest voorkomende gerechten waarin bouillon wordt gebruikt:

Voorraad is dikker en duurt langer om te maken

 1. In tegenstelling tot bouillon, is bouillon gebaseerd op botten in plaats van vlees.

 2. Het wordt gemaakt door botten of kraakbeen vele uren in water te koken, waardoor het beenmerg en collageen worden vrijgegeven.

 3. Dit geeft de bouillon een dikkere, gelatineuzere consistentie dan bouillon.

 4. Omdat het is gemaakt met botten en kraakbeen, geen vlees, wordt de bouillon veel langer gekookt dan bouillon, meestal minimaal 6-8 uur. Hierdoor kan de stocktijd dikker worden en geconcentreerder worden naarmate het collageen vrijkomt.

 5. U kunt bouillon maken met vele soorten botten, waaronder kip, rundvlees, varkensvlees en zelfs vis.

 6. Traditioneel is de voorraad bedoeld als een neutrale basis voor recepten. Het is bedoeld om mondgevoel toe te voegen, maar geen overweldigende smaak (1).

 7. Voordat u botten gebruikt om bouillon te maken, moet u ze ontdoen van al het vlees. Als u een neutrale bouillon wilt maken, voeg dan geen andere kruiden of aromatische ingrediënten toe.

 8. Als u meer smaak wilt, voeg dan vlees, groenten en kruiden toe. Traditionele toevoegingen zijn uien, wortelen, peterselie, tijm en botten met vlees achtergelaten.

 9. Dit resulteert in een vloeistof die net zo smaakvol is als bouillon, maar met een toegevoegde dikte.

 10. Of u kiest voor een gewone bouillon gemaakt van alleen botten, of een smaakvolle bouillon gemaakt met vlees en groenten, hangt af van hoe u het zult gebruiken.

 11. Hier zijn enkele van de meest voorkomende gerechten waarin voorraad wordt gebruikt:

Is er een verschil in hoe ze worden gebruikt?

 1. Het is u misschien opgevallen dat veel van de toepassingen voor voorraad ook worden vermeld als toepassingen voor bouillon.

 2. De twee worden zeer vaak door elkaar gebruikt en het is prima als u bouillon in de meeste recepten vervangt voor bouillon en vice versa.

 3. Maar als u een keuze tussen de twee hebt, gebruik dan bouillon wanneer een gerecht grotendeels gebaseerd is op de smaak van de vloeistof, zoals in een bouillon-gebaseerde soep.

 4. Aan de andere kant kun je bouillon gebruiken als het gerecht veel smaak krijgt van andere ingrediënten, zoals in een stoofpot op smaak gebracht met de druppels van een gebraden.

Is de een gezonder dan de ander?

 1. Als het op gezondheid aankomt, hebben bouillon en bouillon elk hun voor- en nadelen.

 2. Bouillon bevat ongeveer de helft van de calorieën per kop (237 ml) die bouillon bevat. Een kopje kippenbouillon levert 38 calorieën, terwijl een kopje bouillon 86 calorieën bevat (3).

 3. Voorraad bevat iets meer koolhydraten, vet en eiwitten dan bouillon, hoewel het ook aanzienlijk hoger is in vitamines en mineralen (4).

 4. Dit is hoe een kopje bouillon zich verhoudt tot een kopje bouillon:

 5. Omdat bouillon minder calorieën bevat, kan dit de voorkeur hebben voor degenen die proberen hun calorie-inname te beperken.

 6. Toch bevat de voorraad meer voedingsstoffen, evenals collageen, merg, aminozuren en mineralen. Deze kunnen het spijsverteringskanaal beschermen, de slaap verbeteren en de gezondheid van de gewrichten ondersteunen (5, 6, 7).

 7. Helaas zijn er tot nu toe geen onderzoeken gedaan naar de mogelijke voordelen van stock, ook bekend als bottenbouillon.

 8. Bovendien kan het toevoegen van groenten en kruiden aan bouillon of bouillon het vitamine- en mineraalgehalte verhogen en gunstige aromatische plantaardige stoffen afgeven.

 9. Peterselie, oregano en tijm zijn bijvoorbeeld allemaal bronnen van antioxidanten die vaak in bouillon en bouillon worden gebruikt. En bepaalde kookmethoden, waaronder sudderen, vergroten hun antioxidantcapaciteit eigenlijk (8).

 10. Deze kruiden en vele andere die gewoonlijk in bouillon of bouillon worden gebruikt, vertonen ook enkele anti-diabetische en ontstekingsremmende eigenschappen (8).

 11. Uien en knoflook hebben ook hun eigen unieke voordelen, waaronder antibacteriële, ontstekingsremmende en immuunbevorderende eigenschappen (9, 10, 11).

Hoe zit het met Bouillon, Consommé en Bone Bouillon?

 1. Naast bouillon en bouillon zijn hier enkele gerelateerde termen die de moeite waard zijn om te bespreken.

 2. Bouillon is gewoon het Franse woord voor bouillon. Het wordt echter vaak gebruikt in plaats van bouillon, vooral in het geval van bouillonblokjes.

 3. Bouillonblokjes zijn gewoon bouillon die is uitgedroogd en in kleine blokjes is gevormd. Ze moeten vervolgens worden gemengd met water en worden gerehydrateerd voor gebruik.

 4. Consomme is een bouillon die verder is geconcentreerd en verfijnd door een proces waarbij de bouillon wordt gekookt met eiwitten, vlees en groenten.

 5. Onzuiverheden worden vervolgens van het oppervlak verwijderd.

 6. Bottenbouillon krijgt een reputatie als superfood. Zoals eerder vermeld, is bottenbouillon echter gewoon een nieuwe term voor een zeer traditioneel voedsel: bouillon.

 7. Bottenbouillon verschilt van de bouillon omdat deze langer kan worden gekookt. Het kan ook een zure component zoals azijn bevatten om bindweefsel af te breken.

 8. Afgezien van dit onderscheid zijn bouillon en bottenbouillon in wezen hetzelfde.

Zelfgemaakte kippenbouillon maken

 1. Je kunt vooraf gemaakte bouillon uit de winkel halen, maar het is ook gemakkelijk en gezond om thuis te maken.

 2. Hier is een recept voor een standaard kippenbouillon.

 3. Het is op zichzelf goed, maar wees niet bang om creatief te worden met de ingrediënten als je verschillende smaken wilt opnemen.

 4. Ingrediënten

 5. Deze hoeveelheden kunnen eenvoudig worden aangepast op basis van uw voorkeuren en de ingrediënten die u bij de hand hebt. Laurierblaadjes, peperkorrels en andere kruiden zijn ook veel voorkomende toevoegingen.

Zelfgemaakte kippenbouillon maken

 1. Hier zijn de instructies voor het bereiden van een kippenbouillon, inclusief extra groenten en kruiden voor smaak.

 2. Ingrediënten

 3. Deze ingrediënten en hoeveelheden kunnen ook worden aangepast op basis van uw voorkeuren en wat u bij de hand hebt.

De onderste regel

 1. De termen "bouillon" en "bouillon" worden vaak door elkaar gebruikt. Hoewel hun ingrediënten grotendeels hetzelfde zijn, is er een verschil tussen hen.

 2. Stock wordt gemaakt van botten, terwijl bouillon meestal wordt gemaakt van vlees of groenten.

 3. Door botten op voorraad te gebruiken, ontstaat een dikkere vloeistof, terwijl bouillon vaak dunner en smaakvoller is.

 4. Hoewel bouillon en bouillon kleine verschillen hebben, gebruiken veel mensen ze voor dezelfde doeleinden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407