Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voedingsvoordelen van pinda's?

Wat zijn de voedingsvoordelen van pinda's?

 1. Pinda's zijn er in vele vormen, waaronder geroosterd, gezouten, met chocolade bedekt en als pindakaas. Verschillende soorten hebben verschillende voedingsprofielen en verschillende gezondheidsvoordelen.

 2. Naast hun gezonde voedingsprofiel zijn pinda's een calorierijk voedsel, dus ze zijn het gezondst als ze met mate worden genoten.

 3. In dit artikel geven we het voedingsprofiel van pinda's, hun gezondheidsvoordelen en hoe verschillende soorten zich verhouden.

Nutritionele verdeling

 1. Pinda's zijn een bijzonder goede bron van gezonde vetten, eiwitten en vezels. Ze bevatten ook veel kalium-, fosfor-, magnesium- en B-vitamines. Ondanks dat ze veel calorieën bevatten, zijn pinda's rijk aan voedingsstoffen en weinig koolhydraten.

 2. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bevat 100 gram rauwe pinda's 567 calorieën en de volgende voedingsstoffen in gram (g), milligram (mg) of microgram (mcg) :

 3. Het mengsel van gezonde vetten, eiwitten en vezels in pinda's betekent dat ze nutritionele voordelen bieden en een persoon langer vol voelen. Dit maakt pinda's tot een gezonde snack wanneer mensen ze vergelijken met chips, crackers en ander eenvoudig koolhydraatvoedsel.

 4. Hieronder bespreken we de voordelen van belangrijke voedingsstoffen in pinda's.

1. Eiwit

 1. Pinda's zijn een uitstekende bron van plantaardig eiwit en bieden 25,8 g per 100 g pinda's, of ongeveer de helft van de dagelijkse eiwitbehoeften van een persoon.

 2. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor eiwitten bij volwassenen is:

 3. Eiwit is essentieel voor het bouwen en repareren van lichaamscellen. De hoeveelheid proteïne die een persoon nodig heeft varieert, afhankelijk van hun leeftijd en activiteitenniveau.

2. Gezonde vetten

 1. Vetzuren zijn een essentieel onderdeel van elk dieet. De meeste vetten in pinda's zijn enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren, die een gezond soort vet zijn.

 2. Volgens de American Heart Association (AHA) kan het consumeren van enkelvoudig onverzadigde vetten en meervoudig onverzadigde vetten in plaats van verzadigde en transvetten het cholesterolgehalte in het bloed van een persoon verbeteren. Dit verlaagt op zijn beurt het risico op hartaandoeningen en beroertes.

 3. Er zit ook een kleine hoeveelheid verzadigd vet in pinda's. Verzadigd vet is minder gezond dan onverzadigd of meervoudig onverzadigd. Artsen koppelen teveel verzadigd vet aan hart- en vaatziekten. Bijgevolg is het het beste om pinda's met mate te eten om hun optimale gezondheidsvoordelen te krijgen.

3. Voedingsvezels

 1. Pinda's zijn een goede bron van voedingsvezels. Ze bevatten 8,5 g per 100 g, ongeveer een kwart van de aanbevolen vezelinname van een man of een derde voor vrouwen.

 2. De huidige voedingsrichtlijnen voor Amerikanen adviseren dat volwassenen de volgende hoeveelheden vezels per dag krijgen:

 3. Vezel is een gezonde voedingsstof. Het AHA-rapport dat het eten van vezelrijk voedsel het cholesterolgehalte in het bloed verbetert en het risico op hartaandoeningen, beroertes, obesitas en diabetes type 2 verlaagt.

Welke soorten pinda's zijn het gezondst?

 1. Rauwe pinda's zijn de gezondste variëteit. Pindakaas is een geweldige keuze, met een gezond voedingsprofiel en een reeks gezondheidsvoordelen. Meer informatie over de gezondheidsvoordelen van pindakaas.

 2. Mensen kunnen ook geroosterde, gezouten pinda's kopen. Het eten van deze soorten is goed met mate, maar het consumeren van teveel natrium is gekoppeld aan hoge bloeddruk en hartaandoeningen.

 3. De AHA beveelt een ideale limiet aan van 1500 mg natrium per dag, en niet meer dan 2300 mg natrium - gelijk aan 1 theelepel zout - vooral voor mensen met hoge bloeddruk.

 4. Kies waar mogelijk rauwe pinda's met de schil eraan. Pindaschillen bevatten antioxidanten. Antioxidanten helpen de lichaamscellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Producenten verwijderen meestal de schil van de meeste geroosterde of gezouten pinda.

 5. Mensen kunnen de hele dag door genieten van pinda's en pindakaas als snack. In hoofdmaaltijden zijn pinda's een geweldige aanvulling op salades of Thaise gerechten.

Gezondheidsvoordelen van pinda's

 1. Het eten van pinda's heeft drie belangrijke gezondheidsvoordelen:

 2. In de volgende paragrafen worden deze voordelen en de wetenschap erachter besproken.

1. Ondersteuning van de gezondheid van het hart

 1. Pinda's bevatten gezondere enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten dan verzadigde vetten. Deze vetverhouding maakt pinda's beter voor het hart dan vetbronnen met een hoger aandeel verzadigde vetten.

 2. Uit een onderzoek uit 2014 bleek dat elke dag 46 g pinda's of pindakaas eten de gezondheid van het hart voor mensen met diabetes kan verbeteren.

 1. Omdat pinda's vol gezonde vetten, eiwitten en vezels zijn, vormen ze een bevredigende snack. Met mate eten kan een persoon helpen een gezond gewicht te behouden.

 2. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die twee keer per week noten aten, inclusief pinda's, gedurende 8 jaar een iets lager risico op gewichtstoename en obesitas hadden dan degenen die zelden noten aten.

 3. Uit een grootschalig onderzoek is gebleken dat het eten van pinda's en andere noten het risico op obesitas gedurende 5 jaar kan verminderen.

3. Bloedsuikerspiegel beheren

 1. Pinda's zijn een uitstekend voedsel voor mensen met diabetes of een risico op diabetes. Pinda's hebben een lage glycemische index (GI), wat betekent dat ze geen grote pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken.

 2. Voedingsdeskundigen zien voedingsmiddelen met een GI van 55 of lager als voedingsmiddelen met een lage GI, en mensen met een GI van meer dan 70 zijn voedingsmiddelen met een hoge GI. Pinda's hebben een GI-score van 23, waardoor ze een voedsel met een lage GI zijn. Lees hier meer over de GI-schaal.

 3. Pinda's helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden omdat ze relatief weinig koolhydraten bevatten, maar veel eiwitten, vet en vezels. Vezel vertraagt ​​het spijsverteringsproces, waardoor een stabielere afgifte van energie mogelijk is en eiwit langer duurt om af te breken dan eenvoudige koolhydraten.

 4. Onderzoek suggereert dat het eten van pindakaas of pinda's vrouwen met obesitas en een hoger type 2 diabetesrisico kan helpen hun bloedsuikerspiegel te beheersen.

Risico's en overwegingen

 1. Pinda's bevatten eiwitten die arachine en conarachine worden genoemd. Sommige mensen zijn ernstig allergisch voor deze eiwitten. Voor deze mensen kunnen pinda's een levensbedreigende allergische reactie veroorzaken.

 2. Omdat pinda's veel calorieën bevatten, is het verstandig om ze met mate te eten als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Het consumeren van te veel calorieën kan leiden tot gewichtstoename. Dit is waar ongeacht of het voedsel waar die calorieën vandaan komen voedzaam is of niet.

 3. Geroosterde, gezouten pinda's kunnen vanwege hun hoge natriumgehalte minder gezond zijn dan rauwe pinda's. Dat gezegd hebbende, als mensen ze met mate consumeren, kunnen ze ervan genieten als onderdeel van een gezond, uitgebalanceerd dieet.

Samenvatting

 1. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 2. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 3. Pinda's zijn een voedingsstofrijke bron van eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetten. Met mate eten, als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet, kan:

 4. Pinda's zijn om deze redenen een goede optie voor mensen met diabetes. Ze zijn ook een goede snackoptie voor diegenen die de koolhydraten willen verminderen en de gezonde vetinname willen verhogen.

 5. Kies voor hun optimale gezondheidsvoordelen rauwe pinda's met de schil erop. Rauwe pinda's met hun schil zijn rijk aan celverdedigende antioxidanten.

 6. Geroosterde, gezouten pinda's bevatten veel natrium, wat gezondheidswerkers in verband brengen met hartaandoeningen. Dat gezegd hebbende, het eten van geroosterde, gezouten pinda's als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet is prima.

 7. Zoals bij de meeste voedingsmiddelen, is de sleutel tot het genieten van pinda's ze met mate eten als onderdeel van een gezond, caloriebeperkt dieet.

 8. Artikel laatst herzien vóór do 18 april 2019. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 9. Francisco, M. L. dL., Resurreccion, A. V. A. (2012). Antioxidant capaciteit en sensorische profielen van infusies met pindahuid [!Abstract

 10. Freisling, H., et al. (2018). Noteninname en 5-jarige veranderingen in lichaamsgewicht en obesitas risico bij volwassenen: resultaten van de EPIC-PANACEA-studie [!Abstract

 11. Latif, S., et al. (2013). Aminozuursamenstelling, antinutriënten en allergenen in de pinda-eiwitfractie verkregen door een enzymatisch proces in water [!SamenvattingDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407